Печінкові оладки з курячої печінки – 8 рецептів з покроковими фото

Печінкові оладки з курячої печінки – оригінальне рішення для вашого сімейного перекусу. Готове частування вийде дуже ситним, корисним і цікавим за смаком. Подавайте до столу зі сметаною, свіжою зеленню та іншими доповненнями. Кращі рецепти для приготування ви знайдете в нашій кулінарній добірці з покроковими рецептами.

Класичні оладки з курячої печінки в домашніх умовах

Оладки з курячої печінки виходять дуже смачними. Цей субпродукт не треба вимочувати перед приготуванням для усунення специфічного запаху, оскільки його, як такого, немає. Достатньо просто добре промити печінку і видалити жилки. Щоб оладки були соковитими, обов’язково додаємо в тісто цибулю. Для аромату можна поекспериментувати зі спеціями. Завжди безпрограшний варіант – готова суміш прянощів для курки.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Куряча печінка 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Борошно пшеничне 5 ст. л.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сметана 100 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Приправа для курки, за смаком
  • Сода харчова ¼ ч. л.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати печінкові оладки з курячої печінки? Печінку ретельно промиваємо поштучно під проточною водою. Потім видаляємо за допомогою ножа або руками плівки і прожилки. Поміщаємо субпродукт в блендер і подрібнюємо до рідкого стану. Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо довільними шматками і пюрируем аналогічно печінки. Змішати обидві маси.
  2. Додаємо в печінково-цибульну суміш яйця, перемішуємо.
  3. Кладемо сметану.
  4. Присмачую тісто спеціями – насипаємо сіль, чорний мелений перець суміш спецій для курки. Перемішуємо.
  5. Вводимо борошно разом з содою і все перемішуємо до однорідності. Намагаємося розбити всі борошняні грудочки.
  6. Готове тісто має бути досить рідким. Даємо йому постояти в холодильнику десять-п’ятнадцять хвилин, щоб воно злегка загусло і стало більш в’язким.
  7. У сковороді розігріваємо рослинне масло, налите тонким шаром. За допомогою столової ложки викладаємо в гаряче масло тісто у вигляді округлих оладок. Смажимо до легкої рум’яної скоринки за дві-три хвилини з кожного боку. Температура плити – середня. Готові оладки перекладаємо на тарілку, застелену паперовою серветкою. Воно вбере надлишок олії після смаження. Подаємо оладки відразу після приготування, поки вони гарячі.

Приємного апетиту!

Оладки з курячої печінки з борошном на сковороді

Якщо не знаєте, що приготувати з курячої печінки, то можна зупинитися на одному з найбільш простих і швидких страв з неї – на оладки. Обробка продукту зводиться до промивання і видалення нечисленних прожилок. Замісити тісто можна за допомогою блендера за десять хвилин. Обсмажування також не займе багато часу. Печінка – продукт дуже ніжний, тому досить просто зарумянить верхню кірочку оладок і переконатися, що серцевина перестала бути рожевою. Для соковитості і аромату у тісто додаємо ріпчаста і зелена цибуля.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Печінка куряча – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру.
  • Борошно пшеничне – 45 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цибуля зелена – ½ пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Печінка поштучно промиваємо під струменем проточної води. Після цього видаляємо ножем або руками всі плівки і прожилки. Після промивання поміщаємо печінка у друшляк або сито, щоб зайва волога обов’язково стікала і не потрапила в тісто. Поміщаємо оброблений субпродукт в чашу блендера.

2. Ріпчасту цибулю чистимо від луски і розрізаємо на шматки довільної форми. Відправляємо до печінки. Пір’я зеленої цибулі миємо, обсушуємо. Половину від усього обсягу зелені нарізаємо на короткі відрізки і висипаємо слідом за ріпчастою цибулею.

3. Подрібнюємо Блендером інгредієнти до отримання однорідної рідкої кашки. Другу половину зеленої цибулі подрібнюємо ножем і додаємо в печінкову масу. Також вводимо яйця, пшеничне борошно, сіль і чорний мелений перець. Віночком швидко перемішуємо всі разом – тісто готове.

4. У сковорідку наливаємо трохи олії без запаху. За допомогою столової ложки викладаємо в гаряче масло тісто у вигляді невеликих оладок. Щоб вироби виходили рівною акуратної форми, можна використовувати спеціальні кулінарні кільця для смаження, як на фото. Смажимо оладки з кожної сторони по півтори – дві хвилини, поки не з’явиться рум’яна кірочка. Температуру плити підтримуємо середньо-високої.

5. Готові оладки відразу перекладаємо на сервірувальну тарілку і подаємо до столу. Вдалий гарнір до таких оладок – картопляне пюре і свіжі овочі.

Приємного апетиту!

Ніжні оладки з курячої печінки з манкою на сковороді

Зазвичай в тісто для печінкових оладок додають борошно або манку. Це потрібно для правильної текстури оладок. Варіант з манною крупою завжди більш ніжний, при цьому поверхнева кірочка більш щільна, з крупинками, а внутрішня частина коржів виходить соковитою і злегка рихлою. Для любителів печінкових оладок така різниця завжди помітна. Також пропонуємо додати розпушувач і трохи кукурудзяного крохмалю – це додасть легкості оладкам і зробимо скоринку більш ніжною.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Печінка куряча – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт. середнього розміру.
  • Крупа манна – 1,5-2 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач – ½ ч. л.
  • Кріп – 2 гілки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Курячу печінку промиваємо в проточній прохолодній воді. Видаляємо всі плівки і жилки. Потім поміщаємо печінка на сито і даємо всій зайвої води після промивання стекти. Небажано, щоб багато вологи потрапило в тісто. Відправляємо оброблений субпродукт в блендер і подрібнюємо до рідкого гомогенного стану. Додаємо в отриману масу яйце.

2. Ріпчасту цибулю чистимо від луски і подрібнюємо ножем на дрібні кубики. Висипаємо їх до печінкової маси.

3. Слідом всипаємо манну крупу, крохмаль, розпушувач, сіль і чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішуємо, щоб не залишилося грудок. Кріп промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. Висипаємо зелень в приготоване тісто і ще раз ретельно перемішуємо.

4. Сковорідку з антипригарним покриттям змащуємо невеликою кількістю рослинного масла без запаху. Зручно це робити м’якою силіконовою пензликом. За допомогою столової ложки викладаємо на сковороду невеликі порції тіста у формі оладок. Обсмажуємо з обох боків до рум’яної скоринки. Температура плити при цьому – середня.

Готові оладки знімаємо зі сковороди і перекладаємо на сервірувальну тарілку. Подаємо до столу гарячими. Відповідний гарнір до таких оладок – картопляне пюре і свіжі овочі. Додатково можна подати сметану або майонез.

Приємного апетиту!

Соковиті оладки з курячої печінки з цибулею і морквою

Куряча печінка – корисний і недорогий продукт. Приготованими з неї стравами можна урізноманітнити повсякденне меню і смачно нагодувати всю сім’ю. Печінка дуже «любить» компанію ріпчастої цибулі і моркви: ці овочі відмінно доповнюють її смак і додають соковитості. Пропонуємо додати в тісто для оладок цибульно-морквяну зажарку – це дуже смачно!

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Печінка куряча – 1200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. середнього розміру.
  • Борошно пшеничне – 7-8 ст. л.
  • Морква – 1 шт. великого розміру.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 1 зубок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і подрібнюємо ножем на маленькі кубики. Морква промиваємо, обсушуємо, чистимо. Натираємо коренеплід на крупній тертці. Часник звільняємо від лушпиння і дрібно рубаємо.

2. У сковорідку наливаємо трохи олії без запаху і розігріваємо його. Висипаємо ріпчасту цибулю і обсмажуємо на середньому вогні до прозорості. Додаємо моркву і часник, змішуємо з цибулею і продовжуємо готувати ще чотири-п’ять хвилин, періодично помішуючи. Потім знімаємо сковороду з плити і даємо засмажки охолонути.

3. Курячу печінку ретельно промиваємо і очищаємо від зайвих плівок і жилок. Потім подрібнюємо її в м’ясорубці або блендері до отримання рідкої кашки. Додаємо остиглі цибулю з морквою.

4. Слідом розбиваємо яйце і всипаємо борошно, сіль і чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішуємо, щоб не залишилося грудок.

5. Готове тісто має бути досить рідким і чимось нагадувати консистенцію сметани.

6. У сковорідку наливаємо невелику кількість рослинного масла. Добре розігріваємо його. Столовою ложкою викладаємо невеликі порції тіста у вигляді оладок на невеликій відстані один від одного. Обсмажуємо їх по дві-три хвилини з обох боків до рум’яної скоринки. Температура плити при цьому – середня.

7. Готові печінкові оладки знімаємо зі сковороди лопаткою і перекладаємо на тарілку. Подаємо до столу гарячими з будь-яким гарніром. Класичний варіант – пюре з картоплі і салат зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування оладок з курячої печінки в духовці

Печінкові оладки готуються дуже швидко. Єдине, що займає час, це процес смаження: стоїмо біля плити, стежимо, перевертаємо, знімаємо і далі по другому колу. Істотно полегшити процес можна, якщо замість плити використовувати духовку. Приємним бонусом буде зниження жирності і калорійності готових оладок, адже при запіканні не використовується додаткове масло. Дуже зручно для випікання таких оладок використовувати форми для кексів або мафінів: тісто не буде розтікатися, і підсумковий вид виробів буде пишним і привабливим.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Печінка куряча – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру.
  • Пластівці вівсяні – 30 гр.
  • Розпушувач – 1/3 ч. ложки
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Куркума — ¼ ч. л.
  • Паприка — ¼ ч. л.
  • Олія – для змащування.

Процес приготування:

1. Для швидкості і зручності приготування тіста рекомендуємо використовувати блендер або міксер. Ріпчасту цибулю чистимо від луски і нарізаємо довільними шматками. Висипаємо їх у чашу і подрібнюємо до стану дрібної розсипчастою вологою крихти.

2. Курячу печінку ретельно промиваємо поштучно, очищаємо від зайвих плівок і жилок. Після промивання даємо стекти зайвій воді, щоб волога не потрапила в тісто. Кладемо печінку в чашу поверх лука. Туди ж розбиваємо яйце.

3. Слідом відправляємо в чашу вівсяні пластівці швидкого приготування, розпушувач, куркуму, паприку і сіль. Включаємо прилад і подрібнюємо інгредієнти до відносної однорідності. Готове тісто має бути рідким і включати в себе дрібні крупинки вівсяних пластівців.

4. Духовку ставимо на розігрів. Температура – 190 градусів. Якщо форми використовуються силіконові, то нічим змащувати їх не треба. Якщо вони металеві, то промазуємо їх тонким шаром рослинного масла. У кожну формочку наливаємо рідке печінковий тісто. Встановлюємо форми вже в гарячу духовку на середній рівень і запікаємо протягом дванадцяти – п’ятнадцяти хвилин.

5. Якщо є сумніви в готовності оладок, розламуємо одну з них навпіл. Якщо у м’якоті немає рожевого відтінку печінки, готові вироби.

6. Готові печінкові оладки витягуємо з формочок і перекладаємо на сервірувальну тарілку. Подаємо до столу гарячими з будь-яким гарніром. Класичний варіант – пюре з картоплі і салат зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачні оладки з курячої печінки з рисом

В печінковий тісто для оладок можна включати різні інгредієнти, які будуть забезпечувати нові відтінки смаку і додавати поживної цінності. Вдалий приклад такої добавки – рис. Попередньо його потрібно обов’язково відварити й остудити. Оладки з рисом більш ситні, а за текстурою – розсипчасті. На гарнір можна подати один овочевий салат, адже вуглеводно-злакова складова вже буде включена в оладки.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Печінка куряча – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру.
  • Рис відварний – 200 гр.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Морква – 1 шт. середнього розміру.
  • Часник – 3 зубки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо ножем на кілька частин. Морква промиваємо, обсушуємо, чистимо від верхньої шкірки. Нарізаємо довільними шматочками. Часник звільняємо від лушпиння. Курячу печінку ретельно промиваємо під проточною прохолодною водою, очищаємо від плівок і жилок. Даємо всієї вологи стекти після промивання. Рис промиваємо, заливаємо водою і ставимо варитися на плиту.

2. Пропускаємо через м’ясорубку всі підготовлені інгредієнти: курячу печінку, цибулю, моркву і часник. Вийде рідка мелкоструктурная маса.

3. Відварену до готовності рис відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою. Даємо вологи стекти. Остиглу крупу додаємо в печінкову масу.

4. Слідом за рисом кладемо борошно, сіль і чорний мелений перець за смаком. Добре перемішуємо всі разом, щоб рівномірно розподілити борошно по всьому об’єму тіста і розбити всі грудочки.

5. У сковорідку наливаємо трохи олії без запаху і розігріваємо його. Столовою ложкою набираємо печінково-рисове тісто і викладаємо в гаряче масло у вигляді невеликих оладок. Смажимо їх по дві-три хвилини з кожного боку до утворення рум’яної скоринки. Температуру плити підтримуємо середньої.

6. Готові печінкові оладки знімаємо зі сковороди лопаткою і перекладаємо на паперовий рушник, щоб воно ввібрало масло після смаження. Потім укладаємо коржі на тарілку і подаємо до столу гарячими з будь-яким овочевим гарніром.

Приємного апетиту!

Дієтичне ПП оладки з курячої печінки

Куряча печінка відмінно вписується в меню правильного харчування. При невеликій калорійності вона постачає організм значною кількістю вітамінів і поживних речовин. Цей продукт не перевантажує травну систему і приносить тільки користь. Щоб оладки з курячої печінки також відповідали принципам правильного харчування, рекомендуємо замість борошна або манки використовувати вівсяні пластівці. Для ніжності і м’якої текстури додаємо в тісто натуральний йогурт. Смажимо оладки з невеликою кількістю оливкової олії при середній температурі плити, а після смаження не забуваємо обсушувати вироби паперовим рушником.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Печінка куряча – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. невеликого розміру.
  • Пластівці вівсяні – 50 гр.
  • Йогурт натуральний для тесту – 60 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 1 зубок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – для смаження.
  • Йогурт натуральний – для подачі.

Процес приготування:

1. Курячу печінку грунтовно промиваємо і видаляємо всі жилки і плівки. Після промивання даємо продукту злегка обсохнути, щоб не принести в тісто зайву воду. Подрібнюємо підготовлену печінку разом з вівсяними пластівцями блендером або м’ясорубкою до отримання рідкої однорідної маси.

2. Додаємо в отриману масу натуральний йогурт, яйце, сіль і чорний мелений перець. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і подрібнюємо ножем на дрібні кубики. Аналогічно робимо і з часником. Додаємо до печінкової маси. Перемішуємо все разом до однорідності. Даємо приготованого тесту постояти перед смаженням п’ять-десять хвилин, щоб пластівці злегка набрякли і розм’якшилися.

3. У сковорідку наливаємо трохи оливкової олії. Щоб мінімізувати його кількість при смаженні, можна просто змащувати дно сковороди змоченою в олії силіконової пензликом. За допомогою ложки викладаємо в сковороду невеликі порції тіста у формі округлих оладок. Смажимо при середній температурі плити по дві-три хвилини з кожного боку.

4. Як тільки з’явиться легка скоринка, можна перевертати. Готові оладки перекладаємо зі сковороди на паперовий рушник – воно вбере надлишок масла, якщо він є.

5. Укладаємо печінкові оладки на сервірувальну тарілку і подаємо до столу гарячими. Додатково в якості соусу можна подати натуральний йогурт.

Приємного апетиту!

Ніжні печінкові оладки з курячої печінки для дітей

Як правило, жодна дитина не відмовляється від їжі, якщо це оладки або млинці. Їх зручно взяти в руку і можна неспішно є, з цікавістю роздивляючись відкусані химерні краю. Таке цінне властивість оладок можна з успіхом використовувати для того, щоб нагодувати маленьких прівередой корисними продуктами. Наприклад, курячою печінкою. Печінкові коржі годяться і в якості обіду, і як ситний перекус.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Печінка куряча – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. невеликого розміру.
  • Крупа манна – 3 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Часник – 1 зубок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Важливо добре обробити печінку перед приготуванням тіста. Її треба промити в прохолодній воді і видалити всі плівки. Потім викладаємо субпродукт на сито або плоску тарілку і даємо вологи стекти. Підготовлену печінку кладемо в чашу блендера або м’ясорубки і подрібнюємо до пастоподібного стану.

2. Додаємо в отриману рідку масу манну крупу, сіль і чорний мелений перець. Очищений від лушпиння ріпчасту цибулю нарізаємо шматками і відправляємо в чашу слідом за манкою. Також чинимо і з часником. Ще раз включаємо блендер і добиваємося ретельного подрібнення.

3. В останню чергу додаємо яйця і сметану, ще раз змішуємо всі разом. Готовому тісту даємо постояти при кімнатній температурі десять-п’ятнадцять хвилин, щоб манка трохи розм’якшилася.

4. Сковорідку з антипригарним покриттям розігріваємо на плиті. При необхідності змащуємо її невеликою кількістю рослинного масла. Ложкою на сковороду наливаємо невеликі порції тіста у вигляді оладок. Смажимо дві-три хвилини з одного боку, поки не схопиться рум’яна кірочка.

5. Плоскою лопаткою перевертаємо оладки на іншу сторону, продовжуємо смажити ще пару хвилин і знімаємо зі сковороди. Викладаємо наступну партію коржів і таким чином використовуємо все тісто.

6. Укладаємо готові печінкові оладки на сервірувальну тарілку і подаємо до столу гарячими. Особливо вони гарні з картопляним пюре і свіжими овочами.

Приємного апетиту!