Лечо з квасолею на зиму – 4 дуже смачні рецепти з покроковими фото

Лечо з квасолею на зиму – це дуже ситна і смачна заготовка, яка здивує ваші смакові рецептори незвичайним поєднання компонентів, які чудово доповнюють і відтіняють один одного. Маючи таку баночку під рукою, ви позбавите себе від процесу приготування гарнірів і салатів, так як дана закачування прекрасно гармонує з основними стравами з червоного м’яса, птиці і навіть риби. Виходячи з цього, якщо раніше ви не заготовляли овочі таким способом, то обов’язково спробуйте, і ви залишитеся задоволені!

Лечо з болгарського перцю з квасолею на зиму «Пальчики оближеш»

Лечо з болгарського перцю з квасолею на зиму «Пальчики оближеш» — це дуже ситна і смачна консервація, яка завжди прийде на допомогу, коли потрібно швидко нагодувати сім’ю. Незвичайне поєднання овочів та бобової культури здивує всіх, хто спробує хоча б ложечку!

Інгредієнти на
20 порц.

  • Квасоля червона 1 ст..
  • Перець болгарський 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 500 гр.
  • Морква 500 гр.
  • Помідори 2.5 кг
  • Олія рослинна 150 мл
  • Сіль 1 ст. л.
  • Цукор-пісок 1.5 ст. л.
  • Оцтова есенція 1 чл.

Процес приготування:

  1. Як заготовити лечо з квасолею на зиму? Необхідну кількість квасолі заливаємо водою і залишаємо мінімум на 5 годин.
  2. Потім квасоля промиваємо і відварюємо протягом 40 хвилин після закипання в підсоленій воді.
  3. Обполіскуємо томати і вирізаємо місце кріплення плодоніжки, пробиваємо в блендері до однорідної консистенції.
  4. Переливаємо пюре в каструлю, слідом додаємо сіль, цукор і рослинне масло – доводимо до кипіння. Проварюємо під кришкою 5 хвилин.
  5. М’якоть солодкого перцю ріжемо на невеликі шматочки.
  6. Не гаючи часу, натираємо очищену моркву на крупній тертці.
  7. Дрібно нарізаємо цибулю.
  8. Закидаємо нарізані компоненти в томатний сік і проварюємо 20 хвилин після закипання.
  9. За закінчення часу, додаємо квасоля і готуємо ще 15 хвилин на помірному полум’я. Вливаємо оцтову есенцію за пару хвилин до зняття з плити.
  10. Розфасовуємо закуску по стерильним банкам і закорковуємо. Ставимо дном вгору і загорнути у ковдру на 24 години.
  11. Остиглі баночки переносимо в льох. Приємного апетиту!