Торт Чорний принц – 7 рецептів на кефірі, сметані з фото покроково

Торт «Чорний принц» — це десерт, в основі якого лежать шоколадні бісквітні коржі,. Готувати їх можна на кефірі, молоці або сметані. Шари просочуються ніжним кремом і стають єдиним цілим. Пропонуємо вам розглянути кілька варіацій приготування торта «Чорний принц». Експериментуйте і у вас все вийде!

Як приготувати класичний торт «Чорний принц» на кефірі?

Рецепт бісквітного тесту на кефірі можна віднести до класичного варіанту приготування десерту і брати за основу для будь-яких шоколадних тортів. Важливо дотримуватися кожного етапу приготування, щоб коржі вийшли пишними і ніжними.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Кефір-1 склянка
  • Борошно пшеничне-1 склянка
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Какао-порошок 1 ст. л.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Масло вершкове для змащування форми
  • Для крему:
  • Сметана 250 гр.
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Масло вершкове 200 гр.
  • Шоколад ½ плитки

Процес приготування:

    Як приготувати торт

  1. Як приготувати торт «Чорний принц» за класичним рецептом в домашніх умовах? Перш ніж приступити до самого процесу приготування, включаємо розігріватися духовку на 180 градусів. Для замішування тіста нам знадобиться тільки одна ємність. З’єднуємо цукор-пісок з яйцем, збиваючи вінчиком до загусання й утворення білої піни. До цієї маси додаємо кефір, какао-порошок, ретельно перемішуємо до однорідності. Заздалегідь просіяне з содою борошно поступово додаємо в цю ж ємність, замішуючи тісто. Продовжуємо перемішувати до тих пір, поки не зникнуть грудочки, а маса не стане однорідною і рідкою консистенцією.
  2. Беремо форму для випічки коржів і змащуємо вершковим маслом . Вливаємо тісто і ставимо випікатися в розігріту духовку на 25 хвилин.
  3. По закінченню цього часу перевіряємо корж дерев’яною зубочисткою, шпажкою або сірником в самому товстому місці. Якщо на паличці слідів не залишилося, то бісквіт готовий. Дістаємо форму з духовки і залишаємо остуджуватися при кімнатній температурі.
  4. На цьому етапі важливо наявність якісного ножа з зубчиками для різання бісквіта. Остиглий корж розрізаємо вздовж на дві частини.
  5. Приступаємо до приготування сметанного крему: розм’якшене вершкове масло кімнатної температури розтираємо з цукром і змішуємо зі сметаною. Готову масу збиваємо за допомогою міксера до утворення піни.
  6. Основна частина виконана і можна почати збирати торт. Один з коржів кладемо зрізаною частиною вгору і рясно змащуємо сметанним кремом. Накриваємо перший корж другим і змащуємо залишилися кремом. Для прикраси посипаємо торт будь тертим шоколадом повністю або частково. Торт готовий до подачі.

Приємного вам апетиту!

Торт «Чорний принц» на сметані в домашніх умовах

Торт «Чорний принц», приготовлений на сметані з додаванням арахісу, нітрохи не програє класичним рецептом на основі кефіру. Для того, щоб десерт відрізнявся приємним карамельним смаком, ніжні коржі просочуються маслянистим кремом з вареного згущеного молока.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Цукрова пудра – 250 гр.
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
  • Яєчний білок – 2 шт.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Сметана – 200 гр.
  • Арахіс – 50 гр.

Для крему:

  • Згущене молоко варене – 400 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.

Для прикраси:

  • Шоколад молочний – 1 плитка.

Процес приготування:

1. У глибокій мисці з’єднуємо яйця і склянку цукру. Збиваємо до повної однорідності міксером або віночком без утворення пишної піни.

2. В окремій ємності змішуємо сметану і какао-порошок.

3. До яєчної суміші додаємо сметанную. Добре перемішуємо до отримання однорідної по консистенції маси.

4. В цю ж ємність просіваємо борошно пшеничне через сито.

5. Додаємо соду, гашену оцтом і замішуємо тісто.

6. Арахіс або будь-який інший горіх подрібнюємо на невеликі крупинки і додаємо до основної маси.

7. Для випікання коржів рекомендується використовувати форму з великим діаметром, щоб у результаті вийшов тонкий корж. Тісто розділяємо рівномірно на чотири частини і першу викладаємо у форму, попередньо змащену вершковим маслом. Форму з тістом відправляємо в духовку, розігріту до 180°С 15 хвилин. Час коректуйте з урахуванням особливостей вашої формочки і духовки. Готовність бісквіта перевіряємо дерев’яною зубочисткою. Ці ж дії повторюємо для решти тіста. Готові коржі дістаємо і остуджуємо.

8. Для приготування крему з’єднуємо вершкове масло кімнатної температури і варене згущене молоко. Компоненти збиваємо віночком до отримання однорідної маси.

9. Остиглі коржі зверху промазуємо кремом, з’єднуючи один з одним. Також не забуваємо про верхній корж.

10. Торт сформований, залишається приготувати глазур. Головний заставу смачною глазурі полягає у виборі якісного шоколаду. Рекомендуємо використовувати шоколад без добавок. Розтопити плитку можна на водяній бані чи будь-яким зручним для вас способом. До гарячого шоколаду додаємо яєчні білки, цукрову пудру, лимонний сік. Компоненти добре перемішуємо і отримуємо глазур кремоподібної консистенції. Поливаємо торт і ставимо в холодильник, щоб глазур застигла. На завершення для прикраси можна використати свіжі ягоди, фрукти та інші посипання.

Приємного вам апетиту!

Смачний і простий рецепт торта «Чорний принц» з варенням з чорної смородини

Якщо у вас прихована баночка домашнього варення з чорної смородини, то радимо придивитися до даного десерту. Чорна смородина не тільки додасть кислинку, але і додасть коржам цікаву кольорову гаму. На додаток обраний сметанний крем, який вдало гармонує з ягідним бісквітом.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Варення з чорної смородини – 1 склянка
  • Кефір – 1 склянка
  • Сода харчова – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 5 гр.
  • Яйце – 1 шт.

Для крему:

  • Сметана-300 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка

Процес приготування:

1. В окрему миску вбиваємо яйце і додаємо цукор, розмішуємо до однорідного стану зручним вам способом.

2. До цієї маси додаємо варення з чорної смородині і продовжуємо перемішувати.

3. У склянку з кефіром засипаємо ложку соди і залишаємо на дві хвилини.

4. Кефір із содою додаємо до основної маси і перемішуємо.

5. В цю ж ємність поступово просіваємо борошно, замішуючи тісто. Воно повинно вийти густуватим.

6. Деко або форму для запікання змащуємо маслом і застеляємо пергаментним папером, щоб корж в процесі випікання не прилип до дна. Далі відправляємо в попередньо розігріту до 180°С духовку на 40 хвилин до повної готовності. Готовий корж дістаємо з духовки і розрізаємо на дві рівні частини.

7. Переходимо до приготування крему. Для цього до сметані додаємо склянку цукру і ретельно перемішуємо. Крем виходить досить рідким по консистенції.

8. Один з коржів рівномірно поливаємо готовим кремом. Це буде нижній.

9. Накриваємо другим коржем і не забуваємо полити верх залишилися кремом. Процес приготування можна вважати завершеним, залишається залишити торт в холодильнику мінімум на пару годин, щоб дати остаточно просочитися.

Приємного вам апетиту!

Покроковий рецепт приготування торта «Чорний принц» з вишнею

Поспішаємо поділитися цим рецептом, адже його можна брати на озброєння з приходом вишневого сезону, так і в зимову пору року, використовуючи заморожену вишню. Соковита і ароматна ягода буде прекрасною кисло-солодкою прошарком у поєднанні з молочними продуктами, яка порадує ваші смакові рецептори.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 25-30 хв.

Порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Кефір – 1 склянка
  • Сметана – 0,5 склянки
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.

Для крему:

  • Сметана – 2 склянки
  • масло – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вишня (свіжа або заморожена) – 350 гр.
  • Шоколад – 1/2 плитки.

Процес приготування:

1. Перш ніж приступити до приготування тіста для шоколадного бісквіта, в ємність з кефіром додаємо соду. Перемішуємо і залишаємо на пару хвилин.

2. Окремо збиваємо міксером яйце і цукровий пісок, поступово вливаючи залишений кефір, сметану і сік лимона. Роботу міксера не припиняємо.

3. В цю ж ємність просіваємо борошно і додаємо какао-порошок., замішуючи напіврідке по консистенції тісто.

4. Вибираємо відповідну форму, яку застеляємо пергаментним папером і змащуємо вершковим маслом. Рівномірно викладаємо получившеюся масу у форму, відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і залишаємо випікатися протягом 25-30 хвилин.

5. Обов’язково перевіряємо повну готовність бісквіта дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Готовий корж дістаємо і залишаємо при кімнатній температурі. В цей час займемося приготуванням вершкового крему.

6. Вершкове масло кімнатної температури ділимо на кілька частин, розтираємо з цукром і змішуємо зі сметаною. Все ретельно збиваємо.

7. До цього часу корж повинен був охолонути і тепер його потрібно рівномірно розрізати вздовж на дві частини. Одну з них рясно покриваємо шаром крему і викладаємо вишню в хаотичному порядку.

8. На перший корж кладемо другий і рясно змащуємо верх, боки. Сформований торт відправляємо в холодильник на пару годин. У завершенні готовий торт залишається прикрасити тертим шоколадом і можна сміливо подавати до столу.

Приємного вам чаювання!

Як приготувати смачний торт «Чорний принц» зі згущеним молоком

Цим рецептом зацікавляться любителі солодкого. Ми розповімо, як приготувати ніжний, маслянистий крем на основі згущеного молока, який буде відмінним доповненням до несолодким коржам. До того ж він виходить набагато м’якше і приємніше за консистенцією, ніж традиційний на основі цукру.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 270 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана 20% – 210 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Какао-порошок – 120 гр.

Для крему:

  • Згущене молоко – 600 мл
  • Какао-порошок – 100 гр.
  • Масло вершкове – 210 гр.

Для прикраси:

  • Горіхи – 50 гр.
  • Шоколад – 1/2 плитки.

Процес приготування:

1. Почнемо приготування тіста. У глибоку миску розбиваємо яйця з цукром. Збиваємо за допомогою міксера до повного розчинення кристалів цукру.

2. В окремій ємності змішуємо сметану і какао, ретельно перемішуємо до однорідної маси.

3. В цю ж ємність, додаємо соду, гашену оцтом і з’єднайте з яєчною сумішшю.

4. У готову масу поступово просіваємо борошно і замішуємо тісто для бісквіту.

5. Тісто ділимо на дві рівні частини і розливаємо по двом роз’ємним форм, попередньо змащених маслом. Можна випікати по черзі, використовуючи одну форму. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Готові коржі охолодити і розрізаємо вздовж на дві половини. Рекомендується використовувати ножем із зубчиками.

6. Для приготування крему з’єднуємо згущене молоко і какао-порошок. У цю суміш вмішуємо вершкове масло кімнатної температури і перемішуємо до отримання кремоподібній консистенції.

7. Основні етапи пройдені, залишається підготувати торт до подачі. Шоколадні коржі промазуємо кремом і з’єднуємо разом. Не забуваємо верх торта прикрасити подрібненими горіхами, тертим шоколадом та іншими компонентами на ваш розсуд. Щоб торт просочився, залишаємо його в холодильнику на кілька годин.

Приємного вам чаювання!

Ніжний і дуже смачний торт «Чорний принц» на молоці

Відмінною особливістю бісквіта, приготованого на молоці, є його текстура — пориста і в міру волога, яка не вимагає просочення. Для прикраси досить приготувати глазур або посипати торт цукровою пудрою. Обидва варіанти будуть чудовими!

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 40-50 хв

Порцій – 10.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Сіль – 6 гр.
  • Масло рослинне – 100 гр.
  • Молоко – 260 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач – 15 гр.
  • Какао-порошок – 60 гр.

Для глазурі:

  • Какао-порошок – 70 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Молоко – 220 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

1. Почнемо приготування зі змішування сухих компонентів. До просіяти з розпушувачем борошно додаємо какао-порошок, сіль, ванільний цукор і цукор-порошок. Перемішуємо!

2. До сухих інгредієнтів вбиваємо яйце, додаємо рослинне масло і молоко кімнатної температури. Все перемішуємо до сталої маси, використовуючи міксер або вручну за допомогою віночка. Тісто готове.

3. Дно і краї форми для випічки змащуємо вершковим маслом і застеляємо пергаментним папером. Рівномірно виливаємо тісто в підготовлену форму і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40-50 хвилин. Перевіряємо готовність бісквіта. На дерев’яній шпажці не повинно залишатися слідів тесту.

4. Поки пиріг охолоджується, приготуємо шоколадну глазур: какао-порошок і цукор поступово заливаємо молоком, хаотично перемішуємо вінчиком. Готова суміш по консистенції нагадує не дуже жирну сметану.

5. На маленькому вогні підігріваємо шоколадну масу, не забуваємо постійно помішувати. Як тільки почнуть утворюватися перші бульбашки, до маси додаємо розм’якшене вершкове масло і перемішати.

6. До цього моменту наш бісквіт встиг охолонути і ми на порядок ближче до фінішної прямої. Готові коржі змащуємо глазур’ю і подаємо до столу з чаєм чи гарячим молоком.

Бажаємо приємного чаювання!

Пишний домашній торт «Чорний принц» в мультиварці

Важко недооцінити значимість мультиварки в приготуванні пишного бісквіта. Ви точно не зіткнетеся з тим, що тісто для бісквіта осяде, адже вам не доведеться відкривати духовку, щоб перевіряти готовність. Потрібно всього лише замісити тісто і запастися терпінням, чекаючи, поки програма завершить роботу.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 1 година 20 хв.

Порцій – 6-8.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Кефір – 1,5 склянки
  • Цукор – 1 склянка
  • Какао-порошок – 1,5 ст. л.
  • Яйце – 2-3 шт.
  • Сода – 1,5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 0,5 ч. л.

Для крему:

  • Варена згущене молоко – 380 гр.
  • Сметана – 200 гр.

Для прикраси:

  • Волоські горіхи – 100 гр.

Процес приготування:

1. Починаємо збивати міксером яйця з цукром, поступово всипаючи какао-порошок. Додаємо кефір і збиваємо до тих пір, поки маса не стане однорідною. Поступово вмішуючи соду, гашену оцтом, продовжуємо перемішувати вручну.

2. Просіваємо Через сито борошно і замішуємо полужидкое тісто.

3. Чашу мультиварки потрібно попередньо промити і висушити. Потім дно і краї змащуємо маслом, застеляємо пергаментом. І рівномірно заповнюємо тістом.

4. Встановлюємо режим мультиварки випічка на 1 годину 20 хвилин. По закінченню цього часу, залишаємо тісто ще на 20 хвилин в режимі підігріву під закритою кришкою.

5. Паралельно з цим, змішуємо сметану з вареним згущеним молоком. Трохи згущеного молока залишаємо для прикраси торта. Довго і старанно збивати не потрібно, інакше крем може вийти занадто рідким.

6. Готовий корж розрізаємо на три частини і кожну просочуємо кремом. Верх змащуємо залишилася вареним згущеним молоком, а боки торта обмазуємо залишилися кремом. Торт рясно посипаємо подрібненою волоським горіхом або будь-яким іншим. Готовий торт слід залишити в холодному місці на кілька годин і після можна подавати до столу.

Приємного вам апетиту!