Страви з рисовим папером – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Страви з рисовим папером – це величезний список смачних і корисних страв, з приготуванням яких впорається навіть школяр. Хоч папір, приготовлена з рисового борошна, і є дещо екзотично продуктом, готування з нею – це суцільне задоволення, бо для того, щоб компонент став еластичним, лист досить занурити у воду на кілька секунд. Рисовий папір чудово поєднується з м’ясом і морепродуктами, також, якщо ви любитель смаженого, то її можна підрум’янити на сковороді і заодно, підігріти складові ролу.

Спрінг роли з рисового паперу

Спрінг роли з рисового паперу можна готувати з найрізноманітнішими інгредієнтами, але сьогодні вашій увазі пропонується рецепт легкого і поживної страви, в якому ми зробимо акцент на свіжі овочі. Доповнимо овочеве асорті креветками і отримаємо не тільки корисний, але і дуже смачний перекус!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Рисовий папір 4 аркушів
  • Креветки заморожені 150 гр.
  • Огірок 1 шт.
  • Перець болгарський ½ т.
  • Морква 1 шт.
  • Салат Айсберг 1 пучок
  • Локшина рисова 50 гр.
  • Олія соняшникова 3 ст. л.
  • соєвий Соус за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Попередньо розморожені креветки очищаємо від голови, хвоста і панцира, присипаємо дрібкою солі і перцю – підсмажуємо за 60 секунд з кожної сторони на розігрітому рослинному маслі.
  2. Тонкими довгастими скибочками нарізаємо очищену морквину і промитий огірок.
  3. Аналогічним способом м’якоть подрібнюємо солодкого перцю.
  4. варимо Рисову локшину відповідно до інструкції, відкидаємо на друшляк і промиваємо під струменем прохолодної води. В кількох місцях разрубаем ножем для зручності.
  5. Збираємо рол: занурюємо аркуш паперу в прохолодну воду і витримуємо 15 секунд. Перекладаємо еластичний шар на обробну дошку, кладемо начинку, відступивши кілька сантиметрів від краю.
  6. Накриваємо салат, локшину, овочі і морепродукти найближчим вільним краєм (див. фото).
  7. Загинаємо всередину верхній і нижній край паперу і звертаємо щільний рулет.
  8. Заготовки обсмажуємо на розігрітій олії по 1-2 хвилини з двох сторін, промаківающімі паперовим рушником і сервіруємо.
  9. До столу подаємо обов’язково з соєвим соусом. Приємного апетиту!