паску в мультиварці – 6 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Одним з обов’язкових пунктів підготовки до Великодня є випікання пасок. Щоб швидко і не клопітно впорається з цією справою, можна скористатися мультиварка. Для цього у статті зібрані 6 відмінних рецептів.

паску в мультиварці Редмонд

Паска – це здобна випічка, що випікається спеціально до Великодня. У тісто завжди можна додати сухофрукти, цукати або горіхи. А спекти паску можна навіть в мультиварці.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Молоко коров’яче 250 мл
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Сіль 1 щіпка
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Цукрова пудра 50 гр.
  • Сухі дріжджі 1 ч. л.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Родзинки 100 гр.
  • Лимон 1 шт.
  • Борошно 600 гр.

Процес приготування:

  1. Як спекти найсмачніший паску в мультиварці? Молоко підігрійте, додайте столову ложку цукру, дріжджі і 250 грам просіяного борошна. Перемішайте інгредієнти і залиште в теплі на 30 хвилин.
  2. Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки перетріть з цукром.
  3. 3 білки збийте з дрібкою солі до утворення пишної піни.
  4. У підійшла опару додати жовткову масу, перемішайте.
  5. Потім додайте розм’якшене вершкове масло, добре перемішайте, поки масло повністю не розчиниться.
  6. Після цього викладіть збиті білки в миску, перемішайте.
  7. Тепер додайте борошно і остаточно вимісіть тісто. Укрийте миску рушником і залиште тісто на годину в тепле місце для підйому.
  8. Ізюм залийте гарячою водою на 10 хвилин, потім промийте і просушіть.
  9. Лимон добре помийте і натріть цедру на дрібній тертці.
  10. У підросло тісто додайте родзинки і цедру, перемішайте. Викладіть тісто в змащену маслом чашу мультиварки, дайте йому відпочити 10 хвилин.
  11. Поставте чашу в мультиварку. Встановіть спочатку режим «Підігрів» на 10 хвилин, потім режим «Випічка» на 90 хвилин.
  12. Готову паску вийміть з чаші, остудіть і полити глазур’ю.

Приємного апетиту!