Баклажани з горіхами по-грузинськи – 5 рецептів з покроковими фото

Баклажани з горіхами по-грузинськи – відмінне пікантне блюдо, яке можна подати на святковий стіл. Пропонуємо вам спробувати приготувати за зібраними у статті 5 рецептами традиційне грузинське блюдо з баклажанів і волоських горіхів.

Баклажани по-грузинськи з волоськими горіхами і часником

Обов’язковий атрибут урочистого столу – це смачні закуски, які збуджують апетит перед подачею основної страви. Баклажани по-грузинськи з волоськими горіхами і часником – це смачна і корисна закуска, яка прикрасить ваше застілля.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Баклажан ½ кг
  • Волоський горіх 100 гр.
  • Оцет ½ ч. л.
  • Приправа «Хмелі-Сунелі» за смаком
  • Часник 2 зуб.
  • Петрушка 20 гр.
  • Кінза 20 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати баклажани з горіхами по-грузинськи? Овочі помийте і наріжте смужками по 2 міліметра товщиною. Посоліть їх і залиште на 10 хвилин. Потім промийте баклажани і промокніть їх паперовими рушниками.
  2. Обсмажте баклажани на сухій сковороді з двох сторін.
  3. В чашу блендера викладіть горіхи, петрушку, кінзу, зубчики часнику, хмелі-сунелі і влийте кілька столових ложок води. Подрібніть інгредієнти до стану однорідної кашки.
  4. В отриману горіхову масу додайте оцет, сіль і мелений перець, перемішайте.
  5. На широку частину смужки баклажана викладіть приблизно чайну ложку начинки і загорніть рулет. Зробіть це з усіма смужками баклажанів.
  6. Подавайте закуску в охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!

Фаршировані баклажани з горіхами по-грузинськи

Грузія славиться не тільки своїми визначними пам’ятками, але і чудовою кухнею. Цей рецепт присвячений чудовому страви, фаршированим баклажанів з горіхами. Його можна подати в гарячому вигляді, як основне блюдо, або в якості закуски в охолодженому стані.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Баклажани – 1 кг
  • Горіхи волоські – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Перець червоний гострий – 0,5 ч. л.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Зелень – за смаком.
  • Коріандр – 1-2 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Баклажани промийте, просушіть і наріжте тонкими пластинками. Посипте баклажани сіллю і залиште на півгодини, за цей час з овоча вийде вся гіркота.

2. Баклажани змастіть рослинною олією і викладіть на деко.

3. Запікайте баклажани в духовці при 200 градусах 15-20 хвилин.

4. У чашу блендера викладіть волоські горіхи, зелень, часник, сіль за смаком і приправу.

5. Подрібніть інгредієнти до дрібної крихти. Щоб зробити її більш однорідною, додайте пару столових ложок води.

6. На смужки баклажана покласти трохи горіхової начинки і загорніть рулети.

7. Рулети з баклажанів і горіхів виглядають дуже оригінально на столі.

Приємного апетиту!

Смачні рулетики з баклажанів по-грузинськи з волоськими горіхами

Красива, ароматна і пікантна закуска, придумана в Грузії. Рулети з баклажанів з горіховою начинкою готуються дуже швидко і просто. Таке блюдо однаково добре буде виглядати в будні і свята.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Горіхи волоські – 50 гр.
  • Мигдаль – 50 гр.
  • Фундук – 50 гр.
  • Йогурт натуральний – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Баклажан помийте і наріжте тонкими пластинками.

2. Обсмажте баклажани на оливковій олії з двох сторін.

3. Горіхи складіть в чашу блендера і подрібніть їх.

4. До горіхів додайте подрібнений часник, зелень, йогурт і сіль, перемішайте.

5. Нанесіть на смужки баклажана горіхову начинку і скрутіть рулети.

6. Закріпіть рулети зубочистками, прикрасьте їх зернами граната і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Баклажани по-грузинськи з волоським горіхом і сиром

Баклажани – овочі, які часто використовують у приготуванні різноманітних закусок. На грузинський манер можна приготувати чудові рулети з баклажанів, волоських горіхів і сиру. Вийде соковито і ситно.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Баклажан – 2 шт.
  • Сир бринза – 150 гр.
  • Горіхи волоські – 50 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – 1-2 ст. л

Процес приготування:

1. Баклажани промийте, просушіть і наріжте смужками по 3-5 міліметрів завширшки. Посипте баклажани сіллю і залиште їх на півгодини.

2. Потім промийте баклажани водою, просушіть і обсмажте їх на рослинному маслі з двох сторін.

3. Бринзу натріть на дрібній тертці.

4. Волоські горіхи обсмажте на сухій сковороді і подрібніть їх.

5. Змішайте сир, горіхи, подрібнену зелень і часник. Додайте майонез і сіль за смаком, перемішайте.

6. На один край смужки баклажанів покладіть трохи горіхової начинки, загорніть рулети.

7. Рулети з баклажанів з горіхово-сирною начинкою готові, подавайте їх в охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!

Баклажани по-грузинськи з волоським горіхом і кінзою на зиму

Рулети з баклажанів з начинкою з волоських горіхів і кінзою – це чудова закуска для різноманітності святкового і повсякденного меню. Вона відмінно поєднується з вином та різними видами сирами.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Баклажани – 0,5 кг
  • Горіхи волоські – 250 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Петрушка – 50 гр.
  • Кінза – 50 гр.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • імеретинський Шафран – 0,5 ч. л.
  • Оцет винний – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.

Процес приготування:

1. Баклажани промийте, просушіть, наріжте тонкими смужками і обсмажте їх на рослинному маслі з обох сторін.

2. Обсмажені баклажани викладіть на паперові рушники, щоб позбутися від надлишків олії.

3. Волоські горіхи, часник і спеції прокрутіть через м’ясорубку.

4. Ріпчасту цибулю і зелень дуже дрібно наріжте, змішайте з горіховою масою, додати винний оцет.

5. Начинка повинна бути однорідною та мати пастоподібну консистенцію.

6. На обсмажені баклажани викладіть горіхову начинку, загорніть рулети.

7. Фаршировані баклажани подавайте на стіл на загальному блюді з нарізкою з овочів.

8. Щоб заготовити баклажани з горіхами по-грузинськи на зиму, складіть їх в стерилізовану банку шарами, прикрийте кришкою і помістіть в каструлю з водою. Стерилізуйте заготовку в киплячу воду протягом 15 хвилин, потім загорніть банку кришкою, остудіть і зберігайте в холодильнику.

Приємного апетиту!