паску в мультиварці – 6 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Одним з обов’язкових пунктів підготовки до Великодня є випікання пасок. Щоб швидко і не клопітно впорається з цією справою, можна скористатися мультиварка. Для цього у статті зібрані 6 відмінних рецептів.

паску в мультиварці Редмонд

Паска – це здобна випічка, що випікається спеціально до Великодня. У тісто завжди можна додати сухофрукти, цукати або горіхи. А спекти паску можна навіть в мультиварці.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Молоко коров’яче 250 мл
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Сіль 1 щіпка
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Цукрова пудра 50 гр.
  • Сухі дріжджі 1 ч. л.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Родзинки 100 гр.
  • Лимон 1 шт.
  • Борошно 600 гр.

Процес приготування:

  1. Як спекти найсмачніший паску в мультиварці? Молоко підігрійте, додайте столову ложку цукру, дріжджі і 250 грам просіяного борошна. Перемішайте інгредієнти і залиште в теплі на 30 хвилин.
  2. Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки перетріть з цукром.
  3. 3 білки збийте з дрібкою солі до утворення пишної піни.
  4. У підійшла опару додати жовткову масу, перемішайте.
  5. Потім додайте розм’якшене вершкове масло, добре перемішайте, поки масло повністю не розчиниться.
  6. Після цього викладіть збиті білки в миску, перемішайте.
  7. Тепер додайте борошно і остаточно вимісіть тісто. Укрийте миску рушником і залиште тісто на годину в тепле місце для підйому.
  8. Ізюм залийте гарячою водою на 10 хвилин, потім промийте і просушіть.
  9. Лимон добре помийте і натріть цедру на дрібній тертці.
  10. У підросло тісто додайте родзинки і цедру, перемішайте. Викладіть тісто в змащену маслом чашу мультиварки, дайте йому відпочити 10 хвилин.
  11. Поставте чашу в мультиварку. Встановіть спочатку режим «Підігрів» на 10 хвилин, потім режим «Випічка» на 90 хвилин.
  12. Готову паску вийміть з чаші, остудіть і полити глазур’ю.

Приємного апетиту!

Як спекти смачний паску на Великдень в мультиварці Поларіс?

Великдень – велике релігійне свято, яке також має свої обов’язкові атрибути і традиції. Жодне святкове застілля не обходиться без здобного паски. Щоб самостійно спекти паску, можна скористатися мультиварка Поларіс.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Борошно – 500 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор – 1,5 склянки
  • Дріжджі сухі – 11 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ізюм – 120 гр.

Процес приготування:

1. Підігрійте молоко до 30-35 градусів, розчиніть у ньому дріжджі.

2. В окрему миску розбийте яйця і збийте до однорідної маси, додайте ванілін, сіль і цукор.

3. До яйцям додати дріжджову масу, перемішайте.

4. Після цього додайте в миску розтоплене вершкове масло.

5. Борошно просійте через сито. Частинами додавайте борошно в миску і замішують тісто.

6. Ізюм замочіть на 10 хвилин у гарячій воді, потім промийте, висушіть і просыпьте борошном.

7. Додайте родзинки в тісто, перемішайте і залиште тісто в теплі на 1 годину. Після того, як тісто добре підросте, викладіть його в чашу мультиварки. Чашу змастіть вершковим маслом.

8. Випікайте паску в режимі «Випічка» протягом 1 години. Готову паску вийміть з чаші і повністю остудіть і подавайте на святковий стіл.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт паски в мультиварці без дріжджів

Представляємо вашій увазі рецепт паски, який займе у вас трохи більше години. Все тому, що тісто замішується без дріжджів і випікається в мультиварці. Паски виходять пишними і більш легкими для шлунка.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Цукор – 1-2 ст.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Йогурт – 2 склянки
  • Борошно – 4 склянки
  • Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
  • Ізюм – за смаком.

Процес приготування:

1. У мисці змішайте просіяне борошно, цукор і розпушувач для тіста.

2. Окремо змішайте яйця, йогурт, розтоплене вершкове масло.

3. Потім з’єднайте сухі і рідкі інгредієнти. Додайте родзинки і ще раз добре перемішайте.

4. Формочки змастіть маслом, наповніть їх тістом на 2/3 і помістіть в чашу мультиварки.

5. Випікайте паски в мультиварці на режимі «Випічка» 30-40 хвилин. Готову випічку остудіть і прикрасьте по своєму смаку.

Приємного апетиту!

Вологий сирну паску в мультиварці

Мультиварка – надійна помічниця, яка виручить в будь-якій справі. В тому числі і великодні паски в ній виходять просто чудовими, вони відмінно піднімаються і добре пропікаються.

Час готування: 3,5 години.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Борошно – 500 гр.
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Сіль – 6 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Молоко – 150 мл
  • Кешью – 100 гр.
  • Цукати – 150 гр.

Процес приготування:

1. У мисці змішайте просіяне борошно, дріжджі швидкодіючі, звичайний і ванільний цукор, яйця, сир і розм’якшене вершкове масло.

2. У тісто додати цукати і кешью, ще раз добре перемішайте.

3. Потім перекладіть тісто в чашу мультиварки, виберіть у меню програму «Йогурт», встановіть таймер на годину. Після цього обімніть тісто руками і знову активуйте програму «Йогурт».

4. Далі виберіть програму «Випічка» на 50 хвилин.

5. Готову паску обережно вийміть з чаші, остудіть його і прикрасьте саморобної глазур’ю.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування паски з родзинками в мультиварці Панасонік

Не біда, якщо у вас немає духовки. Паски відмінно виходять в мультиварці Панасонік і Великдень ви не залишитеся без традиційної випічки. Щоб зробити випічку ще більш ароматної і смачної, додайте в тісто родзинки.

Час готування: 3,5 години.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Молоко – 250 мл
  • Дріжджі – 25 гр.
  • Цукор – 175 гр.
  • Борошно – 0,6 кг
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Ванілін – 10 гр.

Процес приготування:

1. Молоко підігрійте до 33-35 градусів, розкришите в нього дріжджі, всипте цукор і 200 грам борошна, перемішайте і залиште в теплому місці на півгодини.

2. Яйця збийте з сіллю і ваніліном до однорідної маси.

3. Змішайте опару і яєчну масу. Потім порціями всипайте просіяне борошно, почніть замішувати тісто.

4. Далі додайте розм’якшене вершкове масло і повністю вмішайте його в тісто. Після цього укрийте його рушником і залиште в теплому місці на 40-60 хвилин для підйому.

5. Після того, як тісто підросте, вмішайте в нього родзинки, викладіть тісто в змащену маслом форму мультиварки Панасонік. Активуйте режим «Підігрів» на 15 хвилин.

6. Потім готуйте паску в режимі «Випічка» 90 хвилин. Випічку вийміть з чаші, остудіть на решітці, прикрасьте і подавайте на святковий стіл.

Приємного апетиту!

Неймовірно смачний шоколадний паску на Великдень в мультиварці

Шоколадна паска не часто можна зустріти на святковому столі на Великдень, він трохи відрізняється від традиційної здоби. Однак випічка виходить цікавою на смак і апетитними на вигляд.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Борошно – 400 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Шоколадно-молочний коктейль – 200 мл
  • Какао – 2 ст. л.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Чорнослив – 100 гр.
  • Цукати – 100 гр.
  • Сіль – 0,2 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.

Процес приготування:

1. Просіяне борошно змішайте з какао, дріжджами і сіллю. Яйця збийте з цукром до утворення пишної білої піни.

2. У суху суміш додайте розтоплене вершкове масло, шоколадно-молочний коктейль і яєчну масу. Все добре перемішайте. Отримане тісто укрийте рушником і залиште на 2 години в теплі.

3. Сухофрукти помийте і наріжте. Через 2 години у тісто додайте сухофрукти та цукати, перемішайте.

4. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом і викладіть в неї тісто.

5. Випікайте шоколадна паска в режимі «Випічка» протягом 60 хвилин. Готову паску остудіть, прикрасити глазур’ю, кондитерської посипкою і свіжими фруктами.

Приємного апетиту!