Капуста по-грузинськи з буряком – 7 рецептів швидкого приготування з покроковими фото

Капуста по-грузинськи з буряком – це оригінальний і барвистий закуска, яка запросто урізноманітнює не тільки ваше щоденне меню, але і святковий стіл. За рахунок додавання буряків, капустяні пелюстки набувають неймовірно привабливий колір, перед яким неможливо встояти, щоб не спробувати. Крім зовнішнього вигляду, такі овочі володіють прекрасними смаковими характеристиками і насиченим ароматом, який доповнюють різні спеції і трави.

Класична капуста по-грузинськи з буряком

Класична капуста по-грузинськи з буряком – це хрустка і дуже апетитна закуска, яка розлітається з тарілок в лічені хвилини. Саме «розлітається», бо як встояти перед рожевими скибочками з насиченим ароматом часнику і буряків просто неможливо!

Інгредієнти на
15 порц.

  • Капуста білоголова 3 кг
  • Буряк 1.5 кг
  • Перець чилі 1 шт.
  • Часник 2 головки
  • Селера 2 пучка
  • Сіль 3 ст. л.
  • Вода 2 л

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичну капусту по-грузинськи з буряком? Перед початком процесу, викладаємо на стіл всі необхідні продукти.
  2. Знімаємо зіпсовані листя з качана, розрізаємо на довільні сегменти середнього розміру. Паралельно доводимо до кипіння воду з сіллю, повністю остуджуємо маринад.
  3. Очищену буряк ріжемо на слайсы, часник на часточки, а гострий перець прямо з насінням нарізаємо кільцями.
  4. У глибоку ємність викладаємо капусту, слідом буряк, гострий перець і часник, перекладаємо шари гілочками селери запашної. Повторюємо шари. Поки не закінчаться інгредієнти.
  5. Останнім шаром обов’язково викладаємо буряк і повністю заливаємо овочеве асорті розсолом, маринадом, зверху встановлюємо гніт і залишаємо в такому положенні на 2-3 доби прямо на робочій поверхні. Після закінчення часу, ставимо на пару днів в холодильну камеру.
  6. Потім дістаємо ємність з апетитною капустою, виймаємо її з маринаду і переходимо до сервіровці.
  7. Смачного!