Манник класичний – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Класичний манник — це страва, яка готується на основі манної крупи і кисло-молочних продуктів. Це найдешевший вид випічки, яку можна швидко приготувати до приходу гостей по кожному з 10 рецептів, які підібрані в цій статті.

Класичний рецепт лепешняку на кефірі в духовці

Випічка – не така складна задача, як це може здатися на перший погляд. Манна крупа в сполученні з кисло-молочними продуктами чудово замінює пшеничне борошно у випічці. Виходять такі пироги смачними і пишними.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Манна крупа 2 склянки
  • Кефір 1.5 склянки
  • Масло вершкове 20 гр.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Сіль за смаком
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Розпушувач 20 гр.

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати манник за класичним рецептом влийте в миску кефір кімнатної температури і додайте до нього манну крупу. Перемішайте і залиште на півгодини, щоб манка набухла.
  2. В окремій ємності збийте яйця з цукром до утворення пишної маси. Збиту яєчну масу додайте до кефіру і манки, перемішайте.
  3. Додайте в тісто розпушувач і сіль, перемішайте і залиште тісто ще на 15 хвилин настоятися. В цей час підготуйте форму для випічки, змастіть її вершковим маслом. Розігрійте духовку до 180 градусів. У форму викладіть тісто і розрівняти його.
  4. Випікайте манник в духовці 40 хвилин. Готовий пиріг злегка остудіть, викладіть на блюдо і збирайте сім’ю за чаєм.

Приємного апетиту!