Торт Червоний оксамит – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Торт Червоний оксамит – це яскравий, контрастний десерт, який родом із США. Апетитний і дуже гарний торт не дуже складний у приготуванні, але дуже ефектно і гарно виглядає на столі. Варіацій цього десерту досить багато, тому ми ділимося з вами 8 кращими рецептами торта червоний оксамит з фото покроково. Спробуйте!

Класичний червоний оксамит з кремом чіз

Дивно ніжний, але при цьому соковитий і яскравий торт з кремом чіз можна легко приготувати в домашніх умовах. Якщо ви раніше ніколи не збирали торти, то червоний оксамит буде одним з досить простих рецептів, який вийде у вас при дотриманні всіх умов рецепта.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Яйце куряче 4 шт.
  • Какао 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне 450 гр.
  • Масло рослинне 400 мл
  • Кефір 370 гр.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Цукор-пісок 400 гр.
  • Розпушувач 2.5 ч. л.
  • Сода харчова 1.3 ч. л.
  • Харчовий барвник гелевий червоний 3 ч. л.
  • Вершки 33% 300 гр.
  • Сир вершковий 400 гр.
  • Цукрова пудра 150 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати торт червоний оксамит в домашніх умовах за класичним рецептом? Вбийте яйця в миску, додайте цукор і почніть збивати суміш інгредієнтів до утворення щільної і пишної білої піни. Це займе у вас близько десяти хвилин. Даний етап дуже важливий, так як погано збитих яєць не вийде гарного бісквіта.
  2. Потім візьміть кефір кімнатної температури, додайте в нього соду і ретельно перемішайте інгредієнти.
  3. В рідку суміш соди і кефіру додайте червоний барвник, ретельно перемішайте, домагаючись однорідного кольору і рівномірного розподілу барвника. Дозування барвника дуже приблизна; якщо на ваш погляд тісто виходить блідим, додайте ще трохи, добиваючись потрібного кольору.
  4. У яскраву суміш влийте рослинне рафіноване масло, яке не має ніякого запаху і смаку. Важливо брати саме якісне масло, яке своїм смаком не зіпсує готовий десерт.
  5. Борошно, какао-порошок, сіль і розпушувач перемішайте в окремій ємності. Перемішайте сухі складові дуже ретельно, щоб усі інгредієнти були рівномірно розподілені.
  6. Суміш сухих інгредієнтів просійте в ємність з яєчно-цукрової сумішшю, перемішайте, а потім влийте яскраву кефірну складову. Всі ці інгредієнти потрібно ретельно збити за допомогою міксера, щоб все добре перемішалося до повної однорідності.
  7. Візьміть дві роз’ємні форми діаметром 20-22 сантиметри і, розділивши тісто рівно навпіл, розлийте його по формах. Дно форми для випічки можете застелити пекарської папером.
  8. Форми з бісквітом поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 30-40 хвилин, перевіряючи готовність бісквіта в кінці приготування за допомогою зубочистки або сірники.
  9. Обидва готових коржа остудіть, а потім розріжте поперек навпіл. Зробити це можна за допомогою нитки.
  10. Для приготування крему вершки охолодіть в холодильнику, а потім ретельно збийте за допомогою міксера за повної густини маси.
  11. У другій ємності змішайте вершковий сир і пудру, а потім теж збийте, як і вершки.
  12. Вершки поступово вводите в сирну суміш, дбайливо перемішуючи інгредієнти за допомогою лопатки або ложки, щоб вершки не опало.
  13. Коли всі підготовчі процеси закінчені, пора приступати до складання торта. На блюдо покладіть перший корж, а потім викладіть на нього частину крему. Рівномірно розподіліть крем по поверхні коржа лопаткою.
  14. На товстий шар крему помістіть ще один бісквіт і повторіть процес нанесення крему, а потім повторюйте кроки, поки бісквіт не закінчаться.
  15. Самий верхній шар торта також рясно змастіть кремом, а також змастіть боки торта. Шпателем або ножем розгладьте крем на поверхні і боках торта, щоб він був ідеально гладким.
  16. Далі можете за бажанням прикрасити ваш торт будь-яким способом, починаючи з ягід або горіхів і закінчуючи фігурними візерунками за допомогою пекарського мішка і крему.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт червоного оксамиту від Енді шефа

Цей рецепт популярного і смачного торта досить простий, але від цього не менш гарний. Торт виходить красивим, ніжним, апетитним і яскраво прикрашає будь чаювання або святковий стіл. Якщо ви ретельно хоронити мете технологію приготування цього торта, то результат здивує ваших гостей і принесе море задоволення!

Склад:

  • Пшеничне борошно – 340 гр.
  • цукор – пісок- 300 гр.
  • Какао-порошок – 1 ст. л.
  • Сіль (дрібна) – ¼ ч. л.
  • Розпушувач для тіста – 5 гр.
  • Сода харчова – 3 гр.
  • Куряче яйце – 3 шт.
  • Масло рослинне – 300 гр.
  • Кефір або пахта – 280 гр.
  • Барвник червоний гелевий – 2 ст. л.

Для крему:

  • масло – 100 гр.
  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Екстракт ванілі – щіпка
  • Сир сирний – 300 гр.

Процес приготування:

1. Для початку змішайте в окремій ємності всі сипучі інгредієнти. Цукор, сіль, какао, розпушувач, соду і просіяне борошно ретельно перемішайте, щоб інгредієнти добре перемішалися.

2. Вбийте в миску з сухими інгредієнтами три курячих яйця, а також влийте рослинне масло без запаху і смаку. Все це ретельно перемішайте.

3. В останню чергу додайте в тісто кефір або маслянку, які можна легко замінити сумішшю вершків і сметани. Також не забудьте про червоний харчовий барвник на гелевою основі. Всі ці інгредієнти розмішайте і збийте міксером.

4. Готовому тісту дайте відпочити близько десяти хвилин, щоб сода встигла зреагувати з кефіром або інший кисломолочної добавкою. В цей час підготуйте форми для бісквіта.

5. Форму для випічки, а точніше, форми, акуратно змастіть вершковим маслом і рівномірно розподіліть по ним тісто. Можете взяти дві форми по 18 сантиметрів або три по 16 або ще які-небудь, як вам подобається.

6. Випікайте коржі протягом 30-40 хвилин, перевіряючи готовність по шпазі. Коли вона суха, відразу ж діставайте бісквіт і охолоджуйте. В кінцевому підсумку зберіть їх все під плівку, в холодильник години на два, не менше.

7. Краю коржів можете обрізати круглою формою або ножем, роблячи їх абсолютно рівними і однаковими. Після цього приступайте до складання торта.

8. Поки охолоджувались ваші коржі в холодильнику, потрібно приготувати крем для торта. Вершковий крем як не можна до речі підійде для цього прекрасного вироби. Для приготування крему потрібно буде взяти холодне вершкове масло і порубати ножем.

9. Потім додайте до масла цукрову пудру і збивайте інгредієнти до утворення пишної однорідної маси.

10. У суміш додайте ванільний екстракт, а потім почніть вмішувати в крем сирний сир. Крем повинен вийти пишний і білий.

11. Для того щоб зібрати торт покладіть на блюдо перший бісквіт і нанесіть на нього шар крему. Потім покладіть другий і знову нанесіть крем. Так повторюйте до тих пір, поки крем не закінчиться. Верхній шар розрівняйте і прикрасьте візерунками або ягодами.

Торт Червоний оксамит від Юлії Висоцької

Відомий кулінар Юлія Висоцька має свій перевірений і якісний рецепт торта «Червоний оксамит», який точно вийде у вас при дотриманні технології. Обов’язково спробуйте цей рецепт, який високо оцінили кулінари зі всіх куточків світу.

Склад:

  • Какао-порошок – 1 ст. л. з гіркою
  • Борошно пшеничне – 340 гр.
  • цукор – пісок- 300 гр.
  • Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
  • Сіль дрібна – ¼ ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло рослинне рафіноване – 300 гр.
  • Курячі яйця – 3 шт.
  • Барвник червоний харчовий – 2 ч. л.
  • Вершки 35% – 150 гр.
  • Сметана 20% – 150 гр.
  • Улюблений білий крем

Процес приготування:

1. Для початку з’єднайте в будь-якій зручній мисці всі сипучі інгредієнти для тіста. Це сіль, цукровий пісок, борошно вищого сорту, розпушувач, какао-порошок і харчова сода. Всі ці складові акуратно перемішайте і розподіліть між собою рівномірно.

2. Вбийте в тісто курячі яйця і додайте рослинне масло, яке не має ні запаху, ні смаку. Ретельно збийте все це за допомогою міксера. Вершки і сметану змішайте і додайте в тісто в самому кінці, а потім збийте все ще раз.

3. Не забудьте додати рідкий харчовий барвник в такій кількості, щоб тісто забарвилося в дуже яскравий і насичений червоний колір.

4. Візьміть форму для випічки і устелите її пекарської папером. Потім змастіть папір вершковим маслом і злегка присипте все це борошном. Тісто розділіть на кілька рівних частин і одну з них вилийте у форму для випічки.

5. Випікайте корж протягом 20 хвилин при температурі 170-180 градусів, після чого охолоджуйте його, випікаючи другий корж. Точно так само поступите з третім коржем.

6. Обов’язково зріжте з готових коржів скоринку з боків, а також з верхівок торта. Коржі розрізати навпіл упоперек і приступайте до складання торта.

7. Викладіть на блюдо один корж і щедро промажте його будь-яким своїм улюбленим кремом – сирним, вершковим або ще якимось білим кремом. Покладіть наступний корж і повторіть процедуру. Так робіть доти, поки не закінчаться коржі; верхівку і боки торта теж можна змастити кремом і ретельно його розрівняти, щоб торт був красивим і гладким.

8. Готовий виріб має настоятися і просочитися в холодильнику протягом не менше п’яти годин.

Приємного апетиту!

Рецепт приготування торта Червоний оксамит від Ольги Матвій

Смачний і ніжний торт з вершковим сиром Філадельфія принесе просто масу задоволення вам і вашим гостям. Обов’язково спробуйте торт за цим рецептом і приємно здивуєтеся отриманого результату.

Склад:

Бісквіт:

  • Борошно пшеничне в/с — 340 гр.
  • Цукор-пісок — 300 гр.
  • Какао-порошок — 1 ст. л.
  • Сіль дрібного помелу – ¼ ч. л.
  • Розпушувач для тіста — 2 ч. л.
  • Сода харчова — 1 ч. л.
  • Яйця курячі — 3 шт.
  • Кефір (жирний) – 1 склянка
  • Вершки 33-35% — 80 гр.
  • Олія соняшникова рафінована — 300 гр.
  • Барвник харчовий червоний – 2-3 ч. л.

Крем:

  • Масло вершкове (не менше 82,5%) — 100 гр.
  • цукрова Пудра — 100 гр.
  • Сир Філадельфія — 350 гр.

Процес приготування:

1. Для початку потрібно двічі просіяти всі сухі інгредієнти в окрему ємність. До них додайте всі інші продукти, які є в списку інгредієнтів для коржів і в останню чергу додайте харчовий барвник на гелевою основі.

2. Тісто потрібно інтенсивно збивати міксером не менше п’яти хвилин, щоб всі інгредієнти добре перемішалися і бісквіт вийшов пишним.

3. Візьміть роз’ємну форму, яка становить 20 сантиметрів в діаметрі і вистелити її пергаментом. Потім змастіть форму вершковим маслом і присипте борошном форму. Половину тіста вилити у форму і поставте її в духовку на 180 градусів не більше ніж на півгодини.

4. Коли перший бісквіт буде готовий, покладіть його остигати на решітку і приготуйте таким же чином другий бісквіт. В обох бісквітів зріжте боки і верхівки, щоб коржі були повністю рівні. Із залишків коржів зробіть крихту для посипання.

5. Масло з цукровою пудрою збийте міксером до пишноти і білого кольору суміші. Потім додайте охолоджений вершковий сир Філадельфія в суміш масла і пудри і акуратно перемішайте.

6. 6. Змішуємо збите масло з охолодженим вершковим сиром.

7. На блюдо покладіть перший корж, нанесіть на нього частину крему, розрівняти. Притисніть шар і повторіть процедуру. Верхній шар торта теж змастіть кремом, а потім посипте червоної крихтою. Готовий виріб приберіть в холодильник як мінімум на кілька годин для просочення.

Покроковий рецепт Червоного оксамиту від Ірини Хлебниковой

Рецепт цього дивовижного торта з полуницею як не можна до речі підійде до будь-якого свята і помітно прикрасить стіл. Не пошкодуйте свого вільного часу і приготуйте цей досить непростий, але дуже смачний десерт.

Склад:

  • Борошно пшеничне в/с — 300 гр.
  • цукор – пісок- 300 гр.
  • Кефір — 240 мл
  • Яйця курячі — 2 шт.
  • Рослинна олія — 30 мл
  • масло — 80 гр.
  • Розпушувач для тіста — 10 гр.
  • Сода харчова — 0,5 ч. л.
  • Ванільний цукор — 8 гр.
  • Какао — 1 ч. л.
  • Червоний харчовий барвник

Крем:

  • Вершковий сирний сир — 500 гр.
  • Вершки 33% — 250 мл
  • Цукрова пудра — 150 гр.

Просочення з полуниці:

  • Полуниця – 0,5 кг
  • Цукор — за смаком
  • Крохмаль — 1 ст. л.

Просочення з шоколаду:

  • Шоколад темний рубаний — 50 гр.
  • Шоколад темний — 30 гр.
  • масло — 20 гр.

Процес приготування:

1. Вершкове масло кімнатної температури збийте з цукровим піском. Потім додайте туди яйця, кефір, рослинне масло і знову збийте інгредієнти.

2. Всі сипучі речовини, крім какао, додайте в суміш і знову збийте всі разом. Розділіть тісто на дві рівні частини, в одну з яких додайте какао-порошок і червоний барвник.

3. Тісто вилийте у форму для випічки, яку потрібно добре змастити вершковим маслом і відправте бісквітну заготовку в розігріту до 180 градусів духовку. Випічка займе приблизно 25-30 хвилин. Точно також приготуйте другу частину тіста.

4. Зріжте скориночки і верхівки з коржів і подрібніть їх у крихту для посипання. Далі займіться приготуванням крему. Цукрову пудру, вершковий сир і холодні вершки з’єднайте і збийте на малій потужності до отримання пишного крему.

5. Полуницю – свіжу або заморожену – наріжте і з’єднайте з цукром і крохмалем, після чого проваріть суміш на плиті до закипання.

6. Шоколад акуратно розтопіть на водяній бані або скористатися мікрохвильовою піччю, додайте масло і проваріть. Цим кремом відразу ж просочіть самий перший білий корж.

7. На нього покладіть червоний бісквіт, рясно змастіть білим кремом і просочіть його полуничної просоченням з ягодами. Зверху покладіть ще один білий корж, просочений шоколадом і зверху розподіліть залишки білого крему.

8. Готовий виріб охолодіть як мінімум дві години, перед тим як подавати його на стіл.

Простий і смачний рецепт торта Червоний оксамит з буряком

В тісто для торта червоний оксамит можна замість барвника додавати буряк. Колір вийде нітрохи не гірше, а склад торта буде максимально натуральним. Обов’язково спробуйте!

Склад:

Бісквіт:

  • Буряк – 450 гр.
  • Борошно – 2,5 склянки
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Сіль – ¾ ч. л.
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Цукровий пісок – 160 гр.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.

Для крему:

  • масло – 200 гр.
  • цукрова Пудра – 150 гр.
  • Апельсинова цедра від 1 апельсина
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Для початку вимийте буряк і загорніть його в харчову фольгу. Покладіть коренеплід в духовку і запечіть при температурі 200 градусів. Готову буряк очистіть від шкірки, а потім наріжте на невеликі шматочки.

2. У блендері збийте буряк, додавши до неї цукровий пісок, олію і курячі яйця. Збивайте ретельно і до однорідності.

3. Борошно, корицю, сіль і розпушувач з’єднайте і перемішайте. Почніть просіяти суху суміш в буряково-яєчну суміш. Акуратно і ретельно вимішуйте тісто.

4. Тісто вилийте у форму для випічки і готуйте при 180 градусах протягом 25-30 хвилин. Готовий бісквіт остудіть і розріжте поперек на три частини.

5. Ванільний цукор, охолоджене масло, цукрову пудру і цедру апельсина ретельно збийте міксером до абсолютної пишноти і потім зберіть торт. Для цього змастіть перший корж частиною крему, потім покладіть другий корж, який точно так само змастіть третій корж змастіть залишилася сумішшю.

6. Боки і верх торта розрівняйте, а потім приберіть конструкцію у холодильник для просочення.

Приємного апетиту!

Дуже смачний Червоний оксамит з маскарпоне

Смачний і ніжний торт з ароматним, шовковим сиром маскарпоне – це справжній вишуканий десерт для гурманів. Готується він приблизно так само, як і інші варіанти торта. Однак смак цих ласощів надовго запам’ятається вам і вашим гостям.

Склад:

Бісквіт:

  • Борошно пшеничне в/с — 340 гр.
  • Цукор-пісок — 300 гр.
  • Какао-порошок — 1 ст. л.
  • Сіль дрібного помелу – ¼ ч. л.
  • Розпушувач для тіста — 2 ч. л.
  • Сода харчова — 1 ч. л.
  • Яйця курячі — 3 шт.
  • Кефір (жирний) – 1 склянка
  • Вершки 33-35% — 80 гр.
  • Олія соняшникова рафінована — 300 гр.
  • Барвник харчовий червоний – 2-3 ч. л.

Крем:

  • Масло вершкове (не менше 82,5%) — 100 гр.
  • цукрова Пудра — 100 гр.
  • Сир маскарпоне — 350 гр.

Процес приготування:

1. Для початку потрібно ретельно просіяти всі сухі інгредієнти в окрему ємність. До них додайте всі інші продукти, які є в списку інгредієнтів для коржів і в останню чергу додати до складу тесту харчовий барвник на гелевою основі.

2. Тісто потрібно інтенсивно збивати міксером не менше п’яти хвилин, щоб всі інгредієнти добре перемішалися і бісквіт в результаті вийшов пишним і пружним.

3. Візьміть роз’ємну форму, яка становить 20-22 сантиметрів в діаметрі і вистелити її пергаментом. Потім змастіть форму вершковим маслом і присипте борошном форму. Половину тіста вилити у форму і поставте її в духовку на 180 градусів не більше ніж на півгодини.

4. Коли перший бісквіт буде готовий, покладіть його остигати і приготуйте таким же чином другий бісквіт. В обох бісквітів зріжте боки і верхівки, щоб коржі були повністю рівні. Із залишків коржів зробіть крихту для посипання.

5. Масло з цукровою пудрою збийте міксером до пишноти і білого кольору суміші. Потім додайте охолоджений ніжний сир маскарпоне в суміш масла і пудри і акуратно перемішайте.

6. Змішуємо збите масло з охолодженим вершковим сиром.

7. На блюдо покладіть перший корж, нанесіть на нього частину крему, розрівняти. Притисніть шар і повторіть процедуру. Верхній шар торта теж змастіть кремом, а потім посипте червоної крихтою. Готовий виріб приберіть в холодильник як мінімум на кілька годин для просочення.

Як приготувати торт Червоний оксамит в мультиварці?

Якщо у вас не дуже якісна духовка, то бісквіт для червоного оксамиту допустимо готувати в мультиварці. Цей процес не займе у вас багато часу, а бісквіт точно підніметься і вийде пишним і ніжним.

Склад:

  • Яйце куряче – 4 штуки
  • какао Порошок – 4 ст. л.
  • Борошно пшеничне в/с – 450 гр.
  • Масло рослинне – 400 мл
  • Кефір – 370 гр.
  • Сіль дрібного помелу) – ¼ ч. л.
  • цукор – пісок- 400 гр.
  • Розпушувач для тіста – 2 ½ ч. л.
  • Сода харчова – 1,3 ч. л.
  • Харчовий барвник гелевий червоний – 3 ч. л.
  • Вершки (35%) – 300 гр.
  • Сир вершковий – 400 гр.
  • Цукрова пудра – 150 гр.

Процес приготування:

1. Вбийте яйця в миску, додайте цукор і почніть збивати суміш інгредієнтів до утворення щільної і пишної білої піни. Це займе у вас близько десяти хвилин. Потім візьміть кефір кімнатної температури, додайте в нього соду і ретельно перемішайте інгредієнти.

2. В рідку суміш соди і кефіру додайте червоний барвник, ретельно перемішайте, домагаючись однорідного кольору і рівномірного розподілу барвника. У яскраву суміш влийте рослинне рафіноване масло, яке не має ніякого запаху.

3. Борошно, какао-порошок, сіль і розпушувач перемішайте в окремій ємності. Перемішайте сухі складові дуже ретельно, щоб усі інгредієнти були рівномірно розподілені.

4. Суміш сухих інгредієнтів просійте в ємність з яєчно-цукрової сумішшю, перемішайте, а потім влийте яскраву кефірну складову. Всі ці інгредієнти потрібно ретельно збити за допомогою міксера, щоб все добре перемішалося до повної однорідності.

5. У чашу мультиварки, попередньо змащену вершковим маслом, вилийте рівно половину тіста і поставте чашу в прилад. Увімкніть режим випічка і готуйте корж до закінчення режиму. Точно так само поступите з другою половиною тіста.

6. Обидва готових коржа остудіть, а потім розріжте поперек навпіл. Зробити це можна за допомогою нитки.

7. Для приготування крему вершки охолодіть в холодильнику, а потім ретельно збийте за допомогою міксера за повної густини маси. У другій ємності змішайте вершковий сир і пудру, а потім теж збийте, як і вершки. Вершки поступово вводите в сирну суміш, дбайливо перемішуючи інгредієнти за допомогою лопатки або ложки, щоб вершки не опало.

8. Коли всі підготовчі процеси будуть закінчені, пора приступати до складання торта. На блюдо покладіть перший корж, а потім викладіть на нього частину крему. Рівномірно розподіліть крем по поверхні коржа лопаткою. На товстий шар крему помістіть ще один бісквіт і повторіть процес нанесення крему, а потім повторюйте кроки, поки бісквіт не закінчаться.

9. Самий верхній шар торта також рясно змастіть кремом, а також змастіть боки торта. Шпателем або ножем розгладьте крем на поверхні і боках торта, щоб він був ідеально гладким.