Королевська ватрушка з сиром в духовці – 9 рецептів з покроковими фото

Королевська ватрушка з сиром в духовці – це дуже смачний, ситний, апетитний пиріг, який ідеально підходить до приготування у вихідний день. Аромат цієї випічки додасть будинку затишок і умиротворення, а ніжний сирний смак подарує задоволення і радість. Ми пропонуємо 9 рецептів королівської ватрушки з сиром в духовці покроково з фото на вибір. Серед них ви обов’язково знайдете той самий свій рецепт!

Класичний рецепт королівської ватрушки з сиром в духовці

Апетитний і простий у приготуванні пиріг під силу навіть молодої господині. Обов’язково приготуйте такий, коли у вас видасться вільна хвилинка і захочеться порадувати себе і близьких смачною випічкою.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне 240 гр. (в/с)
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Масло вершкове 150 гр.
  • Сода харчова ¼ ч. л.
  • Для начинки:
  • Сир 500 гр. (дрібнозернистого)
  • Ванілін 1 щіпка
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сіль ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Королевська ватрушка з сиром в духовці готується дуже просто. Просійте разом з содою все борошно в окрему ємність. Потім в іншій тарі подрібніть дуже холодне, тверде вершкове масло, яке можна натерти на тертці замість того, щоб рубати ножем. Борошно і цукор, додайте в ємність з маслом.
  2. Руками швидко перемішуючи інгредієнти, щоб отримати крихту. Це потрібно робити досить швидко, щоб масло не почало танути.
  3. Візьміть роз’ємну форму для випічки і утрамбуйте близько 2/3 готової суміші, не забуваючи формувати бортики. Для зручності спочатку вистеліть форму пергаментом, а також змастіть її вершковим маслом.
  4. Сіль і ванілін додайте в ємність з сиром і ретельно перетріть суміш до більш-менш однорідного стану без грудок і неоднорідних сирних зерен. Після цього додайте в суміш цукровий пісок, і ретельно все перемішайте.
  5. В отриману суміш почніть по одному додавати курячі яйця, інтенсивно вимішуючи однорідне тісто.
  6. Вимішуйте сирну начинку, регулюючи інгредієнти на око. Оскільки начинка повинна бути схожа на густу сметану, то в неї може знадобитися трохи більше сиру або яєць.
  7. Потім сирну масу розподіліть по нижньому шару, що ви нещодавно розподілили по формі.
  8. Після того як викладіть всю начинку на пиріг і разровняете її, посипте пиріг залишилися крихтами і приступайте до випічки.
  9. На протязі 40-45 хвилин випікайте сирну ватрушку в розігрітій до 180 градусів духовці. Верхня частина пирога повинна стати рум’яної.
  10. Після того, як ватрушка охолоне, зніміть кільце форми, а ватрушку розріжте на порції і подавайте до столу!

Королевська ватрушка з сиром і яблуками

Сирна випічка з яблуками – це справжня насолода. Приготувати таку ватрушку не складніше, ніж спекти шарлотку, однак цей десерт буде більш корисним і поживним. Обов’язково спробуйте спекти це ніжне ласощі, коли у вас буде вільна хвилинка.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне в/с — 240 гр.
  • Цукровий пісок — 100 гр.
  • масло — 150 гр.

Для начинки:

  • Дрібнозернистий сир — 350 гр.
  • Сода — ¼ ч. л.
  • Ванілін — 1 щіпка
  • Цукровий пісок — 100 гр.
  • Яйце куряче— 3-4 шт.
  • Сіль — ½ ч. л.
  • Яблуко – 1 шт.

Процес приготування:

1. Дістаньте з морозилки вершкове масло, яке необхідно швидко натерти на середній тертці або розколоти в чаші блендера. До масла швидко просійте відразу всю муку, обов’язково вищого сорту, додайте цукор, а потім почніть формувати крихту. Дійте швидко, не даючи маслу розтанути від тепла кімнати і рук.

2. Коли буде готова крихта, почніть робити начинку. Для цього з’єднайте в мисці сир, розпушувач, сіль, цукровий пісок і ванілін. За бажанням можете додати какао і корицю, зовсім небагато. Сир розімніть до максимально однорідного стану, після чого додайте в суміш яйця.

3. Сирну масу гарненько збийте за допомогою міксера, домагаючись пластичною і помірно густої маси. Яблуко промийте, звільніть від нутрощів і наріжте невеликими шматочками. Перемішайте їх з сиром і починайте формувати ватрушку.

4. Частина тесту розподіліть по дну рознімної форми, формуючи бортик для начинки. Потім покладіть начинку у форму і розрівняйте її. Верх пирога посипте залишками олійно-борошняної крихти і приступайте до випікання вироби.

5. У духовку, яка була попередньо нагріта до 180 градусів, поставте форму з пирогом і готуйте його близько 40 хвилин. Коли верх пирога злегка зарум’яниться, можете діставати виріб і остуджувати його. Вже в остившем вигляді пиріг перемістіть на красиве блюдо і подавайте!

Простий рецепт приготування ватрушки на маргарині

Вершкове масло цілком допустимо замінити маргарином у багатьох рецептах випічки. Точно також можна замінити його і в даному рецепті, який абсолютно не втратить у смаку. Спробуйте!

Склад:

  • Пшеничне борошно – 250 гр.
  • Цукор – ½ склянки
  • Маргарин вершковий – 150 гр.
  • Сир – 400 гр.
  • Кориця мелена – ½ ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Куряче яйце – 3 шт.
  • Сіль – щіпка

Процес приготування:

1. Подрібніть на тертці або ножем тільки що вийнятий з морозилки маргарин. До нього одразу ж просійте борошно і швидко-швидко перемішайте інгредієнти до утворення крихти. Якщо маргарин встигне розтанути, тісто не вийде.

2. Візьміть роз’ємну форму для випічки і утрамбуйте трохи більше половини готової суміші, не забуваючи формувати акуратні бортики під начинку. Для зручності можете вистелити форму для випічки пергаментом, а також змастити вершковим маргарином.

3. Соду з сіллю і ваніліном додайте до сиру і ретельно перетріть суміш до більш-менш однорідного стану за допомогою міксера або виделки. Після цього додайте в суміш цукор і ретельно перемішайте інгредієнти. В отриману суміш почніть по одному додавати курячі яйця, інтенсивно вимішуйте тісто віночком.

4. Потім сирну масу розподіліть по нижньому шару, що ви нещодавно розподілили по формі і після того як ви викладіть всю начинку на пиріг і разровняете її, посипте пиріг залишилися крихтами і приступайте до випічки.

5. Протягом 40-45 хвилин сирна ватрушка повинна запікати в розігрітій до 180 градусів духовці. Коли пиріг стане рум’яним, вийміть його з духовки.

6. З остиглої ватрушки зніміть кільце, а потім викладіть виріб на блюдо. Можете присипати готовий пиріг сумішшю какао і цукровою пудрою для краси, а потім подавати до столу!

Шоколадна ватрушка з сиром в домашніх умовах

Апетитна ватрушка може вийти, якщо додати до складу тесту какао-порошок. Ніжний шоколадний присмак точно порадує маленьких ласунів, а також припаде до смаку будь-якому дорослому. Спробуйте!

Склад:

  • Борошно пшеничне в/с – 1 склянка
  • Масло або маргарин – 150 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сир – 450 гр.
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Ванілін – щіпка
  • Кориця – 1/3 ч. ложки
  • Куряче яйце – 3 шт.

Процес приготування:

1. З’єднайте борошно і 2 столові ложки какао, ретельно перемішайте і просіяти. Заморожене масло або маргарин натріть на середній тертці, подрібніть блендером або порубаєте ножем. Масло покладіть в ємність з борошном і швидко замісіть тісто-крихту. Не дозволяйте маслу розтанути, щоб крихта вийшла хорошою і правильною.

2. Більшу частину тіста розподіліть по формі для випічки, формуючи бортики для сирної начинки і потім займіться приготуванням начинки. Для начинки потрібно змішати сир, цукор, яйця і корицю. Ретельно збийте все це за допомогою блендера до однорідної пластичної маси без грудочок і сирних зерен.

3. У форму з тестом викладіть начинку з сиру, ретельно перемішайте і зверху розсипте залишки крихти з тіста. Після цього можна поставити випікатися пиріг і чекати результат.

4. Духовку треба розігріти, щоб температура сягала 170-180 градусів, а потім помістити туди форму з майбутньою ватрушкой. Через 40-45 хвилин готову страву можна виймати і остуджувати. Коли ватрушка повністю охолоне, подавайте її на красивому блюді з чаєм, кавою, молоком або какао.

Приємного апетиту і кулінарних успіхів!

Дуже смачна королевська ватрушка з бананом

Банани надають будь випічці неповторну ніжність і солодкість. Апетитна сирна ватрушка з бананової начинкою точно порадує ваші смакові рецептори і подарує насолоду навіть в самий похмурий день.

Склад:

  • Борошно пшеничне в/с — 250 гр.
  • Цукровий пісок — 100 гр.
  • масло/маргарин — 150 гр.

Начинка:

  • Дрібнозернистий сир (жирний) — 350 гр.
  • Сода — ¼ ч. л.
  • Ванілін — 1 щіпка
  • Цукровий пісок — 70 гр.
  • Яйце куряче— 3 шт.
  • Банан – 1 шт.

Процес приготування:

1. Заморожене вершкове масло або вершковий маргарин необхідно швидко натерти на середній тертці, або розколоти в чаші блендера. До масла швидко просійте відразу все борошно вищого якості, додайте цукор, а потім почніть формувати крихту руками. Дійте швидко, не даючи масла або маргарину розтанути і зіпсувати все блюдо.

2. Коли буде готова крихта, можете приступати до приготування сирно-бананової начинки. Для цього потрібно викласти в миску сир, соду, сіль, а також цукровий пісок і ванілін або ванільний цукор. За бажанням ви можете додати трохи какао начинку. Сир необхідно ретельно розім’яти до максимально однорідного стану, після чого додати в сирну масу курячі яйця.

3. Сирну масу з яйцями гарненько збийте за допомогою міксера, домагаючись пластичною і помірно густої консистенції, що нагадує густу сметану. Частина тесту розподіліть по дну рознімної форми, формуючи бортик для начинки. Потім покладіть половину тіста у форму і розрівняйте її. Очистіть банан і наріжте його кружечками. Кружечки акуратно розкладіть по сирною начинкою, викладіть другу її частину.

4. Верх пирога рясно і рівномірно посипте залишками олійно-борошняної крихти і приступайте до випікання вироби.

5. У духовку, яку потрібно заздалегідь розігріти до 170 – 180 градусів, поставте форму з пирогом і готуйте його близько 40-45 хвилин. Коли верх ватрушки злегка зарум’яниться, можете діставати виріб і остуджувати. Подавайте сирну ватрушку з бананом до столу цілком або розібравши на порції.

Покроковий рецепт королівської ватрушки з сиром і сметаною

Для того щоб сирна начинка ватрушки була максимально ніжної кремової, в сирок прийнято додавати сметану. У нашому випадку такий спосіб теж відмінно працює і перетворює і без того чудову випічку в ніжне, ароматне насолоду.

Склад:

  • Борошно пшеничне в/с — 250 гр.
  • Цукровий пісок — ½ склянки
  • масло/маргарин — 150 гр.

Начинка:

  • Сир (будь-який не вологий) — 350 гр.
  • Сода — ¼ ч. л.
  • Ванілін — 1 щіпка
  • Цукровий пісок — ½ ст .
  • Яйце куряче— 3 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Для того щоб приготувати сирну начинку зі сметаною, потрібно розім’яти сирок з яйцями, додати соду, ванілін і цукор, а потім викласти сметану. Ретельно розминайте інгредієнти або скористатися міксером. Чим ретельніше ви зіб’єте суміш, тим ніжніше вийде начинка для ватрушки.

2. Готову начинку відставте в сторону і почніть готувати основу для ватрушки. Для цього візьміть дуже тверде і холодне масло, у крайньому випадку – вершковий маргарин і дрібно порубаєте.

3. Викладіть масло в миску, а потім швидко просійте туди ж борошно пшеничне. Дуже швидко і дуже ретельно змішуйте інгредієнти руками, не даючи маслу розтанути. Якщо у вас почне танути жирна основа, то вийде не крихта, а невиразна суміш.

4. Готову крихту поділіть візуально на три частини, дві з них ретельно розподіліть по формі, надаючи майбутнього коржу рівну форму і витягаючи бортики під сирну начинку.

5. Суміш сиру і сметани з цукром і яйцями викладіть на основу, а потім акуратно розрівняйте. Верх ватрушки присипте рештою крихти, рівномірно розподіляючи її по начинці. Заготівля готова!

6. Увімкніть духовку до 180 градусів і дочекайтеся нагріву. У вже розігрітий прилад помістіть форму з заготівлею, після чого тривалість 45 хвилин і випікайте ласощі. Його готовність можна перевірити за п’ять хвилин до кінця; якщо ватрушка вже рум’яна – виймайте і охолоджуйте перед подачею до столу!

Королевська ватрушка з сиром і варенням

Пиріг з варенням – це зовсім не новина. Але чи пробували ви коли-небудь ватрушку з начинкою з сиру і варення? Якщо ні, то вам обов’язково варто зберегти цей рецепт і перевірити його. Солодка і ніжна сирна начинка нікого не залишить байдужим!

Склад:

  • Борошно пшеничне в/с — 250 гр.
  • масло/маргарин — 150 гр.

Начинка:

  • Сир (будь-який не вологий) — 400 гр.
  • Сода — ¼ ч. л.
  • Яйце куряче— 3 шт.
  • Варення полуничне – 100 гр.

Процес приготування:

1. Викладіть масло або замерзлий маргарин в миску, а потім швидко просійте туди ж всю пшеничне борошно. Дуже швидко і дуже ретельно змішуйте інгредієнти руками, не даючи жирній основі пирога розтанути. Як тільки у вас вийде крихта, зробіть перший шар пирога.

2. Роз’ємну форму застелити пекарським папером, а потім розподіліть близько двох третин крихти по дну і стінкам форми. Цю конструкцію приберіть в холодильник, поки готується начинка. Також приберіть залишилася крихту.

3. Для того щоб приготувати сирну начинку з варенням, вам потрібно дуже ретельно розім’яти сирок з яйцями, додати туди соду і при необхідності трохи розбавити суміш сметаною. Потім додайте полуничне варення і ретельно перемішайте всі інгредієнти.

4. З холодильника вийміть форму з основою і крихту. Начинку акуратно рівним шаром викладіть в основу, а потім зробіть верхній шар за допомогою залишків крихти з масла і борошна.

5. Заготівлю вашої майбутньої ватрушки треба ставити тільки в розігріту духовку, тому заздалегідь розігрійте прилад (170-180 градусів) і вже після цього сміливо відправляйте виріб випікатися.

6. Тривалість 40-45 хвилин і сміливо займайтеся іншими справами. Через цей час ваше ласощі до домашнього чаювання буде вже готове, його потрібно буде лише остудити і красиво подати на стіл!

Як спекти ватрушка з сиром і лимоном в духовці?

Цитрусовий аромат і смак роблять випічку свіжою і при цьому дуже пікантною. Спосіб приготування не сильно відрізняється від інших, зате смак неповторний і дивно легкий. Не шкодуйте часу і обов’язково спробуйте приготувати десерт за цим рецептом.

Склад:

  • Борошно пшеничне в/с — 250 гр.
  • масло/маргарин — 150 гр.
  • Сир (будь-який) — 400 гр.
  • Сода — ¼ ч. л.
  • Яйце куряче— 3 шт.
  • лимонна Цедра з половини лимона
  • Цукровий пісок – ½ склянки

Процес приготування:

1. Заздалегідь покладіть вершкове масло в морозилку, щоб воно було твердим. Коли почнете готувати пиріг, дістаньте його з морозилки і відразу ж подрібніть. В масло просійте борошно, після чого руками сформуйте крихту.

2. На дно форми для випічки викладіть близько двох частин олійно-борошняної крихти, після чого розрівняйте її і зробіть бортики, щоб не витікала начинка з сиру.

3. Для начинки потрібно дуже добре розім’яти сир, розбиваючи грудки і зернятка. Туди потрібно додати цукор, соду, а також курячі яйця. Суміш можна збивати за допомогою блендера або міксера. Густота сирної начинки повинна бути схожа з густою сметаною.

4. Візьміть лимон, промийте його під проточною водою, зніміть цедру і натріть на найдрібнішу тертку. Додайте цедру лимона до сиру і ретельно перемішайте інгредієнти.

5. Начинку з сиру з лимонною цедрою рівним шаром викладіть на основу з крихти, додатково розрівняйте поверхню за допомогою лопатки або ложки і завершіть конструкцію шаром з решти крихти.

6. В духовку, заздалегідь розігріту до температури близько 170-180 градусів поставте форму з ватрушкой і залиште виріб на 40-45 хвилин. Рум’яний десерт дістаньте з духовки через певний час і дайте йому охолонути перед подачею на стіл.

Королевська ватрушка з сиром в мультиварці

Мультиварка – це справжня рятівниця кулінарів в сучасному світі. З її допомогою можна приготувати практично будь-яку страву, і ватрушка не є винятком. Ласощі вийде ніжним і ароматним, нітрохи не гірше, ніж при випіканні в духовці.

Склад:

  • Борошно пшеничне в/с — 240 гр.
  • масло або вершковий маргарин — 150 гр.
  • Сир (дрібна) — 500 гр.
  • Сода — ¼ ч. л.
  • Ванілін — 1 щіпка
  • Цукровий пісок — 100-150 гр.
  • Яйце куряче— 3 шт.

Процес приготування:

1. Заморожену жирну основу – масло або маргарин – натріть на крупній тертці, або порубаєте ножем і помістіть в миску. Туди відразу ж просійте борошно пшеничне і руками сформуйте крихту для тіста. Робити все потрібно швидко, поки масло не почало танути.

2. Злегка прогрійте чашу мультиварки, а потім змастіть вершковим маслом, добре змащуючи не тільки дно, але і стінки посуду. Після цього приблизно дві третини тіста розподіліть в чашу, одночасно формуючи бортик під начинку.

3. Сир покладіть в окрему ємність, додайте ванілін, соду, цукровий пісок і розітріть до однорідного стану. Можете додати й інші добавки: какао, корицю, яблука або щось ще. У суміш сиру вбийте яйця, а потім за допомогою міксера або блендера перебити сир в кремову пасту без грудок і зерен.

4. Сирну масу розподіліть по шару тесту, який ви зробили в мультиварочной чаші. Після того як вся начинка буде в чаші, залишками крихти посипте виріб і помістіть чашу з заготівлею пирога в прилад.

5. Закрийте кришку мультиварки і включіть режим «Випічка» на 45 хвилин. Не відкривайте кришку до тих пір, поки мультиварка не сповістить вас про готовність страви. Дайте готової ватрушке охолонути прямо в чашу мультиварки, після чого накрийте її широкою тарілкою або стравою і швидко переверніть. Інший накрийте тарілкою ватрушку і знову швидко переверніть. Ватрушка готова до вживання!