Пиріжки з яблуками в духовці для поста
Пиріжки з яблуками в духовці для поста – соковиті, ароматні, справжня смакота для дорослих і дітей. Пісне тісто виходить щільним, але еластичним, воно зручно в роботі і не рветься при розкочуванні. Яблука можна взяти будь-які, які знайдуться в найближчому магазині чи на ринку.
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Мука пшенична вищий сорт – 300 гр.
- Борошно житнє – 200 гр.
- Дріжджі сухі швидкодіючі – 9 гр.
- Цукор – 0,5 ст. л.
- Вода – 250 мл
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль поварена – 1 ч. л.
Для начинки:
- Яблука – 2 шт.
- Ізюм – за бажанням.
- Кориця мелена – 2 ч. л.
- цукрова Пудра – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У мисці змішайте обидва види просіяного борошна і сухі дріжджі.
Крок 2. Далі влийте оливкове масло і теплу воду, всипте сіль і цукор.
Крок 3. Вимісити однорідне м’яке тісто і залиште його на півгодини для зростання.
Крок 4. Тим часом підготуйте яблучну начинку. Яблука помийте, очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Перекладіть яблучну нарізку в миску, всипте цукрову пудру і корицю. При бажанні додайте родзинки.
Крок 5. Тісто наріжте порційними шматочками. Кожен шматочок розкачати в корж. На тісто покладіть трохи яблучної начинки і зліпити пиріжки.
Крок 6. Деко застеліть пергаментом і викладіть на нього заготовки.
Крок 7. Випікайте пиріжки при 180 градусах 30 хвилин. Гарячу випічку посипте цукровою пудрою і трохи остудіть перед подачею. Приємного апетиту!