Помідори у власному соку без стерилізації на зиму

Цей вид зимової заготівлі подобається величезній кількості людей. Соковиті кисло-солодкі помідори у власному соку – прекрасна закуска для численних страв. Ми зібрали 8 чудових рецептів помідор у власному соку на зиму.

Помідори у власному соку без стерилізації «Пальчики оближеш»

Цей рецепт швидкої і смачної закуски з помідор. Ще один плюс цього рецепту в тому, що консервуються помідори у власному соку без стомлюючої стерилізації.

Інгредієнти на
14 порц.

  • Помідори 8 кг
  • Цукор-пісок 6 ст. л.
  • Сіль 5 ст. л.
  • Лавровий лист 4 шт.
  • Перець духм’яний 5 шт.

Процес приготування:

  1. Як заготовити помідори у власному соку без стерилізації «Пальчики оближеш» на зиму? Помідори помийте. Відберіть половину овочів більш щільних (приблизно 4 кг) і приблизно однакових за розміром, решта залиште для приготування соусу.
  2. Помідори розкладіть по стерилізованим банкам і залийте окропом на 15-20 хвилин.
  3. Приготуйте томатну заливку з решти 4 кг помідорів.. Помідори прокрутіть через м’ясорубку, перекладіть отриману масу в каструлю, додайте сіль, цукор, лавровий лист і перець. Постійно помішуючи, доведіть томатну пасту до кипіння і варіть 10-15 хвилин.
  4. З банок злийте воду і влийте киплячу томатну заливку. Банки загорніть стерильними кришками, переверніть догори дном, укутайте в ковдру і залиште до повного охолодження.
  5. Зберігайте загортання в прохолодному місці. Помідори виходять щільними і смачними.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори без стерилізації у власному соку

Мариновані помідори у власному соку – хороша закуска і готовий томатний соус для інших страв. Крім того, помідори мають відмінний натуральний кисло-солодкий смак, нічого зайвого.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Помідори – 1,5 кг
  • томатний Сік – 1 л
  • Сіль – 50 гр.
  • Цукор – 50 гр.

Процес приготування:

1. Для закачування краще всього використовувати помідори дрібного або середнього розміру. Овочі вимийте і просушіть.

2. Для приготування томатного соку візьміть стиглі помідори. За допомогою соковижималки зробіть сік. Або прокрутіть через м’ясорубку і відіжміть через декілька разів складену марлю.

3. Перелийте сік в каструлю, доведіть до кипіння. Потім додайте сіль і цукор, варіть 10 хвилин.

4. Помідори розкладіть по стерилізованим банкам. Влийте в банки окріп, залиште на 10 хвилин, повторіть цю процедуру ще раз.

5. Другий раз злийте воду і відразу ж залити в банки киплячий томатний сік, загорніть банки стерильними кришками. Укутайте банки в ковдру і остудіть їх. Зберігайте загортання в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт помідорів у власному соку з оцтом

Ця закачування фактично являє собою закуску два в одному. Ви отримуєте соковиті помідори і смачний томатний соус. Навіть без додаткових спецій смак соусу виходить насиченим і натуральним.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Помідори – 5 кг
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Оцет – 2 ст. л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.

Процес приготування:

1. Помідори добре помийте. Близько 2 кілограм помідорів, які підуть на соус, наріжте на частини.

2. Нарізані помідори прокрутіть через м’ясорубку. Щоб позбутися від насіння і шкірки, протріть масу через сито.

3. Банки для закаток ретельно вимийте і стерилізуйте. Наповніть їх цілими помідорами. Киньте в банки по кілька зубчиків часнику і горошин запашного перцю. У банки влийте окріп і залиште на 10 хвилин.

4. Томатне пюре перелийте в каструлю, доведіть його до кипіння, додайте сіль, цукор і оцет.

5. З банок злийте воду і наповніть їх киплячим томатним соусом. Загорніть банки кришками, переверніть їх догори дном і повністю остудіть при кімнатній температурі. Зберігайте помідори у власному соку в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Як заготовити помідори у власному соку без оцту?

Помідори у власному соку без оцту добре зберігаються всю зиму навіть при кімнатній температурі. Для консервування таким способом краще відбирати помідори різновиди «зливу».

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 12.

Інгредієнти:

  • Помідори – 4,5 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Банки для закаток помийте і стерилізуйте. Помідори помийте. Більш щільні і дрібні розкладіть по банках.

2. Банки залийте окропом. Через 10-15 хвилин злийте воду.

3. Решта помідори підуть на томатну заливку. Наріжте овочі на четвертинки, викладіть їх в каструлю, поставте на вогонь і варіть, поки вони не почнуть виділяти сік. Доведіть масу до кипіння.

4. Потім отриману томатну масу протріть через дрібне сито. Після цього томатний сік поставте на вогонь, доведіть до кипіння, додайте сіль і цукор, варіть 15-20 хвилин.

5. Киплячим томатним соком залийте банки з помідорами і загорніть їх стерильними кришками. Залиште банки на добу під теплою ковдрою, потім перемістіть його в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Консервовані очищені помідори часточками в банках

По цьому рецепту помідори у власному соку за смаком не поступаються свіжим. Помідори очищаються від шкірки, ріжуться на шматочки і консервуються в томатному соку.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Помідори – 1 кг
  • Цукор – 40 гр.
  • Сіль – 25 гр.
  • Петрушка – 30 гр.
  • Кріп – 30 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Оцет столовий – 10 мл

Процес приготування:

1. Овочі та зелень промийте і просушіть.

2. На помідорах зробіть хрестові надрізи.

3. Опустіть помідори в киплячу воду на 3-4 хвилини, потім відразу перекладіть в крижану воду і очистіть їх від шкірки.

4. Очищені помідори наріжте на скибочки.

5. У мисці змішайте сіль і цукор. Зелень дрібно наріжте, часник пропустіть через прес.

6. Банки для закаток стерилізуйте. Викладайте в банки часточки помідорів, прокладаючи їх зеленню і просипаючи сіллю і цукром.

7. Коли банки будуть наповнені, вльоті оцет.

8. Банки прикрийте кришками і стерилізуйте в киплячій воді протягом 15-20 хвилин.

9. Після цього загорніть банки, укутайте їх в ковдру і дайте повністю охолонути. Помідори виходять смачними і ароматними.

Приємного апетиту!

Різані помідори у власному соку часточками

Помідори у власному соку – один з найсмачніших способів заготівлі помідорів. Головне вибрати міцні, м’ясисті помідори без ознак псування.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 3-4.

Склад:

  • Помідори – 400 гр.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Оцет 9 % – 2 ст. л.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

1. Овочі та зелень вимити. Часник і зелень подрібніть цибулю наріжте кільцями. На дно стерилізованою банки покладіть трохи зелені, часнику та цибулі.

2. Потім продовжуйте викладати шарами скибочки помідорів, зелень і цибулю.

3. Останнім шаром покладіть кільця цибулі.

4. Додайте в банку рослинне масло.

5. У каструлю налийте воду, доведіть до кипіння, додайте сіль, цукор і оцет.

6. Влийте маринад в банку, загорніть стерильною кришкою. Закатку повністю остудіть і перемістіть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Помідори у власному соку з цибулею на зиму

Це неймовірно смачна і ароматна закуска. Цибулю і помідори відмінно поєднуються один з одним. Така закуска підійде до будь-яких страв з м’яса і макаронів.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8-10.

Склад:

  • Помідори – 3 кг
  • Цибуля – 0,5 кг
  • Листя вишні – 6 шт.
  • Кріп – 6 парасолька.
  • лавровий Лист – 6 шт.
  • Гвоздика – 6 шт.
  • Перець чорний горошком – 24 шт.
  • Перець запашний горошком – 12 шт.
  • Часник – 12 зуб.
  • Перець гострий – 6 шт.
  • Масло рослинне – 6 ст. л.
  • Оцет 9 % – 150 мл
  • Цукор -8 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода – 6 ст.

Процес приготування:

1. Банки для закаток помийте і стерилізуйте. Кришки прокип’ятіть.

2. Помідори помийте і наріжте часточками.

3. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями.

4. У банки покласти лаврові листи, парасольки кропу, вишневі листя, гвоздику, перець і часник.

5. Потім викладайте шарами помідори і кільця цибулі.

6. У каструлю налийте воду, доведіть її до кипіння, всипте цукор і сіль. Розсіл влийте в банки.

7. У банки влийте оцет і загорніть їх. Гарячі закачування укутайте в ковдру до повного охолодження. Зберігайте помідори з цибулею у власному соку в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Як закатати помідори з часником на зиму без води?

Помідори у власному соку – прекрасний спосіб зберегти всі вітаміни і натуральний смак помідорів. Соус з закаток можна додавати в різні страви: супи, підливи, спагеті, лазанью.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Помідори – 700 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Петрушка – 4 гілки.
  • Кінза – 4 гілки.
  • Кріп – 4 гілки.
  • М’ята – 1 гілка.
  • Перець гострий – 5 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Зелень вимити і дрібно наріжте. Часник пропустіть через прес. Змішайте зелень і часник.

2. Помідори помийте, зробіть на них хрестової надріз, опустити на 5 хвилин в окріп і очистіть від шкірки.

3. Наріжте помідори часточками.

4. У банки укладайте шарами помідори, чергуйте їх з зеленню і часником, рівномірно просыпайте сіллю і цукром.

5. Банки прикрийте кришками і стерилізують в киплячій воді 10-15 хвилин.

6. Після стерилізації загорніть кришки, переверніть їх догори дном, укрийте ковдрою і остудіть. Взимку помідори у власному соку порадують вас своїм смаком і ароматом.

Приємного апетиту!