Страви з яловичого рубця (тельбуха) – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

рубець Яловичий по-корейськи в домашніх умовах

рубець Яловичий по-корейськи в домашніх умовах – оригінальний і цікавий варіант закуски. Гурмани і любителі незвичайних страв відзначать для себе це пікантне частування. Святкова закуска захопить присутніх неперевершеним ароматом і особливим присмаком, наповнивши враженнями.

Час готування – 3 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Рубець яловичий – 1 кг
  • Кріп сушений – за смаком.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Коріння петрушки – за смаком.
  • Перець солодкий червоний – 1 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Оцет рисовий/кухонна 6% – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Перець червоний пекучий – 1 ч. л.
  • часникові Стрілки – 3 шт.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Кунжут – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Специфічний продукт гарненько промийте. Є такий лайфхак – вимочити тельбух в розчині води з оцтом і сіллю, щоб прибрати специфічний запах. Краще це робити з вечора. Рідина повинна покривати субпродукт. Пару столових ложок оцтової кислоти буде достатньо.

Крок 2. Вивантажите в каструлю, попередньо порізавши. Влийте воду, закип’ятити і вилийте бульйон, промийте тельбух і знову зробіть те ж саме. З помаранчевого коренеплоду видаліть шкірку овочечисткою, складіть в каструлю. Цибулю в лушпинні відправте туди ж разом із сушеним кропом і коренем петрушки. Влийте воду. Посоліть, закип’ятіть, мінімізуйте нагрівання і готуйте під кришкою 3 години.

Крок 3. Зварену заготівлю вийміть і охолодіть. Заготівлю наріжте смужками.

Крок 4. Огірки і солодкий перець вимийте. У яскравого, соковитого перцю приберіть нутрощі і поріжте тонкими скибочками. Огірки наріжте соломкою.

Крок 5. Часникові стрілки і петрушку сполосніть і подрібніть. Очищений часник порубаєте. Якщо вам мало гостроти, відрегулюйте кількість прянощів та часнику.

Крок 6. Овочі та зелень перекладіть до рубця. Поцукруйте.

Крок 7. Насипте обидва види перцю, коріандр, влийте соєвий соус і оцет. У мене рисовий оцет. При відсутності такого використовуйте інший оцет – столовий, винний, яблучний або виноградний. Перемішайте.

Крок 8. Цибулину нарубайте півкільцями. На прогріту сковороду вилийте масло і готуйте цибулю до прозорості. Коли досягнете бажаного результату, остудіть і перекладіть до інших складових.

Крок 9. Змішайте складові закуски. Прикрийте і дайте настоятися в холодильнику. 4-х годин буде достатньо, можна залишити на всю ніч для найбільш насиченого смаку. Більше наполягати не раджу, щоб овочі не обм’якли, вони повинні зберегти свою апетитну хрусткость.

Крок 10. Ароматну і яскраву закуску перекладіть в салатник і присипте кунжутом.

Крок 11. Подавайте цікаве страва з незрівнянним поєднанням ніжного пікантного субпродукту і маринованих хрустких овочів. Приємного апетиту!