Компот з жовтої сливи на зиму – 6 рецептів на 3 літрову банку з покроковими фото

Сезон свіжих ягід і фруктів закінчується дуже швидко, тому потрібно не втрачати часу і заготовити смачні компоти на зиму. Пропонуємо вашій увазі 6 смачних рецептів компоту з жовтої сливи. Це смачний і багатий вітамінами напій.

Компот з жовтої сливи на зиму в 3-х літровій банці

Домашній компот з жовтої сливи виходить насиченим з приємним кисло-солодким смаком. Як закатати компот на 3-х літрову банку, ви дізнаєтеся з цього рецепту. Для компоту краще вибирати щільні і стиглі плоди.

Інгредієнти на
3 л.

  • Цукор-пісок 250 гр.
  • Зливу 500 гр. жовтих
  • Вода 2.7 л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот з жовтої сливи на зиму в 3-літровій банці? Сливи переберіть, добре промийте, видаліть хвостики.
  2. Банки для компоту необхідно помити і простерилізувати.
  3. Сливи розкладіть по банках.
  4. У каструлю налийте воду, доведіть її до кипіння, всипте цукор і варіть сироп 5 хвилин.
  5. Потім влийте сироп у банки і загорніть їх металевими кришками. Банки з компотом укрийте теплою ковдрою і дайте їм повністю охолонути. Зберігайте загортання в темному прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Компот з жовтої сливи без стерилізації на зиму

Компоти – це найшвидший вид зимових заготовок. До того ж, у вас під рукою завжди буде натуральний напій. Компот з жовтих слив з кісточками відмінно зберігається в прохолодному місці близько року.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • жовті Сливи – 300 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Вода – 850 мл

Процес приготування:

1. Сливи промийте, відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.

2. Банку для компоту помийте і стерилізуйте. Викладіть ягоди в банку.

3. Закип’ятіть в каструлі воду, влийте її в банку до самого верху, залиште на 15 хвилин.

4. Після цього злийте воду з банки назад в каструлю, знову доведіть її до кипіння. Тим часом в банку до сливам всипте цукор.

5. Знову влийте киплячу воду в банку і закатайте кришкою. Банки з компотом, укутайте в теплий плед і повністю остудіть закатку. Зберігайте компот в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Домашній компот з жовтої сливи і апельсинів на зиму

Компот з жовтих слив і апельсинів – чудовий смачний варіант домашньої заготовки на зиму. Вона зможе повністю замінити покупні напої в будній день і на свята.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Цукор – 300 гр.
  • жовті Сливи – 500 гр.
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Сливи промити під проточною водою, попередньо видаливши хвостики.

2. Апельсин обдайте окропом, добре промийте і наріжте часточками.

3. Банку для компоту промийте, стерилізуйте і викладіть в неї фрукти. У каструлі закип’ятіть воду і влийте її в банку, залиште на 15-20 хвилин.

4. Після цього воду злийте назад в каструлю, додайте цукор. Коли сироп закипить, продовжуйте варити ще 5 хвилин.

5. Киплячим сиропом знову залийте фрукти і відразу загорніть банку кришкою. Закатку переверніть догори дном, укутайте в теплий плед і залиште до повного охолодження. Смачний компот з жовтої сливи і апельсина готовий, зберігайте його в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Сливовий компот без кісточок в домашніх умовах

Сливовий компот славиться відмінним смаком і корисними властивостями. Поспішаємо поділитися з вами простим і смачним рецептом компоту з жовтих слив без кісточок.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Сливи – 1 кг
  • Цукор – 300 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Сливи переберіть, промийте, розріжте навпіл і видаліть кісточки.

2. Банки для компоту необхідно добре помити і простерилізувати.

3. У банки покладіть половинки слив, залийте їх окропом і залиште на 20 хвилин.

4. Після цього воду злийте назад в каструлю, доведіть її до кипіння, додайте цукор і варіть ще 5 хвилин.

5. Киплячий сироп знову влийте в банки і відразу закрийте їх чистими сухими кришками. Закачування остудіть при кімнатній температурі в перевернутому стані. Потім перемістіть компот в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Як зварити компот з жовтої сливи з кісточками на зиму?

Яскравий компот з жовтих слив нагадає вам про теплі літні дні і не застоїться довго на полицях льоху. Цей напій здатний не тільки втамувати спрагу, але і підтримає ваш імунітет вітамінами в холодний зимовий час.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • жовті Сливи – 1 кг
  • Цукор – 300 гр.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Сливи добре вимийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.

2. Розкладіть їх по стерилізованим банкам. У каструлі закип’ятіть необхідну кількість води.

3. Наповніть банки окропом до самого верху і залиште на 20-30 хвилин. Потім злийте воду назад в каструлю.

4. Повторно закип’ятіть воду, додайте в неї цукор і варіть сироп 3-5 хвилин.

5. У банки влийте киплячий сироп і загорніть їх чистими кришками. Банки переверніть догори дном і повністю остудіть в такому положенні. Компот готовий, взимку ви зможете насолодитися його чудовим смаком.

Приємного апетиту!

Дуже смачний компот з жовтої сливи та яблука в банках на 3 літри

Приголомшлива домашня заготовка з жовтих слив і яблук. Таке поєднання фруктів підібрано не даремно, ці фрукти дуже добре доповнюють один одного і компот виходить яскравим і смачним.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 55 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • жовті Сливи – 450 гр.
  • Цукор – 250 гр.
  • Яблука солодкі – 300 гр.
  • Вода очищена – 2-2,2 л

Процес приготування:

1. У яблук відірвіть хвостики, промийте їх, видаліть серцевину з насінням і наріжте фрукти шматочками.

2. Сливи переберіть, промийте, розріжте навпіл і вийміть кісточки.

3. У каструлю влийте воду, поставте на вогонь і доведіть її до кипіння.

4. В стерилізовані банки розкладіть сливи і яблука, залийте їх окропом. Залиште заготовки на 15-20 хвилин.

5. Після цього злийте воду з банок знову в каструлю, додайте цукор. Доведіть сироп до кипіння, проваріть 5 хвилин і влийте його в банки. Загорніть банки з компотом кришками. Закачування остудіть при кімнатній температурі і потім перемістіть їх на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!