Лечо з перцю, помідорів і часнику на зиму – 5 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Лечо з перцю, помідорів і часнику на зиму – це неймовірно яскраве і апетитне частування для всієї родини. Овочева заготівля послужить відмінною холодною закускою, а також доповнить гарячі обідні страви. Для приготування на тривале зберігання використовуйте кулінарну збірку з п’яти найбільш смачних рецептів з покроковими фотографіями.

Лечо з болгарського перцю, помідорів і часнику на зиму

Лечо з болгарського перцю, помідорів і часнику на зиму – це насичене за смаком і апетитне частування, яке послужить доповненням вашого домашнього обіду або вечері. Така заготівля чудово поєднується з гарячими гарнірами, м’ясними або рибними стравами. Обов’язково беріть на замітку!

Інгредієнти на
2 л.

  • Перець болгарський 1.5 кг
  • Помідори 3 кг
  • Часник 7 зуб.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Цукор-пісок 200 гр.

Процес приготування:

  1. Заготовити лечо з перцю, помідорів і часнику на зиму дуже легко. Промиваємо овочі для приготування лечо. Помідори ошпарюємо і очищаємо від шкірки.
  2. перець Очищаємо від насіння і ріжемо його соломкою.
  3. Половину помідорів нарізаємо тонкими часточками.
  4. Подрібнюємо часник будь-яким зручним для вас способом.
  5. Всі підготовлені овочі з’єднайте в загальній каструлі. Перемішуємо і варимо близько 10-15 хвилин.
  6. Інші помідори ріжемо на великі часточки. Викладаємо їх у загальну масу.
  7. Додаємо сіль, цукор. Перемішуємо масу і варимо ще 30 хвилин, постійно помішуючи.
  8. Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.
  9. Лечо з болгарського перцю, помидоров і часнику на зиму готово. Можна відносити на зберігання в прохолодне місце.