Королевська ватрушка з сиром в духовці – 9 рецептів з покроковими фото

Королевська ватрушка з сиром в духовці – це дуже смачний, ситний, апетитний пиріг, який ідеально підходить до приготування у вихідний день. Аромат цієї випічки додасть будинку затишок і умиротворення, а ніжний сирний смак подарує задоволення і радість. Ми пропонуємо 9 рецептів королівської ватрушки з сиром в духовці покроково з фото на вибір. Серед них ви обов’язково знайдете той самий свій рецепт!

Класичний рецепт королівської ватрушки з сиром в духовці

Апетитний і простий у приготуванні пиріг під силу навіть молодої господині. Обов’язково приготуйте такий, коли у вас видасться вільна хвилинка і захочеться порадувати себе і близьких смачною випічкою.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне 240 гр. (в/с)
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Масло вершкове 150 гр.
  • Сода харчова ¼ ч. л.
  • Для начинки:
  • Сир 500 гр. (дрібнозернистого)
  • Ванілін 1 щіпка
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сіль ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Королевська ватрушка з сиром в духовці готується дуже просто. Просійте разом з содою все борошно в окрему ємність. Потім в іншій тарі подрібніть дуже холодне, тверде вершкове масло, яке можна натерти на тертці замість того, щоб рубати ножем. Борошно і цукор, додайте в ємність з маслом.
  2. Руками швидко перемішуючи інгредієнти, щоб отримати крихту. Це потрібно робити досить швидко, щоб масло не почало танути.
  3. Візьміть роз’ємну форму для випічки і утрамбуйте близько 2/3 готової суміші, не забуваючи формувати бортики. Для зручності спочатку вистеліть форму пергаментом, а також змастіть її вершковим маслом.
  4. Сіль і ванілін додайте в ємність з сиром і ретельно перетріть суміш до більш-менш однорідного стану без грудок і неоднорідних сирних зерен. Після цього додайте в суміш цукровий пісок, і ретельно все перемішайте.
  5. В отриману суміш почніть по одному додавати курячі яйця, інтенсивно вимішуючи однорідне тісто.
  6. Вимішуйте сирну начинку, регулюючи інгредієнти на око. Оскільки начинка повинна бути схожа на густу сметану, то в неї може знадобитися трохи більше сиру або яєць.
  7. Потім сирну масу розподіліть по нижньому шару, що ви нещодавно розподілили по формі.
  8. Після того як викладіть всю начинку на пиріг і разровняете її, посипте пиріг залишилися крихтами і приступайте до випічки.
  9. На протязі 40-45 хвилин випікайте сирну ватрушку в розігрітій до 180 градусів духовці. Верхня частина пирога повинна стати рум’яної.
  10. Після того, як ватрушка охолоне, зніміть кільце форми, а ватрушку розріжте на порції і подавайте до столу!