Анкл бенс з кабачків на зиму – 8 найсмачніших рецептів салату з покроковими фото

Анкл бенс з рисом на зиму

Анкл бенс з рисом на зиму виглядає дивовижно. Салат виходить смачним і ситним. Процес приготування доступний навіть дилетантам. Все гранично просто. Для частування рекомендую вибирати соковиті домашні овочі. З ними закуска виходить набагато апетитніше. Бюджетне страва доречно на будь-якому святі.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Кабачки – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Помідори – 350 гр.
  • Морква – 250 гр.
  • Рис – 75 гр.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – 25 гр.
  • Цукор-пісок – 25 гр.
  • Оцет 9% – 20 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Продукти промийте і почистіть.

Крок 2. Яскравий соковитий коренеплід пошкрябайте і натріть на тертці. Цибуля обшелушите і крупно порубаєте.

Крок 3. У дорослих екземплярів кабачків зніміть шкіру, видаліть нутрощі. Молоді овочі з м’якою шкіркою не вимагають очищення. Промиті кабачки нарубайте соломкою.

Крок 4. Помідори обшпарте окропом і перекладіть в крижану воду. М’якоть подрібніть занурювальним приладом. Якщо вас бентежать насіння в кінцевому блюді, протріть масу через сито. Замість помідор можна використовувати томатний сік або пасту, або міксувати.

Крок 5. Підготовлені складові закуски перекладіть в товстостінну посуд для варіння. Влийте рослинне масло. Посоліть, додайте цукор. Розмістіть на конфорці і варіть 40 хвилин під кришкою.

Крок 6. Рис промити до прозорої води. Влийте води вдвічі більше. Посоліть. Варіть до готовності.

Крок 7. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для невеликих баночок використовують мікрохвильовку. Я стерилизую на пару або в духовці.

Крок 8. Відварений рис відправте в овочеву суміш. Додайте подрібнений часник і оцет. Тушкуйте 15 хвилин.

Крок 9. Відрегулюйте за смаком спеції і варіть 15 хвилин.

Крок 10. Киплячій закускою заповніть чисті скляні ємності. Кришки прокип’ятіть, і закрутіть заготовки. Я віддаю перевагу банки з закруткою невеликого розміру. Такий баночки достатньо для повноцінного прийому їжі.

Крок 11. Охолодіть банки.

Крок 12. Коли закачування охолонуть, переставте в місце зберігання.

Крок 13. Приємного апетиту!