Нэмы з рисового паперу з фаршем
Нэмы з рисового паперу з фаршем із свинини, фунчозы і соусом, приготованому з часнику, томатної пасти та імбиру – це вишукане блюдо в’єтнамської кухні, яке в даний момент можна покуштувати в будь-якому азіатському кафе. Але так як для готування не потрібно нічого, крім потрібних продуктів і елементарних умінь – приготуємо нэмы вдома!
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4-6 шт.
Інгредієнти:
- Папір рисовий – 4-6 аркушів.
- Свинина – за смаком.
- Фунчоза – 10 гр.
- Морквина – ½ шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Цибуля зелена – ½ пучка.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
Для соусу:
- Часник – 2 зуб.
- Кетчуп/паста томатна – 50 гр.
- Корінь імбиру – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищений цибулю і свинину пропускаємо через м’ясорубку або пробиваємо в блендері до однорідності.
Крок 2. Заливаємо фунчозу окропом і залишаємо на 10 хвилин. Після, віджимаємо руками зайву вологу і подрібнюємо за допомогою ножиць.
Крок 3. Моркву очищаємо і тремо на тертці для моркви по-корейськи.
Крок 4. Колечками шаткуємо пір’я зеленого лука.
Крок 5. Овочі, зелень, локшину і сіль відправляємо до фаршу, гарненько перемішуємо й даємо трохи постояти.
Крок 6. Занурюємо папір на 7-10 секунд у теплу воду і переносимо на бамбуковий килимок або дерев’яну дошку, кладемо начинку, як показано на фото і, згортаємо, підгинаючи верхні і нижні краю до центру.
Крок 7. Обсмажуємо млинці у великій кількості рослинного масла на відстані один від одного. Готуємо до золотистої скоринки, часто і акуратно перевертаючи.
Крок 8. Для соусу натираємо очищений зубок часнику і імбир, поєднуємо з томатною пастою або кетчупом.
Крок 9. Апетитні нэмы готуємо та подаємо до столу. Приємного апетиту!