Рубані курячі котлети з сиром – 7 рецептів на сковороді з покроковими фото

Рубані курячі котлети з сиром – приголомшливе натуральне м’ясне блюдо, яке можна подати на обід або вечеря з будь-яким гарніром. Котлетки виходять соковитими з легким вершковим ароматом. У зв’язку з цим у вас відразу виникає багато питань: як дрібно нарізати м’ясо, що зробити, щоб вони не розвалювалися, як ліпити котлети з такого фаршу. У підібраних нами рецепти ви знайдете всі відповіді.

Рубані котлети з курячої грудки з сиром

Рубані котлети з курячої грудки з сиром – дуже смачне блюдо для ситного прийому їжі. Вони, звичайно, відрізняються від звичайних котлет, приготованих з фаршу. Сир у складі м’ясної маси, крім того, що відповідає за чудовий смак допомагає утримати шматочки філе разом.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряче філе 460 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 70 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 80 гр.
  • Кріп 10 гр.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Масло соняшникова 60 мл
  • Борошно 40 гр.
  • Приправа ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений ¼ ч. л.
  • Сметана 15% 50 гр.
  • Часник сушений ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Візьміть всі необхідні продукти, кріп промийте під краном. Куряче філе розморозьте, обмийте і промокніть паперовими рушниками чи серветками.
  2. Курячу грудку покладіть на обробну дошку, нарізати її дуже дрібними шматочками довільної форми.
  3. Подрібнене м’ясо перекладіть в миску, розбийте до нього обидва курячих яйця.
  4. До продуктів додайте куховарську сіль, мелений чорний перець, сушений часник і мелені італійські трави. Кількість спецій беріть по своєму смаку.
  5. Додайте в миску пару столових ложок борошна і сметани.
  6. Добре перемішайте м’ясну масу, вона вийде досить рідкою.
  7. Невелику головку білого цибулі очистіть від сухого лушпиння, помийте і дуже дрібно наріжте.
  8. Пучок свіжого кропу дрібно порубаєте ножем.
  9. Невеликий шматочок твердого сиру натріть на тертці з великими отворами або наріжте дуже дрібними кубиками.
  10. Подрібнений цибулю, кріп і сир викладіть в підготовлений раніше курячий фарш. Ще раз перемішайте масу.
  11. Розігрійте сковороду, влийте трохи рафінованої олії. Викладайте столовою ложкою фарш і формуйте з нього невеликі плоскі котлети, вони будуть нагадувати оладки. Смажте рубані курячі котлети на помірному вогні 3-4 хвилини.
  12. Потім переверніть котлети на іншу сторону і смажте до рум’яної скориночки з іншого боку.
  13. Рубані курячі котлети з сиром подавайте в теплому вигляді, з гарніром з картоплі, овочів, макаронів або гречаної каші. Приємного апетиту!