Тісто для пиріжків в хлібопічці – 6 рецептів з покроковими фото

Тісто для пиріжків в хлібопічці — основа для пухкої та смачної домашньої випічки. Хлібопічка – необхідний пристрій для вашої кухні. Вона заощаджує час і зробить всю роботу за вас. Пропонуємо вам 6 рецептів приготування тіста для пиріжків. Тут ви побачите, як приготувати його з сухими дріжджами, в хлібопічці Мулинекс і Панасонік, на кефірі, на воді і здобне тісто.

Пишне тісто з сухими дріжджами для пиріжків в хлібопічці

Завдяки хлібопічці ви отримаєте чудове пишне тісто за короткий проміжок часу. Для приготування вам знадобиться молоко, борошно, яйця, вершкове масло, сухі дріжджі, сіль і цукор.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Борошно пшеничне 450 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Сухі дріжджі 1 ч. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Цукор-пісок 2.5 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачне тісто для пиріжків в хлібопічці? Молоко розігріваємо в мікрохвильовій печі або на плиті. Температура повинна бути близько 37оС. Можна перевірити, зануривши в нього палець. Якщо йому комфортно, то це правильна температура. Наливаємо тепле молоко в чашу хлібопічки. Вершкове масло розтоплюємо і вливаємо молоко. Додаємо сіль. Яйця розбиваємо в окрему ємність, збовтуємо і додаємо в чашу.
  2. Борошно просіваємо кілька разів через сито, щоб вона збагатилася киснем і тісто краще піднялося.
  3. Зверху висипаємо сухі дріжджі і їх зверху присипаємо цукром. Відправляємо чашу в хлібопічку, закриваємо кришку і вибираємо режим «Тісто».
  4. За пару хвилин перевіряємо тісто. Якщо воно прилипло до стінок чаші або в ній залишилася борошно, то беремо дерев’яну ложку і відскрібаємо залишки борошна до тесту.
  5. Через 15 хвилин тісто повністю вымесилось. Більше не відкриваємо кришку.
  6. За півтори години тісто збільшиться десь в 4 рази. Можна починати формувати пиріжки. Найкраще таке тісто підійде для випічки з солодкою начинкою. Приємного апетиту!

Повітряне дріжджове тісто для пиріжків в хлібопічці Мулинекс

Для приготування тіста знадобиться вода, рослинна олія, сіль, борошно, цукор і сухі дріжджі. Всі інгредієнти в певному порядку поміщаються в чашу хлібопічку. Процес замісу тіста займає півтори години. У цей час можна йти займатися своїми справами, поки апарат робить все за вас.

Час приготування: 1 ч. 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Вода – 340 мл
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – 1.5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 2.5 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 1.5 ч. л.

Процес приготування:

1. Борошно просіваємо через сито пару раз, щоб вона наситилася киснем, і наша випічка вийшла повітряної.

2. В чашу хлібопічки наливаємо теплу воду. Її температура повинна бути близько 40оС. Потім додаємо до неї рослинне масло.

3. Далі додаємо сіль і просіяне через сито борошно.

4. Зверху насипаємо цукор і сухі дріжджі.

5. Відправляємо чашу з усіма інгредієнтами в хлібопічку Мулинекс. Через меню вибираємо 8 програму і натискаємо «старт». Закриваємо хлібопічку кришкою і чекаємо півтори години, поки тісто буде замішуватися і підніматися.

6. По закінченню програми, хлібопічка видасть звуковий сигнал. Відкриваємо кришку і приступаємо до формування пиріжків. Приємного апетиту!

Дуже смачне здобне тісто для пиріжків в хлібопічці Панасонік

Здобне дріжджове тісто, приготовлене в хлібопічці, виходить повітряним і дуже смачним. Спочатку на дно закладаються сухі інгредієнти, а потім рідкі. На заміс тіста в даній марці хлібопічки йде трохи більше двох годин.

Час готування: 2 ч. 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Молоко – 250 мл
  • Дріжджі сухі – 2.5 ч. л.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Борошно пшеничне – 520 гр.
  • Ванілін – ¼ ч. л.

Процес приготування:

1. На дно чаші хлібопічки насипаємо дріжджі. Борошно кілька разів просіваємо через сито, щоб вона наситилася киснем і відправляємо до дріжджам разом з цукром і ваніліном. В хлібопічці цієї марки в першу чергу додаються сухі інгредієнти.

2. Далі додаємо вершкове масло, розбиваємо яйце і заливаємо молоко.

3. Ставимо чашу в хлібопічку і закриваємо кришку. Вибираємо програму замісу тіста. Тут вона знаходиться під номером 13.

4. Тісто буде замішуватися протягом 2 годин 20 хвилин. Воно збільшиться в кілька разів і від нього буде виходити приємний аромат.

5. Тепер можна приступати до формування пиріжків або інших виробів. Таке тісто краще всього підходить випічці з солодкою начинкою. З нього можна зробити булочки або пиріг. Приємного апетиту!

Як приготувати ніжне тісто на кефірі для пиріжків в хлібопічці?

Завдяки кефіру тісто виходить дуже повітряними. Випічка з такого тіста залишається ніжною і м’якою. А завдяки хлібопічці ви заощадите свій час і отримаєте неймовірно смачні пиріжки.

Час приготування: 2 год 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Кефір 1% – 310 мл
  • Дріжджі сухі – 3 ч. л.

Процес приготування:

1. Борошно просіваємо кілька разів через сито, щоб наситити його киснем і надати тесту велику легкість.

2. Пересипаємо борошно в чашу хлібопічки.

3. Висипаємо 3 столових ложки цукру, сіль і рослинне масло. Потім наливаємо кефір. Краще заздалегідь дістати його з холодильника, щоб при приготуванні він був кімнатної температури.

4. Тепер зверху насипаємо дріжджі. Ми використовували дріжджі для здоби. У них вже є ванілін.


5. Закриваємо кришку хлібопічки і вибираємо програму для замісу тіста. У нас вона знаходиться під номером 13.

6. Тісто буде замішуватися і підходити протягом 2 годин 20 хвилин. Хлібопічка видасть звуковий сигнал, коли воно буде готове. Потім можемо відкрити кришку.

7. Тепер дістаємо тісто з чаші і починаємо формувати пиріжки або іншу випічку. Приємного апетиту!

Пісне дріжджове тісто на воді для пиріжків в хлібопічці

Для приготування нам знадобиться вода, цукор, сіль, рослинне масло, борошно, сухі дріжджі. Всі інгредієнти відправляються в хлібопічка на півтори години. Найкраще таке тісто використовувати для смажених пиріжків. Вони виходять пористими і пишними.

Час приготування: 1 ч. 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Вода – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Рослинне масло – 0.5 склянки
  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Дріжджі сухі – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. На дно хлібопічки насипаємо 1 столову ложку цукру і 2 столові ложки солі.

2. Потім наливаємо 1 склянку води кімнатної температури і півсклянки олії.

3. Три склянки борошна просіваємо через сито, щоб наситити його киснем і насипаємо в чашу. Зверху висипаємо 2 чайні ложки сухих дріжджів.

4. Чашу з інгредієнтами ставимо в хлібопічку і вибираємо програму «Заміс тіста». У нас це займає півтори години. Чекаємо звукового сигналу, відкриваємо кришку і можемо приступати до формування пиріжків.

5. Начиняємо вироби будь-якою начинкою. Це може бути як варення, картопляне пюре, так і м’ясний фарш. Обсмажуємо на рослинному маслі з двох сторін, доки вони не придбають золотистий колір. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування пишного здобного тіста для пиріжків

Для приготування здобного тесту нам знадобиться борошно, сухі дріжджі, олія рослинна, цукор, сіль і вода. З допомогою хлібопічки можна легко і швидко замісити тісто. Воно вийде дуже пишним і в нього можна додати начинку на ваш смак.

Час приготування: 1 ч. 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 560 гр.
  • Дріжджі сухі – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2.5 ч. л.
  • Сіль – 1.5 ч. л.
  • Вода – 330 мл

Процес приготування:

1. В чашу хлібопічки наливаємо 330 мл води кімнатної температури.

2. Далі наливаємо у воду 2 столові ложки рослинної олії.

3. Потім насипаємо півтори чайні ложки солі, можна морський. І насипаємо 2 з половиною столові ложки цукру.

4. Борошно просіваємо в чашу з водою і маслом через сито, щоб наситити його киснем. Так тісто вийде дуже пишним.

5. Зверху на висипаємо борошно 2 чайні ложки дріжджів. Найголовніше в цьому рецепті – дотримуватися порядок додавання інгредієнтів в чашу хлібопічки.

6. Відправляємо чашу з усім вмістом в хлібопічку, закриваємо кришку і включаємо програму «Дріжджове тісто». Ставимо таймер на півтори години і натискаємо «Старт».

7. Через певний час відкриваємо кришку хлібопічки і дістаємо з неї тісто. Можна приступати до формування пиріжків. Додаємо в тісто будь-яку начинку і готуємо в духовці або смажимо. Приємного апетиту!