Крем-чіз для торта – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Крем-чіз для торта – незамінний ласощі для кожного кондитера. Такий продукт часто використовують у професійній сфері, проте він буде корисним і для домашніх тортів. З допомогою крем чиза ваш десерт вийде неймовірно смачним, ніжним і привабливим. Кращі рецепти кремів ви знайдете в нашій кулінарній добірці з покроковими рецептами!

Крем-чіз на вершках для торта в домашніх умовах

Даний крем ідеально підходить для прошарку коржів торта з будь-якого тесту. Він ніжний, не нудотний, з вираженим вершковим смаком і чимось нагадує пломбір. По консистенції маса виходить досить густий, щоб виконати вирівнювання поверхні і боків тортів. Для приготування такого крему необхідно використовувати вершки не менше 30% жирності. Важливий момент – їх необхідно добре охолодити в холодильнику перед збиванням.

Інгредієнти на
0.4 кг.

  • Вершки 200 мл (33%)
  • Сир вершковий 200 гр.
  • Цукрова пудра-4 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати крем-чіз для торта в домашніх умовах? Вершки перед приготуванням крему охолоджуємо в холодильнику. Для солодощі використовуємо саме цукрову пудру, а не цукор. Її дрібний помел дозволяє домогтися швидкого змішування інгредієнтів і розчинення цукрових частинок – збивати припадати менше, і немає ризику перебити ніжні вершки. Вершковий сир можна купити в будь-якому магазині. Головне – він повинен бути натуральним, без смако-ароматичних добавок.
  2. Холодні вершки виливаємо в ємність для збивання.
  3. У вершки висипаємо вказану кількість цукрової пудри.
  4. Збиваємо вершки з пудрою до отримання повітряної маси. Для збивання краще всього використовувати міксер, так як вручну досить складно домогтися отримання щільного крему. Орієнтовно на процес збивання піде сім-десять хвилин. Обсяг вершкової маси повинен збільшитися в два-два з половиною рази порівняно з початковим кількістю вершків. Час збивання вершків не варто перевищувати: як тільки піна збільшиться і стане стійкою, припиняємо роботу, щоб не порушити ніжну структуру і не зробити масло.
  5. Вводимо вершковий сир. Кладемо в вершкову масу по одній-дві ложці вершкового сиру і збиваємо крем до однорідності. Таким чином додаємо кількість сиру.
  6. Після введення всього обсягу вершкового сиру збиваємо крем ще хвилину-дві. Консистенція маси повинна бути гладкою, густий і зберігати форму. Приготовлений крем поміщаємо в холодильник як мінімум на сорок п’ять хвилин. За цей час крем трохи ущільниться, стабілізується.
  7. Після витримки крему в холодильнику можна приступати до обробки потрібного десерту. Як видно на фото, маса добре тримає текстуру. Таким кремом легко прошарувати коржі, вирівняти поверхню або відсадити будь-прикраса з допомогою відповідної насадки.

Приємного апетиту!