Варення з морошки на зиму – 6 рецептів з покроковими фото

Популярна на півночі морошка славиться своїми корисними і смаковими якостями. Ягоду часто використовують в приготуванні різних ліків. З неї також можна зробити яскраве домашнє варення для тривалого зберігання. Використовуйте для цього 6 перевірених рецептів з докладним описом процесу.

Смачне варення з морошки без кісточок на зиму

Ласощі з морошки відрізняються не тільки яскравим смаком, а й корисними властивостями. З улюбленої ягоди сіверян можна приготувати цікаве густе варення. Оцініть домашній рецепт заготівлі, яка нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти на
2 л.

  • Морошка 3 кг
  • Цукор-пісок-4 ст.
  • Лайм 1 шт.
  • шт. 2 склянки

Процес приготування:

  1. Як заготовити варення з морошки на зиму? Ягоду старанно перебираємо і промиваємо. Далі звільняємо продукт від кісточок і перемелюємо його в блендері.
  2. Промиваємо лайм і вичавлюємо з нього сік. З шкірки знімаємо цедру з допомогою дрібної терки.
  3. Відправляємо цедру в ягідне пюре. Розмішуємо масу і доводимо її до кипіння на плиті.
  4. Далі вливаємо сік лайма і занурюємо цукор. Варимо на слабкому вогні близько 15 хвилин. Постійно помішуємо суміш.
  5. Гарячий продукт переливаємо в стерилізовані банки. Закриваємо їх кришками.
  6. Домашня заготовка з морошки без кісточок готова!

Густе варення з морошки на зиму з цілими ягодами

Наваристое густе варення з морошки можна приготувати з яскравими цілими ягодами. Апетитне частування стане оригінальним і незабутнім десертом на вашому столі. Порадуйте своїх близьких або гостей.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Морошка – 5 ст.
  • Цукор – 2 склянки

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість морошки. Перебираємо її і звільняємо від плодоніжок.

2. Далі продукт старанно промиваємо під водою. Всі ягоди залишаємо цільними.

3. Засипаємо підготовлений інгредієнт цукром. Розмішуємо масу і залишаємо на 5 годин. Можна і на ніч.

4. Через деякий час масу переливаємо в каструлю. Доводимо продукт до кипіння і після варимо близько 20 хвилин на слабкому вогні. Помішуємо, щоб домогтися густоти.

5. Гаряче ласощі відразу розливаємо по стерилізованим банкам. Закриваємо заготовки кришками і ставимо на зберігання. Готово!

Як приготувати варення-п’ятихвилинка з морошки?

Швидке варення-п’ятихвилинку можна приготувати з морошки. Цікава ягода точно різноманітить ваші звичні заготовки. Беріть на замітку простий домашній рецепт для тривалого зберігання.

Час приготування: 2 години 20 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Морошка – 5 ст.
  • Цукор – 2 склянки
  • Вода – 150 мл

Процес приготування:

1. Морошку акуратно перебираємо і промиваємо під водою. Потім відкидаємо на друшляк і даємо повністю стекти зайвої рідини.

2. Далі ягоду злегка розтираємо будь-яким зручним способом, розмішуємо з цукром і залишаємо на 2 години. Періодично можна розмішувати вміст.

3. Настоявшуюся масу викладаємо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння.

4. Варимо продукт на слабкому вогні близько 5 хвилин. В цей час вміст важливо регулярно помішувати.

5. Готове варення з морошки може розливати по стерилізованим банкам, закривати кришками і ставити на зберігання.

Простий і смачний рецепт варення з морошки без води

Варення з морошки без додавання води виходить більш густим і насиченим смаком. Оцініть простий домашній рецепт приготування ласощів з оригінальної ягоди. Частування підходить для тривалого зберігання в банках.

Час готування: 5 годин 20 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Морошка – 1 кг
  • Цукор – 2 склянки

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість цукру і морошки для приготування варення.

2. Далі ягоди необхідно старанно очистити і промити під водою.

3. Підготовлену морошку викладаємо разом з цукром в каструлю. Шари інгредієнтів чергує. Ставимо форму в холодильник на 5 годин.

4. Далі віджимаємо з отриманої маси сік. Її кладемо в стерилізовані банки. Рідина кип’ятимо близько 5 хвилин і відразу заливаємо їй вміст скляної тари.

5. Заготовку можна накривати кришкою, остуджувати і відправляти на тривале зберігання. Яскраве варення з морошки готово!

Протерта морошка без варіння з цукром на зиму

Процес заготівлі морошки на зиму без варіння простий, але досить захоплюючий. Готовий продукт порадує ніжним солодким смаком і цікавим ароматом. Беріть ідею для ваших домашніх заготовок.

Час готування: 5 годин 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Морошка – 1 кг
  • Цукор – 2 склянки

Процес приготування:

1. Морошку перебираємо. Акуратно видаляємо всі плодоніжки, а після промиваємо продукт під водою.

2. Далі ягоду ошпарюємо окропом. Досить потримати продукт в гарячій воді 1-2 хвилини.

3. Підготовлений інгредієнт старанно розтираємо будь-яким зручним способом. Можна використовувати дрібне сито і інші відповідні предмети.

4. Додаємо в отриману масу цукор. Ретельно розмішуємо вміст і залишаємо його на 5 годин.

5. Через час знову розмішуємо продукт і викладаємо його в чисті сухі банки. Закриваємо кришками і ставимо на зберігання в прохолодне приміщення.

Морошка без цукру для тривалого зберігання

Для тривалого зимового зберігання морошку часто готують без додавання цукру. Такий простий спосіб дозволяє отримати максимально корисний продукт з натуральним смаком. Спробуйте!

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Морошка – 1 кг
  • Вода – 800 мл

Процес приготування:

1. Перебираємо потрібну кількість морошки. Акуратно приділяємо з неї всі плодоніжки.

2. Далі ягоду гарненько промиваємо під струменем холодної води. Відкидаємо продукт на друшляк.

3. Скляні банки промиваємо з використанням звичайної соди. Можна обшпарити, але стерилізувати не обов’язково.

4. Занурюємо ягоди в тару. Заповнюємо ними трохи більше половини банки. Вливаємо охолоджену кип’ячену воду. Також можна використовувати фільтровану.

5. Далі заготовки накриваємо марлею, а зверху щільною тканиною. Зав’язуємо матеріал і ставимо частування у прохолодне місце. Зберігати продукт може 2 роки!