Салат з помідорів, перцю, моркви та цибулі на зиму – це ароматне і барвисте блюдо, яке підніме вам настрій і зарядить вас позитивом. Але не тільки за рахунок свого апетитного вигляду, але і приголомшливого смаку, який отримується завдяки використанню домашніх садових овочів, які не йдуть ні в яке порівняння з покупними овочами. Класичне поєднання інгредієнтів запросто різноманітить ваш прийом їжі і зробить його набагато смачніше і апетитніше.
Салат з помідорів, перцю, моркви та цибулі н зиму
Салат з помідорів, перцю, моркви та цибулі на зиму – це яскрава, ароматна та корисна заготовка, яка містить у своєму складі величезна кількість вітамінів, а також макро – і мікроелементів, які необхідні організму для підтримки імунної системи в холодні місяці.
Інгредієнти на
3.7 л.
- Перець болгарський 500 гр.
- Морква 1 кг
- Помідори 1 кг
- Цибуля ріпчаста 1 кг
- Масло соняшникова 120 мл
- Цукор-пісок 130 гр.
- Сіль 1.5 ст. л.
- Перець чорний мелений 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% 60 мл
Процес приготування:
- Як заготовити салат з помідорів, болгарського перцю, моркви та цибулі на зиму? Підготуємо необхідний продуктовий набір.
- У помідорів вирізаємо плодоніжку і розрізаємо кожен плід на 6-8 частин – викладаємо в сотейник.
- Слідом відправляємо цибульні півкільця.
- болгарський перець Очищаємо, нарізаємо невеликими смужками і закидаємо до інших овочів.
- Додаємо натерту на крупній тертці моркву.
- Висипаємо до складу сіль, мелений перець і цукровий пісок – гарненько перемішуємо.
- Виливаємо рослинне масло і ставимо каструлю на конфорку, тушкуємо протягом півгодини.
- Через 30 хвилин вмішуємо оцет і тушкуємо ще 10 хвилин.
- Розкладаємо закуску по заздалегідь простерилизованным баночках і після охолодження прибираємо в прохолодне приміщення.
- Смачного!
Салат з помідорів, болгарського перцю, моркви та цибулі без стерилізації на зиму
Салат з помідорів, болгарського перцю, моркви та цибулі без стерилізації – це неймовірно апетитні закачування, яка користується величезною популярністю завдяки своєму неперевершеному смаку і аромату. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить три півлітрові баночки.
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 1,5 л.
Склад:
- Помідори – 750 гр.
- Морква – 250 гр.
- Цибуля – 250 гр.
- Перець солодкий – 250 гр.
- Сіль – 25 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Стиглі помідори ріжемо на досить великі часточки.
Крок 2. В товстостінну каструлю відправляємо томати і нарізану ріпчасту цибулю.
Крок 3. Додаємо соломку болгарського перцю.
Крок 4. Очищену моркву подрібнюємо на тертці і викладаємо до інших складових.
Крок 5. Доповнюємо овочі цукром, сіллю, оцтом і рослинним маслом.
Крок 6. Інгредієнти перемішуємо і даємо постояти при кімнатній температурі до виділення соку.
Крок 7. Переміщаємо каструлю на конфорку і доводимо масу до кипіння, проварюємо 20 хвилин.
Крок 8. Розфасовуємо салат по стерильним банкам, закатуємо, перевертаємо догори дном і закутуємо в покривало. Лишаємо в такому вигляді на 24 години.
Крок 9. Заготовки переносимо в місце зберігання. Приємного апетиту!
Салат з помідорів, перцю, капусти, моркви та цибулі на зиму
Салат з помідорів, перцю, капусти, моркви та цибулі на зиму – це ситне, але в той же час легке страву, яке замінить вам гарніри і закуски зі свіжих овочів. Процес приготування досить простий, головне – слідувати рекомендаціям і дотримуватися пропорції компонентів.
Час готування – 3 ч.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Помідори – 500 гр.
- Цибуля – 250 гр.
- Перець болгарський – 250 гр.
- Морква – 100 гр.
- Цукор-пісок – 40 гр.
- Сіль – 20 гр.
- Оцет столовий 9% – 25 мл
- Масло олію – 100 мл
- Перець чорний горошком – 6 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу очищаємо і промиваємо потрібні компоненти.
Крок 2. Тонкою соломкою білокачанну капусту шаткуємо.
Крок 3. Брусками нарізаємо моркву, разом з капустою викладаємо в миску з високими бортиками.
Крок 4. М’якоть солодкого перцю ріжемо на смужки і висипаємо до інших овочів.
Крок 5. Додаємо цибулю, нарізану півкільцями.
Крок 6. Слідом відправляємо часточки стиглих помідорів.
Крок 7. Компоненти посипаємо цукровим піском, перцем, сіллю, також обов’язково вливаємо оцет і олію.
Крок 8. Масу перемішуємо до рівномірного розподілу, ємність затягуємо плівкою і наполягаємо салат 2-3 години.
Крок 9. Викладаємо заготовку в каструлю і проварюємо протягом 10 хвилин з моменту закипання.
Крок 10. Розподіляємо закуску по банкам і відразу ж закатуємо, перевертаємо догори дном і накриваємо махровим рушником. На наступну добу прибираємо в підвал або комору. Приємного апетиту!
Салат на зиму з помідорів, огірків, перцю, моркви та цибулі
Салат на зиму з помідорів, огірків, перцю, моркви та цибулі – це класичне поєднання компонентів, перед яким не зможе встояти навіть той, хто скептично ставиться до подібного роду овочевим заготівлях.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Помідори – 1 кг
- Огірки – 700 гр.
- Перець болгарський – 700 гр.
- Морквина – 700 гр.
- Цибуля – 700 гр.
- Сіль – 5 ч. л.
- Цукор-пісок – 10 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 10 ст. л.
- Олію соняшникову – 15 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Знімаємо піну і шкірку з цибулі і моркви, довільно подрібнюємо.
Крок 2. Вичищаємо насінну коробочку з болгарського перцю, м’якоть нарізаємо скибочками невеликого розміру.
Крок 3. Пасеруємо На рослинній олії підготовлені овочі, виливаємо трохи води і тушкуємо.
Крок 4. Паралельно половину помідорів ріжемо кубиками, а другу будь-яким зручним способом перетворюємо на пюре. Огірочки нарізаємо півкільцями.
Крок 5. Овочеве асорті, включаючи кашку з томатів, а також сіль, цукор, оцет і олію – перемішуємо і варимо протягом 15 хвилин після закипання.
Крок 6. Після закінчення часу розкладаємо овочі разом з соком по стерильним банкам і закатуємо. Приємного апетиту!
Салат з кабачків, помідорів, моркви, перцю на зиму
Салат з кабачків, помідорів, моркви, перцю на зиму – це поживна, але в той же час легка закуска, яка припаде до смаку кожному, хто спробує хоча б ложечку. Подавати таку заготовку можна до різного м’яса, риби або птиці – смачно в будь-якому разі!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1,8 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1 кг
- Морква – 250 гр.
- Перець болгарський – 300 гр.
- Помідори – 450 гр.
- Сіль – 2 ч. л.
- Вода – 500 мл
- Масло рослинне – 150 мл
- Цукор-пісок – 130 гр.
- Часник – 2-4 зуб.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Викладаємо на робочу поверхню всі необхідні інгредієнти.
Крок 2. Очищаємо овочі від шкірки і насіння, промиваємо під струменем води.
Крок 3. Томати прокручуємо через м’ясорубку і переливаємо складу в каструлю з рослинним маслом, водою, цукровим піском і сіллю – ставимо на конфорку.
Крок 4. Морквину подрібнюємо на бурачной тертці і висипаємо в томатне пюре. Тушкуємо 5 хвилин.
Крок 5. Додаємо кубики кабачка і соломку болгарського перцю. Тушкуємо 10 хвилин.
Крок 6. Після закінчення зазначеного часу вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з плити. В цей же момент вводимо часник, пропущений через прес.
Крок 7. Розкладаємо салат по стерилізованим банкам, закатуємо і після охолодження переносимо в льох. Приємного апетиту!
Заготовка з помідорів, перцю, моркви та цибулі без оцту
Заготовка з помідорів, перцю, моркви та цибулі без оцту готується аналогічно іншим закаткам, однак, без додавання одного компонента. Відсутність оцту не позначається на смакових характеристиках, швидше навпаки залишає овочеве післясмак більш яскравим і насиченим.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 7.
Склад:
- Помідори – 3 кг
- Перець солодкий – 3 кг
- Морква – 500 гр.
- Цибуля – 3-4 шт.
- Перець гострий стручковий – 2 шт.
- Часник – 3-5 головок.
- Сіль – за смаком.
- Цукор-пісок – за смаком.
- Базилік – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Болгарський перець розрізаємо навпіл і позбавляємося від білих перегородок і насіння, м’якоть нарізаємо невеликими скибочками.
Крок 2. Цибулини «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо довільно.
Крок 3. Озброюємося бурачной теркою і подрібнюємо морквину.
Крок 4. Томати подрібнюємо в блендері і відокремлюємо виділився сік, рідина кип’ятимо.
Крок 5. У сік закидаємо моркву, перець і цибулю – кип’ятимо близько 20 хвилин і потім додаємо сіль, цукор і мелений перець.
Крок 6. Потім заготовку вводимо рубаний часник, духмяний базилік і гострий перець – розкладаємо по банках, прикривають кришками і стерилізуємо у каструлі, на дно якої устеляємо рушником, 20-30 хвилин. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!