Кабачки, як грузді на зиму – 8 смачних рецептів з покроковими фото

Кабачки, як грузді на зиму – це оригінальна закуска, яка здивує своїми смаковими характеристиками не тільки ваших домочадців, але й найвибагливіших гостей. Процес приготування досить простий, також потрібні прості і доступні інгредієнти, які в теплий сезон, завжди є під рукою. І якщо в цьому році урожай кабачків перевершив всі ваші очікування, то не викидайте плоди, а обов’язково приготуйте таку смакоту!

Мариновані кабачки, як грузді на зиму

Мариновані кабачки, як грузді на зиму – це смачна і дуже ароматна закуска, яка своїми смаковими характеристиками приведе вас в щирий захват. І, незважаючи на те, що багато хто вважає, що кабачки – це чи не бур’ян, приготувати з них можна багато чого цікавого.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Кабачок 3 кг
  • Масло рослинне 1 ст.
  • Часник 2 головки
  • Перець чорний мелений 1 ст. л.
  • Кріп рубаний 1 ст. л.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор-пісок 6 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Для того щоб приготувати кабачки, як грузді на зиму, під струменем води ретельно промиваємо овочі та зелень. Даємо час обсохнути.
  2. кабачки нарізаємо кубиками середнього розміру, попередньо позбувшись від хвостиків.
  3. Викладаємо овоч в глибоку ємність і присмачую часником, пропущеним через прес і мелкорубленным кропом.
  4. Виливаємо оцет і рослинне масло, також додаємо цукровий пісок і сіль – гарненько перемішуємо і наполягаємо при кімнатній температурі близько 3-4 годин.
  5. За закінчення часу, нарізку розкладаємо по банках і заливаємо соком, що виділився.
  6. Стерилізуємо заготовку в каструлі з водою, на дно якої устеляємо рушником, прикривши кришкою, протягом 15 хвилин з моменту закипання.
  7. Ємності щільно загвинчуємо стерильними кришками і після охолодження прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту!

Кабачки, як грузді, без стерилізації на зиму

Кабачки, як грузді, без стерилізації на зиму – це проста в готуванні, але дуже смачна заготовка, яка заповнить все ваше житло своїм приємним грибним ароматом, ще під час термічної обробки. Обов’язково візьміть цей рецепт на замітку, і ви не пошкодуєте!

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Кабачки – 600 гр.
  • Кріп – 10 гр.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Сіль – 8 гр.
  • Цукор-пісок – 25 гр.
  • Перець чорний мелений – 5 гр.
  • Масло соняшникове – 40 мл
  • Оцет столовий 9% – 40 мл

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом промиваємо зелень і овочі.

Крок 2. Кабачок з тонкою шкіркою ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 3. Обсушенный кріп дрібно шаткуємо.

Крок 4. Змішуємо кабачкову нарізку з зеленню і часником, пропущеним через прес.

Крок 5. Додаємо рослинне масло і столовий оцет.

Крок 6. Приправляємо інгредієнти меленим перцем, сіллю і цукровим піском – перемішуємо і залишаємо для просочення мінімум на три години.

Крок 7. Через зазначений час, перемішуємо склад і розкладаємо в чисті банки, вливаємо сік, що утворився.

Крок 8. Ємності закорковуємо і переносимо в прохолодне приміщення, куди не потрапляє сонячне світло. Приємного апетиту!

Кабачки, гриби, з кропом на зиму

Кабачки, гриби, з кропом на зиму – це смачна і оригінальна заготовка, яка з легкістю допоможе вам привнести щось зовсім нове у ваш звичний раціон під час холодного періоду року. Для рецепту потрібні прості продукти, стерильні банки і молоді або пізні плоди.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Кабачки – 1 кг
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті і обсушені кабачки нарізаємо кубиками і висипаємо в посуд з високими бортиками.

Крок 2. Слідом додаємо подрібнений часник і зелень.

Крок 3. Доповнюємо складу оцтом, цукром, олією і сіллю.

Крок 4. Компоненти ретельно перемішуємо і даємо постояти протягом 60 хвилин.

Крок 5. Розподіляємо овочі по стерильним банкам, прикривають кришками і стерилізуємо близько 20 хвилин в об’ємній вогнетривкої ємності, дно якої устеляємо рушником.

Крок 6. Баночки закатуємо і ставимо на кришки, загортаємо в плед і через 24 години прибираємо в комору. Готуйте і отримуйте задоволення!

Кабачки, як грузді, як з грибним кубиком на зиму

Кабачки, як грузді, як з грибним кубиком на зиму готуються просто і легко, а за смаком виходять просто неперевершеними! Обов’язково поповните свою кулінарну книгу новим варіантом заготовки апетитних кабачків, тому що їх смак і аромат сподобається кожному!

Час готування – 4 ч.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Оцет столовий 9% – 200 мл
  • Кріп – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Часник – 2 голівки.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо на робочу поверхню все необхідне.

Крок 2. Молоді кабачки обполіскуємо, зрізаємо «попки» і довільно подрібнюємо.

Крок 3. Викладаємо овочі в широку миску і додаємо нашатковану зелень.

Крок 4. Присмачую складу рубаним часником, сіллю, оцтом, меленим перцем, цукровим піском – вимішуємо і залишаємо для просочення на 3-4 години. Періодично суміш помішуємо.

Крок 5. Після, заповнюємо банки продуктом і заливаємо соком, прикривши кришкою, стерилізуємо близько 15 хвилин з моменту закипання у великій ємності, дно якої устеляємо рушником.

Крок 6. Акуратно дістаємо банки з окропу і закатуємо за допомогою спеціальної машинки. Ставимо дном вгору і загортаємо в ковдру на добу для повільного остигання.

Крок 7. Кабачки з грибним смаком готові – насолоджуємося. Приємного апетиту!

Кабачки, як грузді, з часником на зиму

Кабачки, як грузді, з часником на зиму – це закуска, яка здивує вас своїм смаком, дуже нагадує солоні гриби, які, на відміну від кабачків, готуються не так вже й просто. Урізноманітніть свій звичний раціон, і наповніть щось зовсім нове!

Час готування – 4 ч.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8-9.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Часник подрібнений – ½ склянки
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло рослинне – 250 мл
  • Оцет 9% – 200 мл
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Чистимо шкірку з плодів, видаляємо насіння, м’якоть ріжемо на шматочки і висипаємо в каструлю відповідного розміру.

Крок 2. Додаємо очищену моркву, нарізану кільцями.

Крок 3. Обполіскуємо пучки зелені і стряхиваем зайву вологу, дрібно шаткуємо разом зі стеблами.

Крок 4. Петрушку, кріп і часник, пропущений через прес, перекладаємо до шматочках кабачка.

Крок 5. Виливаємо до інгредієнтів оцет і олію, слідом висипаємо цукровий пісок, мелений перець і сіль – перемішуємо і залишаємо настоюватися три години.

Крок 6. Розподіляємо овочі разом з соком по банкам і стерилізуємо після закипання води протягом півгодини, прикривши кришкою. Дно каструлі устеляємо рушником.

Крок 7. По закінченні стерилізації, акуратно виймаємо банки і закочує їх кришками. Перевертаємо заготовки догори дном і залишаємо їх на робочому столі до повного охолодження, а потім переносимо в місце зберігання. Приємного апетиту!

Кабачки, гриби, з морквою на зиму

Кабачки, гриби, з морквою на зиму – це пікантна і дуже смачна заготовка, яку можна подати до столу не тільки як доповнення, але і як гарнір. Таке овочеве асорті з легкістю доповнить основну страву з червоного м’яса, птиці або риби.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Вода – 550 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 3,5 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті молоді кабачки ріжемо на досить товсті півкільця.

Крок 2. Видаляємо шкірку з морквини, обполіскуємо і ріжемо на тонкі стрічки за допомогою овочечистки.

Крок 3. Звертаємо слайсы помаранчевого овоча так, як показано на фото.

Крок 4. Складаємо в банки овочеву нарізку і доповнюємо горошинами перцю, зубцями часнику і кропом.

Крок 5. У киплячу воду висипаємо сіль і цукор, пару хвилин тримаємо на вогні і знімаємо, вливаємо оцет і отриманим розчином заливаємо вміст скляної ємності. Стерилізуємо заготовки в каструлі, на дно якої устеляємо рушником протягом 15 хвилин після закипання води.

Крок 6. Баночки закатуємо, ставимо на кришки і через добу прибираємо в місце зберігання. Готуйте і отримуйте задоволення!

Кабачки, гриби, з гострим перцем на зиму

Кабачки, гриби, з гострим перцем на зиму – це страва, яка сподобається всім охочим пікантного і незвичайного смаку. Залежно від ваших смакових уподобань, ви можете самостійно регулювати кількість перцю, так як ніжна і молода м’якоть чудово вбирає добавки.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 400 мл

Склад:

  • Кабачки – 400 гр.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Перець запашний горошком – 3 шт.
  • Гвоздика – 2 бутона.
  • Лист лавра – 2 шт.
  • Вода – 300 мл
  • Імбир мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу гарненько промиваємо банки разом з кришками содою, стерилізуємо над парою не менше 15 хвилин.

Крок 2. Молоді плоди прямо в шкірці нарізаємо чверть кільцями і поміщаємо у підготовлені ємності.

Крок 3. Додаємо кільця перцю чилі, насіння прибираємо за бажанням.

Крок 4. Доповнюємо складу зубцями часнику і заливаємо вміст окропом. Прикриваємо кришкою і даємо час прогрітися.

Крок 5. Через 10-15 хвилин перелити рідину в кухлик, закидаємо горошини перцю, сіль, цукровий пісок і лаврушку – кип’ятимо і, знявши з конфорки, вливаємо оцет – розмішуємо.

Крок 6. Заливаємо маринадом зі спеціями кабачки і щільно закорковуємо. Перевертаємо і обертаємо в покривало на 24 години.

Крок 7. Охолоджені заготовки зберігаємо в темному і прохолодному приміщенні. Приємного апетиту!

Кабачки, як грузді, з зеленню і часником на зиму

Кабачки, як грузді, з зеленню і часником на зиму – це руккола закуска, яка ідеально доповнить вечеря з відвареної або смаженої картоплі і порадує не тільки членів вашої родини, але і гостей. Шматочки ніжного кабачка ідеально гармонують з добавками – пальчики оближеш!

Час готування – 4 ч.

Час приготування – 20-30 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Кабачки молоді – 3 шт.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Зелень – 20 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 200 мл
  • Масло соняшникове – 1,5 склянки
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо на робочий стіл овочеве асорті.

Крок 2. Кабачки ріжемо на брусочки середні по товщині.

Крок 3. Очищаємо і нарізаємо кубиками моркву.

Крок 4. Дрібно шаткуємо промиту і обсушену зелень.

Крок 5. Нарізані компоненти висипаємо в миску.

Крок 6. До інгредієнтів додаємо тонкі слайсы часнику.

Крок 7. Висипаємо сіль та цукровий пісок.

Крок 8. Підливаємо рослинне масло і оцет, приправляємо меленим перцем – склад перемішуємо для рівномірного розподілу добавок.

Крок 9. Заготівлю залишаємо на столі до виділення соку, приблизно на 3 години.

Крок 10. Розфасовуємо овочі по банках та в рівних пропорціях виливаємо маринад.

Крок 11. Стерилізуємо у великій каструлі, на дно якої устеляємо рушником, після закипання 20 хвилин, прикривши кришками.

Крок 12. Ємності закатуємо і ставимо дном вгору для перевірки герметичності. Приємного апетиту!