Баклажани з горіхами по-грузинськи – 5 рецептів з покроковими фото

Баклажани з горіхами по-грузинськи – відмінне пікантне блюдо, яке можна подати на святковий стіл. Пропонуємо вам спробувати приготувати за зібраними у статті 5 рецептами традиційне грузинське блюдо з баклажанів і волоських горіхів.

Баклажани по-грузинськи з волоськими горіхами і часником

Обов’язковий атрибут урочистого столу – це смачні закуски, які збуджують апетит перед подачею основної страви. Баклажани по-грузинськи з волоськими горіхами і часником – це смачна і корисна закуска, яка прикрасить ваше застілля.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Баклажан ½ кг
  • Волоський горіх 100 гр.
  • Оцет ½ ч. л.
  • Приправа «Хмелі-Сунелі» за смаком
  • Часник 2 зуб.
  • Петрушка 20 гр.
  • Кінза 20 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати баклажани з горіхами по-грузинськи? Овочі помийте і наріжте смужками по 2 міліметра товщиною. Посоліть їх і залиште на 10 хвилин. Потім промийте баклажани і промокніть їх паперовими рушниками.
  2. Обсмажте баклажани на сухій сковороді з двох сторін.
  3. В чашу блендера викладіть горіхи, петрушку, кінзу, зубчики часнику, хмелі-сунелі і влийте кілька столових ложок води. Подрібніть інгредієнти до стану однорідної кашки.
  4. В отриману горіхову масу додайте оцет, сіль і мелений перець, перемішайте.
  5. На широку частину смужки баклажана викладіть приблизно чайну ложку начинки і загорніть рулет. Зробіть це з усіма смужками баклажанів.
  6. Подавайте закуску в охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!