Яблучний пиріг, який у роті тане – 5 рецептів з покроковими фото

Яблучний пиріг, який у роті тане – це нескладна, однак, вишукане частування, яке, як правило, готується на швидку руку і вражає своєю ніжністю і м’якістю. Фрукти різних сортів ідеально поєднуються зі всіляким тестом, насичують випічку легкої солодкістю і кислинкою. Залежно від змісту вашої холодильної камери, ви можете спекти апетитний пиріжок на основі різних молочних або кисломолочних продуктів: на сметані, кефірі або на молоці.

Яблучний пиріг, який тане в роті в духовці

Яблучний пиріг, який тане в роті в духовці, готується всього лише за одну годину і вражає своєю ніжною і пористою структурою, яка чудово доповнить ваше чаювання. Таку випічку можна запросто подати навіть до святкового столу, повірте, ваші гості оцінять ваше старання!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Борошно 300 гр.
  • Кефір 220 мл
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Яблука 5 шт.
  • Кориця 1 ч. л.
  • Розпушувач 2 ч. л.
  • Вода крижана 1 ст. л.
  • Масло вершкове для змащування

Процес приготування:

  1. Як спекти яблучний пиріг, який у роті тане? У глибокій ємності збиваємо яйця з додаванням води і цукрового піску.
  2. Вливаємо кефір і продовжуємо збивання.
  3. В яєчно-кефірну суміш просіваємо борошно з розпушувачем.
  4. Вимішуємо до однорідної консистенції.
  5. Яблучну м’якоть нарізаємо невеликими скибочками.
  6. Фрукти присипаємо меленою корицею і ложкою цукру.
  7. Форму промазуємо тонким шаром вершкового масла і виливаємо частину тесту.
  8. Розподіляємо яблучні кубики.
  9. Закриваємо начинку тістом, що залишилося.
  10. Випікаємо протягом 40 хвилин при 180 градусах. Приємного чаювання!