Млинці на молоці без дріжджів – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Млинці на молоці без дріжджів — це частування, без якого не обходиться жодна Масляна. Млинці на молоці готують по-різному. З досвідом і часом кожна господиня для себе виділяє улюблений рецепт. У сьогоднішній добірці зібрані найпоширеніші варіанти, якими я користуюся, час від часу. Деякі рецепти дісталися від старшого покоління і передаються у спадок в нашій сім’ї.

Тонкі млинці на молоці без дріжджів з дірочками

Тонкі млинці на молоці без дріжджів з дірочками прикрасять будь-який сніданок. Цей рецепт не підійде, якщо ви плануєте фарширувати млинці, через дірочки начинка може просочитися. Я подаю такі млинці з наповнювачами окремо. Страва виглядає максимально привабливо. Млинці зникають зі швидкістю світла. Тому рекомендую піч їх у великих кількостях.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Молоко коров’яче 1 склянка
  • Окріп ½ склянки
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно пшеничне-1 склянка
  • Масло рослинне 50 мл
  • Сіль 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Зберіть інгредієнти для смачних млинців.
  2. Яйце розділити на білок і жовток. У чашу насипте цукровий пісок, відправте жовток і з’єднайте компоненти.
  3. Влийте підігріте молоко, збовтайте віночком.
  4. Посоліть. Висипте борошно, попередньо просіяти через сито, збагативши киснем.
  5. Білок збийте до твердих піків.
  6. Вимісити масу, щоб не залишилося грудочок, і борошно рівномірно розійшлася.
  7. Обережно введіть білки. Змішайте.
  8. Вилийте окріп і масло, і знову об’єднайте складові інтенсивними рухами.
  9. Налийте тісто на прогріту сковороду і розрівняти по поверхні. Печіть на середній конфорці, регулюючи нагрів.
  10. Коли краюшки стануть рум’яними, розгорніть блін спеченої стороною вгору. Таким чином, використовуйте все тісто.
  11. Испекшиеся гарячі млинці складіть на тарілку. Запрошуйте рідних і близьких дегустувати божественне частування. Додатково подайте улюблені соуси і наповнювачі. Приємного апетиту!

Товсті млинці без дріжджів не молоці

Товсті млинці без дріжджів на молоці виходять незвичайно ніжними і пишними. Така собі російська версія американських панкейків. Повітряна текстура підкорить вас і ваших діток. З недавніх пір цей рецепт фаворит у нашій родині. Кожен доповнює випічку тим, чим хоче. Дуже смачно і просто. Це чудовий варіант для запаморочливого перекусу або дружнього чаювання.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Молоко – 300 мл
  • Розпушувач – 11 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти.

Крок 2. У ємність розбийте яйця, поцукруйте, збовтайте віночком або електроприладом. Кількість цукру регулюйте самостійно.

Крок 3. Молоко змішайте з маслом, злегка нагрійте, щоб масло розтануло, вилийте в чашу. Посоліть і змішайте складові.

Крок 4. Висипте просіяне борошно з розпушувачем, попередньо збагативши киснем.

Крок 5. Вимісити тісто, щоб не залишилося грудочок, і борошно рівномірно розійшлася. Дайте настоятися рідкої маси.

Крок 6. Налийте тісто на прогріту сковороду. Печіть на середній конфорці, регулюючи температуру.

Крок 7. Коли краюшки стануть золотистими і тісто зверху схопиться, розгорніть блін спеченої стороною вгору.

Крок 8. Таким чином, використовуйте все тісто. Испекшиеся пишні млинці складіть на тарілку.

Крок 9. Презентуйте випічку. Запрошуйте рідних і близьких дегустувати фантастичне частування. Доповніть тим, що вважаєте за потрібне. Приємного апетиту!

Млинці на молоці без дріжджів і соди

Млинці на молоці без дріжджів і соди являють собою універсальне частування, яке доповнюють різними начинками та соусами або сиропами. Рецепт максимально простий, і швидше за все, знайомий багатьом. Млинці ідеальний варіант для перекусу з улюбленими напоями.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 5-6 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть інгредієнти для ніжного страви.

Крок 2. У ємність вбийте яйце, посоліть і подсахарите. Кількість солодощі регулюйте самостійно.

Крок 3. Молоко трохи нагрійте, вилийте в чашу.

Крок 4. Висипте сіяну борошно.

Крок 5. Вимішуйте тісто, щоб не залишилося грудок, і борошно рівномірно розійшлася.

Крок 6. Влийте масло і знову об’єднайте складові інтенсивними рухами.

Крок 7. Вилийте рідку масу на прогріту, змащену маслом сковороду і розрівняти по поверхні. Печіть на середній конфорці, регулюючи температуру. Коли краюшки стануть рум’яними, розгорніть блін спеченої стороною вгору. Таким чином, використовуйте всю рідку масу.

Крок 8. Испекшееся частування складіть на тарілку, бажано промазав кожен млинець вершковим маслом. Додатково подайте варення, сметану, згущене молоко або мед, щоб кожен додав те, що вважатиме за потрібне. Якщо любите солону версію, подавайте з червоною рибою, ікрою або вершковим сиром. Приємного апетиту!

Млинці на кислому молоці без дріжджів

Млинці на кислому молоці без дріжджів готуються легко. Якщо ви не знали, як використовувати кисле молоко, тепер будете знати і з задоволенням скористаєтеся чудовим рецептом. Млинці виходять ніжними і дуже смачними. Чудова текстура не залишить нікого байдужим. Млинці моментально зникають, оскільки вони всім полюбилися!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Молоко кисле – 1 склянка
  • Окріп – 0,5 склянки
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть інгредієнти для чудесного ласощі.

Крок 2. У ємність вбийте яйця, посоліть. Кисле молоко трохи нагрійте. Теплу рідину вилийте в чашу. Збовтайте віночком або змішайте електроприладом.

Крок 3. Висипте сіяну борошно і поцукруйте. Кількість солодощі регулюйте самостійно. З’єднайте інгредієнти.

Крок 4. Вливаючи окріп і масло, об’єднайте складові електроприладом. Вимішуйте тісто, щоб не залишилося грудок, і борошно рівномірно розійшлася.

Крок 5. Вилийте рідку масу на прогріту і змащену маслом сковороду і розрівняти по поверхні. Печіть на середній конфорці, регулюючи температуру. Коли краю стануть золотистими, розгорніть блін підсмаженої стороною вгору. Використовуйте всю рідку масу.

Крок 6. Испекшееся частування перемістіть на тарілку, бажано промазав кожен розтопленим маслом. Так млинці залишаться ніжними і не засохнуть. Хоча засохнути вони і так не встигають.

Крок 7. Додатково подайте сметану або все, що душі завгодно – варення, згущене молоко, мед, червону рибу, ікру або вершковий сир. Кожен додасть те, що вважатиме за потрібне. Приємного апетиту!

Гречані млинці на молоці без дріжджів

Гречані млинці на молоці без дріжджів – оригінальне частування, яке раджу спробувати всім, якщо це ще не сталося. Гречана мука надає неймовірний смак. Любителі експериментувати неодмінно відзначать дивовижний рецепт і з задоволенням скористаються, щоб порадувати друзів.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Молоко – 600 мл
  • Борошно гречана – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 40 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 130 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 5 гр.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сода харчова – 1/2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Молоко трохи нагрійте. Посоліть, поцукруйте. Насипте соду. Збовтайте віночком або змішайте електроприладом. В теплу рідину вбийте яйце, влийте масло. Об’єднайте складові електроприладом.

Крок 2. Змішайте пшеничну і гречану муку. Вливаючи потроху рідина, вимішуйте тісто, щоб не залишилося грудок, і борошно рівномірно розійшлася. Якщо маєте вільний час, залиште тісто відпочити і набрякнути.

Крок 3. Вилийте рідку масу на прогріту і змащену маслом сковороду, розрівняти по поверхні. Печіть на середній конфорці, регулюючи температуру. Коли краю стануть золотистими, розгорніть блін підсмаженої стороною вгору. Використовуйте всю рідку масу таким чином.

Крок 4. Испекшееся частування перемістіть на тарілку, промазавши кожен млинець розтопленим маслом. Так млинці залишаться ніжними і не засохнуть.

Крок 5. Додатково подайте сметану або все, що хочеться – варення, згущене молоко, мед або солоні продукти. Кожен додасть те, що віддає перевагу. Фантастична закуска припаде до смаку багатьом. Особливо смачно виходить з медом. Приємного апетиту!

Млинці з манки на молоці з яйцями без дріжджів

Млинці з манки на молоці з яйцями без дріжджів може з легкістю приготувати навіть недосвідчений кулінар. Млинці виходять дуже смачними. Це і не тонкі, і не товсті млинці, а щось середнє. Смачне частування має еластичну текстуру і підходить для фарширування і чудово тримає форму.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Молоко – 2 склянки
  • Манна крупа – 5-6 ст. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сода – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця з цукром розколотіть або з’єднайте електроприладом. Солодкість регулюйте самостійно. Рекомендую робити нейтральну версію, щоб доповнити закуску різними начинками і наповнювачами.

Крок 2. Налийте підігріте молоко і масло. Насипте манну крупу. Об’єднайте складові електроприладом, залиште тісто відпочити і набрякнути. Я зазвичай залишаю на 20-30 хвилин. Манку можна замочити в молоці з вечора, щоб не витрачати час під час готування.

Крок 3. Насипте сіяну соду і пшеничне борошно.

Крок 4. Вилийте рідку масу на прогріту, змащену маслом сковороду і розрівняти по поверхні. Печіть на середній конфорці, регулюючи температуру. Коли краю стануть золотистими, розгорніть блін рум’яної стороною вгору. Використовуйте всю рідку масу таким чином.

Крок 5. Испекшееся ласощі перемістіть на тарілку, бажано промазав кожен розтопленим маслом. Так млинці залишаться ніжними і придбають приголомшливий вершковий смак. Додатково подайте сметану або все, що хочеться. Кожен додасть те, що віддає перевагу. Приємного апетиту!