Популярна на півночі морошка славиться своїми корисними і смаковими якостями. Ягоду часто використовують в приготуванні різних ліків. З неї також можна зробити яскраве домашнє варення для тривалого зберігання. Використовуйте для цього 6 перевірених рецептів з докладним описом процесу.
Смачне варення з морошки без кісточок на зиму
Ласощі з морошки відрізняються не тільки яскравим смаком, а й корисними властивостями. З улюбленої ягоди сіверян можна приготувати цікаве густе варення. Оцініть домашній рецепт заготівлі, яка нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти на
2 л.
- Морошка 3 кг
- Цукор-пісок-4 ст.
- Лайм 1 шт.
- шт. 2 склянки
Процес приготування:
- Як заготовити варення з морошки на зиму? Ягоду старанно перебираємо і промиваємо. Далі звільняємо продукт від кісточок і перемелюємо його в блендері.
- Промиваємо лайм і вичавлюємо з нього сік. З шкірки знімаємо цедру з допомогою дрібної терки.
- Відправляємо цедру в ягідне пюре. Розмішуємо масу і доводимо її до кипіння на плиті.
- Далі вливаємо сік лайма і занурюємо цукор. Варимо на слабкому вогні близько 15 хвилин. Постійно помішуємо суміш.
- Гарячий продукт переливаємо в стерилізовані банки. Закриваємо їх кришками.
- Домашня заготовка з морошки без кісточок готова!
Густе варення з морошки на зиму з цілими ягодами
Наваристое густе варення з морошки можна приготувати з яскравими цілими ягодами. Апетитне частування стане оригінальним і незабутнім десертом на вашому столі. Порадуйте своїх близьких або гостей.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 2 л.
Інгредієнти:
- Морошка – 5 ст.
- Цукор – 2 склянки
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість морошки. Перебираємо її і звільняємо від плодоніжок.
2. Далі продукт старанно промиваємо під водою. Всі ягоди залишаємо цільними.
3. Засипаємо підготовлений інгредієнт цукром. Розмішуємо масу і залишаємо на 5 годин. Можна і на ніч.
4. Через деякий час масу переливаємо в каструлю. Доводимо продукт до кипіння і після варимо близько 20 хвилин на слабкому вогні. Помішуємо, щоб домогтися густоти.
5. Гаряче ласощі відразу розливаємо по стерилізованим банкам. Закриваємо заготовки кришками і ставимо на зберігання. Готово!
Як приготувати варення-п’ятихвилинка з морошки?
Швидке варення-п’ятихвилинку можна приготувати з морошки. Цікава ягода точно різноманітить ваші звичні заготовки. Беріть на замітку простий домашній рецепт для тривалого зберігання.
Час приготування: 2 години 20 хвилин
Час приготування: 5 хвилин
Порцій – 2 л.
Інгредієнти:
- Морошка – 5 ст.
- Цукор – 2 склянки
- Вода – 150 мл
Процес приготування:
1. Морошку акуратно перебираємо і промиваємо під водою. Потім відкидаємо на друшляк і даємо повністю стекти зайвої рідини.
2. Далі ягоду злегка розтираємо будь-яким зручним способом, розмішуємо з цукром і залишаємо на 2 години. Періодично можна розмішувати вміст.
3. Настоявшуюся масу викладаємо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння.
4. Варимо продукт на слабкому вогні близько 5 хвилин. В цей час вміст важливо регулярно помішувати.
5. Готове варення з морошки може розливати по стерилізованим банкам, закривати кришками і ставити на зберігання.
Простий і смачний рецепт варення з морошки без води
Варення з морошки без додавання води виходить більш густим і насиченим смаком. Оцініть простий домашній рецепт приготування ласощів з оригінальної ягоди. Частування підходить для тривалого зберігання в банках.
Час готування: 5 годин 20 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Морошка – 1 кг
- Цукор – 2 склянки
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість цукру і морошки для приготування варення.
2. Далі ягоди необхідно старанно очистити і промити під водою.
3. Підготовлену морошку викладаємо разом з цукром в каструлю. Шари інгредієнтів чергує. Ставимо форму в холодильник на 5 годин.
4. Далі віджимаємо з отриманої маси сік. Її кладемо в стерилізовані банки. Рідина кип’ятимо близько 5 хвилин і відразу заливаємо їй вміст скляної тари.
5. Заготовку можна накривати кришкою, остуджувати і відправляти на тривале зберігання. Яскраве варення з морошки готово!
Протерта морошка без варіння з цукром на зиму
Процес заготівлі морошки на зиму без варіння простий, але досить захоплюючий. Готовий продукт порадує ніжним солодким смаком і цікавим ароматом. Беріть ідею для ваших домашніх заготовок.
Час готування: 5 годин 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Морошка – 1 кг
- Цукор – 2 склянки
Процес приготування:
1. Морошку перебираємо. Акуратно видаляємо всі плодоніжки, а після промиваємо продукт під водою.
2. Далі ягоду ошпарюємо окропом. Досить потримати продукт в гарячій воді 1-2 хвилини.
3. Підготовлений інгредієнт старанно розтираємо будь-яким зручним способом. Можна використовувати дрібне сито і інші відповідні предмети.
4. Додаємо в отриману масу цукор. Ретельно розмішуємо вміст і залишаємо його на 5 годин.
5. Через час знову розмішуємо продукт і викладаємо його в чисті сухі банки. Закриваємо кришками і ставимо на зберігання в прохолодне приміщення.
Морошка без цукру для тривалого зберігання
Для тривалого зимового зберігання морошку часто готують без додавання цукру. Такий простий спосіб дозволяє отримати максимально корисний продукт з натуральним смаком. Спробуйте!
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Морошка – 1 кг
- Вода – 800 мл
Процес приготування:
1. Перебираємо потрібну кількість морошки. Акуратно приділяємо з неї всі плодоніжки.
2. Далі ягоду гарненько промиваємо під струменем холодної води. Відкидаємо продукт на друшляк.
3. Скляні банки промиваємо з використанням звичайної соди. Можна обшпарити, але стерилізувати не обов’язково.
4. Занурюємо ягоди в тару. Заповнюємо ними трохи більше половини банки. Вливаємо охолоджену кип’ячену воду. Також можна використовувати фільтровану.
5. Далі заготовки накриваємо марлею, а зверху щільною тканиною. Зав’язуємо матеріал і ставимо частування у прохолодне місце. Зберігати продукт може 2 роки!