Малосольні помідори з часником і зеленню швидкого приготування – 7 рецептів з покроковими фото

Малосоленые помідори – одна з перших закусок, які починають готувати з появою першого врожаю овочів. У цій статті підібрані 7 дуже смачних і швидких рецептів малосольних помідорів з часником і зеленню.

Малосольні помідори з часником і зеленню швидкого приготування в банку

Малосоленые помідори, приготовані за цим рецептом, ще іноді називають «армянчики» за їх гострий смак. Готуються вони швидко і просто, інгредієнти для засолювання знайдуться на кожній кухні.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Помідори 1.5 кг
  • Кріп 1 пучок
  • Петрушка 1 пучок
  • Часник 5 зуб.
  • Перець запашний 20 шт.
  • Перець чорний горошок 20 шт.
  • Сіль 1.5 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як зробити малосольні помідори з часником і зеленню швидкого приготування? Банку для засолювання промийте і просушіть. Помідори і зелень промийте, часник очистіть від лушпиння.
  2. У банку щільно укладіть помідори, перекладайте їх гілочками зелені і часточками часнику.
  3. У каструлю влийте півлітра води, доведіть до кипіння, додайте духмяний і чорний перець горошком. Варіть маринад 1-2 хвилини, потім остудіть його до 35-40 градусів.
  4. Влийте маринад в банку з помідорами. Далі прямо в банку всипте сіль і додайте чисту фільтровану воду.
  5. Банку закрийте капроновою кришкою і поставте в холодильник на 5-7 днів. Після закінчення цього часу малосоленые помідори будуть готові.

Приємного апетиту!

Як швидко засолити помідори з часником і зеленню в пакеті за добу?

Малосоленые помідори в пакеті – прекрасна закуска, яка привнесе різноманітність у ваше літнє меню. Це зручний і практичний спосіб засолювання овочів, смак виходить злегка гострий і солоний.

Час готування: 12,5 годин.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Помідори – 1 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Кріп – 30 гр.
  • Петрушка – 30 гр.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Помідори промийте, часник розберіть на зубчики і очистіть від лушпиння.

2. На кожному помідорі зробіть надріз хрест на хрест, вкладіть в нього по зубчику часнику.

3. Заготовки складіть в щільний поліетиленовий пакет.

4. Петрушку і кріп добре промийте, просушіть і наріжте.

5. Посипте помідори сіллю і цукром, додати гострий перець і зелень.

6. Щільно закрийте пакет і злегка потрясіть його. Залиште помідори солитись при кімнатній температурі на 12 годин.

7. Готові помідори можна зберігати в холодильнику в пакеті або перекласти їх в скляну банку.

Приємного апетиту!

Дуже швидкі мариновані помідори часточками за 2 години

Якщо засолити помідори вранці, то вже на вечерю у вас на столі буде чудова закуска до основної страви. Нарізані часточками помідори просочуються спеціями і сіллю швидше, ніж цілі плоди.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Помідори – 3 шт.
  • Зелень – 15 гр.
  • Гірчиця французька – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Часник – 3 зуб.
  • Оцет яблучний – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Помідори і зелень промийте, часник очистіть від лушпиння.

2. Зелень і часник дуже дрібно наріжте.

3. Змішайте часник, зелень, гірчицю, перець, сіль, оцет і цукор.

4. Помідори наріжте часточками.

5. Складіть В миску шарами помідори і промажте їх маринадом. Поставте помідори в холодильник на 2-3 години. Чудова закуска з помідорів готова.

Приємного апетиту!

Помідори по-корейськи швидкого приготування в домашніх умовах

Коли починається сезон стиглих помідорів і свіжими їх їсти вже не хочеться, в хід йдуть самі незвичайні і швидкі рецепти для засолювання помідорів. Пропонуємо вам спробувати швидку і пікантну закуску з помідорів по-корейськи.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Помідори – 0,5 кг
  • Часник – 1 зуб.
  • Перець гострий – за смаком.
  • Кінза – 5 гр.
  • Приправа для корейської моркви – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 1 щіпка.
  • Оцет винний – 1 ст. л.
  • Масло пісне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Овочі та зелень промийте.

2. Помідори наріжте часточками, часник – тонкими пластинками. Посоліть і додайте цукор до помідорів.

3. Додайте приправу для корейської моркви, влийте олію і оцет.

4. Зелень і гострий перець дрібно наріжте, додайте в миску.

5. Перемішайте помідори і залиште маринуватися на 15-20 хвилин.

6. Помідори по-корейськи виходять дуже смачними і ароматними.

Приємного апетиту!

Як приготувати малосольні зелені помідори з часником і зеленню?

Навіть зелених помідорів можна знайти смачне застосування. З них дуже швидко виходить смачна закуска і доповнення для будь-яких страв. Виглядає на столі вона дуже ефектно.

Час готування: 9 годин.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Морквина – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Оцет столовий – 2 ст. л.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Масло рослинне – 6 ст. л.

Процес приготування:

1. Помідори промийте і наріжте півкільцями. Складіть помідори в сито, посоліть. Встановіть сито на миску, щоб в неї стікав сік.

2. Морква промийте, очистіть і наріжте тонкою соломкою.

3. Болгарський перець промийте, очистіть від насіння і перегородок, наріжте соломкою.

4. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес.

5. Овочі змішайте в мисці, додайте цукор, оцет і часник, перемішайте.

6. Насіння коріандру обсмажте на сухій сковороді. Потім подрібніть їх в ступці.

7. Перець чилі розріжте навпіл, очистіть від насіння і дрібно наріжте.

8. На сковороду налийте масло, викладіть гострий перець, обсмажте його протягом 1-2 хвилин, потім додайте коріандр, перемішайте і зніміть сковороду з вогню.

9. Залийте ароматним маслом овочі, перемішайте і залиште в холодильнику на 8-9 годин. Закуску із зелених помідорів подавайте на стіл у холодному вигляді.

Приємного апетиту!

Як швидко засолити помідори черрі в домашніх умовах?

Завдяки своєму невеликому розміру помідори черрі зручно готувати і їсти. Закуска з дрібних помідорів швидше за все розлітається зі столу. Як швидко приготувати малосоленые помідори черрі, ми розповімо в нашому рецепті.

Час готування: 10 годин.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Помідори черрі – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Кріп – 0,5 пучка.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Кінза – 0,5 пучка.
  • Перець горошком – 4 шт.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сік лимонний – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Помідори промийте, кожну наколіть в декількох місцях зубочисткою.

2. Приготуйте розсіл. У каструлю влийте воду, поставте на вогонь, додайте сіль, цукор, лимонний сік, гвоздику, перець і лавровий лист. Доведіть розсіл до кипіння і варіть 5 хвилин.

3. Помідори перекладіть в миску, додайте зелень і часник, залийте гарячим розсолом.

4. Накрийте помідори кришкою і залиште в холодильнику на ніч.

5. Помідори виходять дуже смачними і красивими, зберігаються в холодильнику вони не більше тижня.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори з оцтом швидкого приготування

Мариновані помідори з оцтом готуються дуже швидко і без особливих труднощів. Таку закуску можна подати у будні і свята, рідні та гості оцінять її чудовий смак.

Час готування: 2,5 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Помідори – 0,6 кг
  • Часник – 0,5 головки.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Базилік – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Для маринаду:
  • Масло оливкова – 60 мл
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Мед рідкий – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Оцет – 5 ст. л.
  • Гірчиця – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Помідори промийте і наріжте часточками.

2. Часник і зелень дрібно порубаєте ножем. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.

3. Для маринаду змішайте масло, мед, оцет, соєвий соус, мелений перець, сіль, цукор і гірчицю.

4. У мисці змішайте помідори, часник і зелень. Залийте овочі маринадом, акуратно перемішайте.

5. Залиште помідори при кімнатній температурі на годину, потім перемістіть їх на годину в холодильник. Закуска з помідорів готова, подавайте її в охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!