Солянка з капустою і помідорами на зиму – цікава заготовка, яку нескладно виконати в домашніх умовах. Такий продукт вийде соковитим і апетитним. Його можна подавати як окремої закуски або додавати в супи. Для приготування беріть на замітку перевірену кулінарну ідею з п’яти рецептів з покроковими фотографіями.
Солянка з капустою і помідорами на зиму в банках
Солянка з капустою і помідорами на зиму в банках – це апетитне і соковите частування для вашого домашнього столу. Такий продукт можна подавати з гарячим гарніром або використовувати для наваристих супів. Для приготування беріть на замітку наш перевірений рецепт.
Інгредієнти на
1.5 л.
- Капуста білокачанна 2 кг
- Помідори 1 кг
- Морква 500 гр.
- Масло рослинне ½ склянки
- Сіль за смаком
- Оцтова есенція 1 ст. л.
Процес приготування:
- Приступимо до приготування солянки з капустою і помідорами на зиму в банках. Натираємо моркву на крупній тертці і смажимо її до м’якості в казані на олії.
- капусту Промиваємо і дрібно шаткуємо її ножем.
- Викладаємо капусту в казан з морквою. Тушкуємо, поки капуста не осяде.
- Закриваємо заготівлю кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько 30 хвилин. Періодично помішуємо.
- Викладаємо скибочки помідорів в загальну масу, солимо за смаком.
- Тримаємо ще 30 хвилин, вливаємо оцтову есенцію, перемішуємо і готуємо 5 хвилин. Розливаємо частування по банкам. Стерилізуємо в каструлі з киплячою водою, на дно якої устеляємо рушником близько 20 хвилин, після закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.
- Солянка з капустою і помідорами на зиму в банках готова. Забирайте на зберігання.
Солянка з помідорами, капустою і грибами на зиму
Солянка з помідорами, капустою і грибами на зиму виходить неймовірно насиченою і цікавою за смаком. Подавайте частування з гарячим гарніром, м’ясними або рибними стравами. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 2,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Моркву – 650 гр.
- Помідори – 400 гр.
- Гриби варені – 0,5 кг
- Огірок – 1 кг
- Масло оливкове – 120 мл
- Сіль – 20 гр.
- Цукор – 30 гр.
- Оцет 9% – 45 мл
Процес приготування:
Крок 1. Ділимося рецептом заготовки солянки з помідорами, капустою і грибами на зиму. Подрібнюємо цибулю і тушкуємо на оливковій олії до прозорості.
Крок 2. Доповнюємо цибулю тертою морквою. Перемішуємо і смажимо все разом близько 5 хвилин.
Крок 3. Викладаємо сюди дрібно нашатковану білокачанну капусту.
Крок 4. Приєднуємо до овочів брусочки очищених від шкірки огірків.
Крок 5. Доповнюємо продукти подрібненими до стану пюре помідорами, сіллю і цукром.
Крок 6. Викладаємо сюди відварені гриби.
Крок 7. Перемішуємо і тушкуємо близько 45 хвилин під кришкою на невеликому вогні. В кінці виливаємо оцет.
Крок 8. Кип’ятимо і вимикаємо вогонь. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам. Наповнені банки стерилізуємо в каструлі з киплячою водою 20 хвилин. Закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.
Крок 9. Солянка з помідорами, капустою і грибами на зиму готова. Ставте на зберігання у відповідне місце.
Солянка з капустою, огірками та помідорами на зиму
Солянка з капустою, огірками та помідорами на зиму порадує вас своєю соковитістю і гарним зовнішнім виглядом. Частування стане яскравим доповненням до ваших гарячих страв. Урізноманітніть домашнє меню за допомогою перевіреного рецепту з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 0,5 кг
- Помідори – 300 гр.
- Огірок свіжий – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 50 гр.
- Морква – 100 гр.
- Сіль – 30 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Лист лавровий – 3 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Заготовимо солянку з капустою, огірками та помідорами на зиму. Першим ділом готуємо потрібні інгредієнти.
Крок 2. Дрібно шаткуємо білокачанну капусту.
Крок 3. Промиваємо огірки і нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 4. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву.
Крок 5. На невеликі кубики розбираємо помідори.
Крок 6. Обсмажуємо цибулю в сотейнику з рослинним маслом до прозорого стану. Доповнюємо його капустою.
Крок 7. Викладаємо сюди огірки, помідори та моркву. Тушкуємо близько 25 хвилин. Солимо і доповнюємо лавровим листком. Готуємо ще 10 хвилин і розкладаємо по стерилізованим банкам. Закатуємо стерильними кришками, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.
Крок 8. Солянка з капустою, огірками та помідорами на зиму готова. Зберігайте в прохолодному місці.
Солянка на зиму з капустою, помідорами, морквою і цибулею
Солянка на зиму з капустою, помідорами, морквою і цибулею виходить неймовірно апетитною і соковитою. Подавайте частування з гарячим гарніром, м’ясними або рибними стравами. Для заготівлі в банках використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2,5 л.
Інгредієнти:
- Капуста білоголова 3 кг
- Помідори – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Морква – 500 гр.
- Перець болгарський – 500 гр.
- Сіль – 50 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Перець чорний горошок – 15 шт.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Масло рослинне – 200 мл
- Оцет 9% – 200 мл
Процес приготування:
Крок 1. Ось рецепт солянки на зиму з капустою, помідорами, морквою і цибулею. Першим ділом готуємо потрібні продукти. Капусту дрібно шаткуємо ножем.
Крок 2. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву.
Крок 3. Очищаємо болгарські перці від насіння. Ріжемо їх разом з помідорами, дрібними кубиками.
Крок 4. Сотейник, каструлю з товстим дном або глибоку розігріваємо сковороду з рослинним маслом, обсмажуємо на ньому цибулю до легкого золотистого відтінку. Доповнюємо цибулю тертою морквою, готуємо всі разом до м’якого стану.
Крок 5. Викладаємо сюди болгарський перець і помідори. Посипаємо все це сіллю, цукром і спеціями. Кип’ятимо заготовку.
Крок 6. Додаємо сюди капусту, тушкуємо 30 хвилин на повільному вогні. Вливаємо оцет, тушкуємо ще 5 хвилин і розливаємо по стерильним банкам. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Солянка на зиму з капустою, помідорами, морквою і цибулею готова. Можна відносити на зберігання!
Солянка з капустою і помідорами без оцту на зиму
Солянка з капустою і помідорами без оцту на зиму – це соковита і яскрава за смаком частування для вашого домашнього столу. Заготовку можна подавати з гарячим гарніром або використовувати для приготування супів. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Помідори – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 кг
- Масло рослинне – 200 мл
- Сіль – 70 гр.
- Цукор – 30 гр.
- Перець чорний горошок – 15 шт.
- лавровий Лист – 5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування солянки з капустою і помідорами без оцту на зиму підготуємо потрібні овочі. Промиваємо і очищаємо їх.
Крок 2. Зрізаємо плодоніжки з болгарських перців, виймаємо насіння. Дрібно нарізаємо продукт (можна натерти на тертці). Знімаємо верхні листки з білокачанної капусти. Дрібно шаткуємо її.
Крок 3. Цибулю і моркву натираємо на тертці. Можна використовувати подрібнювач або м’ясорубку.
Крок 4. Помідори подрібнюємо в блендері до стану кашки.
Крок 5. У каструлю вливаємо півсклянки олії. Смажимо на ньому цибулю і моркву. Доповнюємо 1-2 чайними ложками солі. Через 10 хвилин додаємо помідори й тушкуємо ще стільки ж. Доливаємо масло. Викладаємо капусту з перцем, додаємо сіль, цукор і спеції. Перемішуємо і тушкуємо близько 40 хвилин під кришкою, періодично помішуючи.
Крок 6. Розливаємо частування по стерилізованим банкам, закриваємо кришками. Перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Солянка з капустою і помідорами без оцту на зиму готова. Можна відносити на зберігання.