Пишні оладки на молоці

Пишні оладки на молоці — це випічка, яка має дуже приємний і ніжний смак. Подавати оладки на молоці можна просто посипавши цукровою пудрою. Повітряні оладки можна приготувати не тільки на кефірі. Молоко також підходить для замішуючи тісто. Ми підібрали 10 різноманітних рецептів цієї випічки.

Як спекти пишні оладки на молоці з дріжджами?

Пишні і рум’яні оладки готуються дуже просто. Один з найпоширеніших рецептів тіста, яке замішується на дріжджах і молоці.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Борошно пшеничне 4.5 ст.
  • Молоко коров’яче 3 склянки
  • Масло рослинне 4 ст. л.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сухі дріжджі 1 ч. л.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Щоб спекти пишні оладки, молоко підігрійте до 35-40 градусів. Додайте цукор і сухі дріжджі, перемішайте.
  2. Додайте 1/3 частина просіяного борошна. Опару залиште на 10-15 хвилин в теплі.
  3. У вищу опару додайте столову ложку рослинного масла і яйце, перемішайте масу до однорідності.
  4. Всипте борошно і замісіть тісто. Залиште тісто на півгодини в теплому місці, щоб воно трохи піднялося.
  5. Смажте оладки на рослинному маслі з двох сторін до красивої рум’яної скоринки.
  6. Оладки промокніть паперовими рушниками від жиру і подавайте на стіл зі сметаною.

Приємного апетиту!