Суші роли в домашніх умовах – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Роли і суші в домашніх умовах — традиційні японські страви з рису і морепродуктів, які сьогодні вийшли далеко за межі Японії та набувають нові форми і химерні рецепти. У суші начинкою можуть служити тільки морепродукти, а в роли кладеться більше рису і начинка може бути будь — який-від морепродуктів до солодких фруктів. Для красивого формування суші потрібні спеціальна рогожа і гострий ніж для нарізки. Подається це блюдо в супроводі соєвого соусу або васабі.

Класичні роли Філадельфія в домашніх умовах

Класичний рецепт ролів «Філадельфія» готується на основі рису, червоної риби і однойменного сиру. Листи норі ховаються всередину самого ролу, який загортають у дуже тонко нарізане філе малосоленой червоної риби. Останнім часом в такі роли додають авокадо або свіжий огірок. Рис можна використовувати круглозернистий і сир – сирно-вершковий.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Рис круглозерний-1 склянка
  • Сьомга 200 гр.
  • Норі 2 шт.
  • Сир вершковий 200 гр.
  • Огірок 1 шт.
  • Оцет рисовий 50 мл
  • Креветки свіжі 50 гр.

Процес приготування:

  1. Суші роли в домашніх умовах приготувати нескладно. Відміряйте точну кількість рису – спеціального для ролів або простого круглозернистого. Підготуйте всі інші інгредієнти і бамбуковий килимок.
  2. Ретельно промийте рис до повної прозорості води. Потім відкиньте на друшляк, щоб вся рідина стекла.
  3. Для ролів рис потрібно зварити правильно. Промийте 200 гр рису пересипте в окрему каструлю, залийте 250 мл чистої води і на сильному вогні доведіть до кипіння. Закипілий рис варіть на мінімальному вогні під закритою кришкою протягом 12-15 хвилин, не перемішуючи. Потім каструлю з рисом прикрийте на 10 хвилин рушником, після чого перекладіть його в миску і перемішайте дерев’яною лопаткою з рисовим оцтом. Рис повинен охолонути до теплого стану.
  4. Поки рис остигає, підготуйте начинку для ролів. Якщо немає сиру «Філадельфія», то його замініть будь-вершковим, тільки густим і жирним.
  5. Гострим ножем наріжте червону рибу тонкими пластинками. Для зручності нарізки рибу на годину покласти в морозилку.
  6. Огірок очистіть від шкірки і наріжте тонкими поздовжніми шматочками. Відваріть Креветки.
  7. Два килимка застеліть шматочками харчової плівки.
  8. На один килимок укладіть листи норі.
  9. Руками, змоченими водою з оцтом, рівним шаром, не сильно притискаючи, покладіть підготовлений рис, залишаючи край норі для нахлеста.
  10. Потім поверх його покладіть другий килимок і акуратно переверніть на зворотну сторону, щоб листи норі виявилися зверху.
  11. Повинно вийти так, як показано на фото.
  12. Поверх норі акуратно викладіть вершковий сир і поруч покладіть огірок.
  13. Загорніть рол рулетом, починаючи згортати знизу, і щоб рис вийшов зовні.
  14. Потім поруч з ролом розкладіть нарізану червону рибу. Вона може покрити всю поверхню ролу або тільки з трьох сторін.
  15. Рол акуратно загорніть в шар риби.
  16. У вас повинен вийти великий рол. Його руками трохи притисніть, щоб рис «приклеївся» до рибі.
  17. Якщо додаєте креветки, то покладіть їх поруч з сиром у начинку і загорніть таким же чином.
  18. Згорнуті роли на 30 хвилин помістіть в холодильник. З цієї кількості інгредієнтів вийде у вас 4 великих ролу «Філадельфія».
  19. Перед подачею до столу роли розріжте дуже гострим ножем на 6-8 частин. Так виглядає на розрізі класична «Філадельфія».
  20. Так виглядає «Філадельфія» з креветками.
  21. Приготовані роли зберігайте в холодильнику, уклавши їх на піднос. Подавайте рол зі спеціальним соусом.

Вдалих і смачних страв!