Кекс Зебра – 7 рецептів класичного кексу Зебра на кефірі, сметані, молоці

Смачне поєднання темних і світлих відтінків у випічці швидко стало класичним і досі не втрачається своєї актуальності. Кекс Зебра підходить під цей опис і відрізняється від багатьох інших рецептів можливістю приготування бісквітів на основі будь-якого молочного продукту, який є у вас під рукою.

Класичний рецепт домашнього кексу Зебра в духовці

Класичний варіант приготування будь пишною і м’якою випічки передбачає використання духової шафи, і кекс зебра не є винятком. А якщо ви вже в пошуках такого бісквітного кексу з нотками шоколаду, то можете не сумніватися в те, що саме даний рецепт виручить вас.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне 1.5 склянки
  • Какао-порошок 2 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Сметана 1 склянка
  • Оцет яблучний 6% 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати кекс Зебра в духовці за класичним рецептом? Спочатку розбиваємо яйця в миску і збиваємо міксером разом з цукровим піском до тих пір, поки маса не збільшиться в обсязі хоча б у два рази.
  2. Сюди ж додаємо розм’якшене вершкове масло і ретельно перемішуємо, рівномірно розподіляючи по всьому об’єму.
  3. Потім в однорідну яєчну масу вмішуємо сметану і починаємо просіяти пшеничне борошно, постійно перемішуючи. І в завершенні вливаємо соду, гашену оцтом.
  4. Половину від усієї замішаної маси перелити в іншу ємність і з’єднуємо з какао-порошком. Таким чином, у нас вийде двоколірний пиріг.
  5. Змащуємо дно і краї форми вершковим маслом і починаємо заповнювати тістом. Вливаємо по дві столові ложки тіста саме в середину форми, постійно чергуючи темну і світлу маси.
  6. Коли форма заповнена, з допомогою дерев’яної зубочистки проводимо смуги знизу вгору і згори вниз.
  7. Включаємо розігріватися духовку до 200 градусів і ставимо випікатися торт протягом 40-45 хвилин.
  8. Торт охолоджуємо при кімнатній температурі і подаємо до столу.

Бажаємо приємного апетиту!

Як приготувати смачний кекс Зебра на сметані?

Кекс Зебра, приготований на сметані, поєднує в собі одночасно насичений кисломолочний і шоколадний смаки, щільну і одночасно пористу структуру, і звичайно не можна не згадати про ту саму помірну вологість, яку не так просто добитися. Якщо ви зацікавлені саме в такому ідеальному десерті – залишайтеся з нами.

Час готування: 60 хв

Час приготування:350 хв.

Порцій – 8-10.

Склад:

  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Какао-порошок – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Сметана – 300 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • цукрова Пудра – 50 гр.

Для крему:

  • Сметана – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Цукор ванільний – 2 ч. л.

Для глазурі:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Молоко – 50 мл
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Какао-порошок – 50 гр.

Процес приготування:

1. М’яке вершкове масло розтираємо з цукровим піском.

2. Вливаємо розбиті яйця і добре перемішуємо.

3. Додаємо сметану кімнатної температури і ще раз все перемішуємо до однорідності.

4. В однорідну рідку масу поступово всипаємо просіяне пшеничне борошно з розпушувачем і замішуємо густе тісто.

5. Готове тісто ділимо на рівні половини, в одну з яких додаємо какао-порошок і ще раз перемішуємо.

6. Роз’ємну форму для випічки змащуємо тонким шаром рослинного масла і приступаємо до формування кексу. У центр форми вливаємо столову ложку світлої маси.

7. Потім ложку шоколадного тіста.

8. І так заповнюємо форму до тих пір, поки не витрачений весь тісто. Відправляємо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин.

9. В цей час приступимо до приготування крему. З’єднуємо сметану, цукровий пісок і ванільний цукор разом. Збиваємо міксером на малих обертах до загустіння.

10. Готовий корж охолодити і розрізаємо на дві рівні половини. Одну з яких змащуємо готовим сметанним кремом.

11. Поверх першого коржа з кремом кладемо другий.

12. Розм’якшене вершкове масло розтоплюємо на водяній бані.

13. Потім вливаємо в нього молоко кімнатної температури. Додаємо цукровий пісок і добре перемішуємо до повного розчинення кристалів цукру.

14. Додаємо в отриману однорідну суміш какао-порошок і відправляємо каструлю на маленький вогонь. Варимо, постійно помішуючи, до повного загустіння шоколадної глазурі.

15. Бісквітні коржі повністю заливаємо готовою глазур’ю і залишаємо кекс просочуватися в холодильнику протягом 5 годин.

16. За цей час вирізаємо трафарет з будь-яким малюнком і викладаємо на торт із застиглою глазур’ю.

17. Просіваємо цукрову пудру, якою присипаємо поверхню торта і потім акуратно знімаємо наш трафарет.

18. Торт порційно нарізаємо і подаємо до столу.

Бажаємо приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування кексу Зебра на кефірі

В масовому приготуванні випічки ви однозначно не зустрінете коржі, в основі яких кефір. А адже це самий справжній ексклюзив, яким не варто нехтувати як під час підготовки до свят, так і в будні. Такий бісквіт з приємним кисломолочним смаком буде танути в роті.

Час готування: 60хв.

Час приготування:90 хв

Порцій – 10.

Склад:

  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Какао-порошок – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Кефір – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.

Процес приготування:

1. Спочатку витягуємо всі компоненти з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. Тільки потім приступаємо до процесу приготування. Курячі яйця збиваємо разом з цукровим піском до повного розчинення кристалів цукру.

2. Кефір переливаємо в окрему ємність і з’єднуємо з харчовою содою, після чого добре перемішуємо і вливаємо в збиті з цукром яйця. Слідом вливаємо розтоплене вершкове масло і ще раз ретельно перемішуємо.

3. Порційно всипаємо в однорідну масу просіяне борошно і збиваємо за допомогою міксера до консистенції згущеного молока. У разі необхідності висипаємо ще трохи борошна.

4. Рівно половину від готового тіста перекладаємо в іншу ємність, куди слідом всипаємо просіяний какао-порошок, рівномірно розподіляючи його по всьому об’єму. Так перемішуємо до тих пір, поки маса не стане гладкою, кремоподібної і рівномірно забарвленою.

5. На дно форми викладаємо пергаментний папір і починаємо викладати в центр форми по дві столові ложки тіста, постійно чергуючи колірну гаму. Наприклад, починаємо з шоколадного, і потім виливаємо світле.

6. В результаті у нас форма повинна бути заповнена таким чином, як це представлено на фотографії.

7. Для прикраси у вигляді нескладного візерунка можна використовувати стандартну дерев’яну зубочистку, за допомогою якої ми проведемо кілька прямих ліній від центру пирога в напрямку стінок.

8. Форму з десертом відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом 40 хвилин. Перед тим, як витягати пиріг, перевіряємо готовність дерев’яною шпажкою, протикаючи в самому товстому місці пирога. Шпажка повинна виходити без залишків тіста. Пиріг буде смачним як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Також при бажанні в якості декору можна приготувати будь-солодкий крем.

Бажаємо приємного апетиту!

Як просто і смачно спекти кекс Зебра на молоці?

Варто покрити такий нехитрий бісквітний кекс шоколадною глазур’ю, як він відразу ж перетворюється і стає максимально яскравим і ефектним. І не тільки на вигляд, але і на смак, який залишає довгий і приємний післясмак.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування:90 хв

Порцій – 6-8.

Склад:

  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Масло олію – 250 мл
  • Ванілін – 2 гр.
  • Молоко – 100 мл

Для глазурі:

  • Шоколад темний – 40 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

1. З’єднуємо яйця, цукровий пісок і ванілін, після чого збиваємо до однорідного стану.

2. В однорідну яєчну масу вливаємо молоко кімнатної температури і соняшникова олія, всі рідкі компоненти необхідно дуже добре перемішати до отримання гладкої рідкої консистенції.

3. Просіваємо розпушувач разом з пшеничним борошном і порційно всипаємо в рідку суміш, ретельно перемішуючи, щоб не утворилися грудочки.

4. Тісто ділимо навпіл і в одну частина, яка залишиться світлою, висипаємо ще 20 грамів борошна. А в другу ємність з тістом просіваємо какао-порошок.

5. Не зволікаючи, починаємо готувати форму. Дно застеляємо пергаментним папером і за необхідності змащуємо тонким шаром вершкового масла, якщо є побоювання, що тісто буде прилипати до поверхні.

6. Приступаємо до завершительную етапу, тобто формування десерту. Починаємо в центр форми викладати по 2 столові ложки тіста, постійно чергуючи світле і темне. В процесі тісто саме розтікається по поверхні форми, утворюючи смуги.

7. Для додання десерту цікавого і оригінального вигляду, тонкої зубочисткою проводимо прямі лінії, починаючи від країв форми, рухаючись до центру, а потім змінюємо напрям і рухаємося від центру до краю.

8. Форму з пирогом відправляємо випікатися протягом 60 хвилин при температурі 180 градусів.

9. Готовність пирога обов’язково перевіряємо зубочисткою і тільки після цього виймаємо його з форми і перекладаємо на решітку остигати.

10. Паралельно з цим приготуємо шоколадну глазур. Розтоплюємо на водяній бані часточки шоколаду разом з вершковим маслом, не припиняючи помішування.

11. Незабаром шоколад підтане і стане з маслом єдиним цілому. Тоді можна вважати, що шоколадна глазур готова.

12. Остиглий кекс покриваємо шаром глазурі і за бажанням посипаємо подрібненими горішками. На цьому етапі приготування завершується і можна поспішати заварювати чай.

Бажаємо приємного апетиту!

Ніжний і повітряний кекс Зебра в мультиварці

В даний час мультиварка не тільки ні в чому не поступається за своїми якостями духовці, але і стрімко її замінює. Ви гарантовано і з мінімумом зусиль приготуєте гідний бісквітний кекс, який можна сміливо подавати до святкового столу, додавши будь-який декор на ваш розсуд.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування:70 хв

Порцій – 8-10.

Інгредієнти:

  • Яйце куряче – 6 шт.
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Для глазурі:

  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Після того як поєднали яйця і цукор, починаємо збивати їх міксером до посветления яєчної суміші і збільшення об’єму в цілому. Далі вливаємо олію і знову збиваємо.

2. Як тільки маса стала однорідною, просіваємо борошно пшеничне і додаємо розпушувач, не перестаючи помішувати легкими рухами, спрямованими знизу вгору.

3. Готове тісто ділимо на дві рівні частини, в одну з яких додаємо 20 грам борошна, а в другу-какао-порошок. Все ретельно перемішуємо, щоб шоколадна основа придбала рівномірний відтінок.

4. Чашу мультиварки рясно змащуємо вершковим маслом і приступаємо до формування смугастого кексу. У центр починаємо викладати по дві столові ложки кожного виду тіста, постійно чергуючи їх.

5. Після того, як все тісто виклали, можна намалювати за допомогою зубочистки будь-який малюнок на ваш розсуд. Потім закриваємо каструлю і налаштовуємо режим мультиповар на температуру рівну 125 градусів, а час випікання становить одну годину. У випадку, якщо даний режим відсутній, можна встановити режим «випічка».

6. Готовий кекс витягуємо з чаші і залишаємо остуджувати на решітці.

7. У чашу мультиварки з’єднуємо какао-порошок, цукровий пісок і трохи сметани. Встановлюємо режим мультиповар на температуру 100 градусів.

8. Мультиварку не закриваємо, тому що глазур потрібно постійно помішувати процесі. І по мірі того, як почнуть з’являтися бульбашки на поверхні, припиняємо роботу мультиварки. У гарячу глазур додаємо м’яке вершкове масло і ретельно перемішуємо до однорідності.

9. Покриваємо остиглий кекс глазур’ю з усіх боків і зверху темній глазурі малюємо будь-який візерунок за вашим бажанням холодним згущеним молоком.

Бажаємо приємного апетиту!

Маленькі кекси Зебра в силіконових формочках

Хоч міні кекси і маффіни тільки починають набирати обертів своєї популярності, ми познайомимо вас з їхніми плюсами. Вони набагато швидше випікаються і для їх основи можна брати будь-який рецепт бісквіта, а також такі кексики найзручніше підносити в якості частування своїм близьким.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування:40 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Цукор ванільний – 2 ч. л.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Кефір – 200 мл

Для глазурі:

  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Молоко – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Розм’якшене вершкове масло розтираємо разом зі звичайним і ванільним цукром.

2. Потім вливаємо яйця і перемішуємо до отримання однорідної консистенції.

3. Слідом додаємо кефір кімнатної температури і знову добре перемішуємо, рівномірно розподіляючи його по всьому об’єму.

4. Всипаємо просіяне з розпушувачем борошно і замішуємо не дуже щільне по консистенції тісто.

5. Половину тіста відливаємо в іншу миску, куди всипаємо просіяне какао.

6. В силіконові форми викладаємо спочатку по одній столовій ложці шоколадного тіста.

7. Потім поверх першого шару в такій же кількості викладаємо світле тісто.

8. І так продовжуємо чергувати до тих пір, поки форми не заповнюватися на 2/3 від усієї висоти. Розігріваємо до 180 градусів духовку і випікаємо міні кекси протягом півгодини.

9. Як глазур буде шоколадно-вершкова маса. З’єднуємо розм’якшене вершкове масло, цукровий пісок, молоко і какао, все добре перемішуємо і відправляємо нагріватися на середньому вогні. Після того, як маса закипіла, продовжуємо її кип’ятити ще протягом хвилини. Готову глазур остуджуємо.

10. Через 30 хвилин перевіряємо готовність кексів, витягаємо їх з форми і покриваємо постигла глазур’ю. Можна їх залишити в холодильнику до повного застигання шоколадної глазурі.

Приємного вам апетиту!

Швидкий і простий рецепт кексу Зебра на рослинному маслі

Візерунчастий кекс зебра з гладкою хрусткою скоринкою, ніжним і м’яким бісквітом затримає на собі всі погляди за столом і не залишиться без компліменту. Якщо ви готові дивувати, то сміливо зупиняйтеся на цьому рецепті і приступайте до приготування.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування:50 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сода – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Ванілін – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Кефір – 1 склянка

Процес приготування:

1. Збиваємо яйця з цукровим піском до утворення пишної світлої маси без кристалів цукру.

2. Кефір з’єднуємо з содою і вливаємо в ємність до збитим яйцям. Відразу ж додаємо олію, сіль і ванілін. Тільки після того, як всі компоненти додані, ретельно перемішуємо суміш до однорідності.

3. В цю ж ємність всипаємо заздалегідь просіяне пшеничне борошно і ретельно перемішуємо.

4. Не припиняємо перемішувати компоненти віночком до тих пір, поки тісто не загусне до консистенції сметани.

5. Половину отриманого тесту переливаємо в окрему ємність і вмішуємо какао-порошок, попередньо просіяний через дрібне сито. Какао повинна розподілитися максимально рівномірно.

6. Залишається правильно викласти тісто. У центр форми почергово вливаємо по дві столові ложки кожного виду тесту.

7. Включаємо розігріватися до 180 градусів духовку і в цей час встигнемо сформувати на поверхні кексу візерунок, що нагадує павутину. Випікаємо десерт протягом 40-45 хвилин.

8. Через це час перевіряємо готовність дерев’яною шпажкою в самому товстому місці. Вона повинна виходити сухою без залишків сирого тіста. Кекс Зебра готовий до подачі.

Приємного вам чаювання!