Малосоленые помідори – одна з перших закусок, які починають готувати з появою першого врожаю овочів. У цій статті підібрані 7 дуже смачних і швидких рецептів малосольних помідорів з часником і зеленню.
Малосольні помідори з часником і зеленню швидкого приготування в банку
Малосоленые помідори, приготовані за цим рецептом, ще іноді називають «армянчики» за їх гострий смак. Готуються вони швидко і просто, інгредієнти для засолювання знайдуться на кожній кухні.
Інгредієнти на
5 порц.
- Помідори 1.5 кг
- Кріп 1 пучок
- Петрушка 1 пучок
- Часник 5 зуб.
- Перець запашний 20 шт.
- Перець чорний горошок 20 шт.
- Сіль 1.5 ст. л.
Процес приготування:
- Як зробити малосольні помідори з часником і зеленню швидкого приготування? Банку для засолювання промийте і просушіть. Помідори і зелень промийте, часник очистіть від лушпиння.
- У банку щільно укладіть помідори, перекладайте їх гілочками зелені і часточками часнику.
- У каструлю влийте півлітра води, доведіть до кипіння, додайте духмяний і чорний перець горошком. Варіть маринад 1-2 хвилини, потім остудіть його до 35-40 градусів.
- Влийте маринад в банку з помідорами. Далі прямо в банку всипте сіль і додайте чисту фільтровану воду.
- Банку закрийте капроновою кришкою і поставте в холодильник на 5-7 днів. Після закінчення цього часу малосоленые помідори будуть готові.
Приємного апетиту!
Як швидко засолити помідори з часником і зеленню в пакеті за добу?
Малосоленые помідори в пакеті – прекрасна закуска, яка привнесе різноманітність у ваше літнє меню. Це зручний і практичний спосіб засолювання овочів, смак виходить злегка гострий і солоний.
Час готування: 12,5 годин.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Помідори – 1 кг
- Часник – 1 головка.
- Перець гострий – 1 шт.
- Кріп – 30 гр.
- Петрушка – 30 гр.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Помідори промийте, часник розберіть на зубчики і очистіть від лушпиння.
2. На кожному помідорі зробіть надріз хрест на хрест, вкладіть в нього по зубчику часнику.
3. Заготовки складіть в щільний поліетиленовий пакет.
4. Петрушку і кріп добре промийте, просушіть і наріжте.
5. Посипте помідори сіллю і цукром, додати гострий перець і зелень.
6. Щільно закрийте пакет і злегка потрясіть його. Залиште помідори солитись при кімнатній температурі на 12 годин.
7. Готові помідори можна зберігати в холодильнику в пакеті або перекласти їх в скляну банку.
Приємного апетиту!
Дуже швидкі мариновані помідори часточками за 2 години
Якщо засолити помідори вранці, то вже на вечерю у вас на столі буде чудова закуска до основної страви. Нарізані часточками помідори просочуються спеціями і сіллю швидше, ніж цілі плоди.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Помідори – 3 шт.
- Зелень – 15 гр.
- Гірчиця французька – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Часник – 3 зуб.
- Оцет яблучний – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Помідори і зелень промийте, часник очистіть від лушпиння.
2. Зелень і часник дуже дрібно наріжте.
3. Змішайте часник, зелень, гірчицю, перець, сіль, оцет і цукор.
4. Помідори наріжте часточками.
5. Складіть В миску шарами помідори і промажте їх маринадом. Поставте помідори в холодильник на 2-3 години. Чудова закуска з помідорів готова.
Приємного апетиту!
Помідори по-корейськи швидкого приготування в домашніх умовах
Коли починається сезон стиглих помідорів і свіжими їх їсти вже не хочеться, в хід йдуть самі незвичайні і швидкі рецепти для засолювання помідорів. Пропонуємо вам спробувати швидку і пікантну закуску з помідорів по-корейськи.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Помідори – 0,5 кг
- Часник – 1 зуб.
- Перець гострий – за смаком.
- Кінза – 5 гр.
- Приправа для корейської моркви – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – 1 щіпка.
- Оцет винний – 1 ст. л.
- Масло пісне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Овочі та зелень промийте.
2. Помідори наріжте часточками, часник – тонкими пластинками. Посоліть і додайте цукор до помідорів.
3. Додайте приправу для корейської моркви, влийте олію і оцет.
4. Зелень і гострий перець дрібно наріжте, додайте в миску.
5. Перемішайте помідори і залиште маринуватися на 15-20 хвилин.
6. Помідори по-корейськи виходять дуже смачними і ароматними.
Приємного апетиту!
Як приготувати малосольні зелені помідори з часником і зеленню?
Навіть зелених помідорів можна знайти смачне застосування. З них дуже швидко виходить смачна закуска і доповнення для будь-яких страв. Виглядає на столі вона дуже ефектно.
Час готування: 9 годин.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
- Помідори зелені – 1 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Морквина – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Цукор – 3 ст. л.
- Оцет столовий – 2 ст. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Перець чилі – 1 шт.
- Масло рослинне – 6 ст. л.
Процес приготування:
1. Помідори промийте і наріжте півкільцями. Складіть помідори в сито, посоліть. Встановіть сито на миску, щоб в неї стікав сік.
2. Морква промийте, очистіть і наріжте тонкою соломкою.
3. Болгарський перець промийте, очистіть від насіння і перегородок, наріжте соломкою.
4. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес.
5. Овочі змішайте в мисці, додайте цукор, оцет і часник, перемішайте.
6. Насіння коріандру обсмажте на сухій сковороді. Потім подрібніть їх в ступці.
7. Перець чилі розріжте навпіл, очистіть від насіння і дрібно наріжте.
8. На сковороду налийте масло, викладіть гострий перець, обсмажте його протягом 1-2 хвилин, потім додайте коріандр, перемішайте і зніміть сковороду з вогню.
9. Залийте ароматним маслом овочі, перемішайте і залиште в холодильнику на 8-9 годин. Закуску із зелених помідорів подавайте на стіл у холодному вигляді.
Приємного апетиту!
Як швидко засолити помідори черрі в домашніх умовах?
Завдяки своєму невеликому розміру помідори черрі зручно готувати і їсти. Закуска з дрібних помідорів швидше за все розлітається зі столу. Як швидко приготувати малосоленые помідори черрі, ми розповімо в нашому рецепті.
Час готування: 10 годин.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Помідори черрі – 1 кг
- Вода – 1 л
- Кріп – 0,5 пучка.
- Петрушка – 0,5 пучка.
- Кінза – 0,5 пучка.
- Перець горошком – 4 шт.
- Гвоздика – 2 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сік лимонний – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Помідори промийте, кожну наколіть в декількох місцях зубочисткою.
2. Приготуйте розсіл. У каструлю влийте воду, поставте на вогонь, додайте сіль, цукор, лимонний сік, гвоздику, перець і лавровий лист. Доведіть розсіл до кипіння і варіть 5 хвилин.
3. Помідори перекладіть в миску, додайте зелень і часник, залийте гарячим розсолом.
4. Накрийте помідори кришкою і залиште в холодильнику на ніч.
5. Помідори виходять дуже смачними і красивими, зберігаються в холодильнику вони не більше тижня.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори з оцтом швидкого приготування
Мариновані помідори з оцтом готуються дуже швидко і без особливих труднощів. Таку закуску можна подати у будні і свята, рідні та гості оцінять її чудовий смак.
Час готування: 2,5 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Помідори – 0,6 кг
- Часник – 0,5 головки.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Базилік – 1 пучок.
- Петрушка – 1 пучок.
- Для маринаду:
- Масло оливкова – 60 мл
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Мед рідкий – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Оцет – 5 ст. л.
- Гірчиця – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Помідори промийте і наріжте часточками.
2. Часник і зелень дрібно порубаєте ножем. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.
3. Для маринаду змішайте масло, мед, оцет, соєвий соус, мелений перець, сіль, цукор і гірчицю.
4. У мисці змішайте помідори, часник і зелень. Залийте овочі маринадом, акуратно перемішайте.
5. Залиште помідори при кімнатній температурі на годину, потім перемістіть їх на годину в холодильник. Закуска з помідорів готова, подавайте її в охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!