Солянка з капустою і помідорами на зиму – 5 рецептів заготовки в банках з покроковими фото

Солянка з капустою і помідорами на зиму – цікава заготовка, яку нескладно виконати в домашніх умовах. Такий продукт вийде соковитим і апетитним. Його можна подавати як окремої закуски або додавати в супи. Для приготування беріть на замітку перевірену кулінарну ідею з п’яти рецептів з покроковими фотографіями.

Солянка з капустою і помідорами на зиму в банках

Солянка з капустою і помідорами на зиму в банках – це апетитне і соковите частування для вашого домашнього столу. Такий продукт можна подавати з гарячим гарніром або використовувати для наваристих супів. Для приготування беріть на замітку наш перевірений рецепт.

Інгредієнти на
1.5 л.

  • Капуста білокачанна 2 кг
  • Помідори 1 кг
  • Морква 500 гр.
  • Масло рослинне ½ склянки
  • Сіль за смаком
  • Оцтова есенція 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Приступимо до приготування солянки з капустою і помідорами на зиму в банках. Натираємо моркву на крупній тертці і смажимо її до м’якості в казані на олії.
  2. капусту Промиваємо і дрібно шаткуємо її ножем.
  3. Викладаємо капусту в казан з морквою. Тушкуємо, поки капуста не осяде.
  4. Закриваємо заготівлю кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько 30 хвилин. Періодично помішуємо.
  5. Викладаємо скибочки помідорів в загальну масу, солимо за смаком.
  6. Тримаємо ще 30 хвилин, вливаємо оцтову есенцію, перемішуємо і готуємо 5 хвилин. Розливаємо частування по банкам. Стерилізуємо в каструлі з киплячою водою, на дно якої устеляємо рушником близько 20 хвилин, після закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.
  7. Солянка з капустою і помідорами на зиму в банках готова. Забирайте на зберігання.