Анкл бенс з рисом на зиму
Анкл бенс з рисом на зиму виглядає дивовижно. Салат виходить смачним і ситним. Процес приготування доступний навіть дилетантам. Все гранично просто. Для частування рекомендую вибирати соковиті домашні овочі. З ними закуска виходить набагато апетитніше. Бюджетне страва доречно на будь-якому святі.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Кабачки – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 250 гр.
- Помідори – 350 гр.
- Морква – 250 гр.
- Рис – 75 гр.
- Масло рослинне – 80 мл
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – 25 гр.
- Цукор-пісок – 25 гр.
- Оцет 9% – 20 мл
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Продукти промийте і почистіть.
Крок 2. Яскравий соковитий коренеплід пошкрябайте і натріть на тертці. Цибуля обшелушите і крупно порубаєте.
Крок 3. У дорослих екземплярів кабачків зніміть шкіру, видаліть нутрощі. Молоді овочі з м’якою шкіркою не вимагають очищення. Промиті кабачки нарубайте соломкою.
Крок 4. Помідори обшпарте окропом і перекладіть в крижану воду. М’якоть подрібніть занурювальним приладом. Якщо вас бентежать насіння в кінцевому блюді, протріть масу через сито. Замість помідор можна використовувати томатний сік або пасту, або міксувати.
Крок 5. Підготовлені складові закуски перекладіть в товстостінну посуд для варіння. Влийте рослинне масло. Посоліть, додайте цукор. Розмістіть на конфорці і варіть 40 хвилин під кришкою.
Крок 6. Рис промити до прозорої води. Влийте води вдвічі більше. Посоліть. Варіть до готовності.
Крок 7. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для невеликих баночок використовують мікрохвильовку. Я стерилизую на пару або в духовці.
Крок 8. Відварений рис відправте в овочеву суміш. Додайте подрібнений часник і оцет. Тушкуйте 15 хвилин.
Крок 9. Відрегулюйте за смаком спеції і варіть 15 хвилин.
Крок 10. Киплячій закускою заповніть чисті скляні ємності. Кришки прокип’ятіть, і закрутіть заготовки. Я віддаю перевагу банки з закруткою невеликого розміру. Такий баночки достатньо для повноцінного прийому їжі.
Крок 11. Охолодіть банки.
Крок 12. Коли закачування охолонуть, переставте в місце зберігання.
Крок 13. Приємного апетиту!