Пісні пиріжки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пісні пиріжки – дуже смачна випічка, але більш легка для шлунка. Для пиріжків замішується несолодке тісто. А яке розмаїття начинок може бути, просто дивно: гриби і цибулю, капуста з морквою, картопля з зеленню, яблука, гарбуз або будь-яке поєднання ягід і фруктів. В загальному хоч кожен день ви можете радувати своїх рідних і близьких оригінальним ласощами.

Пісні дріжджові пиріжки з капустою в духовці

Пісні дріжджові пиріжки з капустою в духовці – універсальний варіант ситної випічки, яку можна не тільки подати з чаєм. Пісні пиріжки з капустяної начинкою, крім того, відмінно поєднуються з бульйоном і супами, тому їх можна подати на обід.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Борошно пшеничне 600 гр.
  • Вода питна 1.5 склянки
  • Свіжі дріжджі 25 гр.
  • Сіль-2 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Масло рослинне 100 мл (пісне)
  • Для начинки:
  • Капуста білоголова 1.5 кг
  • Масло рослинне 2 ст. л. (пісного)

Процес приготування:

  1. У склянці теплої води розчиніть цукор, пару чайних ложок борошна і дріжджі. Отриману масу залиште на 15 хвилин. За цей час маса трохи збільшиться в об’ємі і спіниться.
  2. В опару всипте просіяне борошно, сіль і влийте воду, що залишилася. Починайте замішувати тісто ложкою або лопаткою.
  3. Далі додайте в масу рослинне масло, продовжуйте перемішувати тісто.
  4. Коли стане важко працювати ложкою, переходите до ручного замісу. Тісто не повинно бути надто щільним, але буде добре відлипати від рук. Тісто викладіть в миску, укрийте харчовою плівкою і залиште в теплі для підйому.
  5. За годину підросло обімніть тісто руками.
  6. Знову зібрати тісто в грудку, помістіть в миску і залиште в теплі ще на годину.
  7. За цей час можна приготувати начинку. Капусту нашаткуйте тонкою соломкою і тушкуйте на рослинному маслі.
  8. Тісто розділіть на невеликі рівні частини.
  9. Кожен кульку тіста розкачайте, на середину коржика покладіть трохи капустяної начинки.
  10. Підніміть краю коржі і добре скріпіть їх. Заготовки викладіть на деко швом вниз. Щоб випічка не пригоріла, застеліть деко пергаментом. Залиште пиріжки на 20 хвилин.
  11. Випікайте пиріжки в добре розігрітій духовці при 240-250 градусах 15-20 хвилин. Випічці дайте трохи охолонути, потім подавайте до столу. Приємного апетиту!