Анкл бенс з кабачків на зиму – 8 найсмачніших рецептів салату з покроковими фото

Анкл бенс з кабачків з томатною пастою

Анкл бенс з кабачків з томатною пастою – чудова заготівля з доступних інгредієнтів. Божественний салат я готую щороку в кінці сезону. Коли всі закачування готові і залишаються овочі не зовсім привабливого вигляду, я сміливо пускаю їх у хід. На смак закуски це абсолютно ніяк не позначається. Більш того, на мій погляд, так навіть смачніше. Повністю доспілі овочі зберігають в собі достаток вітамінів.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Помідори – 1 кг
  • Перець солодкий – 6 шт.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Томатна паста – 200 гр.
  • Оцет 9% – 100 мл
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Крок 1. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом, для компактної тари використовують мікрохвильовку або пар.

Крок 2. З переросли плодів зніміть шкіру, видаліть нутрощі. Молоді овочі з м’якою шкіркою в очищенні не потребують. Овочі нарубаєте. Метод нарізки на смак кінцевого результату не відіб’ється. Дрібнити не раджу, якщо хочете, щоб закуска залишалася хрусткою.

Крок 3. Очищену цибулю настругайте четвертинками.

Крок 4. Перець звільнити від насіння і перетинок, крупно наріжте.

Крок 5. М’ясисті помідори розділіть на часточки, вирізавши місце кріплення до гілок.

Крок 6. Пасту розколотіть у воді і залийте в каструлю для варива закуски. Закип’ятіть. Перекладіть підготовлену нарізку в киплячу рідину. Посоліть і поцукруйте. Залийте олією. Сіль використовуйте кам’яну.

Крок 7. Розташуйте на конфорці і тушкуйте 25 хвилин після того, як закипить. Розмішуйте, щоб заготовка не пригоріла. За 5 хвилин до кінця варіння додайте оцет, закип’ятіть і зніміть з плити.

Крок 8. Киплячій заготівлею заповніть чисті банки. Кришки залийте крутим окропом, струсіть вологу, і закатайте заготовки. Я віддаю перевагу банки з закруткою. З ключем у нас не зовсім хороші відносини.

Крок 9. Коли закуска охолоне, переставте в комору. Використовуйте закачування за необхідності, пригощайте друзів, їжте із задоволенням і насолоджуйтеся. Приємного апетиту!