Млинці на молоці без дріжджів – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Млинці на молоці без дріжджів — це частування, без якого не обходиться жодна Масляна. Млинці на молоці готують по-різному. З досвідом і часом кожна господиня для себе виділяє улюблений рецепт. У сьогоднішній добірці зібрані найпоширеніші варіанти, якими я користуюся, час від часу. Деякі рецепти дісталися від старшого покоління і передаються у спадок в нашій сім’ї.

Тонкі млинці на молоці без дріжджів з дірочками

Тонкі млинці на молоці без дріжджів з дірочками прикрасять будь-який сніданок. Цей рецепт не підійде, якщо ви плануєте фарширувати млинці, через дірочки начинка може просочитися. Я подаю такі млинці з наповнювачами окремо. Страва виглядає максимально привабливо. Млинці зникають зі швидкістю світла. Тому рекомендую піч їх у великих кількостях.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Молоко коров’яче 1 склянка
  • Окріп ½ склянки
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно пшеничне-1 склянка
  • Масло рослинне 50 мл
  • Сіль 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Зберіть інгредієнти для смачних млинців.
  2. Яйце розділити на білок і жовток. У чашу насипте цукровий пісок, відправте жовток і з’єднайте компоненти.
  3. Влийте підігріте молоко, збовтайте віночком.
  4. Посоліть. Висипте борошно, попередньо просіяти через сито, збагативши киснем.
  5. Білок збийте до твердих піків.
  6. Вимісити масу, щоб не залишилося грудочок, і борошно рівномірно розійшлася.
  7. Обережно введіть білки. Змішайте.
  8. Вилийте окріп і масло, і знову об’єднайте складові інтенсивними рухами.
  9. Налийте тісто на прогріту сковороду і розрівняти по поверхні. Печіть на середній конфорці, регулюючи нагрів.
  10. Коли краюшки стануть рум’яними, розгорніть блін спеченої стороною вгору. Таким чином, використовуйте все тісто.
  11. Испекшиеся гарячі млинці складіть на тарілку. Запрошуйте рідних і близьких дегустувати божественне частування. Додатково подайте улюблені соуси і наповнювачі. Приємного апетиту!