Пісні пиріжки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пиріжки з яблуками в духовці для поста

Пиріжки з яблуками в духовці для поста – соковиті, ароматні, справжня смакота для дорослих і дітей. Пісне тісто виходить щільним, але еластичним, воно зручно в роботі і не рветься при розкочуванні. Яблука можна взяти будь-які, які знайдуться в найближчому магазині чи на ринку.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Мука пшенична вищий сорт – 300 гр.
  • Борошно житнє – 200 гр.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 9 гр.
  • Цукор – 0,5 ст. л.
  • Вода – 250 мл
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сіль поварена – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Яблука – 2 шт.
  • Ізюм – за бажанням.
  • Кориця мелена – 2 ч. л.
  • цукрова Пудра – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У мисці змішайте обидва види просіяного борошна і сухі дріжджі.

Крок 2. Далі влийте оливкове масло і теплу воду, всипте сіль і цукор.

Крок 3. Вимісити однорідне м’яке тісто і залиште його на півгодини для зростання.

Крок 4. Тим часом підготуйте яблучну начинку. Яблука помийте, очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Перекладіть яблучну нарізку в миску, всипте цукрову пудру і корицю. При бажанні додайте родзинки.

Крок 5. Тісто наріжте порційними шматочками. Кожен шматочок розкачати в корж. На тісто покладіть трохи яблучної начинки і зліпити пиріжки.

Крок 6. Деко застеліть пергаментом і викладіть на нього заготовки.

Крок 7. Випікайте пиріжки при 180 градусах 30 хвилин. Гарячу випічку посипте цукровою пудрою і трохи остудіть перед подачею. Приємного апетиту!