Торт Червоний оксамит – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Торт Червоний оксамит – це яскравий, контрастний десерт, який родом із США. Апетитний і дуже гарний торт не дуже складний у приготуванні, але дуже ефектно і гарно виглядає на столі. Варіацій цього десерту досить багато, тому ми ділимося з вами 8 кращими рецептами торта червоний оксамит з фото покроково. Спробуйте!

Класичний червоний оксамит з кремом чіз

Дивно ніжний, але при цьому соковитий і яскравий торт з кремом чіз можна легко приготувати в домашніх умовах. Якщо ви раніше ніколи не збирали торти, то червоний оксамит буде одним з досить простих рецептів, який вийде у вас при дотриманні всіх умов рецепта.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Яйце куряче 4 шт.
  • Какао 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне 450 гр.
  • Масло рослинне 400 мл
  • Кефір 370 гр.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Цукор-пісок 400 гр.
  • Розпушувач 2.5 ч. л.
  • Сода харчова 1.3 ч. л.
  • Харчовий барвник гелевий червоний 3 ч. л.
  • Вершки 33% 300 гр.
  • Сир вершковий 400 гр.
  • Цукрова пудра 150 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати торт червоний оксамит в домашніх умовах за класичним рецептом? Вбийте яйця в миску, додайте цукор і почніть збивати суміш інгредієнтів до утворення щільної і пишної білої піни. Це займе у вас близько десяти хвилин. Даний етап дуже важливий, так як погано збитих яєць не вийде гарного бісквіта.
  2. Потім візьміть кефір кімнатної температури, додайте в нього соду і ретельно перемішайте інгредієнти.
  3. В рідку суміш соди і кефіру додайте червоний барвник, ретельно перемішайте, домагаючись однорідного кольору і рівномірного розподілу барвника. Дозування барвника дуже приблизна; якщо на ваш погляд тісто виходить блідим, додайте ще трохи, добиваючись потрібного кольору.
  4. У яскраву суміш влийте рослинне рафіноване масло, яке не має ніякого запаху і смаку. Важливо брати саме якісне масло, яке своїм смаком не зіпсує готовий десерт.
  5. Борошно, какао-порошок, сіль і розпушувач перемішайте в окремій ємності. Перемішайте сухі складові дуже ретельно, щоб усі інгредієнти були рівномірно розподілені.
  6. Суміш сухих інгредієнтів просійте в ємність з яєчно-цукрової сумішшю, перемішайте, а потім влийте яскраву кефірну складову. Всі ці інгредієнти потрібно ретельно збити за допомогою міксера, щоб все добре перемішалося до повної однорідності.
  7. Візьміть дві роз’ємні форми діаметром 20-22 сантиметри і, розділивши тісто рівно навпіл, розлийте його по формах. Дно форми для випічки можете застелити пекарської папером.
  8. Форми з бісквітом поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 30-40 хвилин, перевіряючи готовність бісквіта в кінці приготування за допомогою зубочистки або сірники.
  9. Обидва готових коржа остудіть, а потім розріжте поперек навпіл. Зробити це можна за допомогою нитки.
  10. Для приготування крему вершки охолодіть в холодильнику, а потім ретельно збийте за допомогою міксера за повної густини маси.
  11. У другій ємності змішайте вершковий сир і пудру, а потім теж збийте, як і вершки.
  12. Вершки поступово вводите в сирну суміш, дбайливо перемішуючи інгредієнти за допомогою лопатки або ложки, щоб вершки не опало.
  13. Коли всі підготовчі процеси закінчені, пора приступати до складання торта. На блюдо покладіть перший корж, а потім викладіть на нього частину крему. Рівномірно розподіліть крем по поверхні коржа лопаткою.
  14. На товстий шар крему помістіть ще один бісквіт і повторіть процес нанесення крему, а потім повторюйте кроки, поки бісквіт не закінчаться.
  15. Самий верхній шар торта також рясно змастіть кремом, а також змастіть боки торта. Шпателем або ножем розгладьте крем на поверхні і боках торта, щоб він був ідеально гладким.
  16. Далі можете за бажанням прикрасити ваш торт будь-яким способом, починаючи з ягід або горіхів і закінчуючи фігурними візерунками за допомогою пекарського мішка і крему.

Приємного апетиту!