Смажена свинина на сковороді – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Смажена свинина на сковороді – це страва, що прийдеться до смаку кожному мясоеду, особливо, якщо ви знаєте переваги і вважаєте за потрібне доповнити страва такими інгредієнтами, як цибуля, картопля або солодкий болгарський перець. При обсмажуванні свинина набуває апетитну скоринку, яка також «запечатує» сік всередині скибочок, роблячи їх неймовірно соковитими і м’якими. Також можна обсмажити м’ясо, а після загасити його в соєвому соусі або сметані, яка зробить основний компонент в буквальному сенсі тане в роті.

Смажена свинина з цибулею на сковороді

Смажена свинина з цибулею на сковороді – це чудове поєднання інгредієнтів, які ніби створені один для одного. Нарізавши м’ясо кубиками, і обсмаживши його з цибульними кільцями до красивої золотистої скоринки, ми отримаємо простий, але дуже смачний обід або вечерю для всієї родини.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Свинина 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 200 гр.
  • Олія соняшникова 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Гарненько промиваємо свинячу м’якоть під струменем води і даємо трохи часу обсохнути.
  2. Очищений цибулю ріжемо півкільцями або чверть кільцями – як вам більше подобається.
  3. М’ясо нарізаємо кубиками середнього розміру.
  4. На розігрітій олії пасеруємо цибулю до світло-коричневого відтінку.
  5. До золотистого овочу викладаємо свинину і смажимо близько 4-5 хвилин на середньому полум’я.
  6. Далі компоненти приправляємо меленим перцем і сіллю, перемішуємо і обсмажуємо протягом 4-5 хвилин до повної готовності.
  7. Розкладаємо страву по тарілках і доповнюємо маринованими помідорами і зеленню. Приємного апетиту!

Смажена свинина з картоплею

Смажена свинина з картоплею – це блюдо, яке ідеально підходить для смачного і ситного обіду, який припаде до смаку кожному, хто з’їсть хоча б вилочку. В рецепті використовуються тільки прості і доступні продукти, які найчастіше є під рукою. Поетом уважно читаємо покрокову «інструкцію» і приступаємо!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Картопля – 500 гр.
  • Свинина – 200 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Нарізану кубиком свинину викладаємо на сковорідку з розігрітою олією.

Крок 2. Як тільки м’ясо придбало скоринку, додаємо цибульні півкільця, перемішуємо і продовжуємо термічну обробку.

Крок 3. Через 5-6 хвилин у ту ж сковороду відправляємо почищену картоплю, нарізану довільними шматочками.

Крок 4. М’ясо з овочами перемішуємо, прикриваємо кришкою і смажимо протягом 5-7 хвилин. Після інгредієнти присмачую сіллю і чорним перцем.

Крок 5. Доводимо страву до м’якості картоплі, присипаємо рубаною зеленню і знімаємо з конфорки.

Крок 6. Доповнюємо страва свіжими овочами і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!

Свинина, смажена з грибами

Свинина, смажена з грибами і цибулею – це буйство смаків і ароматів, зібраних в єдине ціле. Обсмажуючи м’ясо до хрусткої скоринки, ми запечатуємо» всі соки всередині, таким чином, м’ясо залишається неймовірно соковитим і м’яким, а додавши соєвий соус, ми додамо оригінальності страви.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Свинина – 250 гр.
  • Печериці – 100 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Чебрець – 1 гілочка.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Приправа для м’яса – за смаком.
  • Суміш перців мелена – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вимите і обсушенное м’ясо ріжемо на довгасті бруски, товщиною близько сантиметра.

Крок 2. В залежності від розміру грибів, розрізаємо їх на 2-4 частини.

Крок 3. Основний компонент обсмажуємо на олії до появи характерної скоринки.

Крок 4. Тепер підсипаємо до свинини печериці і гілочку чебрецю.

Крок 5. Слідом додаємо подрібнену цибулю з часником, перемішуємо і смажимо до рум’яності.

Крок 6. У момент, коли всі складові практично готові, додаємо приправи і соєвий соус, зменшуємо полум’я і тушкуємо під кришкою протягом 10 хвилин.

Крок 7. Розкладаємо апетитне м’ясо по піалах і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Свинина з цибулею та морквою на сковороді

Свинина з цибулею та морквою на сковороді – ситне і апетитна страва, що різноманітить ваш звичний раціон і привнесе щось нове. Класичне поєднання інгредієнтів здивує вас своїм яскравим смаком і насиченим ароматом, а як гарнір відмінно підійде молода картопля з маслом і кропом.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • М’якоть свиняча – 400 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Спеції для свинини – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Вода – 250-300 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо очищаємо цибулину і морквину, обполіскуємо.

Крок 2. Промите м’ясо ріжемо на кубики середньої величини.

Крок 3. На розпеченому олії смажимо свинину близько п’яти хвилин при сильному нагріванні.

Крок 4. Викладаємо до м’яса моркву, нарізану брусочками і цибулю, нарізану шматочками, перемішуємо і трохи зменшуємо вогонь, обсмажуємо ще 5 хвилин.

Крок 5. Посипаємо інгредієнти борошном, спеціями і сіллю – заважаємо.

Крок 6. Через 3-4 хвилини вливаємо воду.

Крок 7. Закрити посуд кришкою і тушкуємо страву на мінімальному вогні 30-40 хвилин.

Крок 8. До столу подаємо, щедро присмачивши овочевою підливою. Приємного апетиту!

Шматочки свинини в соєвому соусі на сковороді

Шматочки свинини в соєвому соусі на сковороді – це страва на азіатський манер, яке давно набуло популярності і в наших широтах, що зовсім не дивно, адже смак і аромат вражають ще в процесі приготування. М’ясо, просякнуте солоним соусом, здивує вас своєю ніжною текстурою.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Спеції для м’яса – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо ретельно промиваємо і даємо час обсохнути, ріжемо на шматки, приблизно, як для шашлику.

Крок 2. Цибулину нарізаємо півкільцями і висипаємо в ємність до м’яса, додаємо спеції, трохи солі і соєвий соус.

Крок 3. Свинину старанно перемішуємо з добавками, прикриваємо кришкою або плівкою і ставимо на полицю холодильника на одну годину.

Крок 4. Далі, переміщаємо вміст посуду на сковороду з маслом і приступаємо до термічної обробки.

Крок 5. Готуємо страву на полум’я, трохи нижче середнього протягом 15-20 хвилин.

Крок 6. Розкладаємо м’ясо з глибоким чашах і запрошуємо сім’ю до обіду. Приємного апетиту!

Смажена свинина з болгарським перцем

Смажена свинина з болгарським перцем в гірчиці – це пікантне страва, яку можна приготувати, як для сімейного вечері, так і до святкового столу. Таке м’ясо здивує не тільки ваших домочадців, але й гостей, адже м’ясо з солодким перцем та іншими добавками, воістину королівське блюдо.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Свинина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Кінза – 3-4 гілочки.
  • Базилік – 3-4 гілочки.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо свинину під струменем води, обсушуємо і нарізаємо довгастими смужками.

Крок 2. Нарізку переміщаємо на сковороду з олією (в один шар) і смажимо на сильному вогні до рум’яного кольору.

Крок 3. Лук «звільняємо» від лушпиння і ріжемо чверть кільцями.

Крок 4. В окремій жароміцної посуді обсмажуємо цибульні шматочки до світло-коричневого відтінку.

Крок 5. М’якоть болгарського перцю нарізаємо тонкою соломкою.

Крок 6. Обсмажуємо солодкий овоч до рум’яності.

Крок 7. У жаровні змішуємо всі запашні компоненти, додаємо сіль, соєвий соус, мелений перець і гірчицю. Тушкуємо протягом 10 хвилин.

Крок 8. Не гаючи часу, дрібно рубаємо вимитий базилік і кінзу.

Крок 9. Пересипаємо зелень до основного складу, перемішуємо і знімаємо з конфорки через 2-3 хвилини.

Крок 10. Приємного апетиту!

Свинина в сметані на сковороді

Свинина в сметані на сковороді – це ніжне і тане в роті блюдо, в якому кубики свинини розходяться по волокнах при мінімальному натисканні виделкою. Подавати таку страву рекомендуємо з вершковим картопляним пюре або макарони твердих сортів пшениці.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Свинина – 300 гр.
  • Сметана – 120 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Кетчуп (солодкий) – 60 гр.
  • Гірчиця американська – 30 гр.
  • Вода – 50 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка солодка мелена – за смаком.
  • Часник гранульований – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Обполіскуємо свинячу м’якоть водою, насухо витираємо паперовими серветками і нарізаємо довільними невеликими скибочками.

Крок 2. Цибулину без лушпиння ріжемо чверть кільцями.

Крок 3. Для підливи в піалі об’єднуємо гірчицю, кетчуп, сметану, спеції та сіль – старанно перемішуємо до однорідності.

Крок 4. У соус підливаємо трохи води і при необхідності досолює.

Крок 5. Розігріваємо олію в товстостінній сковороді і пасеруємо цибулю, після додаємо свинину і обсмажуємо близько 4 хвилин.

Крок 6. Заливаємо м’ясо з овочами підливою, зменшуємо полум’я і накриваємо кришкою – тушкуємо протягом 15-20 хвилин, відразу ж готуємо та подаємо.

Крок 7. Приємного апетиту!

Смажена свинина з капустою на сковороді

Смажена свинина з капустою на сковороді – ситне комплексне блюдо, приготувавши яке, ви не витратите багато часу і нагодувати всю сім’ю. Для цього рецепта можна використовувати, як свіжу капусту, так і квашену – смачно буде в будь-якому випадку.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Свинина – 700 гр.
  • Капуста – 700 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Олія соняшникова – 4 ст. л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Кріп сушений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Обробляємо шматок свинини, позбавляємося від великих прожилок та щільних плівок.

Крок 2. Зачищену м’якоть ріжемо брусками вздовж волокон.

Крок 3. Укладаємо нарізку в глибоку тарілку.

Крок 4. Присмачую основний компонент хмелі-сунелі, сушеним кропом.

Крок 5. Вмішуємо спеції до м’яса й, прикривши кришкою, ставимо в холод мінімум на годину.

Крок 6. Після закінчення часу, нагріваємо олію і підсмажуємо очищені зубки часнику до утворення апетитною скоринки.

Крок 7. Додаємо соломку з свинини.

Крок 8. Обсмажуємо м’ясо до напівготовності.

Крок 9. Солимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання.

Крок 10. Вводимо нарізану цибулю.

Крок 11. Перемішуємо і смажимо ще близько 5 хвилин.

Крок 12. Зверху викладаємо тонко нашатковану капусту.

Крок 13. Прикриваємо складові кришкою і тушкуємо на повільному полум’ї, періодично помішуючи.

Крок 14. Як тільки капуста стала м’якою – підсипаємо подрібнену зелень.

Крок 15. Перемішуємо і через 5 хвилин переходимо до сервіровці апетитного страви.

Крок 16. Готуйте і отримуйте задоволення!

Свинина з томатною пастою на сковороді

Свинина з томатною пастою на сковороді являє собою м’ясні кубики, обсмажені до рум’яності і протушковані в густий підливці. Для приготування соусу будемо використовувати пасту з перетертих томатів з додаванням ріпчастої цибулі і борошна – пальчики оближеш!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Свинина – 350 гр.
  • Вода – 500 мл
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Спеції для м’яса – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Нарізаємо кубиками невеликого розміру вимите і обсушенное м’ясо.

Крок 2. Цибулину очистити і дрібно нарізаємо.

Крок 3. Нарізані інгредієнти викладаємо у сотейник або сковороду з високими бортами.

Крок 4. У невеликій кількості води розводимо пасту з томатів, доповнюємо приправами і сіллю – перемішуємо.

Крок 5. Компоненти в сковорідці посипаємо борошном і помішуємо.

Крок 6. Заливаємо свинину з цибулею пряною сумішшю, додаємо лавовий лист.

Крок 7. Підливаємо залишки води і тушкуємо блюдо близько 60 хвилин на помірному полум’я.

Крок 8. Після закінчення часу, м’ясо в насиченому і густому соусі повністю готове до вживання.

Крок 9. До столу подаємо в поєднанні з гарніром. Приємного апетиту!

Смажені свинячі реберця на сковороді

Смажені свинячі реберця на сковороді – дуже ароматне і смачне блюдо, з приготуванням якого впорається абсолютно кожен. Доповнимо м’ясну складову нарізаними овочами і злегка припустимо для соковитості. Обов’язково спробуйте приготувати ребра по цьому рецепту!

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Ребра свинячі – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Морквина – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 5 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Приправа для м’яса – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Обполіскуємо реберця під водою і обсушуємо за допомогою серветок, старанно натираємо сумішшю з солі і приправ – ставимо в холод на півгодини для просочення.

Крок 2. Поки м’ясо маринується, очищаємо і промиваємо овочі.

Крок 3. Дрібно подрібнюємо зубки часнику, морква подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами, а цибулину ріжемо півкільцями.

Крок 4. Розігріваємо на сковороді пару столових ложок олії і підрум’янюємо ребра з обох сторін.

Крок 5. Висипаємо овочеве асорті до свинини, доповнюємо залишилися олією.

Крок 6. Періодично помішуючи, обсмажуємо інгредієнти протягом 7 хвилин (вогонь невеликий).

Крок 7. Підливаємо склянку води і доводимо страву до кипіння.

Крок 8. Накриваємо кришкою і тушкуємо близько півгодини при мінімальному нагріві.

Крок 9. По закінченні термічної обробки, додаємо лавровий лист і наполягаємо під кришкою ще 15 хвилин. Приємного апетиту!