Чіабатта – 10 рецептів в духовці в домашніх умовах з фото

Італійський хліб чіабата підкорив серця гурманів тонкою хрумкою скоринкою та ніжною м’якоттю. Приготувати продукт цілком можна в домашніх умовах. Використовуйте для цього добірку з покрокових рецептів з фотографіями. Борошняний виріб стане чудовою основою для закусочних брускет.

Італійська чіабата в домашніх умовах

Яскрава італійська чіабата стане відмінним доповненням будь-якого столу. Продукт можна подавати до гарячих страв, а також використовувати як основу для приготування холодних закусок.

Інгредієнти на
0.8 кг.

  • Борошно 500 гр.
  • Вода 300 мл
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сухі дріжджі 1 ч. л.
  • Олія оливкова 50 мл

Процес приготування:

  1. Як спекти чіабатту в духовці в домашніх умовах? У глибоку миску вливаємо теплу кип’ячену воду, всипаємо просіяне борошно, сіль, цукор і дріжджі. Вливаємо олію і вимішуємо заготівлю будь-яким зручним способом. Можна використовувати міксер.
  2. Далі вимішуємо тісто руками в щільний гладкий ком.
  3. Залишаємо його відпочивати на 2 години в холодильник.
  4. За цей час тісто придбає потрібну форму і структуру.
  5. Перекладаємо заготовку на стільницю і ділимо на частини.
  6. Далі кожен шматочок розкачуємо руками в прямокутник.
  7. Звертаємо отриманий пласт.
  8. Далі знову розминаємо його руками і знову звертаємо.
  9. Ліпимо з заготівлі акуратну форму хліба.
  10. Перекладаємо продукт на деко. Випікаємо близько 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.
  11. Готову чіабатту кладемо на грати і даємо їй охолонути.
  12. Після остигання можна ділити на скибочки і пригощатися.