Ніяка Великдень не обходиться без пишного паски. У деяких родинах рецепти святкової випічки переходять від покоління до покоління. Ми спеціально для свята зібрали 10 кращих рецептів паски з родзинками.
Класичний паску на сухих дріжджах з родзинками в духовці
Паски печуть раз на рік, тому господині так ретельно підбирають рецепти. Всім хочеться отримати повітряну і ароматну випічку. Це вдалий в усіх відношеннях класичний рецепт паски.
Інгредієнти на
6 порц.
- Молоко коров’яче 500 мл
- Борошно пшеничне 1 кг
- Масло вершкове 200 гр.
- Цукор-пісок-1 склянка
- Родзинки-150 гр.
- Ванільний цукор 1 ч. л.
- Яйце куряче 6 шт.
- Сухі дріжджі 11 гр.
- Сіль 1 щіпка
- Масло оливкове для змазування форми
Процес приготування:
- Як спекти найсмачніший паска з родзинками? Дріжджі змішати з 500 грамами борошна і теплим молоком, накрийте миску рушником і залишити опару на півгодини.
- Жовтки відокремте від білків, змішайте їх з цукром. Білки окремо збийте до стійкої піни.
- У підійшла опару додати збиті з цукром жовтки і сіль, добре перемішайте. Потім додайте розм’якшене вершкове масло, перемішайте. Далі обережно введіть збиті білки. Порціями додайте просіяне борошно, замісіть тісто і приберіть його в тепле місце на годину.
- Ізюм переберіть, промийте і просушіть. Змішайте родзинки зі столовою ложкою борошна.
- У тісто додайте родзинки, добре перемішайте і залиште на 10 хвилин. Форми для запікання змастіть оливковою олією, наповніть їх тестом на 1/3. Залиште тісто у формах ще на 10-15 хвилин.
- прогрійте Духовку до 100 градусів. Помістіть форму в духовку, випікайте 10 хвилин. Потім збільшіть температуру до 180 градусів і випікайте паски до готовності 45-50 хвилин. Паску можна прикрасити на свій розсуд глазур’ю або шоколадом.
Приємного апетиту!
Як спекти паску без дріжджів з родзинками в домашніх умовах?
Бездріжджове тісто для пасок вимагає трохи менше часу на заміс. Однак, випічка відмінно піднімається, має чудовий смак і створюють атмосферу свята.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 10.
Інгредієнти:
- Молоко згущене – 760 мл
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Яйця курячі – 4 шт.
- Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
- Ванілін – за смаком.
- Імбир – за смаком.
- Для глазурі:
- Білки яєчні – 2 шт.
- Пудра цукрова – 1 склянка
- Сік лимонний – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. У мисці збийте яйця, потім додайте згущене молоко і перемішайте.
2. Борошно змішайте з розпушувачем і ваніліном, просійте цю масу в миску і замісіть тісто.
3. У тісто додайте подрібнений імбир, перемішайте.
4. Наповніть форми тестом на 1/3. Поставте форму з тістом в духовку, розігріту до 200 градусів, на 30-40 хвилин.
5. Приготуйте глазур. Збийте охолоджені білки до стійкої піни. Поступово всипте цукрову пудру і влийте сік лимона, продовжуйте збивати. Паски остудіть і прикрасити глазур’ю, залиште їх на ніч, щоб глазур застигла.
Приємного апетиту!
Пишний і повітряний паску на Великдень з родзинками в хлібопічці
Рецептів великодніх пасок величезна безліч. А якщо у вас на кухні є хлібопічка, то спекти паску буде дуже просто і зручно. Хоч він і буде один, але вийде досить смачним і великим.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Дріжджі сухі – 2 ч. л.
- Молоко – 170 мл
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор – 80 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 450 -550 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Ізюм – 100 гр.
Процес приготування:
1. Ізюм залийте гарячою водою на 10 хвилин, потім промийте і просушіть.
2. Кожна модель хлібопічки має свої вимоги щодо порядку закладки інгредієнтів. Один з можливих варіантів: спочатку влийте молоко і розтоплене вершкове масло, потім додайте інші інгредієнти.
3. Яйця спочатку збийте до однорідного стану, потім додайте у відерце хлібопічки.
4. Далі всипте просіяне борошно, сухі дріжджі, сіль, звичайний і ванільний цукор.
5. Встановіть відерце з інгредієнтами в хлібопічку, виберіть режим «Звичайний хліб». Під час замісу слідкуйте за консистенцією тесту, якщо вона буде занадто рідкою, додайте трохи борошна. Через 15-20 хвилин додайте родзинки.
6. Після додавання родзинок закрийте кришку хлібопічки і не відкривайте її до закінчення випікання.
7. Готову паску вийміть з хлібопічки, остудіть і прикрасьте по своєму смаку.
Приємного апетиту!
Як спекти смачний паска з родзинками в мультиварці?
Паска – це символ Великодня. Він являє собою пишний здобний хліб з додаванням родзинок або цукатів. Часто господині прикрашають його глазур’ю або збитими білками.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Яйця курячі – 5 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- цукрова Пудра – 100 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Молоко – 250 мл
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Цукор – 150 гр.
- Ізюм – 180 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Приготуйте опару. Молоко підігрійте і розчиніть у ньому сухі дріжджі, додайте 250 грам борошна, перемішайте, накрийте рушником і залиште в теплому місці на півгодини. За цей час опара повинна збільшитися вдвічі.
2. Розбийте три яйця, відокремте білки від жовтків. Жовтки перетріть з цукром, а білки збийте з дрібкою солі до утворення стійкої білої піни.
3. У підійшла опару додати збиті жовтки, перемішайте. Потім додайте розм’якшене вершкове масло, перемішайте масу до однорідності. Після цього додайте збиті білки і ще раз добре перемішайте.
4. Поступово всипте просіяне борошно в миску і добре вимісити тісто руками. Слідкуйте за консистенцією тесту, воно не повинно бути занадто рідким. Тісто накрийте рушником і залиште на 60 хвилин.
5. Лимон ретельно вимийте і цедру натріть його на дрібненько тертці. Ізюм замочіть в теплій воді на 15 хвилин, потім промийте і висушіть його.
6. Через годину, коли тісто збільшиться вдвічі, додайте цедру і родзинки, перемішайте, залиште тісто ще на 10 хвилин в теплі. Потім змастіть чашу мультиварки маслом, викладіть тісто і увімкніть режим Підтримання тепла» на 10 хвилин. Після цього активуйте режим «Випічка» на 1,5 години.
7. Можна приступати до приготування глазурі. Яєчні білки збийте з дрібкою солі, потім додайте цукрову пудру і продовжуйте збивати до стійких піків.
8. Готову паску вийміть з мультиварки, остудіть і покрийте його глазур’ю.
Приємного апетиту!
Сирна паска з родзинками на святковий стіл
Великдень – одне з найголовніших православних свят. Незмінним прикрасою святкового столу залишається паска з родзинками, чудова випічка, яку люблять дорослі і діти.
Час готування: 3,5 години.
Час приготування: 80 хв
Порцій: 20.
Склад:
- Для паски:
- Борошно пшеничне – 2,5-3 кг
- Масло вершкове – 600 гр.
- Молоко – 3 склянки.
- Сир – 1 кг
- Цукор – 3 склянки.
- Яйця курячі – 12 шт.
- Дріжджі сухі – 33 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Ваніль – за смаком.
- Для глазурі:
- Білки яєчні – 4 шт.
- Пудра цукрова – 750 гр.
- Пластівці мигдальні – для прикраси.
Процес приготування:
1. У каструлі підігрійте молоко до 40-45 градусів.
2. Сир перекладіть в миску і збийте його блендером до однорідної маси.
3. Ізюм залийте окропом на 10 хвилин, потім промийте і просушіть його.
4. У миску розбийте яйця, вони повинні бути кімнатної температури. Додайте цукор, сіль і ваніль. Добре збийте інгредієнти міксером.
5. У тепле молоко порціями додайте сирну масу і збивайте інгредієнти міксером. Потім в молочно-сирну масу додайте родзинки.
6. Сирну масу перекладіть в об’ємну ємність для замісу тіста. Додайте сухі дріжджі і збиті яйця.
7. Потім просіяти в миску борошно і замісіть тісто.
8. Розтопите масло на повільному вогні, трохи остудіть і додайте в тісто.
9. Як слід вимісіть тісто руками і залиште в теплому місці для підйому на годину. Потім ще раз перемішайте тісто руками і знову залиште на годину в теплі.
10. Форму для випічки застелити пергаментом і змастіть вершковим маслом.
11. Форми для запікання наповніть тістом приблизно на 1/3. Форми з тістом накрийте рушниками і залиште в теплому місці на півгодини.
12. Після цього помістіть форму в духовку, розігріту до 200 градусів на 15 хвилин. Потім зменшіть температуру до 180 градусів і готуйте паски ще 15-20 хвилин. Готові паски дістаньте з духовки, дайте трохи охолонути і витягніть їх з форм.
13. Тепер можна приготувати глазур. У суху миску викладіть білки і збийте їх міксером. Далі всипте цукрову пудру і продовжуйте збивати.
14. Коли пудра повністю розчиниться, глазур буде готова. Змастіть паски глазур’ю, залиште на ніч для застигання. Для прикраси посипте паски мигдальними пластівцями.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт паски з родзинками на сметані
Ароматний паска створює затишну і добру атмосферу в будинках і квартирах. Пропонуємо вам приголомшливий рецепт здобної випічки для свята. Ніжний і м’який паска на сметані точно вам сподобається.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Молоко – 300 мл
- Дріжджі сухі – 11 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор – 200 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Сметана – 250 мл
- Ванілін – за смаком.
- Ізюм – 300 гр.
- Борошно – 700-800 гр.
Процес приготування:
1. Молоко підігрійте до 35-40 градусів.
2. У молоко додайте сухі дріжджі і чайну ложку цукру.
3. Далі всипте 200-250 грам просіяного борошна і перемішайте. Накрийте Миску рушником і залиште в теплому місці на 15-25 хвилин.
4. За цей час опара збільшиться вдвічі.
5. Окремо збийте яйця з цукром. Додайте яєчну масу і ванілін в опару, перемішайте.
6. Потім додайте в миску розм’якшене вершкове масло і сметану, перемішайте.
7. Далі всипте борошно і замісіть тісто, воно повинно бути крутим і не прилипати до рук. Накрийте миску рушником і залиште в теплому місці на 40-60 хвилин.
8. Після цього додайте в тісто вимитий і висушений ізюм, перемішайте. Дайте тісту ще півгодини на підйом.
9. Форми для випікання змастіть вершковим маслом і наповніть їх тестом на 1/3. Залиште форми з тістом в теплому місці на 20 хвилин.
10. Помістіть форму в духовку, розігріту до 100 градусів, на 10 хвилин. Потім збільшіть температуру до 180 градусів і продовжуйте випікати паски до готовності 25-30 хвилин.
11. Готову випічку остудіть, прикрасьте по своєму смаку і подавайте на святковий стіл.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування паски з родзинками без яєць
Уявіть собі, тісто для ідеального паски можна замісити, не використовуючи яєць. Випічка виходить ніжною, легкої і пухкої. Беріть рецепт на замітку і насолоджуйтеся чудовими великодніми пасками.
Час готування: 3,5 години.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Молоко – 130 мл
- Цукор – 80 гр.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Борошно пшеничне – 280-290 гр.
- Дріжджі сухі – 15 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Родзинки без кісточок – 30 гр.
Процес приготування:
1. Дріжджі змішайте з половиною чайної ложки цукру і 50 мл теплого молока. Залиште суміш в теплому місці на 15 хвилин.
2. Розм’якшене вершкове масло змішайте з сіллю, ванільним і звичайним цукром. Потім додайте в миску підійшла дріжджову масу.
3. Борошно просіяти через дрібне сито і замісіть тісто. Воно має бути густим і в’язким. Миску з тістом накрийте рушником і залиште в теплі на годину. Після цього обімніть тісто і залиште ще на 40 хвилин.
4. Ізюм промийте гарячою водою, просушіть і додайте в тісто.
5. Форми для випічки змастіть вершковим маслом і застелити пергаментом. Наповніть форми з тестом на 1/3 і залиште їх у теплому місці на 20 хвилин.
6. Розігрійте духовку до 170 градусів, помістіть в неї форми і випікайте паски протягом години. Готові паски остудіть і прикрасьте по своєму смаку.
Приємного апетиту!
Неймовірно смачна паска з родзинками і цукатами в духовці
Мабуть, це один із самих смачних пасок. В пишну здобну масу додаються родзинки і цукати. Завдяки докладному рецептом приготувати пишні і ароматні паски неймовірно просто.
Час готування: 3,5 години.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 16.
Склад:
- Борошно пшеничне – 1,3-1,5 кг
- Цукор – 1 ст. + 2 ст. л. для глазурі.
- Яйця курячі – 6 шт.
- Сметана – 100 мл
- Масло вершкове – 200 гр.
- Молоко – 500 мл
- Дріжджі сухі – 25 гр.
- Цукати – 200 гр.
- Родзинки – 200 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Ванілін – за смаком.
- кондитерська Посипання – для прикраси.
Процес приготування:
1. Підготуйте необхідні інгредієнти для пасок. Ізюм замочіть в гарячій воді, помийте і висушіть.
2. У теплому молоці розведіть дріжджі, додайте по 5 столових ложок цукру і просіяного борошна. Накрийте миску рушником і залиште опару в теплі на 15-20 хвилин.
3. Потім додайте в опару 6 яєчних жовтка, (білки нам знадобляться для прикраси паски), розтоплене вершкове масло, ванілін, сметану, сіль, цукор, що залишився і просіяне борошно. Замісіть однорідне тісто. Апельсин добре помийте і цедру натріть його на дрібній тертці. Додайте в тісто цедру, цукати і родзинки. Обімніть тісто руками, поставте його в тепле місце для зростання на годину.
4. Потім знову обімніть тісто руками і тримайте його в теплі ще 40-60 хвилин. Після цього розкладіть його по формах і дайте тісту ще трохи підійти в теплому місці. Випікайте паски в духовці при 180 градусів 25-30 хвилин.
5. Готові паски остудіть, прикрасьте зверху збитими білками з додаванням апельсинового соку, двох столових ложок цукру і прикрасьте посипкою.
Приємного апетиту!
Як приготувати пишний паска з родзинками і горіхами?
Перед Великоднем багато господинь обмежуються купівлею пасок в магазині, проте ніщо не зрівняється з домашньою випічкою. Спробуйте спекти смачний паска з родзинками і горіхами самостійно і ви точно назавжди відмовтеся від покупної випічки.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Для опари:
- Молоко – 200 мл
- Дріжджі сухі – 10 гр.
- Цукор – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 3-4 ст. л.
- Для тіста:
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- мускатний Горіх – 1 щіпка.
- Кардамон мелений – 0,25 ч. л.
- Цукор – 100 гр.
- Цедра лимона – 0,5 ч. л.
- Коньяк – 2 ст. л.
- Сіль – 0,25 ч. л.
- Горіхи волоські – 50 гр.
- Родзинки – 50 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Жовтки яєчні – 5 шт.
Процес приготування:
1. Для початку необхідно замісити опару. Змішайте в мисці столову ложку цукру, дріжджі, тепле молоко і 3-4 столові ложки борошна. Накрийте Миску рушником і залиште на півгодини в теплому місці.
2. Окремо збийте яйця з цукром до утворення світлої маси. Потім додайте в збиті яйця, розтоплене вершкове масло, перемішайте.
3. Коли опара підійде додайте її до збитим яйця і добре перемішайте.
4. Додайте просіяне борошно, мускатний горіх, мелений кардамон, коньяк, цедру лимона і сіль. Замісіть однорідне тісто, залиште підходити в теплому місці на 1 годину.
5. За цей час тісто збільшиться в два рази. Додайте в нього родзинки і горіхи, перемішайте.
6. Форми для випічки змастіть вершковим маслом. Наповніть форми тестом на 1/3. Накрийте форми рушником і залиште на півгодини в теплому місці, щоб тісто підійшло.
7. Форми з тістом залиште в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин. Потім зменшіть температуру до 160 градусів і випікайте ще 20 хвилин. Готові паски посипте цукровою пудрою і повністю остудіть.
Приємного апетиту!
Як спекти оригінальні паски краффины в домашніх умовах?
Паска краффин – оригінальна американська випічка, яка являє собою гібрид маффінів і круасана. Його зовнішній вигляд нагадує кекс з шапочкою у вигляді трояндочки. Така випічка підходить для великоднього застілля.
Час готування: 200 хв.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Борошно пшеничне – 380 гр.
- Молоко – 80 мл
- Яйця курячі – 2 шт.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 80 гр.
- Цедра апельсина – 1,5 ч. л.
- Ром – 1 ч. л.
- Ванілін – за смаком.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Сік апельсина – 30 мл
- Для прошарку:
- Масло вершкове – 120 гр.
- Ізюм – 130 гр.
- Мармелад – 160 гр.
- цукрова Пудра – для посипання.
Процес приготування:
1. У тепле молоко всипте по чайній ложці борошна і цукру, дріжджі, перемішайте і залиште на 10 хвилин.
2. Окремо збийте яйця з цукром до утворення густої білої піни. Апельсинову цедру натріть на дрібній тертці, залийте її ромом і лимонним соком.
3. В опару додати розм’якшене вершкове мало, яєчну масу, апельсиново-ромову суміш і ванілін. Перемішайте інгредієнти. Далі частинами всипте просіяне борошно і замісіть тісто. Готове тісто накрийте рушником і залиште в теплому місці на 40 хвилин.
4. Коли тісто підійде, обімніть його руками, розділіть на дві частини, прикрийте рушником і залиште на 15 хвилин. Кожну частину тіста розкачайте в тонкий прямокутний корж. Змастіть тісто розм’якшеним вершковим маслом і просыпьте родзинками і мармеладом.
5. Поверніть з коржів рулети, накрийте їх харчовою плівкою і залиште на 10 хвилин. Потім кожен рулет розрізати ножем уздовж навпіл, не доходячи до кінця 2,5-3 сантиметри.
6. Скрутіть половину рулету так, щоб розріз виявився з зовнішньої сторони. Потім скрутіть другу половину рулету і покладіть її поверх першої частини.
7. Паска акуратно викладіть в змащену маслом форму і залиште заготовку в теплому місці на півгодини. Потім помістіть форму в духовку і випікати паску при 180 градусах 40 хвилин. Гарячу випічку посипте цукровою пудрою, повністю остудіть і подавайте на святковий стіл.
Приємного апетиту!