Маринована капуста з оцтом швидкого приготування – 9 рецептів з покроковими фото

Хрустка, маринована капуста свіжа – що може бути краще? Тільки маринована капуста, на приготування якої йде зовсім небагато часу. Досягти цього можна за рахунок оцтового маринаду, і саме такі рецепти та надані в нашій статті.

Маринована капуста з оцтом швидкого приготування в банках

Смачна, корисна і дуже легка у приготуванні маринована капуста. Таке блюдо виходить неймовірно ситним і апетитним, незважаючи на те, що на маринування йде зовсім небагато часу.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Капуста білокачанна 1 кг
  • Морква 1 шт.
  • Цукор-пісок 5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 5 ст. л.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець духм’яний 5 шт.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Вода ½ л.

Процес приготування:

  1. Як зробити мариновану капусту з оцтом швидкого приготування? Очищену моркву натираємо на крупній тертці.
  2. Максимально тонко шаткуємо капусту.
  3. у воду Засипаємо цукор з сіллю, доводимо її до кипіння, а потім зменшуємо вогонь до мінімального. Додаємо лавровий лист і перець. Вимикаємо вогонь, додаємо в маринад оцет і олію.
  4. Вливаємо маринад в капусту.
  5. Додаємо до капусти моркву і гарненько перемішуємо.
  6. Залишаємо капусту маринуватися протягом 1,5 годин.
  7. За бажання, готову капусту можна залишити далі маринуватися в холодильнику, проте через 1,5 години вона вже повністю готова. Приємного апетиту!