Бісквітне тісто – 7 рецептів з покроковими фото

Бісквітне тісто – класика кондитерського світу. З нього випікають ніжні й еластичні бісквіти, які в подальшому служать основою для різних десертів. Приготувати продукт можна за класичним рецептом, з додаванням ванілі або какао, на сметані або кефірі. Рекомендуємо вивчити всі рецепти з яскравої збірки і вибрати найбільш підходящий для себе.

Класичний рецепт бісквітного тіста в домашніх умовах

Бісквітне тісто, виконане за класичним рецептом, послужить відмінною основою для домашніх тортів і інших десертів. Приготувати його нескладно, якщо дотримуватися певні кулінарні правила.

Інгредієнти на
0.45 кг.

  • Яйце куряче 4 шт.
  • Борошно 150 гр.
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Ванільний цукор 1 ч. л.
  • Розпушувач 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Класичне бісквітне тісто дуже легко приготувати в домашніх умовах. Білки відділяємо від жовтків. Жовтки збиваємо на великій швидкості з половиною звичайного цукру і чайною ложкою ванільного. На це піде близько 5-7 хвилин.
  2. Збиваємо білки до пишної піни, поступово всипаємо до них цукор, що залишився. Продовжуємо збивати до стійких піків.
  3. З допомогою лопатки з’єднуємо білки з жовтками. Сюди ж поступово просіваємо борошно з розпушувачем.
  4. Лопаткою вимішуємо до гладкого однорідного тесту.
  5. Класичне бісквітне тісто готове. Випікаємо його 40 хвилин при температурі 180 градусів, а після використовуємо за призначенням.

Шоколадне бісквітне тісто з какао

Яскравий шоколадний бісквіт для торта нескладно приготувати в домашніх умовах. Продукт вийде м’яким, еластичним і насиченим смаком. Використовуйте для цього простий покроковий рецепт.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 700 гр.

Склад:

  • Яйце – 6 шт.
  • Цукор – 180 гр.
  • Вода – 4 ст. л.
  • Какао – 30 гр.
  • Кави – 1 ст. л.
  • Борошно – 150 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

Крок 1. Просіваємо борошно з розпушувачем і какао. Доводимо до кипіння трохи води. У двох столових ложках розчиняємо кави, ще дві залишаємо для збивання яєць.

Крок 2. В окремій мисці змішуємо яйця з цукром.

Крок 3. Збиваємо їх близько 10 хвилин до отримання пишної світлої маси.

Крок 4. Додаємо сюди дві ложки окропу і поступово вливаємо олію. Продовжуємо збивати.

Крок 5. Просіваємо в яєчну суміш половину маси з борошна і какао.

Крок 6. Вимішуємо вміст лопаткою. Робимо це акуратно від країв до центру.

Крок 7. Поступово вводимо муку, розчинений кави і ванілін. Вимішуємо до однорідної тесту.

Крок 8. Шоколадну заготовку можна переливати у форму і випікати 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Як спекти ванільне бісквітне тісто в духовці?

Ароматний і яскравий за смаком бісквіт виходить з ванільного тесту. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього скористайтеся простим покроковий рецепт з фотографіями.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 400 гр.

Склад:

  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Екстракт ванілі – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо курячі яйця, цукор, сіль і ваніль.

Крок 2. Збиваємо продукти до утворення стійкої білої піни.

Крок 3. Сюди просіваємо борошно з крохмалем і розпушувачем. Вимішуємо все до однорідності за допомогою ложки або лопатки. Міксером більше не працюємо.

Крок 4. Переливаємо готове тісто у відповідну форму.

Крок 5. Готуємо його 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 6. Ароматний ванільний бісквіт готовий.

Ніжне бісквітне тісто на сметані

Ніжний і повітряний бісквіт виходить з сметанного тесту. Замісити його не складе труднощів, достатньо лише слідувати простим крокам. Готовий продукт порадує яскравим смаком і привабливим зовнішнім виглядом.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 900 гр.

Склад:

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Борошно – 300 гр.
  • Сметана жирна – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Шафран мелений – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Білки відділяємо від жовтків. Якщо хочете отримати яскравий колір бісквіту, то посоліть жовтки, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 6 годин.

Крок 2. Далі жовтки збиваємо з половиною цукру до пишної білої маси.

Крок 3. В окремому посуді розтоплюємо шматок вершкового масла і охолоджуємо до кімнатної температури.

Крок 4. Тонким струменем виливаємо масло в суміші жовтків. Сюди ж викладаємо жирну сметану. Розмішуємо.

Крок 5. Поступово додаємо сюди просіяне борошно з розпушувачем і меленим шафраном. Збиваємо до отримання густої маси.

Крок 6. Охолоджені білки збиваємо з цукром до стійких піків. Акуратно вмішуємо їх в основне тісто з допомогою лопатки.

Крок 7. Бісквітне тісто на сметані готово. Випікайте близько 45 хвилин при температурі 200 градусів.

Повітряне бісквітне тісто на кефірі в духовці

Простий варіант домашнього бісквітного тіста для тортів – на кефірі. Продукт порадує ніжним смаком, приємним ароматом і особливою м’якістю. Десерти з нього виходять чудові. Спробуйте!

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 900 гр.

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Кефір – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Борошно – 1,5 склянки
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розбиваємо курячі яйця в глибоку миску.

Крок 2. Збиваємо їх міксером до зміни кольору.

Крок 3. Потім починаємо додавати цукор, сіль і ванілін. Продовжуємо збивати.

Крок 4. Сюди ж просіваємо частину борошна разом з содою і розпушувачем.

Крок 5. Розмішуємо міксером на невеликій швидкості.

Крок 6. Вливаємо в масу теплий, але не гарячий кефір.

Крок 7. Всипаємо борошно.

Крок 8. Вимішуємо до однорідності. На дно форми кладемо пергамент і виливаємо готове тісто.

Крок 9. Випікають його 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 10. Рум’яний бісквіт з кефіру тесту готовий!

Пишне бісквітне тісто на молоці в домашніх умовах

Пишний бісквіт для торта виходить з ніжного молочного тесту. Беріть на замітку простий рецепт, який легко виконати в домашніх умовах. Порадуйте близьких смачними десертами.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 500 гр.

Склад:

  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно – 165 гр.
  • Розпушувач – 6 гр.
  • Молоко – 120 мл
  • Цукор – 165 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Сіль – 1 дрібка.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Молоко разом з вершковим маслом занурюємо в каструлю. Нагріваємо вміст, поки масло повністю не розтане. Знімаємо з плити.

Крок 2. Окремо збиваємо яйця міксером близько однієї хвилини.

Крок 3. Після, сюди всипаємо цукор і продовжуємо збивати заготовку до отримання пишної білої маси.

Крок 4. Просіваємо в яєчну суміш борошно з розпушувачем і сіллю. Швидко розмішуємо, але не збиваємо.

Крок 5. Вливаємо сюди тепле молоко з маслом, додаємо ванілін, продовжуємо розмішувати віночком до однорідності.

Крок 6. Гладке бісквітне тісто на молоці готово.

Крок 7. Випікати його слід близько 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Повітряне бісквітне тісто з розпушувачем в духовці

Один з найпростіших рецептів для приготування бісквіта – з розпушувачем. Продукт вийде пишним, м’яким і неймовірно ніжним. З кулінарним процесом справляться навіть новачки.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 700 гр.

Інгредієнти:

  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Розбиваємо курячі яйця в глибоку миску.

Крок 2. Збиваємо їх близько 5 хвилин, після всипаємо цукор і продовжуємо збивати ще 10 хвилин.

Крок 3. Повинна вийти біла пишна маса.

Крок 4. Поступово просіваємо борошно з розпушувачем. Починаємо вимішувати вміст лопаткою.

Крок 5. Далі готове тісто можна випікати круглої форми з пергаментом.

Крок 6. Вливаємо сюди бісквітне тісто.

Крок 7. Готуємо близько 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 8. Використовуємо пишний бісквіт за призначенням.