Пишні оладки на молоці

Пишні оладки на молоці — це випічка, яка має дуже приємний і ніжний смак. Подавати оладки на молоці можна просто посипавши цукровою пудрою. Повітряні оладки можна приготувати не тільки на кефірі. Молоко також підходить для замішуючи тісто. Ми підібрали 10 різноманітних рецептів цієї випічки.

Як спекти пишні оладки на молоці з дріжджами?

Пишні і рум’яні оладки готуються дуже просто. Один з найпоширеніших рецептів тіста, яке замішується на дріжджах і молоці.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Борошно пшеничне 4.5 ст.
  • Молоко коров’яче 3 склянки
  • Масло рослинне 4 ст. л.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сухі дріжджі 1 ч. л.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Щоб спекти пишні оладки, молоко підігрійте до 35-40 градусів. Додайте цукор і сухі дріжджі, перемішайте.
  2. Додайте 1/3 частина просіяного борошна. Опару залиште на 10-15 хвилин в теплі.
  3. У вищу опару додайте столову ложку рослинного масла і яйце, перемішайте масу до однорідності.
  4. Всипте борошно і замісіть тісто. Залиште тісто на півгодини в теплому місці, щоб воно трохи піднялося.
  5. Смажте оладки на рослинному маслі з двох сторін до красивої рум’яної скоринки.
  6. Оладки промокніть паперовими рушниками від жиру і подавайте на стіл зі сметаною.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування оладок на молоці без дріжджів

Рецепти оладок на молоці можна знайти в кухнях багатьох країнах світу. Їх не тільки подають до чаю зі садкими добавками, але і використовую для приготування смачних перекусів з м’ясом або овочами. Цукру в останньому випадку слід додавати менше.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 склянки
  • Молоко – 1 склянка
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор – 2-3 ст. л.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. У глибоку миску розбийте яйця, всипте сіль і цукор.

2. Збийте інгредієнти до пишної піни міксером.

3. Потім влийте молоко і всипте просіяне борошно, перемішайте до однорідного стану.

4. Додайте розпушувач для тіста і ще раз перемішайте. За консистенцією тісто має бути схожим на густу сметану.

5. Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло. Викладайте тісто невеликими порціями на сковороду і обсмажуйте оладки з двох боків до золотистого кольору. Подавайте готові оладки з медом, варенням або іншими добавками за своїм смаком.

Приємного апетиту!

Ніжні і повітряні оладки на прокисшем молоці

Смачна випічка з доступних продуктів. Якщо у вас в холодильнику випадково скисло молоко, не поспішайте його викидати. На прокисшем молоці виходять дуже смачні і пишні оладки.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Молоко кисле – 1 склянка
  • Сода харчова – 0,25 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 40 мл

Процес приготування:

1. У мисці трохи збийте яйце з цукром і сіллю.

2. Потім додайте просіяне борошно і соду, перемішайте.

3. Влийте кисле молоко і замісіть тісто. Можна скористатися міксером, тоді структура буде більш однорідна.

4. Поставте сковороду на вогонь, влийте рослинне масло. Столовою ложкою викладайте тісто і формуйте овальні оладки.

5. Пропеките оладки з двох сторін, вони повинні добре підрум’янитися і стати пишними. Спочатку промокніть готові оладки паперовими рушниками від жиру, потім перекладіть їх на загальне блюдо і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Швидкий і простий рецепт оладок на молоці без яєць

Смачні оладки без яєць на сніданок. Цей швидкий і простий рецепт виручить вас вранці, коли потрібно на швидку руку щось приготувати.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Молоко – 250 мл
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Оцет – 0,5 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Молоко трохи підігрійте, всипте в нього сіль і цукор. Соду погасите оцтом і додайте в молоко, перемішайте.

2. Борошно просіяти через дрібне сито, додайте в миску до молока і перемішайте.

3. Додайте в тісто столову ложку рослинної олії і ще раз добре перемішайте.

4. На середньому вогні розігрійте рослинне масло, викладіть столовою ложкою тісто і смажте оладки з двох боків до рум’яного кольору.

5. Спочатку викладіть оладки на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир.

6. Потім оладки можна подавати на стіл з варенням або медом.

Приємного апетиту!

Пишні і ніжні бездріжджові оладки на молоці з содою

Пишні оладки – один з найсмачніших і найпопулярніших сніданків. Приготування цієї випічки не вимагає суворого дотримання технології і серйозної практичної підготовки.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Борошно пшеничне вищого сорту – 400 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Масло олію – для смаження.

Процес приготування:

1. У металевій мисці змішайте молоко з цукром, сіллю і гашеного оцтом содою. Поставте миску на вогонь, підігрійте і повністю розчиніть цукор в молоці.

2. Потім всипте просіяне борошно в миску і перемішайте інгредієнти.

3. Тісто має вийде густим, однорідним і без грудок.

4. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, столовою ложкою викладіть тісто і сформуйте невеликі оладки. Між оладками залишайте проміжки, оскільки при смаженні вони будуть збільшуватися в розмірі.

5. Смажте оладки на середньому вогні з двох сторін. Потім промокніть їх від жиру паперовими рушниками і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Повітряні оладки на кислому молоці без дріжджів як пух

Оладки зазвичай готуються з використанням кисломолочних продуктів. Самими пишними і повітряними оладки виходять на тесті з кислого молока. Обов’язково використовуйте тільки повністю кисле молоко.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Молоко кисле – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 150 мл

Процес приготування:

1. У мисці змішайте яйце і цукор. Не обов’язково збивати до утворення піни, досить довести до повного розчинення цукру.

2. Кисле молоко злегка підігрійте на повільному вогні або в мікрохвильовій печі. Влийте його в яєчну масу.

3. Борошно просійте через сито прямо в миску, перемішайте.

4. Щоб у тісті не утворилося грудочок, скористайтесь блендером. Потім всипте соду і ще раз добре перемішайте тісто. Готовому тісту дайте постояти 20 хвилин.

5. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладайте тісто в невеликій кількості столовою ложкою і формуйте округлі оладки. Обсмажте оладки з двох боків до золотистого кольору.

6. До оладушкам подавайте мед, варення або сметану.

Приємного апетиту!

Оладки на молоці з яблуками за бабусиним рецептом

Такий рецепт оладок особливо актуальне в осінній період, коли в саду починають зріти яблука. Яблука надають випічці особливий аромат і роблять її соковитою. Добре, якщо яблука будуть кисло-солодкими, тоді вони будуть ідеально гармоніювати з солодким тістом.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Молоко кисле – 280 мл
  • Яблука – 2-3 шт.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. У миску розбийте яйце, додайте сіль і цукор. Трохи збийте інгредієнти виделкою.

2. Кисле молоко злегка підігрійте в мікрохвильовці або на водяній бані. Влийте молоко в миску до яєчної маси і злегка перемішайте.

3. Борошно просійте через сито прямо в миску, додайте соду і замісити тісто.

4. Яблука помийте, очистіть від шкірки і наріжте їх дрібними кубиками. Додайте яблука в тісто, перемішайте.

5. На розігріту сковороду влийте рослинне масло. За допомогою столової ложки формуйте оладки невеликого розміру і смажте їх на середньому вогні під кришкою.

6. Коли тісто схопиться і зверху з’являться бульбашки, переверніть і смажте оладки з іншого боку.

7. Промокніть паперовими серветками оладки від надлишків жиру і подавайте їх на стіл.

Приємного апетиту!

Ніжні і дуже смачні оладки на молоці з бананом

Чудовий смачний рецепт оладок з бананом. У складі цих оладок немає цукру, замість нього додається бананове пюре, яке відповідає за солодкість і аромат.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Банани – 2-3 шт.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Молоко – 120 мл
  • Масло рослинне – 4 ч. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.

Процес приготування:

1. Банани помийте, очистіть від шкірки і перетріть їх в пюре за допомогою блендера.

2. У мисці збийте вінчиком молоко і яйце. Потім додайте в цю масу бананове пюре.

3. Вершкове масло розтопіть на повільному вогні, остудіть і додайте в тісто, всипте просіяне через сито борошно і добре все перемішайте.

4. Розігрійте сковороду, влийте трохи рослинного масла і викладіть тісто у формі невеликих округлих оладок.

5. Смажте оладки на помірному вогні по 3-4 хвилини з кожного боку. Готові рум’яні оладки подавайте на стіл до чаю.

Приємного апетиту!

Як приготувати м’які і пишні оладки на сухому молоці?

М’які і пористі оладки без особливих клопотів. Оладки на сухому молоці виходять ніжними і ароматними, воду для тіста можна злегка підігріти і тоді сухі компоненти будуть легше змішуватися.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Молоко сухе – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Вода – 130 мл

Процес приготування:

1. Борошно просіяти через дрібне сито в миску. Додайте до неї сухе молоко і розпушувач для тіста.

2. Далі додайте цукор і сіль, перемішайте.

3. Потім додайте теплу воду і перемішайте всі інгредієнти до однорідного стану. Прикрийте миску чистим рушником і залиште на 20 хвилин.

4. Після цього додайте яйце і пару столових ложок рослинного масла. Замісіть густе однорідне тісто.

5. В добре прогріту сковороду влийте рослинне масло, столовою ложкою викладіть тісто у формі невеликих оладок. Смажте на помірному вогні.

6. Оладки повинні добре підрум’янитися, але не підгоріти. Подавайте оладки до чаю з варенням, згущеним молоком або сметаною.

Приємного апетиту!

Бездріжджові оладки на молоці з розпушувачем

Перевірений рецепт відмінних оладок без дріжджів. Оладки подобаються дорослим і дітям. Одні люблять їсти їх з кошторисною, інші воліють варіанти солодше і оладки поливають варенням або медом.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Оцет столовий 9 % – 1 ст. л.
  • Розпушувач для тіста – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Молоко – 2 склянки
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Масло соняшникове – за смаком.

Процес приготування:

1. У мисці змішайте яйця, сіль і цукор.

2. У молоко додайте 1 столову ложку оцту і залиште на 5-10 хвилин. Потім додайте молоко в миску до яєчної маси і перемішайте.

3. Далі всипте просіяне борошно і розпушувач для тіста, добре перемішайте.

4. Сковороду прогрійте, додайте трохи рослинного масла. Тісто викладайте на сковороду столовою ложкою, смажте оладки по 2-3 хвилини з кожного боку.

5. Оладки промокніть паперовими рушниками від жиру, потім перекладіть на блюдо, полийте сметаною або варенням і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!