Тісто для піци – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Тісто для піци – універсальна ідея для багатьох господинь. Адже домашня основа набагато смачніше і апетитніше магазинної. Кулінарна ідея стане в нагоді для нескладного і ситного перекусу. Тому беріть на замітку готові кулінарні ідеї з покроковим описом процесу і фотографіями. Порадуйте себе і своїх близьких!

Тонке тісто для піци, як у піцерії в домашніх умовах

Тонке хрустке тісто як у піцерії можна приготувати в домашніх умовах. Процес здивує вас своєю простотою, а результат порадує смаком і якістю. Ідеально для сімейних кулінарних ідей.

Інгредієнти на
0.5 кг.

  • Борошно пшеничне 330 гр.
  • Вода 200 мл
  • Сухі дріжджі 5 гр.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Цукор-пісок 2 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати тісто для піци в домашніх умовах? У тарілку насипаємо сухі дріжджі, цукор, заливаємо їх трьома столовими ложками теплої води і розмішуємо. Даємо настоятися 15 хвилин. За цей час дріжджі активуються.
  2. До дріжджам просіваємо борошно з сіллю. Доливаємо воду, що залишилася. Замішуємо Руками тісто в однорідний м’який ком.
  3. В грудці робимо поглиблення і наливаємо в нього оливкову олію.
  4. Вимішуємо тісто з маслом до однорідності і кладемо в тарілку, накриваємо харчовою плівкою і наполягаємо близько години в теплому місці. Цього часу достатньо, щоб тісто піднялося.
  5. Готове тісто посипаємо невеликою кількістю борошна, щоб воно не прилипало до рук. Розкочуємо качалкою в акуратну тонку основу.
  6. Тонке тісто для піци як у піцерії готово. Можна використовувати тісто, як основу для випікання піци.

Бездріжджове тісто для піци в домашніх умовах

Бездріжджове домашнє тісто для піци значно заощадить ваш час. Але при цьому смак готового блюда не поступиться класичними рецептами на опарі. Здивуйте ваших рідних самостійної заготівлею.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 600 гр.

Склад:

  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 300-350 гр.
  • Вода -150 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо інгредієнти для тіста. Борошно просіваємо через сито, щоб наситити його киснем. Відміряємо потрібну кількість інших продуктів.

2. Окремо збиваємо яйця до однорідної рідкої суміші.

3. У зручній посуді змішуємо борошно з сіллю, по центру вливаємо воду. Розмішуємо. Потім вливаємо яєчну суміш і рослинне масло. Знову перемішуємо.

4. Руками формуємо гладкий і м’який грудку тіста. Даємо йому трохи відпочити. Приблизно 5-10 хвилин.

5. Швидке бездріжджове тісто для піци готово!

Як приготувати тісто для піци на сухих дріжджах

Сухі дріжджі – ідеальне рішення для швидкого і простого приготування тіста. Спробуйте рецепт домашньої основи для піци, яка вийде не гірше, ніж у шеф-кухарів.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 1 кг

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 350 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Дріжджі сухі – 15 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. У глибокий посуд просіваємо половину від потрібної кількості борошна. Додаємо до неї сіль і цукор.

2. Розбиваємо в борошно яйце. У склянці заливаємо сухі дріжджі теплою, але не гарячою водою. Даємо їм настоятися і активуватися, приблизно, 15 хвилин.

3. Заливаємо тісто водою з настоявшимися дріжджами. Ретельно розмішуємо масу.

4. Підсипаємо до суміші борошно, також наливаємо олію. Вимішуємо до утворення густого і однорідного грудки з тіста. Залишаємо тісто підходити 15-20 хвилин в теплому місці.

5. Тісто для піци з сухих дріжджів готово! Далі його слід обваляти в борошні, розкачати і доповнити інгредієнтами за смаком.

Простий рецепт тіста для піци на кефірі в духовці

Тісто для домашньої піци на кефірі виходить ніжним і соковитим. Така заготовка не зрівняється з магазинними варіантами, а на її приготування ви не витратите багато часу.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 600 гр.

Склад:

  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 3,5-4 склянки
  • Кефір – 200 мл
  • Сода – 1 щіпка.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Збиваємо яйця з сіллю до однорідної суміші.

2. Вливаємо до яєчної суміші кефір. Збовтуємо віночком з’єднання.

3. Сюди ж просіваємо борошно і додаємо соду. Руками ретельно розминаємо тісто. В кінці процесу вливаємо потрібну кількість масла і знову розмішуємо.

4. Розкачуємо тісто в потрібній формі і викладаємо її на деко. Основа для піци на кефірі готова. Можна викладати на неї необхідні продукти і випікати страву.

Тісто для домашньої піци на молоці

Тісто для домашньої піци на молоці виходить ніжним і повітряним. Тісто також порадує простотою приготування. Універсальний рецепт стане вашим справжнім кулінарним помічником.

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 600 гр.

Склад:

  • Борошно – 350 гр.
  • Молоко – 1 склянка
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо потрібні продукти. Борошно просіваємо. Молоко злегка підігріваємо.

2. У глибокій мисці з’єднуємо борошно, сіль, цукор і дріжджі. Перемішуємо і заливаємо суху суміш теплим молоком в кілька етапів.

3. Поки підливаємо молоко, вміст миски ретельно розмішуємо.

4. Далі додаємо оливкову олію і ретельно выминаем тісто руками. Формуємо гладкий і однорідний ком. Наполягаємо його 30-40 хвилин в теплому місці.

5. За цей час тісто стане пишним і повністю готовим для подальшого використання!

Простий і швидкий рецепт приготування тіста для піци на воді

Тісто для домашньої піци приготувати досить легко. Головне слідувати простим кроків процесу готування. Спробуйте рецепт на воді. Готова основа вийде такою ж смачною і хрусткою, як у піцерії.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 600 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Борошно просіваємо з сіллю і цукром. Розміщуємо інгредієнти в глибокій посуді.

2. Поступово суху суміш заливаємо водою і замішуємо тісто до однорідного стану. Даємо заготівлі відпочити 15-20 хвилин.

3. Далі додаємо до тіста рослинне масло і знову ретельно розминаємо його.

4. Тісто для піци на воді готово! Можна розгортати в потрібну форму і використовувати за призначенням.

Тісто для піци на сковороді в домашніх умовах

Оригінальний рецепт основи для піци передбачає приготування в сковороді. Ви приємно здивуєтеся не тільки простоті страви, але і смаку готового тіста. Порадуйте близьких гарною домашньою кухнею.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 500 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2,5 склянки
  • Вода – 150 мл
  • сухі пивні Дріжджі – 1 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Просіваємо борошно в глибоку посуд разом з сіллю, цукром і сухими пивними дріжджами.

2. Заливаємо суміш теплою водою і олією. Замішуємо тісто до утворення щільного і рівномірного грудки.

3. Розкачуємо грудку за допомогою качалки. Викладаємо в сковороду і обсмажуємо на повільному вогні 3-4 хвилини.

4. Перевертаємо основу і смажимо стільки ж з іншого боку. Основа для піци на сковороді готова, можна викладати необхідні для страви продукти.

Тісто без яєць для домашньої піци

Простий рецепт тіста для піци без використання яєць оцінять багато господині. Блюдо швидко випікається в духовці і в результаті виходить ніжним і м’яким. Ідеальний варіант для ваших кулінарних шедеврів.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3,5 склянки
  • Вода – 300 мл
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Наливаємо в будь-яку зручну посуд теплу воду. Додаємо в неї дріжджі і 2-3 ложки борошна від потрібної кількості. Розмішуємо і наполягаємо 15 хвилин.

2. У суміш з настоявшимися дріжджами додаємо сіль, цукор, рослинна олія. Сюди ж поступово просіваємо борошно. Замішуємо тісто до утворення однорідного і гладкого кома.

3. Наполягаємо отримане тісто в теплому місці близько 40 хвилин. За цей час воно стане більш пишним.

4. Тісто без яєць для піци готово! Можна використовувати в подальших кулінарних діях.

Пишне тісто для піци на сметані

Тісто для піци на сметані виходить особливо ситним, пишним і ароматним. Набір інгредієнтів робить страву в міру жирним, що зробить ваше домашнє блюдо ще більш смачним і привабливим.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 1 склянка
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. З’єднуємо соду зі сметаною і розмішуємо.

2. Окремо збиваємо яйце з сіллю до яскраво вираженої пінки.

3. Викладаємо сметану в яйця, сюди ж просіваємо борошно і вливаємо розтоплене вершкове масло. Ретельно замішуємо масу до однорідності.

4. Даємо тісту трохи відпочити (достатньо 3-5 хвилин), потім обвалюємо його в борошні і розгортаємо в потрібній для піци формі. Готово!

Швидкий і простий рецепт тіста для піци на майонезі

Домашнє тісто для піци можна приготувати на майонезі. Тісто вийде соковитим і апетитним. Але ще більше вас зможе порадувати просте і швидке приготування. Візьміть на замітку оригінальний рецепт!

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 450 гр.

Склад:

  • Борошно – 300 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Майонез – 150 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Три яйця розбиваємо в глибокій мисці. Додаємо до них майонез і ретельно збиваємо продукти до однорідної суміші.

2. Поступово просіваємо борошно в отриману суміш. Починаємо замішувати.

3. Додаємо рослинне масло і продовжуємо перемішувати масу до однорідного стану.

4. Тісто виходить досить жирним і м’яким. Далі його розподіляємо по формі для випікання. Готово!