Фалафель – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з фото

Поживний і корисний фалафель найчастіше готують з нуту. Однак можна використовувати й інші продукти – звичайний горох, квасолю, сочевицю або маш. Готові варіанти будуть відрізнятися за смаком, тому кожен зможе вибрати найбільш підходящий для себе. Використовуйте підбірку з 10 покрокових рецептів.

Класичний рецепт фалафеля з нуту в домашніх умовах

Хрусткий і поживний фалафель з нуту підходить для веганскої і вегетаріанської кухні. Частування можна подавати до обіду разом з гарніром або ж використовувати його в приготуванні інших страв.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Нут 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Петрушка 1 пучок
  • Сіль 1.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений 1 ч. л.
  • Зіра ½ ч. л.
  • Масло рослинне 300 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати фалафель в домашніх умовах за класичним рецептом? Нут заздалегідь вимочуємо в холодній воді кілька годин або протягом ночі.
  2. Набряклий продукт відправляємо в блендер і подрібнюємо його.
  3. Промиту петрушку дрібно ріжемо ножем.
  4. Подрібнюємо цибулю і зубчики часнику.
  5. Всі підготовлені продукти викладаємо в загальну миску. Доповнюємо їх сіллю і спеціями.
  6. Вимішуємо інгредієнти до однорідності.
  7. Далі масу подрібнюємо в блендері, щоб зробити її більш пухкою.
  8. З заготівлі ліпимо невеликі круглі кульки.
  9. Обсмажуємо продукт у великій кількості киплячої олії до яскравого рум’янцю. Готово, гарячий фалафель можна подавати до столу.

Домашній фалафель з гороху в духовці

Запечений фалафель – це більш легкий і корисний варіант живильного страви. Приготувати його можна з гороху. З простої домашньої ідеєю справляться навіть новачки в кулінарії. Спробуйте!

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Горох колотий – 200 гр.
  • Часник – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

1. Горох відварюємо до готовності і подрібнюємо його в блендері до дрібної кашки.

2. Окремо подрібнюємо цибулю з часником і зеленню.

3. З’єднуємо обидві частини, посипаємо їх сіллю, спеціями і поливаємо рослинним маслом. Вимішуємо до отримання однорідного тіста.

4. Ліпимо з заготівлі невеликі кульки. Викладаємо їх на деко з пергаментом і випікаємо 15-20 хвилин. Відповідна температура 180-200 градусів.

5. Гарячий гороховий фалафель готовий. Подавайте до столу з гарніром або овочами!

Покроковий рецепт приготування фалафеля з сочевиці

Ніжний і неймовірно живильний фалафель можна приготувати з сочевиці. Рослинна страва стане рішень для вашого домашнього обіду або перекусу. Спробуйте!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Сочевиця – 1 склянка
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Борошно – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо всі необхідні продукти для приготування домашнього фалафеля. Сочевицю заздалегідь вимочити в холодній воді.

2. Зелень, вимочену сочевицю, зубчики часнику, шматочки перцю чилі і сіль занурюємо в чашу блендера.

3. Подрібнюємо інгредієнти до отримання однорідної дрібної кашки.

4. Вмішуємо в заготовку борошно і ліпимо з отриманого тіста невеликі кульки. Розмішуєм їх на деко з пергаментом і випікаємо 15 хвилин при температурі 200 градусів.

5. Хрусткий фалафель з сочевиці готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Як швидко і просто приготувати фалафель на сковороді?

Домашній фалафель легко приготувати на сковороді. Продукт порадує своїми поживними властивостями та хрусткою скоринкою. Підійде для ситного перекусу, обіду або вечері.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Нут – 200 гр.
  • Кінза сушена – 1 ч. л.
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Заздалегідь вимочуємо нут в холодній воді до набряклого стану. Відкидаємо його на друшляк. Відварювати для фалафеля не обов’язково.

2. Зіру і кінзу подрібнюємо в ступці.

3. Перемелюємо нут і додаємо до нього подрібнену цибулю, часник, зелень, сіль і спеції. Вимішуємо масу руками до однорідного стану.

4. З отриманого тіста ліпимо невеликі котлетки.

5. Обсмажуємо їх на сковороді з рослинною олією до золотистої скоринки з усіх боків.

6. Готовий фалафель викладаємо на тарілку. Подаємо до столу зі свіжими овочами або гарніром за смаком. Готово!

Покроковий спосіб приготування фалафеля з нуту в лаваші

Корисний і смачний фалафель можна приготувати в лаваші. Так ви отримаєте повноцінний продукт для ситного перекусу. Оцініть яскраву і розв’язувану в домашніх умовах кулінарну ідею.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Нут – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Тхина – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Лаваш – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Огірок – для подачі.
  • Соус томатний – для подачі.

Процес приготування:

1. Заздалегідь вимочуємо нут і відварюємо до готовності. На це піде не менше півтора годин.

2. Далі продукт розминаємо в дрібну кашку будь-яким зручним способом.

3. У сковороді обсмажуємо цибулю з часником і спеціями до легкого рум’янцю.

4. В цей час повертаємося до нутовой масі. Розмішуємо її з тхиной.

5. Потім з сіллю і подрібненою петрушкою.

6. Доповнюємо продукт і овочевий піджаркою.

7. Засипаємо заготівлю борошном і регулюємо за смаком додавання спецій.

8. Вимішуємо тісто до однорідності і ліпимо з нього невеликі кульки.

9. Викладаємо їх в сковороду з рослинним маслом.

10. Смажимо до золотистої скоринки з кожної сторони.

11. Лаваш ріжемо на невеликі шматки. Кладемо в них фалафель, тонку огіркову соломку і пару крапель томатної пасти.

12. Загортаємо частування в трубочку і подаємо до столу.

Дуже смачний фалафель з нутовой борошна в домашніх умовах

Оригінальний і ніжний на смак фалафель можна приготувати з нутовой борошна. Поживний продукт нікого не залишить байдужим. Беріть на замітку яскраву кулінарну ідею для вашого обіду.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • нутове Борошно – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Зіра – 0,5 ч. л.
  • Коріандр мелений – 0,5 ч. л.
  • Кардамон мелений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сир плавлений – 100 гр.

Процес приготування:

1. Підготуємо всі продукти, необхідні для приготування домашнього фалафеля.

2. Яким зручним способом подрібнюємо цибулю і зубчики часнику.

3. Доповнюємо отриману масу содою, зірою, коріандром, кардамоном і сіллю.

4. Сюди ж відправляємо плавлений сир і зелень. Вимішуємо до однорідної суміші.

5. У цю масу просіваємо спочатку нутовую борошно.

6. Після додаємо і пшеничну. Безперервно розмішуємо.

7. З готового тіста ліпимо невеликі кульки. Викладаємо їх на деко з пергаментом.

8. Випікаємо продукт 30 хвилин при температурі 180 градусів.

9. Рум’яний і ніжний усередині фалафель готовий. Подавайте до столу!

ПП фалафель без фритюру

Часто фалафель готують у фритюрі. Однак і без великої кількості масла можна отримати смачний і поживний продукт. Беріть на замітку простий домашній рецепт, підходящий для правильного харчування.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Нут – 100 гр.
  • Кунжут – 0,5 ст. л.
  • Часник – за смаком.
  • Кріп – 0,5 пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.

Для соусу:

  • Сметана – 3 ст. л.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

1. Заздалегідь вимочуємо нут до розбухання.

2. Далі відварюємо його в каструлі з водою до готовності. На це піде близько однієї години.

3. Відварений продукт подрібнюємо за допомогою блендера.

4. В отримане пюре додаємо оливкову олію і кунжут.

5. Вимішуємо продукти, солимо і перчимо їх.

6. Далі заготівлю доповнюємо подрібненим часником і кропом. Знову вимішуємо до однорідності.

7. З готового фаршу ліпимо невеликі кульки.

8. Кожен кульку смажимо до рум’янцю на сковороді без масла.

9. В цей час можна приготувати соус для подачі. Для цього можна змішати сметану з подрібненим кропом.

10. Апетитний і корисний фалафель готовий. Подавайте до столу з соусом або без нього.

Як приготувати домашній фалафель в піті?

Ідея для корисного вегетаріанського фастфуду – пита з фалафелем. Нутове котлетка наділить частування ситістю і яскравими смаковими якостями. Оцініть кулінарну ідею для сніданку або перекусу.

Час приготування: 3 години

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Нут – 600 гр.
  • Піта – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спецій – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 склянки
  • Салат листовий – 30 гр.
  • Огірок – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Капуста червонокачанна – 40 гр.

Для хумуса:

  • Нут – 200 гр.
  • Тхина – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Спочатку підготуємо спеції для фалафеля і розімніть їх в ступці.

2. У глибокій тарілці з’єднуємо заздалегідь відварену і перемелений нут, подрібнену цибулю, часник і зелень. Доповнюємо масу борошном, сіллю і спеціями, вимішуємо до однорідності.

3. З отриманого тіста ліпимо невеликі, рівні за розміром кульки. Смажимо їх до рум’янцю у великій кількості киплячої олії.

4. Для приготування хумуса перемелюємо відвареної нут. Розмішуємо його з тхиной, спеціями, оливковою олією і лимонним соком.

5. Приступаємо до нарізки овочів. Червону капусту розбираємо тонкою соломкою. Морква з огірком також подрібнюємо.

6. Зрізаємо бічну частину піти і обмазуємо кишеню хумусом. Сюди викладаємо капусту і фалафель.

7. Прикрашаємо частування морквою і огірком. Готово, можна подавати до столу!

Простий і смачний рецепт фалафеля з квасолі

Домашній фалафель готують не тільки з нуту. Можна використати і звичайну квасолю. З нею блюдо вийде не менш смачним, яскравим і поживним. Спробуйте цікавий і не складний у виконанні рецепт.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Квасоля – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Зелень – 0,5 пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Борошно -1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Заздалегідь вимочуємо квасоля і варимо її до м’якого стану. Можна готувати відразу в спеціях.

2. Перемелюємо готовий продукт будь-яким доступним способом. Доповнюємо його борошном, маслом, спеціями і подрібненими овочами з зеленню. Вимішуємо продукти до однорідної кашки.

3. З отриманого тіста ліпимо невеликі кульки. Кладемо їх на деко з пергаментів або фольгою.

4. Відправляємо заготовку в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин.

5. Квасолевий фалафель можна подавати до столу відразу гарячим. Доповнюйте його овочами і соусом до смаку.

Соковитий фалафель з маша в домашніх умовах

Маш – це азіатська квасоля. З неї можна приготувати домашній фалафель. Продукт порадує тонкою хрумкою скоринкою та соковитою начинкою. Його можна подавати до обіду, разом з гарніром або свіжими овочами.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Маш – 300 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 іл.

Процес приготування:

1. Маш спочатку вимочуємо у воді, а після варимо до готовності близько 30-40 хвилин. Розм’якшений продукт перемелюємо заглибним блендером.

2. В отриману кашку додаємо подрібнену цибулю, часник і зелень. Доповнюємо заготівлю сіллю, куркумою, рослинним маслом і вимішуємо це все до однорідного тесту.

3. Ліпимо акуратні щільні кульки. Відразу кладемо на деко з фольгою.

4. Ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.

5. Рум’яний фалафель з маша готовий. Подавайте до столу з овочами, зеленню і гарнірами за смаком.