Вишня у власному соку з цукром на зиму – 6 рецептів з покроковими фото

Вишня у власному соку — заготовка, яка зберігає максимум користі і смаку і при цьому може зберігатися в прохолодному місці всю зиму. Такі ягоди відмінно підходять в якості інгредієнта для пирогів або іншої випічки, а також в якості доповнення до каш, молочних продуктів і морозива.

Вишня у власному соку без кісточок на зиму

Легкий рецепт приготування вишні, консервованої у власному соку. Виходить в міру солодкий і дуже літній десерт, який добре додавати у випічку або молочним стравам. Якщо вишня пустить недостатньо соку, банки можна додати трохи киплячої води.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій -4.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Вишня 400 гр.
  • Цукор-пісок-4 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити вишні у власному соку з цукром на зиму? Ягоди перебрати і промити, видалити черешки, листя і зіпсовані вишні, обсушити і видалити кісточки.
  2. У відповідну стерилізовану ємність укласти приблизно жменю ягід засипати і столовою ложкою цукру. Чергувати вишню і цукор, поки баночка не заповниться до верху. Завершальним шаром повинен стати цукор.
  3. Залишити ємність в теплому місці на 20 хвилин, щоб ягоди пустили сік.
  4. Банку з вишнею та цукром простерилізувати, поклавши на дно каструлі з киплячою водою рушник і поставивши на нього ємність з ягодами так, щоб горлечко банки знаходилося над поверхнею окропу. Ємність з вишнею при цьому закривати не треба. Стерилізувати банку потрібно близько 15 хвилин, слідкуючи, щоб вода кипіла не сильно.
  5. Ємність з вишнею в соку закупорити кришкою, залишити в теплі, поки не охолоне, а потім зберігати в холодному місці.