Сирники – корисне і смачне блюдо, яке можна подавати до сніданку або на полуденок. При цьому готувати справжні правильні сирники краще з використанням рисової муки: чудовий смак і справжня користь для здоров’я!
Сирники із сиру з рисовим борошном на сковороді
Інгредієнти на
3 порц.
- Сир 700 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Борошно рисова 6 ст. л.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Сіль ⅓ ч. л.
- Ванілін 2 гр.
- Олія оливкова 1 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати ПП сирники із сиру з рисовим борошном на сковороді? У глибоку миску викласти свіжий сир, який повинен бути обов’язково як мінімум 5-відсоткової жирності: тоді страва буде і корисним і смачним.
- До сиру додати яйце, цукор, трохи солі і ваніліну, а також всипати рисову муку. Масу добре перемішати, тісто не повинно бути надто щільним.
- У сковороді розігріти олію.
- З отриманого тесту скачати ковбаску, поділити на порційні шматочки і сформувати сирники, злегка присипаючи їх борошном, щоб не липли до рук.
- Викласти заготовки в гаряче масло і готувати, поки не зарумянятся, близько 4 хвилин з обох сторін.
- Подавати готову страву теплим, прикрасивши ягодами або шматочками фруктів.
Пишні сирники з рисовим борошном в духовці
Рецепт для тих, кому не підходять смажені страви. Сирники виходять ніжними та смачними і при приготуванні в духовці, а жир при цьому практично не вбирають ще більше користі і все такий же яскравий смак, хоча і без цукру.
Час приготування:20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Сир – 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно рисова – 2 ст. л.
- Цукрозамінник – 1,5 ч. л.
- Ванілін – за смаком.
- Цедра лимона – за смаком.
Процес приготування:
1. Яйце змішують з цукрозамінником. Зручно для цього використовувати вилку.
2. З’єднати сир з яєчною сумішшю, всипати при бажанні трохи ваніліну і лимонної цедри.
3. Додати потрібну кількість борошна, щоб вийшло досить щільне тісто, з якого можна сформувати круглі сирники.
4. Викласти заготовки у форму для запікання на пергаментний папір і помістити в духовку, яка повинна бути розігріта до 200 градусів. Готуватися страва буде близько 20 хвилин.
5. Подають сирники запечені зі сметаною, цукровою пудрою або ягодами. Приємного апетиту!
ПП сирники з рисовим борошном без цукру
Максимально простий і легкий рецепт сирників на рисовому борошні. Цукор в страву не додається, тому в тісто додають підсолоджувач, а можна обійтися без нього і просто подавати сирники з медом.
Час приготування:20 хв., час настоювання – 2 години.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Борошно рисова – 1,5 ст. л.
- Сир – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Підсолоджувач – за смаком.
- Мед – для подачі.
- Сіль – щіпка.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Сир розминають в глибокій мисці і забивають до нього яйце. Масу змішують, щоб вона стала однорідною.
2. До сирної маси додають трохи солі, підсолоджувач і рисову муку. Ретельно перемішують тісто і залишають його в холодильнику на кілька годин.
3. З отриманої маси ліплять сирники, обвалюючи їх з усіх сторін у борошні.
4. Смажать заготовки з невеликою кількістю масла на гарячій сковороді, щоб вони підрум’янилися з обох сторін. Зазвичай на це потрібно близько 5 хвилин з кожного боку.
5. Подають сирники з ягодами, шматочками фруктів або медом.
Сирники з рікотти з рисовим борошном
В цьому рецепті замість звичайного сиру використовують сирний сир «рікотта»: він більш ніжний і соковитий по консистенції, тому сирники з нього виходять просто тануть у роті. Подають таку страву з джемом або йогуртом.
Час приготування:20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Сир рікотта – 200 гр.
- Жовток – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Борошно рисова – 6 ст. л. (4 ст. ложки для тесту і 2 ст. л. для формовки)
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Рікотту розминають виделкою в глибокій мисці.
2. До сиру кладуть жовток, два види цукру і перемішують до однорідності.
3. У масу всипають борошно, перемішують тісто.
4. З допомогою борошна формують заготовки, обвалюючи їх з усіх сторін, щоб не прилипали до рук і посуду.
5. Смажать сирники в олії на добре розігрітій сковороді до золотистого кольору.
6. Подають страву порційно, додаючи джем, сметану або несолодкий йогурт натуральний.
Сирні сирники з рисовим борошном і бананом
Приготовані за цим рецептом сирники – справжній тропічний шедевр: в них входять банани і кокосова стружка. Крім того, вони містять тільки корисні інгредієнти: рисове борошно, підсолоджувач і гіркий шоколад.
Час приготування:20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Інгредієнти:
- Борошно рисова – 3 ст. л.
- Сир зернистий – 7 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Замінник цукру – 8 ч. л.
- Банан – ½ шт.
- Стружка кокосова – 1 ст. л.
- Шоколад гіркий – 9 шматочків.
- Масло оливкове – для смаження.
Процес приготування:
1. Банан очищають і пюрируют.
2. Сир змішують в окремій глибокій мисці з іншими інгредієнтами – підсолоджувачем, стружкою кокоса, яйцем і рисовим борошном.
3. Додають до творожному тесту пюре з банана, добре перемішують.
4. Трохи борошна висипають на обробну дошку. З сирного тіста формують кульки, всередину кладуть шматочок шоколаду, вмочають кулька у борошні і смажать з додаванням краплі олії на сковороді з усіх боків.
5. Готову страву подають, посипавши тертим шоколадом і прикрасивши шматочками банана.
Смачні сирники з рисовим борошном і родзинками
Для шанувальників традиційного поєднання страв з сиру і родзинок, але з ноткою правильного харчування, підійде цей рецепт. Доповнити таку страву можна улюбленим джемом, свіжою сметаною або шоколадною пастою.
Час приготування:30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Інгредієнти:
- Цукор ванільний – 1 / 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Родзинки – 2 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно рисова – 3 ст. л.
- Сир – 400 гр.
- Масло рослинне – 75 мл
Процес приготування:
1. Сир протирають через сито, щоб його консистенція стала більш рівномірною і без грудочок.
2. До перетертої сирній масі кладуть яйце, звичайний і ванільний цукор і ретельно перемішують, щоб крупинки розчинилися.
3. Рисову муку просіюють, додають до сиру, добре змішують, щоб вийшло однорідне тісто.
4. Родзинки заливають гарячою водою на 10 хвилин, потім віджимають і додають до тесту.
5. З тіста ліплять сирники, викладають їх на сковороду, змащену маслом, і смажать на невеликому вогні, поки не зарум’яняться з обох сторін. Подають сирники гарячими з будь-якими добавками, виходячи з власного смаку.
ПП сирники з рисовим і кокосової борошном
Оригінальне блюдо: смачні і корисні сирники з двома видами незвичайної борошна. Всередині вони виходять ніжними і соковитими, а зовні знаходять похрустывающую апетитну скоринку. Швидко, оригінально і корисно!
Час приготування:20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Сир – 400 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Борошно рисова – 2 ст. л.
- Сіль – 1/3 ч. ложки
- Стружка кокоса або борошно – 2 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. У глибокому посуді збивають яйця з цукром.
2. Сир окремо розминають виделкою і додати до яєчно-цукрової суміші.
3. Кокосову борошно або стружку всипають в тісто і добре перемішують, а потім в останню чергу кладуть рисову муку. Масу потрібно добре змішати, щоб вийшло досить однорідне тісто.
4. З отриманого сирного тіста формують сирники, діаметр яких повинен бути близько 4-5 див.
5. У розігрітій сковороді з маслом обсмажують заготовки з обох сторін по 2-3 хвилини. Вони повинні зарум’яниться і придбати апетитну золотисту скориночку. Подають сирники гарячими з різними добавками або солодкими соусами.