Салат з помідорів, перцю, моркви та цибулі на зиму – 6 рецептів з покроковими фото

Салат з помідорів, перцю, моркви та цибулі на зиму – це ароматне і барвисте блюдо, яке підніме вам настрій і зарядить вас позитивом. Але не тільки за рахунок свого апетитного вигляду, але і приголомшливого смаку, який отримується завдяки використанню домашніх садових овочів, які не йдуть ні в яке порівняння з покупними овочами. Класичне поєднання інгредієнтів запросто різноманітить ваш прийом їжі і зробить його набагато смачніше і апетитніше.

Салат з помідорів, перцю, моркви та цибулі н зиму

Салат з помідорів, перцю, моркви та цибулі на зиму – це яскрава, ароматна та корисна заготовка, яка містить у своєму складі величезна кількість вітамінів, а також макро – і мікроелементів, які необхідні організму для підтримки імунної системи в холодні місяці.

Інгредієнти на
3.7 л.

  • Перець болгарський 500 гр.
  • Морква 1 кг
  • Помідори 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 кг
  • Масло соняшникова 120 мл
  • Цукор-пісок 130 гр.
  • Сіль 1.5 ст. л.
  • Перець чорний мелений 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% 60 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити салат з помідорів, болгарського перцю, моркви та цибулі на зиму? Підготуємо необхідний продуктовий набір.
  2. У помідорів вирізаємо плодоніжку і розрізаємо кожен плід на 6-8 частин – викладаємо в сотейник.
  3. Слідом відправляємо цибульні півкільця.
  4. болгарський перець Очищаємо, нарізаємо невеликими смужками і закидаємо до інших овочів.
  5. Додаємо натерту на крупній тертці моркву.
  6. Висипаємо до складу сіль, мелений перець і цукровий пісок – гарненько перемішуємо.
  7. Виливаємо рослинне масло і ставимо каструлю на конфорку, тушкуємо протягом півгодини.
  8. Через 30 хвилин вмішуємо оцет і тушкуємо ще 10 хвилин.
  9. Розкладаємо закуску по заздалегідь простерилизованным баночках і після охолодження прибираємо в прохолодне приміщення.
  10. Смачного!

Салат з помідорів, болгарського перцю, моркви та цибулі без стерилізації на зиму

Салат з помідорів, болгарського перцю, моркви та цибулі без стерилізації – це неймовірно апетитні закачування, яка користується величезною популярністю завдяки своєму неперевершеному смаку і аромату. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить три півлітрові баночки.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 1,5 л.

Склад:

  • Помідори – 750 гр.
  • Морква – 250 гр.
  • Цибуля – 250 гр.
  • Перець солодкий – 250 гр.
  • Сіль – 25 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Стиглі помідори ріжемо на досить великі часточки.

Крок 2. В товстостінну каструлю відправляємо томати і нарізану ріпчасту цибулю.

Крок 3. Додаємо соломку болгарського перцю.

Крок 4. Очищену моркву подрібнюємо на тертці і викладаємо до інших складових.

Крок 5. Доповнюємо овочі цукром, сіллю, оцтом і рослинним маслом.

Крок 6. Інгредієнти перемішуємо і даємо постояти при кімнатній температурі до виділення соку.

Крок 7. Переміщаємо каструлю на конфорку і доводимо масу до кипіння, проварюємо 20 хвилин.

Крок 8. Розфасовуємо салат по стерильним банкам, закатуємо, перевертаємо догори дном і закутуємо в покривало. Лишаємо в такому вигляді на 24 години.

Крок 9. Заготовки переносимо в місце зберігання. Приємного апетиту!

Салат з помідорів, перцю, капусти, моркви та цибулі на зиму

Салат з помідорів, перцю, капусти, моркви та цибулі на зиму – це ситне, але в той же час легке страву, яке замінить вам гарніри і закуски зі свіжих овочів. Процес приготування досить простий, головне – слідувати рекомендаціям і дотримуватися пропорції компонентів.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Помідори – 500 гр.
  • Цибуля – 250 гр.
  • Перець болгарський – 250 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 40 гр.
  • Сіль – 20 гр.
  • Оцет столовий 9% – 25 мл
  • Масло олію – 100 мл
  • Перець чорний горошком – 6 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу очищаємо і промиваємо потрібні компоненти.

Крок 2. Тонкою соломкою білокачанну капусту шаткуємо.

Крок 3. Брусками нарізаємо моркву, разом з капустою викладаємо в миску з високими бортиками.

Крок 4. М’якоть солодкого перцю ріжемо на смужки і висипаємо до інших овочів.

Крок 5. Додаємо цибулю, нарізану півкільцями.

Крок 6. Слідом відправляємо часточки стиглих помідорів.

Крок 7. Компоненти посипаємо цукровим піском, перцем, сіллю, також обов’язково вливаємо оцет і олію.

Крок 8. Масу перемішуємо до рівномірного розподілу, ємність затягуємо плівкою і наполягаємо салат 2-3 години.

Крок 9. Викладаємо заготовку в каструлю і проварюємо протягом 10 хвилин з моменту закипання.

Крок 10. Розподіляємо закуску по банкам і відразу ж закатуємо, перевертаємо догори дном і накриваємо махровим рушником. На наступну добу прибираємо в підвал або комору. Приємного апетиту!

Салат на зиму з помідорів, огірків, перцю, моркви та цибулі

Салат на зиму з помідорів, огірків, перцю, моркви та цибулі – це класичне поєднання компонентів, перед яким не зможе встояти навіть той, хто скептично ставиться до подібного роду овочевим заготівлях.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Помідори – 1 кг
  • Огірки – 700 гр.
  • Перець болгарський – 700 гр.
  • Морквина – 700 гр.
  • Цибуля – 700 гр.
  • Сіль – 5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 10 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 10 ст. л.
  • Олію соняшникову – 15 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо піну і шкірку з цибулі і моркви, довільно подрібнюємо.

Крок 2. Вичищаємо насінну коробочку з болгарського перцю, м’якоть нарізаємо скибочками невеликого розміру.

Крок 3. Пасеруємо На рослинній олії підготовлені овочі, виливаємо трохи води і тушкуємо.

Крок 4. Паралельно половину помідорів ріжемо кубиками, а другу будь-яким зручним способом перетворюємо на пюре. Огірочки нарізаємо півкільцями.

Крок 5. Овочеве асорті, включаючи кашку з томатів, а також сіль, цукор, оцет і олію – перемішуємо і варимо протягом 15 хвилин після закипання.

Крок 6. Після закінчення часу розкладаємо овочі разом з соком по стерильним банкам і закатуємо. Приємного апетиту!

Салат з кабачків, помідорів, моркви, перцю на зиму

Салат з кабачків, помідорів, моркви, перцю на зиму – це поживна, але в той же час легка закуска, яка припаде до смаку кожному, хто спробує хоча б ложечку. Подавати таку заготовку можна до різного м’яса, риби або птиці – смачно в будь-якому разі!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1,8 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг
  • Морква – 250 гр.
  • Перець болгарський – 300 гр.
  • Помідори – 450 гр.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Вода – 500 мл
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Цукор-пісок – 130 гр.
  • Часник – 2-4 зуб.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо на робочу поверхню всі необхідні інгредієнти.

Крок 2. Очищаємо овочі від шкірки і насіння, промиваємо під струменем води.

Крок 3. Томати прокручуємо через м’ясорубку і переливаємо складу в каструлю з рослинним маслом, водою, цукровим піском і сіллю – ставимо на конфорку.

Крок 4. Морквину подрібнюємо на бурачной тертці і висипаємо в томатне пюре. Тушкуємо 5 хвилин.

Крок 5. Додаємо кубики кабачка і соломку болгарського перцю. Тушкуємо 10 хвилин.

Крок 6. Після закінчення зазначеного часу вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з плити. В цей же момент вводимо часник, пропущений через прес.

Крок 7. Розкладаємо салат по стерилізованим банкам, закатуємо і після охолодження переносимо в льох. Приємного апетиту!

Заготовка з помідорів, перцю, моркви та цибулі без оцту

Заготовка з помідорів, перцю, моркви та цибулі без оцту готується аналогічно іншим закаткам, однак, без додавання одного компонента. Відсутність оцту не позначається на смакових характеристиках, швидше навпаки залишає овочеве післясмак більш яскравим і насиченим.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 7.

Склад:

  • Помідори – 3 кг
  • Перець солодкий – 3 кг
  • Морква – 500 гр.
  • Цибуля – 3-4 шт.
  • Перець гострий стручковий – 2 шт.
  • Часник – 3-5 головок.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Базилік – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Болгарський перець розрізаємо навпіл і позбавляємося від білих перегородок і насіння, м’якоть нарізаємо невеликими скибочками.

Крок 2. Цибулини «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо довільно.

Крок 3. Озброюємося бурачной теркою і подрібнюємо морквину.

Крок 4. Томати подрібнюємо в блендері і відокремлюємо виділився сік, рідина кип’ятимо.

Крок 5. У сік закидаємо моркву, перець і цибулю – кип’ятимо близько 20 хвилин і потім додаємо сіль, цукор і мелений перець.

Крок 6. Потім заготовку вводимо рубаний часник, духмяний базилік і гострий перець – розкладаємо по банках, прикривають кришками і стерилізуємо у каструлі, на дно якої устеляємо рушником, 20-30 хвилин. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!