Сирники з рисовим борошном – 7 ПП рецептів з покроковими фото

Сирники – корисне і смачне блюдо, яке можна подавати до сніданку або на полуденок. При цьому готувати справжні правильні сирники краще з використанням рисової муки: чудовий смак і справжня користь для здоров’я!

Сирники із сиру з рисовим борошном на сковороді

Інгредієнти на
3 порц.

  • Сир 700 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно рисова 6 ст. л.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Сіль ⅓ ч. л.
  • Ванілін 2 гр.
  • Олія оливкова 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати ПП сирники із сиру з рисовим борошном на сковороді? У глибоку миску викласти свіжий сир, який повинен бути обов’язково як мінімум 5-відсоткової жирності: тоді страва буде і корисним і смачним.
  2. До сиру додати яйце, цукор, трохи солі і ваніліну, а також всипати рисову муку. Масу добре перемішати, тісто не повинно бути надто щільним.
  3. У сковороді розігріти олію.
  4. З отриманого тесту скачати ковбаску, поділити на порційні шматочки і сформувати сирники, злегка присипаючи їх борошном, щоб не липли до рук.
  5. Викласти заготовки в гаряче масло і готувати, поки не зарумянятся, близько 4 хвилин з обох сторін.
  6. Подавати готову страву теплим, прикрасивши ягодами або шматочками фруктів.

Пишні сирники з рисовим борошном в духовці

Рецепт для тих, кому не підходять смажені страви. Сирники виходять ніжними та смачними і при приготуванні в духовці, а жир при цьому практично не вбирають ще більше користі і все такий же яскравий смак, хоча і без цукру.

Час приготування:20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Сир – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно рисова – 2 ст. л.
  • Цукрозамінник – 1,5 ч. л.
  • Ванілін – за смаком.
  • Цедра лимона – за смаком.

Процес приготування:

1. Яйце змішують з цукрозамінником. Зручно для цього використовувати вилку.

2. З’єднати сир з яєчною сумішшю, всипати при бажанні трохи ваніліну і лимонної цедри.

3. Додати потрібну кількість борошна, щоб вийшло досить щільне тісто, з якого можна сформувати круглі сирники.

4. Викласти заготовки у форму для запікання на пергаментний папір і помістити в духовку, яка повинна бути розігріта до 200 градусів. Готуватися страва буде близько 20 хвилин.

5. Подають сирники запечені зі сметаною, цукровою пудрою або ягодами. Приємного апетиту!

ПП сирники з рисовим борошном без цукру

Максимально простий і легкий рецепт сирників на рисовому борошні. Цукор в страву не додається, тому в тісто додають підсолоджувач, а можна обійтися без нього і просто подавати сирники з медом.

Час приготування:20 хв., час настоювання – 2 години.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Борошно рисова – 1,5 ст. л.
  • Сир – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Підсолоджувач – за смаком.
  • Мед – для подачі.
  • Сіль – щіпка.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Сир розминають в глибокій мисці і забивають до нього яйце. Масу змішують, щоб вона стала однорідною.

2. До сирної маси додають трохи солі, підсолоджувач і рисову муку. Ретельно перемішують тісто і залишають його в холодильнику на кілька годин.

3. З отриманої маси ліплять сирники, обвалюючи їх з усіх сторін у борошні.

4. Смажать заготовки з невеликою кількістю масла на гарячій сковороді, щоб вони підрум’янилися з обох сторін. Зазвичай на це потрібно близько 5 хвилин з кожного боку.

5. Подають сирники з ягодами, шматочками фруктів або медом.

Сирники з рікотти з рисовим борошном

В цьому рецепті замість звичайного сиру використовують сирний сир «рікотта»: він більш ніжний і соковитий по консистенції, тому сирники з нього виходять просто тануть у роті. Подають таку страву з джемом або йогуртом.

Час приготування:20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Сир рікотта – 200 гр.
  • Жовток – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Борошно рисова – 6 ст. л. (4 ст. ложки для тесту і 2 ст. л. для формовки)
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Рікотту розминають виделкою в глибокій мисці.

2. До сиру кладуть жовток, два види цукру і перемішують до однорідності.

3. У масу всипають борошно, перемішують тісто.

4. З допомогою борошна формують заготовки, обвалюючи їх з усіх сторін, щоб не прилипали до рук і посуду.

5. Смажать сирники в олії на добре розігрітій сковороді до золотистого кольору.

6. Подають страву порційно, додаючи джем, сметану або несолодкий йогурт натуральний.

Сирні сирники з рисовим борошном і бананом

Приготовані за цим рецептом сирники – справжній тропічний шедевр: в них входять банани і кокосова стружка. Крім того, вони містять тільки корисні інгредієнти: рисове борошно, підсолоджувач і гіркий шоколад.

Час приготування:20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Борошно рисова – 3 ст. л.
  • Сир зернистий – 7 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Замінник цукру – 8 ч. л.
  • Банан – ½ шт.
  • Стружка кокосова – 1 ст. л.
  • Шоколад гіркий – 9 шматочків.
  • Масло оливкове – для смаження.

Процес приготування:

1. Банан очищають і пюрируют.

2. Сир змішують в окремій глибокій мисці з іншими інгредієнтами – підсолоджувачем, стружкою кокоса, яйцем і рисовим борошном.

3. Додають до творожному тесту пюре з банана, добре перемішують.

4. Трохи борошна висипають на обробну дошку. З сирного тіста формують кульки, всередину кладуть шматочок шоколаду, вмочають кулька у борошні і смажать з додаванням краплі олії на сковороді з усіх боків.

5. Готову страву подають, посипавши тертим шоколадом і прикрасивши шматочками банана.

Смачні сирники з рисовим борошном і родзинками

Для шанувальників традиційного поєднання страв з сиру і родзинок, але з ноткою правильного харчування, підійде цей рецепт. Доповнити таку страву можна улюбленим джемом, свіжою сметаною або шоколадною пастою.

Час приготування:30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Цукор ванільний – 1 / 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Родзинки – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно рисова – 3 ст. л.
  • Сир – 400 гр.
  • Масло рослинне – 75 мл

Процес приготування:

1. Сир протирають через сито, щоб його консистенція стала більш рівномірною і без грудочок.

2. До перетертої сирній масі кладуть яйце, звичайний і ванільний цукор і ретельно перемішують, щоб крупинки розчинилися.

3. Рисову муку просіюють, додають до сиру, добре змішують, щоб вийшло однорідне тісто.

4. Родзинки заливають гарячою водою на 10 хвилин, потім віджимають і додають до тесту.

5. З тіста ліплять сирники, викладають їх на сковороду, змащену маслом, і смажать на невеликому вогні, поки не зарум’яняться з обох сторін. Подають сирники гарячими з будь-якими добавками, виходячи з власного смаку.

ПП сирники з рисовим і кокосової борошном

Оригінальне блюдо: смачні і корисні сирники з двома видами незвичайної борошна. Всередині вони виходять ніжними і соковитими, а зовні знаходять похрустывающую апетитну скоринку. Швидко, оригінально і корисно!

Час приготування:20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Сир – 400 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Борошно рисова – 2 ст. л.
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Стружка кокоса або борошно – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. У глибокому посуді збивають яйця з цукром.

2. Сир окремо розминають виделкою і додати до яєчно-цукрової суміші.

3. Кокосову борошно або стружку всипають в тісто і добре перемішують, а потім в останню чергу кладуть рисову муку. Масу потрібно добре змішати, щоб вийшло досить однорідне тісто.

4. З отриманого сирного тіста формують сирники, діаметр яких повинен бути близько 4-5 див.

5. У розігрітій сковороді з маслом обсмажують заготовки з обох сторін по 2-3 хвилини. Вони повинні зарум’яниться і придбати апетитну золотисту скориночку. Подають сирники гарячими з різними добавками або солодкими соусами.