Чіабатта – 10 рецептів в духовці в домашніх умовах з фото

Італійський хліб чіабата підкорив серця гурманів тонкою хрумкою скоринкою та ніжною м’якоттю. Приготувати продукт цілком можна в домашніх умовах. Використовуйте для цього добірку з покрокових рецептів з фотографіями. Борошняний виріб стане чудовою основою для закусочних брускет.

Італійська чіабата в домашніх умовах

Яскрава італійська чіабата стане відмінним доповненням будь-якого столу. Продукт можна подавати до гарячих страв, а також використовувати як основу для приготування холодних закусок.

Інгредієнти на
0.8 кг.

  • Борошно 500 гр.
  • Вода 300 мл
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сухі дріжджі 1 ч. л.
  • Олія оливкова 50 мл

Процес приготування:

  1. Як спекти чіабатту в духовці в домашніх умовах? У глибоку миску вливаємо теплу кип’ячену воду, всипаємо просіяне борошно, сіль, цукор і дріжджі. Вливаємо олію і вимішуємо заготівлю будь-яким зручним способом. Можна використовувати міксер.
  2. Далі вимішуємо тісто руками в щільний гладкий ком.
  3. Залишаємо його відпочивати на 2 години в холодильник.
  4. За цей час тісто придбає потрібну форму і структуру.
  5. Перекладаємо заготовку на стільницю і ділимо на частини.
  6. Далі кожен шматочок розкачуємо руками в прямокутник.
  7. Звертаємо отриманий пласт.
  8. Далі знову розминаємо його руками і знову звертаємо.
  9. Ліпимо з заготівлі акуратну форму хліба.
  10. Перекладаємо продукт на деко. Випікаємо близько 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.
  11. Готову чіабатту кладемо на грати і даємо їй охолонути.
  12. Після остигання можна ділити на скибочки і пригощатися.

Як спекти чіабатту на житній заквасці в духовці?

Ніжну і повітряну чіабатту можна приготувати на житній заквасці. Продукт порадує яскравим смаком, ароматом і привабливим виглядом. Подавайте заготовку з супами або салатами.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 склянки
  • Молоко – 50 мл
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Масло оливкова – 50 мл

Для закваски:

  • Борошно житнє – 1 склянка
  • Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

1. Заздалегідь готуємо житню закваску. З’єднуємо борошно з сухими дріжджами і водою. Вимішуємо і ставимо в холодильник на ніч.

2. Через деякий час закваска настоїться і буде готова до подальших дій.

3. Окремо змішуємо воду, молоко і оливкове масло. Сюди ж додаємо сіль і дріжджі.

4. Далі вливаємо закваску і збиваємо суміш.

5. Просіваємо в заготовку борошно.

6. Гарненько вимішуємо вміст.

7. Залишаємо підготовлене тісто підходити на 30-60 хвилин.

8. Ділимо готовий борошняний продукт на кілька частин.

9. Руками надаємо заготовці потрібної форми.

10. Ставимо хліб в розігріту до 200 градусів духовку на 20-30 хвилин.

11. Після готовності даємо частування охолонути.

12. Ніжна і повітряна чіабатта на житній заквасці готова.

Простий і смачний рецепт чіабатти на пшеничної заквасці

М’яка чіабата з повітряної текстурою виходить з допомогою пшеничного закваски. Беріть на замітку цікаву кулінарну ідею, порадуйте своїх близьких смачним і ароматним продуктом.

Час приготування: 3 години

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 склянки
  • Вода – 150 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 20 мл

Для закваски:

  • Борошно – 1 склянка
  • Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

1. Заздалегідь готуємо закваску і наполягаємо її не менше доби в прохолодному місці. Для цього розмішуємо борошно з водою і дріжджами.

2. Через належний час у готовий пшеничний продукт просіваємо борошно і додаємо сіль.

3. Слідом вливаємо теплу воду.

4. Починаємо вимішувати продукти до розбивання грудок.

5. Далі додаємо оливкову олію.

6. Вимішуємо до отримання гладкого і ніжного тіста.

7. Наполягаємо його близько однієї години.

8. Підготовлений продукт викладаємо на посипану борошном робочу поверхню.

9. Ділимо тісто на кілька рівних частин.

10. Кожному з них надаємо потрібну форму. Перекладаємо на деко з фольгою.

11. Залишаємо заготовку на 1 годину.

12. Після цього ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо 30 хвилин.

13. М’яка і ніжна чіабатта на заквасці готова. Можна пробувати!

Чіабатта з житнього борошна і в домашніх умовах

Домашню чіабатту часто готують з житнього борошна. Такий продукт виходить менш калорійним. Його можна подавати до обіду або використовувати як основу для закусочних брускет.

Час приготування: 2 години 20 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 500 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно житнє – 1,5 склянки
  • Вода – 120 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Для опари:

  • Дріжджі пресовані – 30 гр.
  • Молоко – 80 мл
  • Цукор – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Для опари розчиняємо дріжджі в теплому молоці. Сюди ж додаємо цукор. Активно вимішуємо продукти і залишаємо на 10 хвилин.

2. Далі в опару просіваємо житнє борошно, додаємо сіль, теплу воду і оливкове масло. Вимішуємо до м’якого однорідного тесту.

3. Далі заготівлю залишаємо на півтори години, щоб вона добре отстоялась.

4. Перекладаємо продукт на деко з пергаментом і випікаємо 20-30 хвилин. Оптимальна температура духовки – 200 градусів.

5. Готову житнє чіабатту остуджуємо, нарізаємо і подаємо до столу.

Домашня чіабатта без дріжджів в духовці

Ароматну і м’яку чіабатту в домашніх умовах можна приготувати без додавання дріжджів. Такий рецепт дозволить заощадити ваш час і отримати смачний борошняний продукт.

Час приготування: 2 години 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 500 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 склянки
  • Вода – 100 мл
  • Масло оливкова – 60 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Просіяне з розпушувачем борошно заливаємо теплою кип’яченою водою. Додаємо сюди сіль, цукор і оливкове масло. Акуратно вимішуємо лопаткою.

2. Перекладаємо тісто в підходящу ємність і ставимо його в холодильник на 1-2 години.

3. Після того, як продукт настоїться, перекладаємо його в жароміцну форму.

4. Зверху посипаємо ароматними спеціями і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. До повної готовності знадобиться близько 30 хвилин.

5. Пишну домашню чіабатту можна діставати з духовки. Після цього даємо продукту охолонути і подаємо до столу.

Простий і швидкий рецепт чіабатти без замісу тіста

Простий і швидкий спосіб приготування домашньої чіабатти – без замісу тіста. Такий варіант ще називають ледачим, але готовий продукт вийде не менш смачним і ніжним.

Час приготування: 2 години 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 500 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Сухі дріжджі заливаємо теплою водою. Тут же розчиняємо сіль, цукор і додаємо 1-2 столові ложки борошна. Перемішуємо і залишаємо на 5-7 хвилин.

2. Просіваємо решту борошна і збиваємо інгредієнти міксером.

3. Залишаємо густу заготовку на 2 години, щоб вона настоялася.

4. Викладаємо продукт на стіл і більше не вимішуємо. Досить акуратно руками надати рівну форму. Випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів.

5. Рум’яна і повітряна чіабатта без замішування готова. Дайте їй охолонути, нарізайте і пригощайтеся!

М’яка і повітряна чіабатта на сухих дріжджах в духовці

Швидко і смачно приготувати чіабатту в домашніх умовах можна з додаванням сухих дріжджів. Беріть на замітку яскраву кулінарну ідею і подавайте хліб до ситного обіднього столу.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 500 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Вода – 200 мл
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – для випікання.

Процес приготування:

1. Просіваємо борошно через дрібне сито. Доповнюємо її сіллю і сухими дріжджами. Розмішуємо сухі продукти.

2. Заливаємо суміш теплою, але не гарячою водою.

3. Вимішуємо продукти до отримання однорідного тіста. Воно вийде м’яким і пористим.

4. Обмазуємо форму оливковою олією і занурюємо сюди підготовлене тісто.

5. Закриваємо продукт серветкою або рушником. Залишаємо на 1 годину.

6. Далі заготівлю переставляємо в розігріту до 210 градусів духовку. Випікаємо 30-40 хвилин, після чого повністю остуджуємо.

7. Ніжний і рум’яний хліб чіабата готовий. Нарізайте його і ставте на стіл.

Покроковий рецепт приготування чіабатти з оливками

Хочете приємно здивувати своїх домашніх? Подайте до столу свіжу і м’яку чіабату з оливками. Приготувати цікавий продукт самостійно не складе ніякої праці. Беріть на замітку перевірений рецепт.

Час приготування: 2 години 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Вода – 200 мл
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло оливкове – 1,5 ст. л.
  • Оливки – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Вимішуємо борошно з водою і всіма сухими інгредієнтами. Поступово додаємо оливкову олію.

2. Готове тісто кладемо в глибоку миску і залишаємо на 2 години настоюватися при кімнатній температурі.

3. Через деякий час доповнюємо підготовлений продукт дрібно порізаними оливками. Починаємо вимішувати руками.

4. Далі формуємо рівний хліб і кладемо його в жароміцну форму. Готуємо 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.

5. М’яка і ароматна чіабата з оливками готова. Пробуйте!

Пишна чіабата з часником в духовці

Яскрава чіабатта в домашніх умовах виходить з додаванням часнику. Борошняний продукт порадує апетитним ароматом і ефектним виглядом. Подавайте до сімейного столу за будь-якої нагоди.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 500 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Крупа манна – 80 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Вода газована – 1 склянка
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.

Для прикраси:

  • Томат – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Петрушка – за смаком.
  • Трави сушені – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти.

2. У глибокій мисці з’єднуємо просіяне борошно, манну крупу, сіль, цукор і сухі дріжджі.

3. Доповнюємо сухі продукти рослинним маслом і газованою водою. Вимішуємо до однорідності. В процесі доповнюємо масу подрібненим часником.

4. Залишаємо заготовку в теплому місці на 1 годину.

5. Далі тісто кладемо на деко в потрібній формі.

6. Прикрашаємо поверхню томатом, часником, зеленню і сухими травами за смаком. Випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів.

7. Ароматна домашня чіабата з часником готова, подавайте до столу!

Домашня чіабатта з цільнозерновий борошна

Домашню чіабатту можна приготувати за корисному і менш калорійного рецептом. Беріть на замітку рецепт на основі цільнозерновий борошна. Прихильники правильного харчування оцінять таке частування.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 500 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно цільнозернові – 1,5 склянки
  • Вода – 120 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.
  • Масло оливкова – 30 мл

Процес приготування:

1. Розмішуємо цільнозернове борошно з сухими дріжджами, сіллю і цукром.

2. Далі в суху суміш вливаємо теплу воду і оливкове масло. Ретельно вимішуємо до м’якого однорідного тесту, після чого залишаємо на 1 годину.

3. Настоявшийся продукт готовий до подальших дій. Розминаємо його руками і ділимо на частини, яким відразу надаємо потрібну форму хліба.

4. Випікаємо частування 20-30 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.

5. Даємо цільнозерновий чиабатте трохи охолонути, нарізаємо її і подаємо до столу. Пробуйте!