Варення з морошки на зиму – 6 рецептів з покроковими фото

Популярна на півночі морошка славиться своїми корисними і смаковими якостями. Ягоду часто використовують в приготуванні різних ліків. З неї також можна зробити яскраве домашнє варення для тривалого зберігання. Використовуйте для цього 6 перевірених рецептів з докладним описом процесу.

Смачне варення з морошки без кісточок на зиму

Ласощі з морошки відрізняються не тільки яскравим смаком, а й корисними властивостями. З улюбленої ягоди сіверян можна приготувати цікаве густе варення. Оцініть домашній рецепт заготівлі, яка нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти на
2 л.

  • Морошка 3 кг
  • Цукор-пісок-4 ст.
  • Лайм 1 шт.
  • шт. 2 склянки

Процес приготування:

  1. Як заготовити варення з морошки на зиму? Ягоду старанно перебираємо і промиваємо. Далі звільняємо продукт від кісточок і перемелюємо його в блендері.
  2. Промиваємо лайм і вичавлюємо з нього сік. З шкірки знімаємо цедру з допомогою дрібної терки.
  3. Відправляємо цедру в ягідне пюре. Розмішуємо масу і доводимо її до кипіння на плиті.
  4. Далі вливаємо сік лайма і занурюємо цукор. Варимо на слабкому вогні близько 15 хвилин. Постійно помішуємо суміш.
  5. Гарячий продукт переливаємо в стерилізовані банки. Закриваємо їх кришками.
  6. Домашня заготовка з морошки без кісточок готова!