Лечо з перцю, помідорів і часнику на зиму – 5 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Лечо з перцю, помідорів і часнику на зиму – це неймовірно яскраве і апетитне частування для всієї родини. Овочева заготівля послужить відмінною холодною закускою, а також доповнить гарячі обідні страви. Для приготування на тривале зберігання використовуйте кулінарну збірку з п’яти найбільш смачних рецептів з покроковими фотографіями.

Лечо з болгарського перцю, помідорів і часнику на зиму

Лечо з болгарського перцю, помідорів і часнику на зиму – це насичене за смаком і апетитне частування, яке послужить доповненням вашого домашнього обіду або вечері. Така заготівля чудово поєднується з гарячими гарнірами, м’ясними або рибними стравами. Обов’язково беріть на замітку!

Інгредієнти на
2 л.

  • Перець болгарський 1.5 кг
  • Помідори 3 кг
  • Часник 7 зуб.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Цукор-пісок 200 гр.

Процес приготування:

  1. Заготовити лечо з перцю, помідорів і часнику на зиму дуже легко. Промиваємо овочі для приготування лечо. Помідори ошпарюємо і очищаємо від шкірки.
  2. перець Очищаємо від насіння і ріжемо його соломкою.
  3. Половину помідорів нарізаємо тонкими часточками.
  4. Подрібнюємо часник будь-яким зручним для вас способом.
  5. Всі підготовлені овочі з’єднайте в загальній каструлі. Перемішуємо і варимо близько 10-15 хвилин.
  6. Інші помідори ріжемо на великі часточки. Викладаємо їх у загальну масу.
  7. Додаємо сіль, цукор. Перемішуємо масу і варимо ще 30 хвилин, постійно помішуючи.
  8. Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.
  9. Лечо з болгарського перцю, помидоров і часнику на зиму готово. Можна відносити на зберігання в прохолодне місце.

Лечо з перцю, помідорів, часнику і гострого перцю на зиму

Лечо з перцю, помідорів, часнику і гострого перцю на зиму порадує вас насиченим пікантним смаком, і гарним зовнішнім виглядом. Така закуска не довго затримається на ваших полицях. Подавайте до столу з гарячими гарнірами та іншими гарячими стравами.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4,5 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 3 кг
  • Помідори – 4 кг
  • Часник – за смаком.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 склянка
  • Оцет 9% – 100 мл
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його ножем.

Крок 2. Промиваємо перці, очищаємо їх від плодоніжок і насіння.

Крок 3. Промиваємо помідори і подрібнюємо їх у блендері.

Крок 4. Перетираємо масу через сито, щоб видалити шкірку.

Крок 5. З’єднуємо суміш з цукром, сіллю і рослинним маслом. Кип’ятимо і після варимо близько 15-20 хвилин.

Крок 6. Очищені перці ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 7. Занурюємо перці в томатну масу. Варимо ще 15 хвилин.

Крок 8. В кінці приготування додаємо подрібнений часник і перець чилі, вливаємо оцет. Знову все перемішуємо.

Крок 9. Розливаємо частування по стерилізованим банкам.

Крок 10. Закриваємо кришками, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.

Крок 11. Лечо з перцю, помідорів, часнику і гострого перцю на зиму готово. Прибирайте на зберігання!

Лечо на зиму з перцю, помідорів і часнику з оцтом

Лечо на зиму з перцю, помідорів і часнику з оцтом – це неймовірно смачне, соковите і ароматне частування для вашого домашнього столу. Готовий продукт доповнить гарячі обідні страви та урізноманітнює меню. Для заготівлі використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 2 кг
  • Перець болгарський – 2,5 кг
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Вода – 1/3 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Промиваємо овочі під водою.

Крок 2. Поділяємо помідори на половинки.

Крок 3. Прокручуємо помідори через м’ясорубку. Також можна використовувати соковижималку.

Крок 4. Очистити перці від насіння і ріжемо їх на шматочки.

Крок 5. Відкладаємо перець на час в сторону. Займемося томатною масою.

Крок 6. Подрібнені помідори кип’ятимо на помірному вогні. В процесі знімаємо піну.

Крок 7. Занурюємо сюди відразу весь болгарський перець і варимо 30 хвилин після повторного закипання.

Крок 8. Додаємо в масу сіль і цукор.

Крок 9. Викладаємо подрібнений часник і вливаємо олію.

Крок 10. Перемішуємо і знімаємо з вогню.

Крок 11. У кипляче лечо відправляємо крохмаль, розведений в одній третині склянки води. Перемішуємо.

Крок 12. Доводимо масу до кипіння і варимо 5 хвилин.

Крок 13. Вливаємо сюди оцет, знову добре перемішуємо.

Крок 14. Розливаємо частування по стерилізованим банкам.

Крок 15. Закриваємо кришками. Перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник і даємо повністю охолонути.

Крок 16. Лечо на зиму з перцю, помідорів і часнику з оцтом готовий!

Лечо з помідорами, морквою, цибулею і часником

Лечо з помідорами, морквою, цибулею і часником – це апетитне і цікаве за смаком частування для вашого столу. Овочевий продукт порадує яскравим виглядом і дивовижною соковитістю. Подавайте його до столу як самостійну закуску або разом з гарячими обідніми стравами.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 2 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 120 гр.
  • Оцет яблучний – 30 мл
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Паприка солодка мелена – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо цибулю і часник. Обсмажуємо овочі до м’якості на рослинному маслі.

Крок 2. Викладаємо до них терту моркву і подрібнений перець чилі. Тушкуємо до м’якості моркви.

Крок 3. Болгарські перці ріжемо соломкою і викладаємо їх в сковороду до інших овочів.

Крок 4. Помідори ошпарюємо, очищаємо від шкірки і подрібнюємо. Отриману масу виливаємо до овочів.

Крок 5. Сюди ж додаємо сіль, цукор, спеції і оцет.

Крок 6. Перемішуємо вміст, доводимо до кипіння і після варимо близько 40 хвилин, прикривши кришкою.

Крок 7. Розливаємо заготовку по стерилізованим банкам. Вливаємо в кожну по дві столові ложки киплячого масла. Закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.

Крок 8. Лечо з помідорами, морквою, цибулею і часником готово!

Лечо з помідорів, перцю і часнику без оцту

Лечо з помідорів, перцю і часнику без оцту відрізняється насиченим смаком, поживними властивостями і гарним зовнішнім виглядом. Така закуска не довго затримається у вашому домі. Подавайте до столу з гарячими гарнірами, м’ясними і рибними стравами.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 3 кг
  • Перець болгарський – 10 шт.
  • Часник – 8 зубчиків.
  • Сіль – 1-2 ст. л
  • Цукор – 1 склянка
  • Суміш перців – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо помідори і видаляємо плодоніжки. Половину овочів ріжемо дрібно, іншу половину – крупно.

Крок 2. Очистити перці від насіння і нарізаємо невеликими брусочками.

Крок 3. Часник очищаємо, промиваємо і дрібно нарізаємо.

Крок 4. Дрібні шматочки помідорів тушкуємо в каструлі 10 хвилин. Після викладаємо великі помідори, перці, часник, сіль, цукор і спеції. Варимо 30 хвилин на невеликому вогні, періодично помішуючи.

Крок 5. В цей час стерилізуємо банки з кришками.

Крок 6. Розливаємо частування по банкам. Закриваємо кришками, ставимо верх дном, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Лечо з помідорів, перцю і часнику без оцту готово. Прибирайте на зберігання!