Страви з яловичого рубця (тельбуха) – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Страви з яловичого рубця (тельбуха) — це делікатес з напівфабрикату. Смачні Закуски, але на любителя. Продукт бюджетний, але з-за того, що процес обробки досить трудомісткий, багато лінуються використовувати його в приготуванні страв. Придбати яловичу тельбух можна і в очищеному вигляді. Страви з рубця готуються без особливих зусиль, якщо тельбух попередньо підготовлена. Експериментуйте на кухні з цієї підбіркою і можливо у вашому арсеналі з’являться нові й недорогі страви.

Рулет з яловичого рубця

Рулет з яловичого рубця здивує вас своїм смаком. Ніжна закуска готується без особливих труднощів. У даній ситуації у мене вже підготовлений рубець, який не потребує складних маніпуляцій. Блюдо максимально проста у виконанні. Для приготування вам знадобиться мультиварка або скороварка.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Рубець яловичий 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції для яловичини за бажанням

Процес приготування:

  1. Підготовлений рубець яловичий промийте під холодною водою. Поділіть навпіл.
  2. Кожну частину скрутіть в щільний рулет, скориставшись харчовою плівкою.
  3. Заготовки занурте в чашу мультиварки, влийте воду і посоліть. На панелі приладу виберіть програму «Гасіння» або «Суп» в залежності від моделі вашої мультиварки. Закрийте кришку і готуйте до закінчення програми. Поставте Таймер на 8 годин.
  4. Готові рулети повністю охолодіть. Зніміть плівку.
  5. Рулет порізати на скибочки.
  6. Приправте улюбленими спеціями і підрум’яньте на розпеченій сковорідці. Подавайте порційно.
  7. Ніжна текстура сподобається всім любителям експериментувати і пізнавати нове. Пригощайте близьких. Приємного апетиту!

Требухів яловича з цибулею на сковороді

Требухів яловича з цибулею на сковороді виходить досить апетитною. Страва, як і інші субпродукти, не для вразливих і вибагливих персон. Бюджетний продукт можна приготувати смачно, незважаючи на непрезентабельний вигляд. Процес не обтяжить вас, і навіть якщо ви сумнівно ставитеся до субпродуктів, хоча б одного разу варто сготовить це чудо.

Час готування – 3 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Требухів – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Перець чорний духмяний горошком – за смаком.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищений напівфабрикат гарненько обмийте у воді, при необхідності розморозьте. Поділіть на частини і складіть в ємність для варіння. Влийте воду, закип’ятіть і вилийте перший бульйон, промийте тельбух і повторіть всі дії ще два рази.

Крок 2. Одну цибулину обшелушите. Оранжевий коренеплід очистіть від шкірки овочечисткою. Очищену цибулину і морквину складіть в каструлю разом з лаврушкой і горошинками перцю. Влийте воду. Посоліть, закип’ятіть, мінімізуйте нагрів і варіть під кришкою 3 години.

Крок 3. Зварений субпродукт дістаньте і остудіть.

Крок 4. Заготівлю наріжте соломкою.

Крок 5. Другу цибулину нарубайте півкільцями.

Крок 6. На прогріту сковороду влийте олію і готуйте цибулю до прозорості.

Крок 7. Коли досягнете бажаного результату, додайте тельбух.

Крок 8. Підсмажте, при бажанні додайте улюблені спеції.

Крок 9. Зелень сполосніть і порубаєте, присипте блюдо і вимкніть конфорку.

Крок 10. Подавайте оригінальне блюдо порційно, при бажанні доповніть гарніром. Приємного апетиту!

Суп з рубцем яловичим

Суп з рубцем яловичим готується просто, якщо користуватися цим рецептом. У цьому варіанті я використовую вже готовий консервований рубець. Якщо використовувати продукт в неприготовленном вигляді, процес значно збільшиться за часом. Якщо ви, як і я, за економію часу і за просту домашню кухню без всяких заморочок, беріть консервований рубець.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рубець консервований – 0,5 банки.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Винний оцет – 1 ст. л.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний гострий – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Куркума – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Петрушка – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Цибуля ріпчаста і зубки часнику обшелушите. Очищену цибулину нарубаєте, як вам подобається. У яскравого, соковитого перцю приберіть нутрощі і поріжте тонкими скибочками.

Крок 2. Розкрийте банку консервованого рубця. Якщо немає консровів, зваріть свіжий рубець з вечора. Відправте в каструлю, налийте трохи води і прогрійте при середній температурі.

Крок 3. Очищений часник нарубаєте.

Крок 4. Помідори вимийте і обдайте окропом, зніміть шкірку. Можна використовувати томати з банки.

Крок 5. Очищений помідор довільно нарубаєте.

Крок 6. Рубець посипте хмелі-сунелі, двома видами перцю, паприкою і куркумою.

Крок 7. Влийте винний оцет. У мене винний оцет на часнику. При відсутності такого використовуйте інший оцет – рисовий, яблучний або виноградний.

Крок 8. До прогрітому рубцю відправте яскраві овочі. При необхідності долийте гарячу воду або бульйон, якщо є в наявності.

Крок 9. Закип’ятіть, тушкуйте, поки овочі не дійдуть до готовності, посоліть за смаком. Зніміть пробу, якщо потрібно, відрегулювати смак.

Крок 10. Вимкніть конфорку, перемішайте і залиште настоятися під кришкою.

Крок 11. Запашний суп розділіть на порції, посипте рубаною зеленню. Цей суп хороший після свят, щоб позбутися від переїдання і похмільного стану.

Крок 12. Приємного насолоди!

рубець Яловичий по-корейськи в домашніх умовах

рубець Яловичий по-корейськи в домашніх умовах – оригінальний і цікавий варіант закуски. Гурмани і любителі незвичайних страв відзначать для себе це пікантне частування. Святкова закуска захопить присутніх неперевершеним ароматом і особливим присмаком, наповнивши враженнями.

Час готування – 3 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Рубець яловичий – 1 кг
  • Кріп сушений – за смаком.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Коріння петрушки – за смаком.
  • Перець солодкий червоний – 1 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Оцет рисовий/кухонна 6% – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Перець червоний пекучий – 1 ч. л.
  • часникові Стрілки – 3 шт.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Кунжут – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Специфічний продукт гарненько промийте. Є такий лайфхак – вимочити тельбух в розчині води з оцтом і сіллю, щоб прибрати специфічний запах. Краще це робити з вечора. Рідина повинна покривати субпродукт. Пару столових ложок оцтової кислоти буде достатньо.

Крок 2. Вивантажите в каструлю, попередньо порізавши. Влийте воду, закип’ятити і вилийте бульйон, промийте тельбух і знову зробіть те ж саме. З помаранчевого коренеплоду видаліть шкірку овочечисткою, складіть в каструлю. Цибулю в лушпинні відправте туди ж разом із сушеним кропом і коренем петрушки. Влийте воду. Посоліть, закип’ятіть, мінімізуйте нагрівання і готуйте під кришкою 3 години.

Крок 3. Зварену заготівлю вийміть і охолодіть. Заготівлю наріжте смужками.

Крок 4. Огірки і солодкий перець вимийте. У яскравого, соковитого перцю приберіть нутрощі і поріжте тонкими скибочками. Огірки наріжте соломкою.

Крок 5. Часникові стрілки і петрушку сполосніть і подрібніть. Очищений часник порубаєте. Якщо вам мало гостроти, відрегулюйте кількість прянощів та часнику.

Крок 6. Овочі та зелень перекладіть до рубця. Поцукруйте.

Крок 7. Насипте обидва види перцю, коріандр, влийте соєвий соус і оцет. У мене рисовий оцет. При відсутності такого використовуйте інший оцет – столовий, винний, яблучний або виноградний. Перемішайте.

Крок 8. Цибулину нарубайте півкільцями. На прогріту сковороду вилийте масло і готуйте цибулю до прозорості. Коли досягнете бажаного результату, остудіть і перекладіть до інших складових.

Крок 9. Змішайте складові закуски. Прикрийте і дайте настоятися в холодильнику. 4-х годин буде достатньо, можна залишити на всю ніч для найбільш насиченого смаку. Більше наполягати не раджу, щоб овочі не обм’якли, вони повинні зберегти свою апетитну хрусткость.

Крок 10. Ароматну і яскраву закуску перекладіть в салатник і присипте кунжутом.

Крок 11. Подавайте цікаве страва з незрівнянним поєднанням ніжного пікантного субпродукту і маринованих хрустких овочів. Приємного апетиту!

Хаш з яловичого рубця

Хаш з яловичого рубця являє собою ситне блюдо, яке прийнято відносити до кавказької кухні. Ароматний суп найчастіше подають на сніданок, тому готують його з вечора. Хаш має цілющі властивості і рятує вранці після бурхливо проведеного вечора, знімаючи наслідки похмілля.

Час готування – 4 год 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Рубець яловичий – 600 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Петрушка – 5 гр.
  • Кріп – 5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть вже оброблений рубець. Очищений напівфабрикат гарненько обмийте у воді, при необхідності розморозьте.

Крок 2. Поділіть на частини і складіть в ємність для варіння. Влийте воду, закип’ятіть і вилийте бульйон, промийте тельбух і повторіть всі дії ще два рази. Влийте воду. Посоліть, закип’ятіть, мінімізуйте нагрів і варіть під кришкою 3 години.

Крок 3. Зберіть потрібні овочі та зелень.

Крок 4. Зварений субпродукт дістаньте і остудіть. Заготівлю наріжте соломкою.

Крок 5. Оранжевий коренеплід і картоплю очистіть від шкірки овочечисткою. Крупно порубаєте.

Крок 6. Часник подрібніть, як вам подобається, попередньо обшелушив. Гострий перець промийте і нарубаєте кільцями, видаливши насіння.

Крок 7. Петрушку і кріп сполосніть і порубаєте.

Крок 8. Соломку з рубця поверніть в бульйон.

Крок 9. Слідом закиньте коренеплоди і варіть до готовності.

Крок 10. Перевірте готовність коренеплодів, закиньте перець чилі і рубаний часник. Відрегулюйте смак спеціями.

Крок 11. Посипте зеленню і вимкніть конфорку, перемішайте і залиште настоятися під кришкою.

Крок 12. Запашний хаш розділіть на порції. Приємного насолоди!

Рубець яловичий відварний

Рубець яловичий відварний при бажанні зможе приготувати кожен. Підготовка не стільки складна, скільки довга. Саме тому зайняті господині не хочуть возитися з дешевим субпродуктом. Моє ставлення до страви спочатку теж було з часткою скептицизму, а тепер переросло у симпатію.

Час готування – 14 год 00 хв.

Час приготування – 1 ч. 00 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рубець яловичий – 1 кг
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Вода – 2 л

Для підливи:

  • Морква – 400 гр.
  • Перець чилі мелений – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста – 120 гр.
  • Сметана 20% – 3 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Вже оброблений рубець гарненько обмийте у воді. Поділіть на частини. Складіть в ємність для варіння. Влийте воду і оцет, посоліть, вимочуйте 8 годин. Розчин прибере специфічний запах.

Крок 2. Злийте воду, залийте новою водою. Закип’ятіть і вилийте бульйон, промийте тельбух і повторіть всі дії ще два рази. Влийте воду. Посоліть, додайте лаврушку, закип’ятіть, мінімізуйте нагрів і варіть під кришкою 5 годин, не забуваючи прибирати шумівкою піну.

Крок 3. Зварений субпродукт дістаньте і остудіть. Заготівлю наріжте соломкою. Оранжевий коренеплід очистіть від шкірки овочечисткою. Крупно порубаєте. Ріпчасту цибулю і часник обшелушите, довільно подрібніть. Інгредієнти об’єднайте в сковорідці, додавши сметану і обидва види перцю. Тушкуйте до м’якості овочів. Але не перетримайте, тому овочі повинні зберегти форму і хрусткості.

Крок 4. Страва з відварної тельбуха розкладіть по порціях, прикрасьте листочками зелені. Гурмани і експериментатори з радістю скуштують це частування, а захопленню не буде меж. Високобілкове ніжне страва відмінно підходить для пізнього прийому їжі. У страви, неодмінно знайдуться поціновувачі.

Крок 5. Не бійтеся нового, експериментуйте, харчуйтеся цікаво і різноманітно, при цьому, не витрачаючи багато коштів. Приємного насолоди!

Хе з яловичої тельбуха по-корейськи

Хе з яловичої тельбуха по-корейськи ви точно ніколи не пробували. Ця чудова закуска, безсумнівно, сподобається вашим гостям, деякі навіть не зрозуміють з чого приготовано це страва. Тельбух містить максимальну кількість білків і практично не містить жиру, що не може не порадувати дотримуються дієти людей. А якщо правильно приготувати рубець, не буде ціни бюджетного продукту.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Рубець яловичий відварний – 1 кг
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцтова есенція 70% – 1,5 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Перець червоний пекучий – 0,5 ч. л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Вода – 3 л
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Перець чорний горошком – 1 ч. л.
  • Паприка солодка – 3 ч. л.
  • Кінза – 1 ч. л.
  • Кунжут – 2 ст. л.
  • Каррі – 1 ч. л.
  • Суміш спецій – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Вже оброблений субпродукт гарненько вимийте у воді. Поділіть на частини і складіть в каструлю. Влийте воду, закип’ятіть і вилийте бульйон, промийте тельбух і повторіть всі дії ще два рази. Посоліть, закип’ятіть, мінімізуйте нагрів і варіть разом з лаврушкой, сумішшю спецій і горошинками перцю під кришкою 2 години.

Крок 2. Цибуля ріпчаста обшелушите, наріжте півкільцями. Полийте есенцією і маринуйте 15 хвилин. При відсутності такого використовуйте інший оцет – столовий, винний, рисовий, яблучний або виноградний. Перемішайте. Кількість оцту в цьому випадку потрібно буде збільшити.

Крок 3. Зварений субпродукт дістаньте і остудіть. Перед варінням можна вимочити тельбух в розчині води з оцтом і сіллю, щоб прибрати специфічний запах. Краще це робити з вечора. Рідина повинна покривати субпродукт. Пару ложок оцту буде достатньо.

Крок 4. Остиглу заготівлю наріжте соломкою.

Крок 5. До ніжної требухе відправте попередньо очищений і порубаний часник. Часник можна подрібнити теркою або пропустити через часникодавку. Якщо для вас мало часнику, при бажанні можна збільшити.

Крок 6. Слідом вивантажите хрусткий маринований лук. Оцет прибере характерну гіркоту.

Крок 7. Посипте попередньо підсушеними на сухій сковорідці насінням кунжуту. Він додасть вишукану хрусткость закуски.

Крок 8. Зберіть перераховані в рецептурі спеції. Якщо не вистачає гостроти, кількість прянощів збільште у відповідності з уподобаннями. Якісні прянощі можна придбати в східних крамницях.

Крок 9. На попередньо прогрітий і змащену олією сковорідку насипте каррі, паприку, мелений і пекучий перець, і кінзу. Прогрійте, щоб приправи розкрилися, а масло ароматизировалось. Пекучий перець кладіть за своїм бажанням.

Крок 10. Ароматну суміш вилийте до складових закуски, полийте соєвим соусом і розмішайте. Неймовірні запахи заповнять весь простір. Рекомендую залишити блюдо настоятися. Я прибираю в холодильник на ніч. Складові закуски просочуються ароматами і зводять з розуму.

Крок 11. Запашною закускою наповніть красиве блюдо, прикрасьте свіжою зеленню, попередньо промитої і подрібненою. Кличте рідних і близьких на дегустацію неймовірно апетитного і оригінального страви! Любителі гострих страв не пройдуть повз пікантною закуски. Приємного апетиту!