Страви з рисовим папером – це величезний список смачних і корисних страв, з приготуванням яких впорається навіть школяр. Хоч папір, приготовлена з рисового борошна, і є дещо екзотично продуктом, готування з нею – це суцільне задоволення, бо для того, щоб компонент став еластичним, лист досить занурити у воду на кілька секунд. Рисовий папір чудово поєднується з м’ясом і морепродуктами, також, якщо ви любитель смаженого, то її можна підрум’янити на сковороді і заодно, підігріти складові ролу.
Спрінг роли з рисового паперу
Спрінг роли з рисового паперу можна готувати з найрізноманітнішими інгредієнтами, але сьогодні вашій увазі пропонується рецепт легкого і поживної страви, в якому ми зробимо акцент на свіжі овочі. Доповнимо овочеве асорті креветками і отримаємо не тільки корисний, але і дуже смачний перекус!
Інгредієнти на
2 порц.
- Рисовий папір 4 аркушів
- Креветки заморожені 150 гр.
- Огірок 1 шт.
- Перець болгарський ½ т.
- Морква 1 шт.
- Салат Айсберг 1 пучок
- Локшина рисова 50 гр.
- Олія соняшникова 3 ст. л.
- соєвий Соус за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Попередньо розморожені креветки очищаємо від голови, хвоста і панцира, присипаємо дрібкою солі і перцю – підсмажуємо за 60 секунд з кожної сторони на розігрітому рослинному маслі.
- Тонкими довгастими скибочками нарізаємо очищену морквину і промитий огірок.
- Аналогічним способом м’якоть подрібнюємо солодкого перцю.
- варимо Рисову локшину відповідно до інструкції, відкидаємо на друшляк і промиваємо під струменем прохолодної води. В кількох місцях разрубаем ножем для зручності.
- Збираємо рол: занурюємо аркуш паперу в прохолодну воду і витримуємо 15 секунд. Перекладаємо еластичний шар на обробну дошку, кладемо начинку, відступивши кілька сантиметрів від краю.
- Накриваємо салат, локшину, овочі і морепродукти найближчим вільним краєм (див. фото).
- Загинаємо всередину верхній і нижній край паперу і звертаємо щільний рулет.
- Заготовки обсмажуємо на розігрітій олії по 1-2 хвилини з двох сторін, промаківающімі паперовим рушником і сервіруємо.
- До столу подаємо обов’язково з соєвим соусом. Приємного апетиту!
