Кабачки, як грузді на зиму – 8 смачних рецептів з покроковими фото

Кабачки, як грузді на зиму – це оригінальна закуска, яка здивує своїми смаковими характеристиками не тільки ваших домочадців, але й найвибагливіших гостей. Процес приготування досить простий, також потрібні прості і доступні інгредієнти, які в теплий сезон, завжди є під рукою. І якщо в цьому році урожай кабачків перевершив всі ваші очікування, то не викидайте плоди, а обов’язково приготуйте таку смакоту!

Мариновані кабачки, як грузді на зиму

Мариновані кабачки, як грузді на зиму – це смачна і дуже ароматна закуска, яка своїми смаковими характеристиками приведе вас в щирий захват. І, незважаючи на те, що багато хто вважає, що кабачки – це чи не бур’ян, приготувати з них можна багато чого цікавого.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Кабачок 3 кг
  • Масло рослинне 1 ст.
  • Часник 2 головки
  • Перець чорний мелений 1 ст. л.
  • Кріп рубаний 1 ст. л.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор-пісок 6 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Для того щоб приготувати кабачки, як грузді на зиму, під струменем води ретельно промиваємо овочі та зелень. Даємо час обсохнути.
  2. кабачки нарізаємо кубиками середнього розміру, попередньо позбувшись від хвостиків.
  3. Викладаємо овоч в глибоку ємність і присмачую часником, пропущеним через прес і мелкорубленным кропом.
  4. Виливаємо оцет і рослинне масло, також додаємо цукровий пісок і сіль – гарненько перемішуємо і наполягаємо при кімнатній температурі близько 3-4 годин.
  5. За закінчення часу, нарізку розкладаємо по банках і заливаємо соком, що виділився.
  6. Стерилізуємо заготовку в каструлі з водою, на дно якої устеляємо рушником, прикривши кришкою, протягом 15 хвилин з моменту закипання.
  7. Ємності щільно загвинчуємо стерильними кришками і після охолодження прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту!