Сирні коржики — це просте і смачне блюдо на сковороді, коли хочеться що-небудь швидко перекусити. Навіть на наступний день вони не втрачають своїх смакових якостей і їх можна подати на стіл з першою стравою. Ми спеціально відібрали 10 відмінних рецептів приготування сирних коржів на сковороді.
Смачні сирні коржики на кефірі на сковороді
Рецепт швидких і смачних сирних коржів, а завдяки тесту, замешенному на кефірі, вони виходять пухкими і ніжними. Їх можна приготувати на сніданок або обід.
Інгредієнти на
4 порц.
- Кефір-1 склянка
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
- Борошно пшеничне 2 склянки
- Сіль ½ ч. л.
- Цукор-пісок ½ ч. л.
- Сода харчова ½ ч. л.
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як приготувати сирні коржики на сковороді? Сир натріть на крупній тертці. Відміряйте 50 грам для начинки.
- У мисці змішайте кефір, цукор, сіль, соду, борошно і сир. Замісіть тісто.
- Розділіть тісто на чотири частини і розкачати тонкі коржі. На середину кожного коржика покладіть трохи тертого сиру, скрутіть тісто в пакет і ще раз розкачайте.
- Обсмажте коржі на рослинному маслі з двох сторін.
- Коржі промокніть від жиру паперовими рушниками і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачні сирні коржики на молоці?
Ароматні, м’які і поживні коржі. Ці коржі можна назвати багатофункціональними, їх можна і до чаю на сніданок подати, і до супу на обід або просто перекусити ними протягом дня.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-6.
Склад:
Борошно пшеничне – 1,5-2 склянки
Молоко – 0,5 склянки
Яйце – 1 шт.
Сир – 50-70 гр.
Олія – для змащування робочої поверхні.
Процес приготування:
1. Яйце збийте з молоком.
2. Потім всипте половину просіяного борошна і перемішайте інгредієнти до однорідності.
3. Сир натріть на тертці і додайте його в миску.
4. Частинами всипте борошно і замісіть тісто. Щоб тісто не липло до рук, змастіть їх рослинною олією.
5. Тісто розділіть на кілька рівних частин. Робочу поверхню змастіть рослинною олією, розкачайте на ній круглі коржі.
6. Обсмажте коржі на сухій сковороді з двох боків до рум’яного кольору. Подавайте коржі в теплому або охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!
Пишні і ніжні сирні коржики на сметані
Швидкі коржики з сиром виручать вас, коли необхідно організувати спонтанний перекус. Найкраще замішувати коржі на кисломолочних продуктах, наприклад, сметані, тоді вони будуть пишними і розсипчастими.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Склад:
Сир – 150 гр.
Сметана – 150 гр.
Яйця курячі – 2 шт.
Борошно пшеничне – 1 ст.
Кріп – 1 пучок.
Сіль – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Розпушувач для тіста – 0,5 ч. л.
Олія – для смаження.
Процес приготування:
1. Сир натріть на крупній тертці. Змішайте в мисці сир, сметану, яйця, сіль і мелений перець. Зелень вимити, обсушити, дрібно порубаєте ножем і додайте в миску.
2. Перемішайте всі інгредієнти до однорідного стану.
3. Борошно просіяти і додати в миску, замісіть тісто.
4. Воно буде мати консистенцію близьку до густої сметани.
5. Столовою ложкою викладайте тісто на розігріту сковорідку. Смажте коржі з двох сторін на помірному вогні до красивого золотистого кольору. Розмір коржів може бути любимо.
6. Готові коржі спочатку викладіть на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру, потім перекладіть на тарілку і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Дуже швидкі сирні коржики за 15 хвилин на швидку руку
Приготувати сирні коржики на швидку руку, що може бути простіше. Тим більше, інгредієнти для цього блюда завжди знайдуться в холодильнику. Цей рецепт зможе вас виручити у випадку раптового приходу гостей.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 8.
Склад:
Кефір – 150 мл
Сода харчова – 0,5 ч. л.
Борошно пшеничне вищого сорту – 215 гр.
Сіль – 7-10 гр.
Цукор – 10-15 гр.
Сир – 100 гр.
Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
1. Влийте в миску кефір, всипте в нього сіль, соду і цукор, переміщуйте.
2. Потім всипте 2/3 просіяного борошна, почніть замішувати тісто.
3. Решту борошно всипайте невеликими порціями, стежте за тим, щоб тісто не вийшло занадто тугим. Сир натріть на крупній тертці.
4. Тісто розділіть на 8 частин, розкачайте їх. На кожен коржик покладіть трохи сиру і загорніть краї тіста до центру. Отримані кульки ще раз розкачайте качалкою.
5. Коржі смажте під кришкою на помірному вогні по 2-3 хвилини з кожного боку.
6. Гарячі коржі змастіть вершковим маслом. Такі коржі дуже смачно їсти в теплому вигляді, поки сир ще знаходиться в розплавленому стані.
Приємного апетиту!
Як приготувати ПП сирні коржики на сковороді?
У цих коржів маса достоїнств. Вони швидко готуються з вельми доступних інгредієнти і таке блюдо сміливо можна віднести до ПП. До того ж їх гарний рум’яний колір викликає апетит і хочеться відразу їх спробувати.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2.
Склад:
Сир – 170 гр.
Борошно рисова – 4 ст. л.
Сир – 400 гр.
Яйця курячі – 2 шт.
ароматні Трави – за смаком.
пісне Масло – для смаження.
Процес приготування:
1. Сир протріть через дрібне сито або збийте блендером. Змішайте рідку сирну масу з яйцями.
2. Сир натріть на крупній тертці. Додайте в миску сир, рисове борошно, сухі приправи за смаком.
3. Замісіть тісто, по консистенції воно вийде трохи густіше, ніж для оладок.
4. Обсмажте коржі з двох сторін на помірному вогні під кришкою. На сковороді з антипригарним покриттям можна смажити коржі без використання масла.
5. Коржі подавайте в теплому вигляді з овочами і зеленню.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт коржів з сиром і зеленню, смажених на сковороді
Смачний легкий сніданок або вечерю можна влаштувати собі, приготувавши сирні коржики з зеленню. Таке блюдо подобається всім без винятку, тому, безперечно, варто мати цей рецепт у себе в кулінарній книзі.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3-4.
Склад:
Для тіста:
Кефір – 130 мл
Сода харчова – ¼ ч. л.
Сіль – ¼ ч. л.
Борошно вищого сорту – 1,5 ст.
Для начинки:
Сир ропні – 80 гр.
Сир твердий – 50 гр.
Зелень – 1 пучок.
Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
1. Кефір кімнатної температури влийте в миску, додайте в нього соду, перемішайте і залиште на 15 хвилин.
2. Потім додайте сіль і просіяне борошно, замісіть тісто.
3. Сир натріть на крупній тертці. Ропні сир можна просто покришити. Зелень вимити і порубаєте ножем. Змішайте ці інгредієнти в мисці.
4. Тісто розділіть на 3-4 рівні частини, розкачати їх і викладіть зверху начинку.
5. Краї коржі з’єднайте в центрі, потім ще раз розкачайте качалкою якомога тонше, але стежте за тим, щоб начинка не вийшла назовні.
6. Смажте коржі на сухій розігрітій сковороді з двох сторін, по 1-2 хвилини на кожну сторону.
7. Гарячі коржі змастіть вершковим маслом. До таких коржикам добре підійде сметанно-часниковий соус.
Приємного апетиту!
Соковиті і ніжні сирно-сирні коржики на сковороді
Сирно-сирні коржики хороші не тільки своїм смаком, але і тим, що їх можна їсти охолодженими. Вони неймовірно соковиті і ніжні, з чаєм або з бульйоном вони підуть за милу душу.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2-3.
Склад:
Сир – 150 гр.
Сир – 100 гр.
Борошно вищого сорту – 100-150 гр.
Яйце куряче – 1 шт.
Лук зелений – 10 гр.
Сіль – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Сир розімніть вилкою, щоб не було великих грудок. Сир натріть на крупній тертці.
2. У мисці змішайте сир, сир, яйце, сіль і перець за смаком.
3. Далі додайте просіяне борошно і подрібнений зелений лук. Замісіть однорідне тісто для коржів.
4. Розкачайте тісто в пласт товщиною 0,5-0,7 см. Розріжте тісто на частини. На сковороді розігрійте олію, викладіть заготовки і обсмажте коржі з двох сторін.
5. Потім готові коржі викладіть на блюдо і подавайте з соусом на свій смак.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування коржів з сирною начинкою
Коржі з сирною начинкою люблять багато. Основний секрет їхнього успіху криється в ніжному тягучому сирі, які розтоплюється при запіканні і ховається всередині коржі. Як приготувати це диво, ми розповімо в рецепті, наведеному нижче.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
Для тіста:
Борошно – 2 склянки
Кефір – 1 склянка
Яйце куряче – 1 шт.
Сода харчова – 1 ч. л.
Сіль – за смаком.
Для начинки:
Сулугуні – 100 гр.
Сир твердих сортів – 100 гр.
Олія – для смаження.
Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
1. Твердий сир сулугуні натріть на крупній тертці. Змішайте ці інгредієнти.
2. У миску налийте кефір, додайте щіпку соди, перемішайте, кефір повинен злегка вспінитися. Потім додайте яйце і просіяне борошно.
3. Не радимо всипати відразу всю кількість борошна, краще це робити поступово, щоб регулювати консистенцію тіста, воно не повинно бути тугим.
4. Тісто розділіть на рівні частини, розкачайте їх, на кожну покладіть трохи сирної начинки. Потім загорніть краї тіста до центру, у вас вийде кульок з начинкою всередині, його злегка розкачайте качалкою або надайте йому плоску форму руками.
5. Коржі обсмажте на рослинному маслі з двох сторін до золотистого кольору. Гарячі коржі змастіть вершковим маслом перед подачею.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачні сирні коржики а-ля хачапурі?
Щоб хоч трохи зануритися в атмосферу чарівної Грузії або сколихнути приємні спогади, приготуйте будинку сирні коржики а-ля хачапурі. Рецепт дуже простий і не займає багато часу.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 2-4.
Склад:
Борошно пшеничне – 160 гр.
Масло рослинне – 2 ст. л.
Кефір – 250 мл
Сода – 0,5 ч. л.
Бринза – 200 гр.
Яйце куряче – 1 шт.
Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Сир натріть на тертці або розімніть виделкою.
2. У мисці змішайте кефір, соду, яйце, сіль і борошно. У вас вийде тісто по консистенції, як для оладок. Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло. Столовою ложкою викладіть тісто і розрівняти його.
3. По всій поверхні коржа розподіліть подрібнений сир.
4. Поверх сиру викладіть тісто. Зменшіть вогонь і прикрийте сковороду кришкою.
5. Коли краю коржі підрум’яняться, переверніть її на іншу сторону.
6. При бажанні сирну корж а-ля хачапурі можна змастити вершковим маслом.
Приємного апетиту!
Простий рецепт сирних коржів з шинкою на сковороді
Сир і шинка ідеальне поєднання, особливо якщо мова йде про сирних коржиках з начинкою. Таке ситне блюдо для перекусу точно доведеться вам за смаком.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
Борошно пшеничне – 400 гр.
Кефір – 250 мл
Шинка – 200 гр.
Сир – 200-250 гр.
Сода – 0,5 ч. л.
Цукор – 0,5 ч. л.
Сіль – 0,5 ч. л.
Олія – для смаження.
Процес приготування:
1. У миску налийте кефір, всипте соду, цукор і сіль, перемішайте. Потім додайте тертий сир і просіяне борошно.
2. Замісіть м’яке тісто, воно має бути еластичним і не липким.
3. Шинку натріть на тертці або наріжте дрібною соломкою.
4. Тісто розділіть на 6-8 рівних частин.
5. Кожен шматочок тіста тонко розкачати, викладіть на нього шинку.
6. Потім загорніть краї тіста до центру і скріпіть їх.
7. Тісто з начинкою ще раз розкачайте в тонкий коржик.
8. Обсмажте коржі на добре розігрітій сковороді на рослинному маслі. Щоб позбавиться від зайвого жиру, промокніть готові коржі паперовими рушниками.
9. Ситні і апетитні на вигляд коржі подавайте з кетчупом або овочевим салатом.
Приємного апетиту!