Випічка на кефірі – 10 рецептів в духовці на швидку руку з покроковими фото

Маючи в холодильнику пляшку кефіру, можна запросто побалувати себе і всю родину простий і дуже смачною випічкою, з приготуванням якої впорається навіть школяр, особливо, якщо слідувати покроковим фото, представлених в докладних рецептах. Ніжні м’які бісквіти, чудово поєднуються з різними свіжими фруктами і цукатами, а також їх ненав’язливий і тонкий смак скрасить будь чаювання!

Випічка на кефірі з яблуками до чаю

Коли гості на порозі, а почастувати їх чим – готуємо неймовірно смачний і простий пиріг, всього лише за одну годину. Такий рецепт підійде тим, хто не любить довго стояти біля плити! Готова випічка має насичений яблучний аромат і соковиту начинку.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Яйце куряче 2 шт.
  • Кефір-1 склянка
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Ванілін 10 гр.
  • Яблука 2 шт.
  • Борошно-1 склянка
  • Цукрова пудра-2 ч. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Цукор-пісок 5 ст. л.
  • Сода харчова ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати випічку на кефірі в духовці на швидку руку? Для швидкості дій викладаємо всі необхідні продукти на робочу поверхню.
  2. У тарілці з високими бортиками з’єднуємо наступні інгредієнти: яйця, цукор, сіль, вершкове масло (розтоплене), кефір і ванілін.
  3. В отриману суміш підсипаємо просіяне борошно з содою – вимішуємо до однорідності.
  4. Готове тісто повинно мати гладку консистенцію без жодної грудочки.
  5. Кілька яблук очищаємо від шкірки і насінної коробочки, нарізаємо пластинками середньої товщини.
  6. Форму для запікання промазуємо невеликою кількістю масла і виливаємо ½ частину тесту.
  7. Поверх основи, викладаємо фрукти (при бажанні можна присипати цукром) і заливаємо залишками вершково-борошняної маси.
  8. Випікаємо протягом 40 хвилин при 180 градусах.
  9. Готову випічку присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного апетиту!