Курячі крильця в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Курячі крильця в духовці – ароматне, хрустке і привабливе частування для вашого столу. Подавайте його в якості ситної гарячої закуски зі свіжими овочами і соусами за смаком. Запекти крильця в духовці зовсім не складно. Для цього використовуйте прості рецепти з покроковим описом процесу і фотографіями!

Курячі крильця з хрусткою скоринкою в духовці

Хрусткі курячі крильця ідеально підійдуть для великої компанії. Апетитну закуску по достоїнству оцінять ваші гості, а на її приготування здасться вам простим і приємним процесом.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Курячі крильця 1 кг
  • Олія оливкова 100 мл
  • Сіль за смаком
  • Приправа для курки, за смаком

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти курячі крильця в духовці? Крила попередньо розморожуємо, потім промиваємо під водою.
  2. Кінчики крил відрізаємо. Вони не потрібні, так як швидко підгорять.
  3. Також відрізаємо і будь-які інші заважають деталі.
  4. Залишився продукт промиваємо й обсушуємо.
  5. В невелику посуд висипаємо необхідну кількість приправи для курки. Її вибираємо за смаком.
  6. Додаємо до приправи сіль і гарненько замішуємо суміш.
  7. Посипаємо крила приправою з сіллю, поливаємо оливковою олією.
  8. Перемішуємо курку зі спеціями і даємо їй настоятися 30-40 хвилин в холодильнику.
  9. Розігріваємо до 180 градусів духовку. Деко застеляємо папером для випікання, за бажанням її скроплюємо маслом.
  10. Викладаємо крильця, не дуже щільно один до одного.
  11. Випікаємо 30 хвилин, розмістивши деко в середині духовки.
  12. Після перекладаємо крильця на решітку в самий верх духовки.
  13. Випікаємо при температурі 220-240 градусів з кожного боку за 10-15 хвилин і дістаємо блюдо.
  14. Крильця з хрусткою скоринкою готові! Можна подавати до столу як в теплом, так і в охолодженому вигляді.

Пікантні курячі крильця в соєвому соусі

Курячі крильця, мариновані в соєвому соусі, набувають оригінальний пікантний смак. Страву можна подавати як закуску, а також як основне блюдо для домашнього обіду або вечері.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 1 кг
  • Соєвий соус – 120 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Крильця розморожуємо і промиваємо. Гострим ножем позбавляємося від кісточок.

2. Окремо готуємо маринад із соєвого соусу, подрібненого часнику, солі і спецій. Перемішуємо і переливаємо в глибоку ємність, куди відправляємо курячі крила. Наполягаємо 20-30 хвилин.

3. Змащуємо деко олією. Викладаємо мариновані крильця, зберігаючи дистанцію між шматочками. Випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

4. Готові крильця в соєвому соусі викладаємо на порційні тарілки і подаємо до столу теплими. Приємного апетиту!

Курячі крильця в медово-соєвому соусі, запечені в духовці

Крильця в медово-соєвому соусі виходять хрусткими зовні і соковитим всередині. Ідеальний варіант гарячого як для домашніх посиденьок, так і для урочистих подій.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 0,5 кг
  • Соєвий соус – 50 мл
  • Мед – 50 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. У заздалегідь розморожених крилець видаляємо кінчики і жир. Часник очищаємо від лушпиння.

2. В окремому посуді ретельно розмішуємо соєвий соус з медом.

3. Подрібнюємо часник і відправляємо його до соусу. Солимо за смаком.

4. Вимочуємо в медово-соєвому соусі курячі крильця 15-20 хвилин.

5. Деко застеляємо папером для випікання, куди викладаємо крила в маринаді.

6. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин.

7. Подаємо до столу ароматне блюдо в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Як запекти в духовці курячі крильця в медово-гірчичному соусі

Апетитні крильця в медово-гірчичному соусі виходять пікантними і соковитими. Страва приємно порадує не тільки домашніх, а й гостей. А приготування в духовці не відніме у вас багато часу.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 0,5 кг
  • Мед – 3 ст. л.
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. У глибокій тарілці з’єднуємо гірчицю, мед, сіль і спеції.

2. Ретельно замішуємо суміш, щоб вийшов однорідний соус. До нього додаємо подрібнений зубчик часнику.

3. Промиваємо заздалегідь розморожені крильця під водою, витираємо паперовим рушником.

4. Обвалюємо крильця в соусі. Залишаємо просочуватися на годину.

5. Викладаємо курячі крила у форму для випікання і відправляємо в духовку на 30 хвилин. Готуємо при температурі 180 градусів.

6. Після приготування блюдо викладаємо в загальну тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт курячих крилець з картоплею в духовці

Запечена картопля з курячими крильцями – відмінний варіант для великого сімейного вечері. Ситне блюдо легке в приготуванні, а його соковитий смак і приємний аромат порадує домашніх.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 1 кг
  • Картопля – 1,5 кг
  • Часник – 3 зубчики.
  • Оцет яблучний – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Спершу обвалюємо розморожені курячі крила в суміші з солі і спецій за смаком. Зручно це робити в глибокій тарілці.

2. Чистимо картоплю й нарізаємо його не дуже товстими скибочками.

3. Змащуємо деко олією. Викладаємо картоплю, солимо його наверх і кладемо курку. Поливаємо яблучним оцтом і посипаємо подрібненим часником. Випікаємо 40 хвилин при 180 градусах.

4. Готову страву залишаємо трохи охолонути, а після ділимо на порції і подаємо до столу теплим. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування курячих крилець з рисом

Крильця з рисом в духовці – ідеальний варіант для повноцінного вечері. Вам не доведеться окремо готувати гарнір, страва виходить ситним і апетитним.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 1 кг
  • Рис – 2 склянки
  • Вода – 3 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Розморожені курячі крила обвалюють у солі та спеціях. Цибулю і моркву очищаємо від шкірки.

2. Моркву натираємо на тертку, цибулю подрібнюємо. Потім обсмажуємо овочі до прозорості на сковороді.

3. На дно форми для випікання рівним шаром викладаємо овочеву піджарку.

4. Наступним шаром розподіляємо рис і заливаємо його водою.

5. Далі рівномірно розподіляємо крильця. Відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо 50 хвилин.

6. Після випікання поділяємо страву на порції за допомогою лопатки, щоб зберегти форму. Можна подавати до столу!

Курячі крильця в майонезі, запечені в духовці

Один з найлегших способів приготувати крильця в духовці – це замаринувати їх в майонезі. Блюдо виходить соковитим і апетитним. Можна подавати на обід або вечерю разом з гарніром.

Час готування: 1 година 15 хвилин

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 12 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Курячі крила обдаємо холодною водою, даємо їм обсохнути і викладаємо у велику тарілку для маринаду.

2. Солимо і перчимо продукт.

3. Додаємо куркуму і замішуємо крила з усіма спеціями.

4. Поливаємо необхідною кількістю майонезу.

5. Знову замішуємо блюдо і даємо йому настоятися 30-40 хвилин.

6. Змащуємо деко олією і викладаємо мариновані в майонезі крильця.Випікаємо 45 хвилин при температурі 180 градусів.

7. Соковиті і рум’яні крильця готові. Можна подавати до столу!

Дуже смачні курячі крильця, запечені в рукаві

Крильця, запечені в рукаві, відрізняються своєю соковитістю. М’ясо виходить м’яким і ніжним, завдяки особливому способу приготування. Страву можна подавати з будь-яким гарніром на домашні та святкові обіди.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 1 кг
  • Майонез – 100 гр.
  • Кетчуп – 50 гр.
  • Соєвий соус – 50 мл
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
  • Паприка – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо потрібні продукти. Крильця слід заздалегідь розморозити і промити.

2. Далі готуємо маринад. У глибокій мисці змішуємо майонез, кетчуп, соєвий соус, воду, сіль і спеції. Ретельно замішуємо.

3. В маринад занурюємо курячі крила і відправляємо їм в холодильник на 1 годину. Можна і більше.

4. Мариновані крильця акуратно викладаємо в рукав для випікання. Зав’язуємо його.

5. Готуємо 20 хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів.

6. Виймаємо блюдо з духовки, проколюємо рукав і даємо вмісту трохи охолонути.

7. Дістаємо крильця з рукава і подаємо до столу з улюбленим гарніром. Готово!

Як приготувати курячі крильця в соусі теріякі

Соус теріякі ідеально доповнить курячі крильця, запечені в духовці. Оригінальне і смачне блюдо може стати родзинкою вашої домашньої кухні. Домашні та гості оцінять!

Час готування: 1 година 5 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 1 кг
  • Соус теріякі – 1 склянка
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Насіння кунжуту – 1 ст. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо потрібні інгредієнти. Заздалегідь розморозимо і промиємо крильця.

2. У курячих крил відрізаємо кінчики. Вони нам не знадобляться.

3. У загальній тарілці змішуємо борошно, крохмаль, подрібнений часник і мелені перці.

4. Обвалюємо крильця в пряної суміші.

5. Розігріваємо духовку до 200 градусів і викладаємо крила на решітку. Готуємо 25 хвилин.

6. Через 25 хвилин, перевертаємо блюдо і продовжуємо випікати стільки ж за часом.

7. На сковороді 1-2 хвилини смажимо насіння кунжуту.

8. Вливаємо до насіння соус теріякі, перемішуємо і вимикаємо плиту.

9. Запечені крильця обмазуємо соусом і кунжутом. Даємо настоятися 5 хвилин.

10. Коли соус добре прилипне до курки, то страву можна перекладати на тарілку і подавати до столу. Готово!

Курячі крильця з овочами, запечені в духовці

Соковиті курячі крильця з овочами – це відразу готове гаряче з гарніром. Страву можна приготувати на обід або вечерю для великої родини.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 1 кг
  • Картопля – 0,5 кг
  • Гарбуз – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Гірчиця французька – 1 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Чистимо картоплю і гарбуз. Якщо картопля маленький, то його залишаємо цілком. Гарбуз ж ріжемо на шматочки. Подрібнюємо цибулю. Змішуємо овочі, солимо їх, додаємо мелений перець і хмелі-сунелі.

2. В окремому посуді змішуємо гірчицю, мед, соєвий соус і трохи солі. Отриманою масою обмазуємо заздалегідь розморожені крильця.

3. В рукав для випікання розміщуємо овочі, а зверху курку. Зав’язуємо і готуємо в розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин.

4. Після випікання, даємо страві трохи охолонути, потім викладаємо по тарілках і подаємо до столу. Готово!