Курка з грибами у вершковому соусі – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Курка з грибами у вершковому соусі — дуже смачне і просте у приготуванні блюдо. В залежності від інгредієнтів страва може носити повсякденний характер або ж бути на чолі святкового столу. Сьогодні ми підібрали кілька варіантів приготування курки з грибами та вершковим соусом.

Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді

Найбільш швидкий спосіб приготувати смачний сімейний вечерю – використовувати для цього плиту. На сковороді м’ясо приготуватися набагато швидше, а за смаковими якостями не поступиться запечене страви в духовці. Цей рецепт виручить, коли на приготування немає багато часу і сил.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Куряче філе 400 гр.
  • Гриби 300 гр.
  • Вершки 200 мл
  • Сир 90 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Чебрець 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Курка з грибами у вершковому соусі готується просто. Для соусу очищаємо часник і як можна дрібніше нарізаємо. Можна пропустити через чеснодавку. Чистимо цибулю та нарізаємо довільною формою – кубиками, кільцями, півкільцями. Сир тремо на дрібній тертці.
  2. Гриби також потрібні для соусу. Використовувати можна як печериці, так і будь-які лісові гриби. Тільки треба враховувати, що останні доведеться чистити і відварювати не менше 40 хвилин. Після попередньої підготовки ріжемо їх на середні шматочки.
  3. Переходимо до курки. Промиваємо під проточною водою і розрізаємо на кілька частин. Солимо і перчимо з кожної сторони.
  4. Розігріваємо олію на сковороді і викладаємо в нього часник. Обсмажуємо, постійно помішуючи, до золотистого кольору і переміщаємо в окрему тарілку. Замість часнику викладаємо куряче м’ясо і обсмажуємо з двох сторін до утворення скориночки. Філе викладаємо на обробну дошку, чекаємо поки воно трохи охолоне і нарізаємо на шматочки середнього розміру.
  5. Як тільки дістанемо курку з сковороди, то відразу викладаємо в неї цибулю. Періодично помішуючи, смажимо близько 3 хвилин.
  6. Після додаємо до цибулі гриби і смажимо ще 5 хвилин.
  7. Посипаємо обсмажені овочі чебрецем і повертаємо на сковороду часник.
  8. Смажимо ще 3-4 хвилини, заливаємо все вершками, розмішуємо і чекаємо закипання соусу.
  9. Коли соус закипить, додаємо нарізану курку, добре перемішуємо і готуємо 3 хвилини.
  10. Залишилося додати сир. Його теж вмішуємо в соус, вимикаємо вогонь і накриваємо кришкою, щоб сир розплавився.
  11. Можна подавати до столу з гарніром з макаронів або картопляного пюре.