Анкл бенс з кабачків на зиму – 8 найсмачніших рецептів салату з покроковими фото

Гострий Анкл бенс з кабачків на зиму

Гострий Анкл бенс з кабачків на зиму – закуска на любителя. Пікантний смак подобається не всім. Але якщо гостру їжу ви в принципі не вживаєте, то, швидше за все, ви ніколи не пробували яскраву закуску. Зимова заготівля готується просто і не завжди доживає до зими.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Помідори – 1,5 кг
  • Болгарський перець – 400 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Оцтова есенція 70% – 1 ст. л.
  • Перець гострий стручковий – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачки промийте. У дорослих екземплярів зніміть шкіру, видаліть нутрощі. Молоді овочі з м’якою шкіркою в очищенні не потребують. Кабачки нарубаєте. Метод нарізки на смак кінцевого результату не відіб’ється. Дрібнити не раджу, якщо хочете, щоб закуска залишалася хрусткою.

Крок 2. У вимитих перцях вийміть насіння і перетинки, крупно наріжте.

Крок 3. Помідори обшпарте окропом і перекладіть в крижану воду, зніміть шкірку. М’якоть подрібніть занурювальним приладом. Якщо вас бентежать насіння в кінцевому блюді, протріть масу через сито. Замість помідор можна використовувати томатний сік або пасту, або міксувати.

Крок 4. Очищений часник порубаєте ножем або видавити через землянку. Кількість регулюйте самостійно.

Крок 5. Томатну масу влийте в товстостінну посуд для варіння. Влийте рослинне масло. Посоліть, посластите. Розмістіть на конфорці і закип’ятіть. Завантажте нарізку.

Крок 6. Тушкуйте 1 годину після закипання. Через півгодини за бажанням додайте гострий перець – стручок або порошок. Не забувайте розмішувати, щоб заготовка не підгоріла. В кінці влийте оцтову есенцію і приправити часником. Закип’ятіть і вимкніть конфорку. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом.

Крок 7. Для невеликих баночок використовують мікрохвильовку або пар. Киплячим салатом заповніть чисті скляні ємності. Кришки прокип’ятіть, і закупорьте заготовки. Я віддаю перевагу банки з закруткою. Коли закачування охолонуть, переставте їх у місце зберігання. Їжте із задоволенням і насолоджуйтеся. Приємного апетиту!