Анкл бенс з кабачків на зиму – 8 найсмачніших рецептів салату з покроковими фото

Анкл бенс з кабачків на зиму — це дуже яскрава і апетитне овочеве страву, з яким без праці впорається кожна господиня. Бюджетне частування з сезонних овочів виходить запаморочливим. Святковий салат підходить до м’яса і птиці, чудово доповнює картопляні гарніри, рис і макаронні вироби. Насичений смак і ніжна текстура радує око і смакові рецептори.

Салат Анкл бенс з кабачків на зиму — класичний рецепт

Салат Анкл бенс з кабачків на зиму – класичний рецепт сподобається всім любителям зимових заготовок. Соковиту закуску втілить в життя навіть новачок. Тут все дуже просто. Яскрава закачування взимку нагадає вам про літніх теплих днинки. Частування подають, і на святковому столі закуска виглядає досить презентабельно.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кабачок 1 кг
  • Перець болгарський 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 100 гр.
  • Томатна паста 100 гр.
  • Масло рослинне 100 мл
  • Сіль ½ ст. л.
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Оцет столовий 9% 50 мл
  • Вода 500 мл

Процес приготування:

  1. Підготуйте інгредієнти. Кабачки і соковитий перець промийте. Я заливаю холодною водою і витримують 5-10 хвилин, а потім споліскую під краном.
  2. У перцях вийміть насіння і перетинки, крупно наріжте.
  3. З переросли кабачків видаліть шкірку економкою, видаліть насіння і волокнисту масу. Молоді овочі з м’якою шкіркою в очищенні не потребують. Кабачки порубаєте квадратиками.
  4. Цибулини настругайте четвертинками.
  5. Підготовлену нарізку перекладіть в товстостінну посуд для варіння. Посоліть і поцукруйте. Влийте олію і воду. Додайте томатну пасту.
  6. Помістіть на конфорку і варіть 25 хвилин після закипання. Не забувайте розмішувати, щоб заготовка не підгоріла. В кінці влийте оцет, закип’ятіть і вимкніть конфорку.
  7. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом, для компактних баночок використовують мікрохвильовку або пар. Киплячим салатом заповніть чисті скляні ємності. Кришки прокип’ятіть, і закупорьте заготовки.
  8. Коли заготовки охолонуть, переставте в комору. Використовуйте закуску за необхідності і насолоджуйтеся. Приємного апетиту!

Анкл бенс з кабачків з помідорами

Анкл бенс з кабачків з помідорами виглядає дивовижно. Яскраві інгредієнти в сукупності перетворюються в кулінарне божевілля. Овочі зберігають чудову хрусткость. Я готую Анкл бенс не перший раз, з кожним разом збільшуючи кількість порцій. Заготівля розходиться, як щойно спечені пиріжки.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • очищені Кабачки – 2 кг
  • Болгарський перець – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 350 гр.
  • Помідори – 700 гр.
  • Масло рослинне – 130 мл
  • Сіль – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Оцет яблучний – 30 мл
  • Паприка мелена – 3 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачки промийте. З дорослих екземплярів видаліть шкірку економкою, видаліть насіння і волокнисту масу. Молоді овочі з м’якою шкіркою в очищенні не потребують. Кабачки порубаєте квадратиками. Перекладіть в товстостінну посуд для варіння. Влийте рослинне масло.

Крок 2. Очищену цибулю настругайте четвертинками. Перекладіть до кабачків.

Крок 3. У вимитих перців вийміть насіння і перетинки, крупно наріжте.

Крок 4. Помідори обшпарте окропом і перекладіть в крижану воду. М’якоть подрібніть занурювальним приладом. Томатну масу влийте до овочів.

Крок 5. Посоліть, посластите. Приправити паприкою.

Крок 6. Помістіть на конфорку і варіть 45 хвилин після закипання. Не забувайте розмішувати, щоб заготовка не підгоріла. В кінці влийте яблучний оцет, закип’ятіть і вимкніть конфорку.

Крок 7. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом, для невеликих баночок використовують мікрохвильовку або пар. Киплячим салатом заповніть чисті скляні ємності. Кришки прокип’ятіть, і закупорьте заготовки.

Крок 8. Коли ошатні закачування охолонуть, переставте в місце зберігання. Їжте із задоволенням і насолоджуйтеся. Приємного апетиту!

Анкл бенс з кабачків з томатною пастою

Анкл бенс з кабачків з томатною пастою – чудова заготівля з доступних інгредієнтів. Божественний салат я готую щороку в кінці сезону. Коли всі закачування готові і залишаються овочі не зовсім привабливого вигляду, я сміливо пускаю їх у хід. На смак закуски це абсолютно ніяк не позначається. Більш того, на мій погляд, так навіть смачніше. Повністю доспілі овочі зберігають в собі достаток вітамінів.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Помідори – 1 кг
  • Перець солодкий – 6 шт.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Томатна паста – 200 гр.
  • Оцет 9% – 100 мл
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Крок 1. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом, для компактної тари використовують мікрохвильовку або пар.

Крок 2. З переросли плодів зніміть шкіру, видаліть нутрощі. Молоді овочі з м’якою шкіркою в очищенні не потребують. Овочі нарубаєте. Метод нарізки на смак кінцевого результату не відіб’ється. Дрібнити не раджу, якщо хочете, щоб закуска залишалася хрусткою.

Крок 3. Очищену цибулю настругайте четвертинками.

Крок 4. Перець звільнити від насіння і перетинок, крупно наріжте.

Крок 5. М’ясисті помідори розділіть на часточки, вирізавши місце кріплення до гілок.

Крок 6. Пасту розколотіть у воді і залийте в каструлю для варива закуски. Закип’ятіть. Перекладіть підготовлену нарізку в киплячу рідину. Посоліть і поцукруйте. Залийте олією. Сіль використовуйте кам’яну.

Крок 7. Розташуйте на конфорці і тушкуйте 25 хвилин після того, як закипить. Розмішуйте, щоб заготовка не пригоріла. За 5 хвилин до кінця варіння додайте оцет, закип’ятіть і зніміть з плити.

Крок 8. Киплячій заготівлею заповніть чисті банки. Кришки залийте крутим окропом, струсіть вологу, і закатайте заготовки. Я віддаю перевагу банки з закруткою. З ключем у нас не зовсім хороші відносини.

Крок 9. Коли закуска охолоне, переставте в комору. Використовуйте закачування за необхідності, пригощайте друзів, їжте із задоволенням і насолоджуйтеся. Приємного апетиту!

Гострий Анкл бенс з кабачків на зиму

Гострий Анкл бенс з кабачків на зиму – закуска на любителя. Пікантний смак подобається не всім. Але якщо гостру їжу ви в принципі не вживаєте, то, швидше за все, ви ніколи не пробували яскраву закуску. Зимова заготівля готується просто і не завжди доживає до зими.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Помідори – 1,5 кг
  • Болгарський перець – 400 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Оцтова есенція 70% – 1 ст. л.
  • Перець гострий стручковий – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачки промийте. У дорослих екземплярів зніміть шкіру, видаліть нутрощі. Молоді овочі з м’якою шкіркою в очищенні не потребують. Кабачки нарубаєте. Метод нарізки на смак кінцевого результату не відіб’ється. Дрібнити не раджу, якщо хочете, щоб закуска залишалася хрусткою.

Крок 2. У вимитих перцях вийміть насіння і перетинки, крупно наріжте.

Крок 3. Помідори обшпарте окропом і перекладіть в крижану воду, зніміть шкірку. М’якоть подрібніть занурювальним приладом. Якщо вас бентежать насіння в кінцевому блюді, протріть масу через сито. Замість помідор можна використовувати томатний сік або пасту, або міксувати.

Крок 4. Очищений часник порубаєте ножем або видавити через землянку. Кількість регулюйте самостійно.

Крок 5. Томатну масу влийте в товстостінну посуд для варіння. Влийте рослинне масло. Посоліть, посластите. Розмістіть на конфорці і закип’ятіть. Завантажте нарізку.

Крок 6. Тушкуйте 1 годину після закипання. Через півгодини за бажанням додайте гострий перець – стручок або порошок. Не забувайте розмішувати, щоб заготовка не підгоріла. В кінці влийте оцтову есенцію і приправити часником. Закип’ятіть і вимкніть конфорку. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом.

Крок 7. Для невеликих баночок використовують мікрохвильовку або пар. Киплячим салатом заповніть чисті скляні ємності. Кришки прокип’ятіть, і закупорьте заготовки. Я віддаю перевагу банки з закруткою. Коли закачування охолонуть, переставте їх у місце зберігання. Їжте із задоволенням і насолоджуйтеся. Приємного апетиту!

Анкл бенс з кабачків, помідорів, перцю і моркви

Анкл бенс з кабачків, помідорів, перцю і моркви виглядає досить привабливо. Набір яскравих овочів надає страві дивовижний зовнішній вигляд. Святкова закуска прикрасить своєю присутністю будь-який захід. Яблуко надає оригінальну родзинку. Чудовий салат готується просто, і будь кулінар без праці освоїть цей захоплюючий процес.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кабачки – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – 0,3 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 30 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти і промийте.

Крок 2. Яскравий соковитий коренеплід пошкрябайте і порубаєте. Перець звільнити від насіння і перетинок, крупно наріжте. М’ясисті помідори розділіть на часточки, вирізавши місце кріплення до гілок. Яблука крупно порубаєте, видаливши серцевину. Чилі поріжте кільцями. Цибуля обшелушите і крупно порубаєте.

Крок 3. Підготовлену нарізку перекрутіть до однорідності – м’ясорубкою або подрібнювачем. Перекладіть в товстостінну посуд для варіння. Влийте масло. Посоліть, поперчіть, посластите. Помістіть на конфорку і варіть 25 хвилин. Кількість чилі регулюйте самостійно.

Крок 4. З дорослих екземплярів кабачка зніміть шкіру, видаліть нутрощі. Молоді кабачки з м’якою шкіркою в очищенні не потребують. Промиті кабачки нарубаєте. Метод нарізки на смак кінцевого результату не відіб’ється. Дрібнити не раджу, якщо хочете, щоб закуска залишалася хрусткою.

Крок 5. Завантажте нарізку. Тушкуйте 25 хвилин після закипання. Не забувайте перевертати акуратно шматочки, щоб вони рівномірно просочилися апетитним соусом, і заготівля не підгоріла.

Крок 6. В кінці влийте оцет. Закип’ятіть і вимкніть конфорку. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для компактної тари використовують мікрохвильовку. Я стерилизую за звичаєм на пару.

Крок 7. Киплячим салатом заповніть чисті банки. Кришки прокип’ятіть, і закупорьте заготовки. Я віддаю перевагу банки з закруткою невеликого розміру. Однієї баночки достатньо для одного прийому їжі. Якщо ви вмієте поводитися з закаточним ключем, використовуйте звичайні кришки.

Крок 8. Коли закачування охолонуть, переставте в місце зберігання. Їжте із задоволенням і насолоджуйтеся. Приємного апетиту!

Анкл бенс з кабачків з томатним соком

Анкл бенс з кабачків з томатним соком володіє неперевершеним смаком і чудовим зовнішнім виглядом. Яскрава закуска – відмінний варіант для перекусу. Кабачковий салат ідеальний з картоплею, макаронними виробами або рисом. Анкл бенс готують з соковитих сезонних овочів. Закуска виходить бюджетної і дуже смачною.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2,5 кг
  • томатна Паста – 100 гр.
  • томатний Сік – 500 мл
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Сіль – 40 гр.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Оцет 9% – 50 мл
  • Перець чорний горошком – 15 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачки промийте. У дорослих екземплярів зніміть шкіру, видаліть нутрощі. Молоді овочі з м’якою шкіркою в очищенні не потребують. Промиті кабачки нарубаєте. Метод нарізки на смак кінцевого результату не відіб’ється. В товстостінну посуд для варіння влийте томатний сік.

Крок 2. Додайте якісну томатну пасту з чистим складом.

Крок 3. Відміряйте цукровий пісок.

Крок 4. Посластите.

Крок 5. Посоліть.

Крок 6. Влийте рослинне масло.

Крок 7. Влийте оцет. Змішайте масу.

Крок 8. Всипте горошки перцю.

Крок 9. Вивантажите кабачки. Об’єднайте компоненти. Прикрийте кришкою. Помістіть на конфорку.

Крок 10. Закип’ятіть і розмішайте.

Крок 11. Перемістіть на дрібну конфорку. Кип’ятіть 20 хвилин після закипання.

Крок 12. Тару прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для компактної тари використовують мікрохвильовку. Я стерилизую за звичаєм на пару.

Крок 13. Киплячій закускою заповніть чисту тару. Кришки прокип’ятіть, і закрутіть заготовки. Я віддаю перевагу банки з закруткою невеликого розміру. Однієї баночки достатньо для повноцінного прийому їжі. Якщо ви вмієте орудувати закаточним ключем, використовуйте звичайні кришки.

Крок 14. Коли яскраві закачування охолонуть, переставте в місце зберігання. Їжте із задоволенням і насолоджуйтеся. Приємного апетиту!

Анкл бенс з кабачків з морквою і цибулею

Анкл бенс з кабачків з морквою і цибулею досить популярний у нашій родині. Салат простий в приготуванні і дуже смачний. Доступні продукти перетворюються в неймовірно апетитний десерт, який подобається багатьом. Спробувавши одного разу, заготівля назавжди оселиться в зимовому арсеналі.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яблука – 1 шт.
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – 25 гр.
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Оцет 9% – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Продукти промийте і почистіть.

Крок 2. Яскравий соковитий коренеплід пошкрябайте і порубаєте. М’ясисті помідори розділіть на часточки, вирізати плодоніжку. Цибуля обшелушите і крупно порубаєте.

Крок 3. Перець звільнити від насіння і перетинок, крупно наріжте. Яблука крупно порубаєте, видаливши серцевину. Почистіть часник. В даній ситуації нарізка не має значення, так як продукти будуть подрібнюватися.

Крок 4. Підготовлену нарізку перекрутіть до однорідності. Соус вийде досить густим, так і треба. При варінні кабачки дадуть ще рідину.

Крок 5. У дорослих екземплярів кабачків зніміть шкіру, видаліть нутрощі. Молоді овочі з м’якою шкіркою не вимагають очищення. Промиті кабачки нарубаєте. Метод нарізки на смак кінцевого результату не відіб’ється.

Крок 6. Соус перекладіть в товстостінну посуд для варіння. Додайте якісну томатну пасту. Посоліть, додайте цукор. Помістіть на конфорку і варіть 25 хвилин.

Крок 7. Перевертайте шматочки так, щоб вони рівномірно просочилися апетитним соусом, і заготівля не підгоріла. В кінці влийте оцет. Закип’ятіть і зніміть з плити.
Крок 8. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для невеликої тари використовують мікрохвильовку. Я стерилизую на пару або в духовці. Киплячій закускою заповніть чисті банки.

Крок 9. Кришки прокип’ятіть, і закрутіть заготовки. Я віддаю перевагу банки з закруткою невеликого розміру. Такий баночки достатньо для одного прийому їжі. Коли закачування охолонуть, переставте в місце зберігання. Приємного апетиту!

Анкл бенс з рисом на зиму

Анкл бенс з рисом на зиму виглядає дивовижно. Салат виходить смачним і ситним. Процес приготування доступний навіть дилетантам. Все гранично просто. Для частування рекомендую вибирати соковиті домашні овочі. З ними закуска виходить набагато апетитніше. Бюджетне страва доречно на будь-якому святі.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Кабачки – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Помідори – 350 гр.
  • Морква – 250 гр.
  • Рис – 75 гр.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – 25 гр.
  • Цукор-пісок – 25 гр.
  • Оцет 9% – 20 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Продукти промийте і почистіть.

Крок 2. Яскравий соковитий коренеплід пошкрябайте і натріть на тертці. Цибуля обшелушите і крупно порубаєте.

Крок 3. У дорослих екземплярів кабачків зніміть шкіру, видаліть нутрощі. Молоді овочі з м’якою шкіркою не вимагають очищення. Промиті кабачки нарубайте соломкою.

Крок 4. Помідори обшпарте окропом і перекладіть в крижану воду. М’якоть подрібніть занурювальним приладом. Якщо вас бентежать насіння в кінцевому блюді, протріть масу через сито. Замість помідор можна використовувати томатний сік або пасту, або міксувати.

Крок 5. Підготовлені складові закуски перекладіть в товстостінну посуд для варіння. Влийте рослинне масло. Посоліть, додайте цукор. Розмістіть на конфорці і варіть 40 хвилин під кришкою.

Крок 6. Рис промити до прозорої води. Влийте води вдвічі більше. Посоліть. Варіть до готовності.

Крок 7. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для невеликих баночок використовують мікрохвильовку. Я стерилизую на пару або в духовці.

Крок 8. Відварений рис відправте в овочеву суміш. Додайте подрібнений часник і оцет. Тушкуйте 15 хвилин.

Крок 9. Відрегулюйте за смаком спеції і варіть 15 хвилин.

Крок 10. Киплячій закускою заповніть чисті скляні ємності. Кришки прокип’ятіть, і закрутіть заготовки. Я віддаю перевагу банки з закруткою невеликого розміру. Такий баночки достатньо для повноцінного прийому їжі.

Крок 11. Охолодіть банки.

Крок 12. Коли закачування охолонуть, переставте в місце зберігання.

Крок 13. Приємного апетиту!