Страви з рисовим папером – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Нэмы з рисового паперу з фаршем

Нэмы з рисового паперу з фаршем із свинини, фунчозы і соусом, приготованому з часнику, томатної пасти та імбиру – це вишукане блюдо в’єтнамської кухні, яке в даний момент можна покуштувати в будь-якому азіатському кафе. Але так як для готування не потрібно нічого, крім потрібних продуктів і елементарних умінь – приготуємо нэмы вдома!

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-6 шт.

Інгредієнти:

  • Папір рисовий – 4-6 аркушів.
  • Свинина – за смаком.
  • Фунчоза – 10 гр.
  • Морквина – ½ шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Цибуля зелена – ½ пучка.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.

Для соусу:

  • Часник – 2 зуб.
  • Кетчуп/паста томатна – 50 гр.
  • Корінь імбиру – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищений цибулю і свинину пропускаємо через м’ясорубку або пробиваємо в блендері до однорідності.

Крок 2. Заливаємо фунчозу окропом і залишаємо на 10 хвилин. Після, віджимаємо руками зайву вологу і подрібнюємо за допомогою ножиць.

Крок 3. Моркву очищаємо і тремо на тертці для моркви по-корейськи.

Крок 4. Колечками шаткуємо пір’я зеленого лука.

Крок 5. Овочі, зелень, локшину і сіль відправляємо до фаршу, гарненько перемішуємо й даємо трохи постояти.

Крок 6. Занурюємо папір на 7-10 секунд у теплу воду і переносимо на бамбуковий килимок або дерев’яну дошку, кладемо начинку, як показано на фото і, згортаємо, підгинаючи верхні і нижні краю до центру.

Крок 7. Обсмажуємо млинці у великій кількості рослинного масла на відстані один від одного. Готуємо до золотистої скоринки, часто і акуратно перевертаючи.

Крок 8. Для соусу натираємо очищений зубок часнику і імбир, поєднуємо з томатною пастою або кетчупом.

Крок 9. Апетитні нэмы готуємо та подаємо до столу. Приємного апетиту!