Пиріг з абрикосами – 10 рецептів в духовці з фото покроково

Пиріг з абрикосами – це смачний і оригінальний десерт для вашого домашнього столу. Ароматна випічка порадує цікавим фруктовим смаком. Страва ідеально поєднується з чашкою гарячого чаю. Оцініть 10 покрокових кулінарних ідей для приготування солодкого частування.

Пиріг з абрикосами з листкового тіста в духовці

Рум’яний і яскравий за смаком пиріг виходить з соковитих абрикосів. Десерт виходить в міру солодким і неймовірно ароматним. Подавайте оригінальне частування до чаю або інших напоїв.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Листкове тісто ½ кг
  • Абрикос ½ кг
  • Борошно 1 ст. л.
  • Цукор-пісок за смаком
  • Шоколад для прикраси
  • Ягоди для прикраси

Процес приготування:

  1. Як спекти смачний пиріг з абрикосами в духовці? Листкове тісто заздалегідь розморожуємо. Відокремлюємо від продукту невеликий шматок для прикраси. Інше розгортаємо в тонкий круглий пласт. Використовуємо борошно, щоб тісто не прилипало.
  2. Викладаємо тонкий шар тіста у форму для випікання.
  3. На тонкі часточки розбираємо абрикоси. Продукт викладаємо у форму з тестом. Посипаємо начинку цукром.
  4. тісто розкачуємо і ділимо на тонкі смуги. Накриваємо їм пиріг з абрикосами. Відправляємо десерт в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.
  5. Прикрашаємо абрикосовий пиріг ягодами і тертим шоколадом. Готово, подавайте до столу!

Соковитий пиріг на кефірі з абрикосами в духовці

Ніжний і соковитий пиріг з абрикосами можна приготувати на кефирном тесті. Яскравий і ароматний десерт стане відмінним приводом зібрати родину за одним столом і покликати друзів. Спробуйте!

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Кефір – 200 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 300 гр.
  • Цукор – 60 гр.
  • Цукор ванільний – за смаком.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Абрикос – 10 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. У глибоку миску вливаємо кефір. У нього розбиваємо курячі яйця.

2. Додаємо сіль і два види цукру. Збиваємо масу віночком до розчинення сухих продуктів.

3. Далі додаємо борошно з розпушувачем. Продовжуємо збивати до отримання гладкого складу.

4. У форму для випікання кладемо пергамент. Обмазуємо папір невеликою кількістю рослинного масла.

5. Вливаємо сюди рідкувате тісто.

6. Сюди ж кладемо промиті і обсушені половинки абрикосів. Кісточки заздалегідь прибираємо.

7. Ставимо форму з вмістом в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо 40 хвилин.

8. Даємо готового пирога злегка охолонути, після витягуємо його з форми і подаємо до столу!

Ніжний пиріг з сиром і абрикосами в духовці

Ідея для ароматною і ніжною випічки в домашніх умовах – пиріг з сирною начинкою і абрикосами. Оцініть простий рецепт приготування яскравого частування. Подавайте до чаювання або святкового столу!

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • пекарський Порошок – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Абрикос – 10 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 1 ч. л.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • ваніль – за смаком.

Процес приготування:

1. Борошно ретельно просіваємо разом з пекарським порошком. Сюди ж кладемо розм’якшене вершкове масло і цукор. Старанно розтираємо продукти.

2. Далі додаємо яєчні жовтки, розминаємо масу руками до утворення гладкого щільного кома. Прибираємо заготовку на час в холодильник.

3. Для начинки розтираємо потрібну кількість сиру.

4. Сюди ж відправляємо яйця.

5. Додаємо цукор, ванільний екстракт і трохи борошна.

6. Ретельно вимішуємо суміш для начинки.

7. Промиваємо абрикоси і нарізаємо їх невеликими шматочками. Кісточки прибираємо.

8. Від грудки тіста відокремлюємо невелику частину. Інший продукт розкачуємо і розстилаємо його по формі для випікання. Проколюємо тонкий шар виделкою.

9. На шар тіста кладемо пергамент, а на нього висипаємо будь-яку крупу. Випікаємо продукт 12 хвилин при температурі 180 градусів.

10. Залишену частину тіста тонко розкачуємо, потім нарізаємо її тоненькими смужками.

11. Основу пирога виймаємо з духовки. Папір з крупою прибираємо.

12. По тесту рівномірно розподіляємо шматочки абрикоса.

13. Далі вливаємо сирну масу.

14. Закриваємо пиріг тонкими смужками сирого тіста.

15. Відправляємо десерт в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

16. Домашній пиріг з сирною начинкою і абрикосами готовий. Діліть частування на порції і подавайте до столу!

Пишний і повітряний пиріг на дріжджовому тесті з абрикосами

Пишні і рум’яні домашні пироги виходить з дріжджового тіста. Приготуйте випічку з соковитою та ароматною абрикосовою начинкою. Здивуйте яскравим десертів ваших близьких або гостей.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 кг
  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
  • Абрикос – 0,5 кг
  • Кунжут – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Збиваємо яйця з однією ложкою цукру і сметаною. Сюди ж відправляємо борошно, сухі дріжджі. Вимішуємо продукти до утворення щільного кома. Залишаємо його в теплому місці на 1 годину.

2. Від підійшов тесту відокремлюємо невеликий шматок. Залишився продукт розминаємо руками і викладаємо його в обмащений маслом форму.

3. Абрикоси ділимо на невеликі часточки. Їх викладаємо на шар тіста.

4. Часточки повинні бути рівномірно розподілені. Підготуємо залишилася ложку цукру.

5. Рівномірно посипаємо цукром начинку.

6. Тісто ділимо на невеликі смуги. Накриваємо або начинку. Посипаємо пиріг кунжутом і відправляємо його в духовку на 40 хвилин. Готуємо при температурі 180 градусів.

7. Готовий пиріг поділяємо порційні шматочки. Можна подавати до столу!

Швидкий заливний пиріг з абрикосами на швидку руку

Яскравий за смаком і ароматний абрикосовий пиріг можна приготувати заливним способом. Ніжний і соковитий десерт стане відмінним доповненням до домашнього чаювання. Приготуйте частування для ваших близьких або гостей.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Абрикос – 0,5 кг
  • Цукор ванільний – 2 ч. л.

Для прикраси:

  • цукрова Пудра – 60 гр.

Процес приготування:

1. З’єднуємо розм’якшене вершкове масло, яйця і цукор. Розмішуємо масу до однорідності в блендері.

2. Сюди ж додаємо просіяне борошно з розпушувачем. Вимішуємо до отримання однорідного тіста.

3. Половинку жидковатого тесту виливаємо у форму для випікання.

4. Промиваємо абрикоси і розділяємо їх на половинки. Кісточки витягуємо.

5. Розкладаємо половинки плодів на шар тіста. Обсипаємо начинку ванільним цукром.

6. Заливаємо заготівлю рештою тестом. Випікаємо блюдо 40 хвилин при температурі 180 градусів.

7. Готовий заливний пиріг злегка остуджуємо і обсипаємо цукровою пудрою. Можна подавати до столу!

Покроковий рецепт приготування пирога з абрикосами і яблуками

Соковитий фруктовий пиріг стане відмінним доповненням до домашнього чаювання. Приготуйте частування з ароматної начинки з яблук і абрикосів. Оцініть просту і смачну кулінарну ідею.

Час готування: 1 год

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Абрикос – 300 гр.
  • Пудра цукрова – для прикраси.

Процес приготування:

1. Відокремлюємо білки від жовтків і розподіляємо їх по різних тарілках. Жовтки збиваємо з однією половиною цукру.

2. Іншу половину цукру збиваємо з білками до пишної піни. З’єднуємо обидві суміші.

3. Відправляємо в масу просіяне борошно. Збиваємо до однорідності.

4. Яблука очищаємо від шкірки і тонко нарізаємо їх. З абрикосів прибираємо кісточки, сам фрукт ділимо на половинки.

5. На дно форми для випікання кладемо пергамент і яблучні дольки. Виливаємо тісто і по ньому рівномірно розподіляємо абрикосові часточки. Випікаємо десерт 45 хвилин при температурі 180 градусів.

6. Готовий пиріг перекладаємо на блюдо. Даємо йому трохи охолонути, прикрашаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Відкритий абрикосовий пиріг в домашніх умовах

Хочете порадувати близьких яскравим, ароматним і неймовірно смачним десертом? Приготуйте домашній відкритий пиріг з абрикосовою начинкою. Соковите частування стане відмінним доповненням до чаю.

Час готування: 1 година 15 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 700 гр.
  • Борошно – 2 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Закваска кисломолочна – 150 мл
  • Цукор – 120 гр.
  • Цукор тростинний – 30 гр.
  • Джем абрикосовий – 60 гр.
  • Ваніль – за смаком.
  • Кориця – за смаком.
  • Цедра лимона – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Масло оливкова – 30 мл

Процес приготування:

1. Промиваємо абрикоси і розділяємо їх на половинки, акуратно витягуючи кісточки.

2. Просіваємо борошно з розпушувачем. Сюди ж кладемо яйце, кисломолочну закваску, тростинний цукор і половину звичайного. Починаємо вимішувати продукти.

3. Вливаємо до тесту оливкова олія і довго вимішуємо його до утворення гладкого кома.

4. Розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо в ньому залишився цукор, корицю, ваніль і лимонну цедру. Готуємо до утворення сиропу.

5. У гарячий сироп кладемо абрикосові половинки. Тушкуємо на помірному вогні близько 7 хвилин.

6. Прибираємо з сковороди абрикоси. У сироп додаємо джем, розмішуємо і готуємо ще 1-2 хвилини.

7. Розкачуємо тісто і викладаємо його у форму для випікання.

8. Викладаємо половинки абрикоса.

9. Поливаємо начинку сиропом з джемом.

10. Акуратно підгинаємо краї тіста в бік начинки.

11. Випікаємо пиріг 40 хвилин при температурі 200 градусів.

12. Готовий пиріг ділимо на шматочки і подаємо їх до столу разом з чаєм.

Пиріг з пісочного тіста з абрикосами в духовці

Яскравий золотистий пиріг з пісочного тіста можна приготувати з додаванням соковитих абрикосів. Оригінальне частування здивує не тільки своїм смаком і ароматом, але і привабливим виглядом.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Абрикос – 12 шт.
  • Борошно – 1 склянка
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • цукрова Пудра – 2 ст. л.
  • Розпушувач – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. У глибоку тарілку просіваємо борошно і розмішуємо її з розпушувачем і цукровою пудрою.

2. Вершкове масло нарізаємо на невеликі шматочки. Занурюємо їх у чашу блендера.

3. Додаємо в масло суху борошняну суміш. Ретельно подрібнюємо вміст.

4. Одну третю частину крихти з масла і борошна висипаємо на дно форми для випікання.

5. Промиваємо абрикоси і розділяємо їх на половинки. Видаляємо кісточки.

6. Далі фруктові половинки ріжемо невеликими шматочками.

7. Половинку дольок рівномірно розподіляємо по шару з борошна та олії.

8. Посипаємо скибочки крихтою. Ще раз повторюємо шари.

9. Відправляємо десерт на 30 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо до приємного золотистого відтінку.

10. Готовий пиріг перекладаємо на тарілку і даємо йому трохи охолонути.

11. Ділимо частування на порційні шматочки і подаємо до столу!

Як спекти смачний пиріг з замороженими абрикосами?

Ароматний домашній пиріг можна приготувати з начинкою із заморожених абрикосів. Фруктові шматочки зроблять випічку соковитою і неймовірно ніжною. Апетитне частування стане приводів зібрати сім’ю за спільним чаюванням.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Абрикос заморожений – 300 гр.
  • Борошно – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 180 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Пудра цукрова – для прикраси.

Процес приготування:

1. Розм’якшене вершкове масло з’єднайте з цукром і дрібкою солі. Старанно розминаємо продукти виделкою.

2. Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки вмішуємо в масляну масу.

3. Окремо збиваємо білки до пишної піни. Також відправляємо їх в загальну масу. Сюди ж висипаємо просіяне борошно з содою.

4. Розмішуємо продукти до гладкості і однорідності.

5. Виливаємо тісто у форму для випікання.

6. Підготуємо абрикоси. Їх заздалегідь розморожуємо і нарізаємо на дрібні шматочки.

7. Фруктовий продукт рівномірно розподіляємо по тесту.

8. Випікаємо пиріг 40 хвилин при температурі 180 градусів.

9. Яскраве частування готово. Прикрашайте його цукровою пудрою, ділите на порції і подавайте до столу.

Простий і швидкий рецепт пирога з консервованими абрикосами

Соковитий і в міру солодкий пиріг можна приготувати з консервованими абрикосами. Фруктова начинка ідеально доповнить пишне і м’яке тісто. Оцініть цікаву ідею для вашого домашнього чаювання.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Абрикос консервований – 200 гр.
  • Борошно – 200 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Цукор – 140 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Яйця збиваємо з цукром до однорідної світлої маси.

2. Вливаємо в яєчну суміш кефір. Сюди ж додаємо розтоплене вершкове масло і соду. Розмішуємо вміст.

3. У рідку масу просіваємо і борошно. Починаємо вимішувати тісто до зникнення всіх грудочок.

4. Половину тіста вливаємо у форму для випікання. Зверху укладаємо начинку з консервованих абрикосів. Заливаємо продукт рештою тестом.

5. Випікаємо десерт близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.

6. Теплий рум’яний пиріг ріжемо на частини і подаємо до столу. Готово!