Тісто для піци – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Тісто для піци – універсальна ідея для багатьох господинь. Адже домашня основа набагато смачніше і апетитніше магазинної. Кулінарна ідея стане в нагоді для нескладного і ситного перекусу. Тому беріть на замітку готові кулінарні ідеї з покроковим описом процесу і фотографіями. Порадуйте себе і своїх близьких!

Тонке тісто для піци, як у піцерії в домашніх умовах

Тонке хрустке тісто як у піцерії можна приготувати в домашніх умовах. Процес здивує вас своєю простотою, а результат порадує смаком і якістю. Ідеально для сімейних кулінарних ідей.

Інгредієнти на
0.5 кг.

  • Борошно пшеничне 330 гр.
  • Вода 200 мл
  • Сухі дріжджі 5 гр.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Цукор-пісок 2 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати тісто для піци в домашніх умовах? У тарілку насипаємо сухі дріжджі, цукор, заливаємо їх трьома столовими ложками теплої води і розмішуємо. Даємо настоятися 15 хвилин. За цей час дріжджі активуються.
  2. До дріжджам просіваємо борошно з сіллю. Доливаємо воду, що залишилася. Замішуємо Руками тісто в однорідний м’який ком.
  3. В грудці робимо поглиблення і наливаємо в нього оливкову олію.
  4. Вимішуємо тісто з маслом до однорідності і кладемо в тарілку, накриваємо харчовою плівкою і наполягаємо близько години в теплому місці. Цього часу достатньо, щоб тісто піднялося.
  5. Готове тісто посипаємо невеликою кількістю борошна, щоб воно не прилипало до рук. Розкочуємо качалкою в акуратну тонку основу.
  6. Тонке тісто для піци як у піцерії готово. Можна використовувати тісто, як основу для випікання піци.