Крем-чіз для торта – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Крем-чіз для торта – незамінний ласощі для кожного кондитера. Такий продукт часто використовують у професійній сфері, проте він буде корисним і для домашніх тортів. З допомогою крем чиза ваш десерт вийде неймовірно смачним, ніжним і привабливим. Кращі рецепти кремів ви знайдете в нашій кулінарній добірці з покроковими рецептами!

Крем-чіз на вершках для торта в домашніх умовах

Даний крем ідеально підходить для прошарку коржів торта з будь-якого тесту. Він ніжний, не нудотний, з вираженим вершковим смаком і чимось нагадує пломбір. По консистенції маса виходить досить густий, щоб виконати вирівнювання поверхні і боків тортів. Для приготування такого крему необхідно використовувати вершки не менше 30% жирності. Важливий момент – їх необхідно добре охолодити в холодильнику перед збиванням.

Інгредієнти на
0.4 кг.

  • Вершки 200 мл (33%)
  • Сир вершковий 200 гр.
  • Цукрова пудра-4 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати крем-чіз для торта в домашніх умовах? Вершки перед приготуванням крему охолоджуємо в холодильнику. Для солодощі використовуємо саме цукрову пудру, а не цукор. Її дрібний помел дозволяє домогтися швидкого змішування інгредієнтів і розчинення цукрових частинок – збивати припадати менше, і немає ризику перебити ніжні вершки. Вершковий сир можна купити в будь-якому магазині. Головне – він повинен бути натуральним, без смако-ароматичних добавок.
  2. Холодні вершки виливаємо в ємність для збивання.
  3. У вершки висипаємо вказану кількість цукрової пудри.
  4. Збиваємо вершки з пудрою до отримання повітряної маси. Для збивання краще всього використовувати міксер, так як вручну досить складно домогтися отримання щільного крему. Орієнтовно на процес збивання піде сім-десять хвилин. Обсяг вершкової маси повинен збільшитися в два-два з половиною рази порівняно з початковим кількістю вершків. Час збивання вершків не варто перевищувати: як тільки піна збільшиться і стане стійкою, припиняємо роботу, щоб не порушити ніжну структуру і не зробити масло.
  5. Вводимо вершковий сир. Кладемо в вершкову масу по одній-дві ложці вершкового сиру і збиваємо крем до однорідності. Таким чином додаємо кількість сиру.
  6. Після введення всього обсягу вершкового сиру збиваємо крем ще хвилину-дві. Консистенція маси повинна бути гладкою, густий і зберігати форму. Приготовлений крем поміщаємо в холодильник як мінімум на сорок п’ять хвилин. За цей час крем трохи ущільниться, стабілізується.
  7. Після витримки крему в холодильнику можна приступати до обробки потрібного десерту. Як видно на фото, маса добре тримає текстуру. Таким кремом легко прошарувати коржі, вирівняти поверхню або відсадити будь-прикраса з допомогою відповідної насадки.

Приємного апетиту!

Сирний крем-чіз для торта в домашніх умовах

Ніжний крем з кисломолочного сиру для прошарку тортів і обробки різних десертів. Він просто тане у роті. Для його приготування ідеально підходить маскарпоне – він має м’яку сирну текстуру і вершковий смак. Приготовлений крем краще зберігати в холодильнику, поки не прийде момент обробки випічки, так він зберігає щільність і потрібну густоту.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 550 гр. готового крему орієнтовно.

Склад:

Сир сирний – 450 гр.

Вершки 30-33% — 120 мл

цукрова Пудра – 70 гр.

Ванілін — щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Сирний сир добре охолоджуємо в холодильнику. Якщо сир недостатньо холодний, потрібної ступеня густоти готового крему домогтися буде складно. Викладаємо його в ємність для збивання і відразу висипаємо поверх цукрову пудру. Не рекомендується замінювати пудру цукром, оскільки буде потрібно більше часу на збивання і розчинення цукрових частинок. А це може дати непередбачуваний результат.

Крок 2. Міксером збиваємо сирний сир разом з пудрою, поки не вийде однорідна гладка маса. Рекомендується починати з низьких обертів та поступово нарощувати швидкість.

Крок 3. Вливаємо за отриману масу холодні жирні вершки, додаємо ванілін і продовжуємо збивати. Необхідно домогтися отримання досить щільною і густої маси, на що піде орієнтовно п’ять-сім хвилин роботи. Як тільки консистенція крему стане густою, збивання припиняємо, щоб вершки не розшарувалася.

Крок 4. Готовий крем формує піки і добре тримає форму. Його можна використовувати для відсадження фігур і об’ємних візерунків за допомогою кулінарного мішка. Перед використанням обов’язково поміщаємо масу в холодильник на сорок-п’ятдесят хвилин, щоб ніжний вершково-сирна структура стабілізувалася.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт крем-чизай для вирівнювання торта на вершках

Крем на основі вершкового сиру з додаванням вершків виходить ніжніше на смак, якщо порівнювати його з масляним варіантом. Дуже важливо для такого крему вибрати правильні вершки: їх жирність має бути не менше 30%. Щоб красиво вирівняти поверхню торта, кількість приготованого крему потрібно розраховувати з запасом. Шар маси зверху і на боках торта зазвичай повинен бути не менше п’яти-семи міліметрів – так всі нерівності і огріхи форми десерту відмінно ховаються.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 500 гр. готового крему орієнтовно.

Інгредієнти:

Сир вершковий – 300 гр.

Вершки 33-35% — 150 мл

цукрова Пудра – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вершковий сир і вершки перед приготуванням крему обов’язково добре охолоджуємо в холодильнику. З продуктів кімнатної температури потрібна консистенція маси не вийде. Сир вибираємо натуральний без смако-ароматичних добавок. Цукрову пудру ні в якому разі не замінюємо цукром – так час збивання і розчинення цукрових кристалів істотно збільшиться, що може дати несподіваний результат.

Крок 2. В об’ємну миску для збивання викладаємо вершковий сир і висипаємо цукрову пудру. Починаємо збивати міксером на низькій швидкості поступово нарощуємо обертів. Домагаємося отримання однорідної гладкої маси. Приблизно на цій піде дві-три хвилини безперервного збивання.

Крок 3. В отриману масу вливаємо охолоджені вершки і продовжуємо збивати. Тут важливо зловити момент: як тільки крем добре загусне і прийме щільну консистенцію, роботу слід припинити, оскільки є ризик перебити ніжні вершки.

Крок 4. Готовий крем прибираємо в холодильник і витримуємо як мінімум годину. Це йому потрібно для стабілізації: крем стане міцніше, густіше і прийме потрібну консистенцію для вирівнювання тортів та інших десертів.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачний крем-чіз для вирівнювання торта на олії

Крем-чіз ідеально підходить для вирівнювання тортів, особливо, якщо він приготовлений на вершковому маслі. У цьому випадку маса виходить більш щільною, густий і оформленою. Звичайно, жирність крему відразу зростає і калорійність готового десерту збільшується. Для приготування якісного крему обов’язково використовуємо міксер. Вручну не домогтися гладкої консистенції та необхідної щільності.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 400 гр. готового крему орієнтовно.

Склад:

Сир вершковий – 300 гр.

Масло вершкове – 100 гр.

цукрова Пудра – 70 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло для крему варто вибирати якісне, з «чистим» складом: нічого, крім вершків, на упаковці зазначено бути не повинно. Так само варто звернути увагу не жирність – орієнтуємося на 80 відсотків і вище. Колір масла впливає на забарвлення готового крему і вигляд десерту в цілому: якщо масло жовтого кольору, крем також буде мати жовтий відтінок. Перед приготуванням вершкове масло обов’язково дістаємо з холодильника для розм’якшення, а ось вершковий сир, навпаки, добре охолоджуємо.

Крок 2. М’яке вершкове масло покласти в миску для збивання.

Крок 3. Висипаємо поверх цукрову пудру і починаємо збивати на низькій швидкості, поступово нарощуючи обороти. На даному етапі потрібно домогтися отримання однорідної гладкої маси і легкого побіління щодо первісного кольору. Орієнтовно на це піде сім-дев’ять хвилин, в залежності від потужності міксера. Цукрову пудру вкрай не рекомендується замінювати на цукор, оскільки досить складно домогтися повного розчинення цукрових кристаликів.

Крок 4. Далі додаємо вершковий сир. Робимо це потроху, по ложці, оскільки складно відразу змішати весь обсяг продукту. Крім того, сир просто може розлетітися по кухні. Після додавання всього сиру збиваємо ще одну-дві хвилини, не більше. Якщо перевищити час роботи з кремом, він може розшаруватися.

Крок 5. Відразу після приготування може здатися, що крем рідкуватим, однак це не так. Поміщаємо масу в холодильник на пару годин – крем стабілізується і прийме потрібну консистенцію. Він стане досить густим для ідеального вирівнювання тортів і відсадження об’ємних фігурних візерунків.

Приємного апетиту!

Домашній крем-чіз для торта з вершків та сиру

Щоб приготувати густий крем для торта, необов’язково використовувати вершкове масло. Ідеальним інгредієнтом для цієї мети є сирний сир. Крем на його основі виходить практично універсальним: їм можна вкривати будь торт, прикрашати будь тістечка – він відмінно тримає форму. Додавання вершків також допомагає формувати щільну текстуру. А ще й відчутно пом’якшує смак і робить консистенцію ніжним, що тане.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 650 гр. готового крему орієнтовно.

Склад:

Сир сирний – 500-540 гр.

Вершки 30-33% — 120 гр.

цукрова Пудра – 70 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вершки перед приготуванням крему обов’язково охолоджуємо в холодильнику. Тільки холодний продукт хороший збивається і дає потрібну щільність. Виливаємо їх в об’ємну миску для збивання і додаємо цукрову пудру. Починаємо збивати суміш міксером, поступово нарощуючи обороти. Працюємо приблизно п’ять-сім хвилин: маса повинна стати пінистої, густий і помітно збільшитися в об’ємі.

Крок 2. Потроху додаємо у збиті вершки охолоджений сирний сир. Продовжуємо збивати масу – з додаванням сиру вона стає щільніше, густіше і візуально текстуру. Коли весь сир буде використаний в крем, не варто збивати занадто довго – достатньо хвилини.

Крок 3. Приготовлений крем поміщаємо в холодильник і витримуємо як мінімум годину. За цей час маса охолоне і стабілізується, стане густішим і слухнянішою. Вже можна буде побачити, наскільки добре крем тримає форму.

Крок 4. Таким кремом дуже зручно вирівнювати поверхню і боки торта. Щільна, але ніжна консистенція дозволяє покрити і візуально приховати будь-які недоліки й огріхи форми коржів. Головне – приготувати крем в достатній кількості, щоб при необхідності можна було його щедро нашаровувати.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт шоколадного крем чиза для торта

Одна з версій крем чиза для тортів, яка особливо припаде до смаку шокоголикам. Такий крем має шоколадний смак і колір, а також трохи більш щільну консистенцію, ніж його вершковий «побратим». В залежності від відсотка вмісту какао в плитці шоколаду насиченість шоколадного присмаку, колір і щільність крему можуть змінюватися. Щоб готовий продукт добре тримав форму й танув у роті, важливо вибрати якісне вершкове масло з жирністю не менше 80%. І також варто знати, що варіант крем чиза з шоколадом не потребує стабілізації після приготування. Досить просто готовий крем охолодити в холодильнику.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 500 гр. готового крему орієнтовно.

Склад:

Шоколад (50-60% какао) – 100 гр.

Масло вершкове – 100 гр.

цукрова Пудра – 100 гр.

Сир вершковий – 300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо приготування крему з підготовки інгредієнтів. Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника і даємо йому добре розм’якнути. Крем-чіз ж, навпаки, охолоджуємо в холодильнику до повністю холодного стану. Шоколад ламаємо на невеликі шматочки.

Крок 2. Поміщаємо шматочки шоколаду в миску і ставимо в мікрохвильовку. Плавим шоколад в інтервальному режимі по п’ять-десять секунд, кожен раз добре перемішуючи масу. Коли розплавлений шоколад стане однорідним, нагрів припиняємо. Якщо немає впевненості в роботі з мікрохвильовкою, просто поставте миску з шоколадом на водяну баню. Так можна повністю контролювати процес плавлення.

Крок 3. У ємність для збивання поміщаємо розм’якшене вершкове масло, цукрову пудру і розплавлений шоколад. Починаємо збивання міксером на повільних обертах, поступово збільшуючи швидкість.

Крок 4. Збиваємо інгредієнти орієнтовно п’ять хвилин – повинна вийти густа, гладка, пишна, однорідна маса, яка тримає форму і залишається на віночку.

Крок 5. Наступний етап – додавання вершкового сиру. Якщо міксер стаціонарний і потужний, можна викласти відразу весь обсяг сиру. В іншому випадку кладемо його потроху і вмішуємо в загальну масу збиванням на середній швидкості. Не варто працювати на високих оборотах – так в кремі з’явиться багато бульбашок повітря, і буде порушена гладка; консистенція.

Крок 6. Коли все кількість вершкового сиру буде використано в крем, збивання припиняємо. Маса виходить однорідна, пластична, густа, формує стійкий оформлений слід, якщо провести по ній ложкою.

Крок 7. Приготовлений крем поміщаємо в холодильник і витримуємо хвилин двадцять-тридцять для охолодження. Масі не потрібно стабілізація – можна починати з нею працювати відразу після охолодження. Щоб було зручно працювати з кремом, можна використовувати кондитерський мішок з потрібними насадками. Так легко дозувати крем і рівномірно наносити його колами для прошарування коржів, не кажучи вже про оздобленні поверхні.

Приємного апетиту!

Крем-чіз для прикраси торта в домашніх умовах

Приготування крем-чизай – справа абсолютно нескладне. Головне – мати міксер і вибрати правильні продукти. Вершки використовуємо з жирністю не нижче 30%. Для солодощі – тільки цукрова пудра, але не цукор з його великими кристалами. Вершковий сир – сирний, натуральний, з хорошим складом і без смако-ароматичних добавок. Пропорції компонентів вказані в рецепті і не дадуть вам помилитися. Перед приготуванням добре охолодіть вершки і сир. Ось, мабуть, і всі умови. Даний крем, до речі, будемо готувати у спрощеній формі: окремо збивати примхливі вершки не доведеться. При цьому консистенція маси точно буде щільним і густий.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 500 гр. готового крему орієнтовно.

Склад:

Сир вершковий – 400 гр.

Вершки 30-33% — 90 гр.

цукрова Пудра – 60 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перед приготуванням крему охолодити вершковий сир і вершки варто завчасно. Покладіть ці продукти на саму холодну полицю холодильника на ніч.

Крок 2. Для додаткового охолодження продуктів миску і вінчик для збивання також можна помістити ненадовго в морозильну камеру. Так крем швидше прийме густу консистенцію. У миску наливаємо холодні вершки і викладаємо охолоджений вершковий сир. Поверх відразу висипаємо цукрову пудру.

Крок 3. Починаємо збивати на низькій швидкості, щоб продукти не розлетілися вгору, а поступово змішувалися. Коли маса зволожиться і розіб’ється, обороти можна прискорити і вже збивати на всю потужність. На початку роботи суміш буде рідкою, і це нормально. Коли швидкість збивання збільшиться, крем почне густіти, плотнеть і набирати силу.

Крок 4. Збиваємо крем орієнтовно п’ять-сім хвилин. Коли буде досягнута стійка консистенція і матова текстура, як на фото, припиняємо роботу. Видно, як добре маса тримає форму.

Крок 5. Приготовлений крем вже можна використовувати для прикраси торта – він слухняний, зберігає форму і не потребує стабілізації. Особливо зручно для цього використовувати кулінарний мішок з насадками. Якщо при отсаживании фігур трапляються бульбашки повітря, варто дати крему трохи постояти при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Дуже смачний крем-чіз для торта з маскарпоне

На основі крем маскарпоне чіз виходить особливо ніжним. Він ідеальний для прошарку бісквітних, медових і листкових тортів, а також в якості начинки для еклерів, профітролей і повітряних тістечок «Павлова». Ще один плюс цього крему – це швидкість приготування. При наявності потужного міксера весь процес займе десять-п’ятнадцять хвилин. Важливо знати, що після охолодження і стабілізації в холодильнику крем стає відчутно твердіше і щільніше.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 1 кг. готового крему орієнтовно.

Склад:

Маскарпоне – 250 гр.

Сир вершковий – 400 гр.

Вершки 30-33% — 200 мл

цукрова Пудра – 200 гр.

Крок 1. Перед приготуванням крему сир, вершковий сир і вершки обов’язково охолоджуємо в холодильнику – це важлива умова для успішного результату. Також буде незайвим охолодити ємність для збивання в морозилці перед початком роботи.

Крок 2. У ємність для збивання викладаємо вершковий сир маскарпоне. Відразу додаємо вершки і цукрову пудру.

Крок 3. Починаємо збивати інгредієнти разом. Стартуємо з малих оборотів і поступово нарощуємо швидкість. Час збивання орієнтовно становитиме чотири-п’ять хвилин. Як тільки буде помітно, що крем став однорідним, гладеньким, щільним і густим, припиняємо роботу, щоб не порушити структуру маси.

Крок 4. Приготовлений крем-чіз прибираємо в холодильник на годину-дві. За цей час він стабілізується і помітно загусне, стане щільніше – вже можна його використовувати. Для зручності можна перекласти масу в кондитерський мішок з насадкою – це дозволить чітко дозувати крем і акуратно наносити його за місцем застосування. З допомогою мішка ідеально виконується прослаивание коржів крапельним методом.

Крок 5. Крем-чіз на маскарпоне безпроблемно веде себе в тортах. Зберігає форму і при цьому відмінно поєднується з коржами, просочуючи їх і сприяючи їх м’якості.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт крем-чизай зі згущеним молоком для торта

Крем-чіз зі згущеним молоком виходить щільним, оформленим і пишним. Він відмінно тримає форму, що дозволяє успішно використовувати його не тільки для прошарку коржів, але і для вирівнювання поверхні торта, а також для відсадження об’ємних декоративних фігур. Рецепт і сам процес приготування досить простий, швидкий і під силу навіть початківцям кондитерам без досвіду.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 700 гр. готового крем-чизай.

Склад:

Згущене молоко – 200 гр.

Маскарпоне – 200 гр.

Масло вершкове – 50 гр.

Вершки 30-33% — 200 гр.

цукрова Пудра – 30 гр.

Лимон – 1 шт. середнього розміру.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно встигло добре розм’якнути до моменту приготування крем-чизай. Поміщаємо його в ємність для збивання і починаємо працювати міксером на високій швидкості, щоб отримати гладку м’яку масу.

Крок 2. Потроху вливаємо згущене молоко до збитого масла, не припиняючи працювати міксером. Після додавання всього обсягу згущеного молока збиваємо ще три-чотири хвилини, щоб маса наситилася киснем і стала пишною. Потім по ложці додаємо в масу маскарпоне, продовжуючи збивати. Коли всі компоненти з’єднаються, припиняємо роботу.

Крок 3. В окремій мисці збиваємо охолоджені вершки з цукровою пудрою, поки не вийде пишна густа маса. Як тільки збиті вершки стануть формувати піки, збивання припиняємо, щоб не порушити ніжну структуру.

Крок 4. Порціями додаємо збиті вершки у масу зі згущеним молоком, вимішуючи лопаткою після кожного додавання. На цьому етапі вже нічого збивати не потрібно, достатньо просто добре з’єднати збиті маси. Приготовлений крем-чіз поміщаємо в холодильник на годину, щоб він стабілізувався і зміцнів, після чого його можна використовувати.

Крок 4. А можна піти трохи далі і ароматизувати приготований крем лимонною цедрою – вона відмінно відтіняє вершкову солодкість ніжною цитрусовою ноткою. За допомогою дрібної терки або спеціального ножа знімаємо цедру з поверхні лимона і додаємо її в крем-чіз. Перемішуємо і ставимо в холодильник для стабілізації, після чого використовуємо за призначенням.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування крем чиза для бісквітного торта

Крем-чіз став, мабуть, одним із самих улюблених і зручних кремів для складання і обробки тортів. Особливо якщо мова йде про бисквитном вигляді виробу. Це тісто м’яке, пористе і ніжне – складно придумати більш відповідну прошарок, ніж ніжний, що тане в роті крем-чіз. Для його приготування використовуємо холодний вершковий сир, розм’якшене вершкове масло і цукрову пудру. Також важливо використовувати для збивання потужний міксер – він не тільки спрощує роботу, але і забезпечує рівномірне збивання і своєчасне формування густої маси.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 1 кг. готового крем-чизай.

Склад:

Сир вершковий – 700 гр.

Масло вершкове – 350 гр.

Пудра цукрова – 350 гр.

Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Завчасно до приготування крему вершкове масло варто дістати з холодильника, щоб воно добре размягчилось і стало пластичним. Продукт має бути якісним: у складі шукаємо тільки вершки. Якщо вершкове масло має виражений жовтий відтінок, то готовий крем-чіз не буде чисто білим.

Крок 2. У миску для збивання викладаємо охолоджений вершковий сир і починаємо його збивати на повільних обертах, поступово збільшуючи швидкість. Працюємо одну-дві хвилини, щоб маси розм’якшилася і трохи розпушилася.

Крок 3. Не припиняючи збивання, додаємо до сиру м’яке вершкове масло. Після того, як весь обсяг масла буде використаний в крем, збиваємо ще хвилину.

Крок 4. Потім підсипаємо цукрову пудру і ванілін. Збиваємо ще пару хвилин, поки крем не стане гладким і глянсовим. Приготовлений крем-чіз прибираємо в холодильник на годину для стабілізації, після чого використовуємо для прошарку і оздоблення торта або інших видів виробів.

Приємного апетиту!