Страви з яловичого рубця (тельбуха) – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Хе з яловичої тельбуха по-корейськи

Хе з яловичої тельбуха по-корейськи ви точно ніколи не пробували. Ця чудова закуска, безсумнівно, сподобається вашим гостям, деякі навіть не зрозуміють з чого приготовано це страва. Тельбух містить максимальну кількість білків і практично не містить жиру, що не може не порадувати дотримуються дієти людей. А якщо правильно приготувати рубець, не буде ціни бюджетного продукту.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Рубець яловичий відварний – 1 кг
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцтова есенція 70% – 1,5 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Перець червоний пекучий – 0,5 ч. л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Вода – 3 л
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Перець чорний горошком – 1 ч. л.
  • Паприка солодка – 3 ч. л.
  • Кінза – 1 ч. л.
  • Кунжут – 2 ст. л.
  • Каррі – 1 ч. л.
  • Суміш спецій – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Вже оброблений субпродукт гарненько вимийте у воді. Поділіть на частини і складіть в каструлю. Влийте воду, закип’ятіть і вилийте бульйон, промийте тельбух і повторіть всі дії ще два рази. Посоліть, закип’ятіть, мінімізуйте нагрів і варіть разом з лаврушкой, сумішшю спецій і горошинками перцю під кришкою 2 години.

Крок 2. Цибуля ріпчаста обшелушите, наріжте півкільцями. Полийте есенцією і маринуйте 15 хвилин. При відсутності такого використовуйте інший оцет – столовий, винний, рисовий, яблучний або виноградний. Перемішайте. Кількість оцту в цьому випадку потрібно буде збільшити.

Крок 3. Зварений субпродукт дістаньте і остудіть. Перед варінням можна вимочити тельбух в розчині води з оцтом і сіллю, щоб прибрати специфічний запах. Краще це робити з вечора. Рідина повинна покривати субпродукт. Пару ложок оцту буде достатньо.

Крок 4. Остиглу заготівлю наріжте соломкою.

Крок 5. До ніжної требухе відправте попередньо очищений і порубаний часник. Часник можна подрібнити теркою або пропустити через часникодавку. Якщо для вас мало часнику, при бажанні можна збільшити.

Крок 6. Слідом вивантажите хрусткий маринований лук. Оцет прибере характерну гіркоту.

Крок 7. Посипте попередньо підсушеними на сухій сковорідці насінням кунжуту. Він додасть вишукану хрусткость закуски.

Крок 8. Зберіть перераховані в рецептурі спеції. Якщо не вистачає гостроти, кількість прянощів збільште у відповідності з уподобаннями. Якісні прянощі можна придбати в східних крамницях.

Крок 9. На попередньо прогрітий і змащену олією сковорідку насипте каррі, паприку, мелений і пекучий перець, і кінзу. Прогрійте, щоб приправи розкрилися, а масло ароматизировалось. Пекучий перець кладіть за своїм бажанням.

Крок 10. Ароматну суміш вилийте до складових закуски, полийте соєвим соусом і розмішайте. Неймовірні запахи заповнять весь простір. Рекомендую залишити блюдо настоятися. Я прибираю в холодильник на ніч. Складові закуски просочуються ароматами і зводять з розуму.

Крок 11. Запашною закускою наповніть красиве блюдо, прикрасьте свіжою зеленню, попередньо промитої і подрібненою. Кличте рідних і близьких на дегустацію неймовірно апетитного і оригінального страви! Любителі гострих страв не пройдуть повз пікантною закуски. Приємного апетиту!